Kuvakkeet kateissa Windows 8:ssa

Keskustelu osiossa 'Käyttöjärjestelmät ja sovellukset' , aloittajana Toppyvaari, 24.04.2014.

 1. Toppyvaari

  Toppyvaari Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.10.2006
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asensin Windows 8-koneeseen Office Home & Student 2013, mutta en löydä mistään kuvakkeita. Ohjauspaneelin mukaan Office on asentunut koneelle.
  Aiemmin asensin samanlaisen ohjelmiston Windows 7-koneelle, jolloin kuvakkeet ilmestyivät automaattisesti koneen työpöydälle.
   
 2. arthur

  arthur Guest Guest

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös nuo käynnisty ilman kuvakkeitakin. Sen kun kirjoitat "word"+enter ruudulle, niin Word aukeaa, jne.?
  Kuvakkeetkin saat luotua varmaa halutessasi.
   
 3. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  En tiedä onko lyhyempää tapaa, mutta ainakin painamalla windowsnappi + F kirjain aukeaa hakukenttä, missä voi etsiä 'word' 'excel' jne hakusanoilla sovelluksia. Löytyneestä hakutuloksesta napautetaan hiiren oikealla nappulalla ja valitaan 'pin to start' eli 'kiinnitä käynnistä valikkoon' (suomalaiset käännökset arvattu, koska käytän itse lontooksi). Tämä valinta kiinnittää kuvakkeet sinne uuden tyyliseen valikkoon.

  Mikäli halutaan kuvakkeet vanhalle perinteiselle työpöydälle, niin em. ohjeen mukaisessa hakutulos listassa painetaan jälleen ohjelmaa hiiren oikealla napilla ja valitaan 'open file location' tai 'avaa tiedoston sijaint'. Tuon sijainnin avauduttua napautetaan jälleen hiiren oikealla kyseisen ohjelman kohdalta ja valitaa 'send' taikka 'lähetä' ja siitä valikosta sitten 'create shortcut on desktop' eli 'lähetä pikakuvake työpöydälle'.. Tällä tavalla kun tekee kerran, niin pikakuvakkeet ilmestyvät sinne normaalille työpöydälle.
  Tuo pikakuvakkeen 'lähettäminen' työpöydälle toimii mihin tahansa muuhunkin ohjelmaan.
   
 4. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Modern näkymässä (eli nykyisessä start valikossa) vasemmassa alakulmassa nuoli alaspäin, niin saat listauksen kaikista asennetuista ohjelmista. Niitä voit sieltä sitten pinnata modern näkymän päänäyttöön ja tehdä haluamasi kokoisiksi nappuloiksi tai pinnata suoraan desktopin taskbariin. Näin siis windows 8.1.

  Windows 8.0:ssa kaikki ohjelmat taisi saada esiin oikean reunan (jo aikaisemmissa viesteissä mainittu) search toiminnon avulla ja ennen searchiä painamalla kaikki ohjelmat nappulaa.
   
 5. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Windows 8.1 on tuotu helpottamaan "uusi" ikoni vasta asennetun ohjelman kohdalle, kun käynnistä valikosta valitsee näkyviin kaikki asennetut ohjelmat. Lisäksi muistaakseni uusia asennettuja taisi vielä joku kehyskin olla indikoimassa uutta asennusta.
   
 6. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Jos haluat pitäytyä Windows 7 -tyylisessä käyttöliittymän ulkoasussa niin lataukseen heti Classic Shell. Käyttöliittymän "klassikoitumisen" lisäksi tuolla voi myös saada koneen käynnistymään työpöytä-käyttöliittymään (desktop eli Windows 7/XP-tyyppinen käyttöliittymä) ja disabloitua Windows 8:n toiminnallisuuksia esim. aktiiviset reunat. Erittäin hyödyllinen jos haluaa säästyä vanhempien Windowsin käyttäjien tukipyynnöiltä (esim. omat vanhempani).

  Mutta asiaan, itsekin samaisen softan hankittua ja asennettua huomasin, että ei tosiaankaan luonut tuohon työpöytä-käyttöliittymään kuvakkeita, ne piti itse kopioida Classic:n generoimasta käynnistä-palkista (ei nyt mikään iso homma).