Kuvan pilaaminen

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Katselija, 19.09.2020.

 1. Katselija

  Katselija Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2004
  Viestejä:
  525
  Saadut tykkäykset:
  7
  Eikö mikään enää kiellä kuvan pilaamista seuraavan ohjelman tiedoilla?
  upload_2020-9-19_22-6-42.png
   
 2. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 259
  Saadut tykkäykset:
  149
  Sanopa muuta. Tässä koko ajan koetellaan kuluttajien rajoja. Paras ylilyönti oli silloin kun Lost pyöri Nelosella. Yhtäkkiä viidakossa alkoi pomppia joku tölkki, vieläpä äänien kera. Ihmettelin että wtf, mutta sitten se osoittautui yhteistyökumppanin mainokseksi.
   
 3. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  260
  Se kuinka tuollaisesta idiotismin ilosanomasta on muodostunut ikään kuin uusi normaali katselunautinnon kustannuksella, jossa lähes kaikkea pitää pohjustaa apatiaan asti karkkiväreillä kuorrutetulla paskantärkeällä mainosbanneri-invaasiolla, on aiheuttanut harmaita häpykarvoja alusta asti.

  Samankaltaista kaistapäisyyttä on koettu myös esimerkiksi joidenkin komediasarjojen yhteydessä, joissa viimeiset vitsit tarjoillaan lopputekstien jo rullatessa. Sitten on "nyt" ja "seuraavaksi" -info-osiot tai esimerkiksi leikkaamalla alkavat ja loppuvat mainoskatkot tyyliin "ohjelman tarjoaa", "yhteistyössä" ym. sosiaalipornoilua, vaikka viimeksi mainituilla toki kuluja katetaankin. Tähän kun lisää esimerkiksi jatkuvan riesan liian laajalle skaalalle vedetyn äänimaailman osalta, erityisesti elokuvien yhteydessä, ja alkuperäisen kuvaformaatin kroppaamisen kompromissiversioksi, ollaankin jo taas perkeleen paljon lähempänä töpselin seinästä vetoa kuin tarkoistushakuista kuvakulinarismia, jossa (mainoksia lukuunottamatta) mikään ei katkaise katsojan passiivista oopiumunelmaa.

  Televisio oli niin pitkään hieno asia, kun kanavia oli 3-5. Sitten alkoi mennä päin helvettiä: liikaa kanavia, liikaa tosi-tv:tä, liikaa kaupallisia tiedotteita ja liian tiheänä tulvana, liikaa kaupallista ohjelmaa, liikaa CGI:tä, liikaa bulkkia, liikaa uusintoja, liikaa väärällä tavalla myötähäpeää aiheuttavaa déjà-vu:ta omassa olohuoneessa. Yhtä hyvin voisi nauhoittaa kaikki soittovisaohjelmat loputtomaan luuppiin katseltavaksi, joissa taustalla liittymäkauppiastukkainen hintti kiljuu nonstoppina, että soittakaa nyt pliis tähän numeroon, se on vaan viis euroo per puhelu ja voitte voittaa tonnin ku vaan järjestätte nää sanat oikein.

  Perusteltua kysyä; mikä saatanan stondis saa sanomaan tälle henkiselle inflaatiolle kyllä? Ihme, jos hölmötoosan katselun saldo alittaa toistuvasti sille asetetut odotukset peruskanavilla, määrän korvatessa laadun. Vähemmästäkin kasvaa karvat silmiin! Sääli että ne ajat kun kaikki duunareista oppilaisiin keskustelivat samoista eilisistä ohjelmista, Twin Peaksin kiemuroista, JR:n ampumisesta jne. ovat auttamatta ohi. Kohta ainoat tv-ohjelmat mistä voi ihmisten kanssa keskustella on linnanjuhlat ja... linnanjuhlat.


  Edit. Oli unohtua tyystin: kanavatunnukset ja niiden koot esitettävän ohjelman yhteydessä. Näistä ei vain pääse yli eikä ympäri: liian suuria kaikki tyynni, joihin tokkopa tule koskaan tottumaan.
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2020
  KaKui tykkää tästä.
 4. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Siksi en olekaan katsonut tv enää ainakaan yli 10 vuoteen:(:(
   
 5. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 259
  Saadut tykkäykset:
  149
  Ulkomaalainen ystäväni ihmetteli joskus vuosia sitten, että täälläkö näytetään vielä elokuvien lopputekstit televisiossa? Sehän on hyvästä mainosajasta pois. No, ei siihen kauaa siitä mennyt, niin lopputekstit siirtyivät pieneen ruutuun ja loppu oli mainoksia. Äänet tulevat toki siitä mainosraidasta.
   
 6. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 371
  Saadut tykkäykset:
  26
  Katsooko joku vielä lineaaritelevisiota? Itsellä uutiset muutaman kerran viikossa on tasan ainoa mitä suorana katson.
   
 7. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 099
  Saadut tykkäykset:
  360
  Köyhänä mulla ei ole oikein teknisiä edellytyksiä epälineaariseen katsomiseen, joten lineaarisena mennään.
   
 8. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Ettekö katso netistä kaikki ohjelmat mitä tarttee. Meillä plazalaisilla lienee kuitenkin kaikilla nettiyhteys kun tänne pystytään postaamaan?
   
  KILLPATRICK ja tpi tykkäävät tästä.
 9. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 099
  Saadut tykkäykset:
  360
  No, se mikä on TV:n katselua vuonna 2020 on hämärtynyt. Ostin nykyisen telkkuni vuonna 2011 (vuoden 2010 Sony). Se on "varhainen" älytv ja todella alkeellinen ja vanhentunut. Alkuun sillä pystyi katsomaan netistä Youtube-videoita, jos jaksoin virittää nettipiuhan kaapelimodeemista siihen (modeemissa oli yksi liitäntä, joten se oli telkku tai tietokone). Joskus 2015 Youtube muutti sivujaan ja tuki loppui eli ei enää toimi. Kaapelimodeemi muuttui myös niin, että nyt on neljälle laitteelle liitäntä, mutta ei se enää hyödytä. Nykyaikana laitteet vanhenevat niin nopeasti, että on lähes mahdoton päästä tilanteeseen, jossa kaikkien laitteiden välinen tuki toimisi ellei sitten koko ajan päivitä laitteitaan, mikä tietysti ei köyhälle ole mahdollisuus. Hyvä kun pystyy ostaman uuden laitteen kun vanha hajoaa.

  Tästä syystä Youtube katsotaan tietokoneella ja koska Youtubesta löytyy JÄRJETÖN määrä ultrakiinnostavaa katsottavaa samalla kun Telkusta tulee melkein pelkkää paskaa, niin telkkarin katsominen on hyvin vähäistä paitsi tietenkin silloin kun katson Blu-ray-lättyjä.

  Mitä tulee johonkin Areenaan, niin en ole tottunut käyttämään. Joskus olen jotain katsonut jos on "pakkojuttu" jäänyt välistä.
   
 10. JanneB

  JanneB Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2016
  Viestejä:
  155
  Saadut tykkäykset:
  17
  ^ Esim. perus HD laatuinen Cromecast alta 40€ ja vanhasta TV:stä tulee ”älytv”. Ainakin Youtubet yms. tuolla katsoo kätevästi. Edellyttäen että löytyy älypuhelin, tabletti tai joku ohjaamaan Cromecastia. Apple tv:llä saa vielä älykkäämmän mutta hinta toki pompsahtaa ja jos ei sen lisäominaisuuksia tarvitse niin turhahan sitä (kalliimpaa kuin Chromecast) on ostaa.

  Itse ratkaisin nuo tv ongelmat lopettamalla lineaaritv:n katselun jokunen vuosi sitten. Toimin samoin myös radion kanssa, kuuntelen vain jos jossain on pakko. Silloin harvoin kyllä ihan hauskaa kuunnella miten kökköä se on, mutta kauaa kerrallaan tuo ei naurata.
   
  h3mb3 tykkää tästä.
 11. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 099
  Saadut tykkäykset:
  360
  Eipä löydy.
   
  KILLPATRICK tykkää tästä.
 12. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 066
  Saadut tykkäykset:
  554
  71 dB on kyllä mun lempi, lasini on puoliksi tyhjä.
   
  h3mb3 tykkää tästä.
 13. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  260
  Saattaisit yllättyä.
   
 14. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
  Nelosen Bondi kavalkaadin katselin Ruudusta ihan livenä tänä vuonna. Ruutu oli kesän ajan tilauksessa pesiksen takia. Nyt on joku ilmaisveivi menossa siitä puoleen kuuhun asti kunnes se päättyy. CMore on Salkkareiden takia, se viikko etukäteen etu, tosin ilmaisena sekin vielä sen kuukauden. Areenasta tulee katseltua jotain. Mutta televisiota en ole avannut kuin ties milloin kauan sitten. Lieköhän DNA:n paska 1000 gigan poksi enää edes paskakonkkineen toimivana, ei edes kiinnosta.