Kuulokkeet lenkkeilyyn

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Prot, 30.01.2005.

 1. Prot

  Prot Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2004
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli tiivistetysti: onko jollain kokemuksia kuulokkeista jotka sopisivat lenkkeilyyn?

  Varmaasti joku muukin on testannut nappikuulokkeita liikkuessa ja ne tipahtavat pois korvasta viimeistään sadan metrin päästä :OI Omat napit on nykyään Sonyn nappikuulokkeeet jotka menevät lyhyen matkaa korvakäytävään sisään mutta sekään ei pelasta tilanne (parantaa kyllä).

  Vaatimuksina olisi nappimalli (tai korvan taakse tuleva kiinnike), ei siis sankoja. Äänenlaadun ei tarvitse olla hifiä, ideana on saada ajatus vain jonnekin muualle kuin hengenahdistukseen. Tietenkin plussaksi laskettaisi sellaista äänenlaatua että niitä voisi muussakin käytössä käyttää.

  Kossin The Plug näyttäsi olevan SE kuuloke mutta ajattelin kysyä josko joku on sattunut törmäämään johonkin eksoottisempaan malliin joka ajaisi tuon asian?
   
 2. jahman

  jahman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
   
 3. silmaauki

  silmaauki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.08.2002
  Viestejä:
  265
  Saadut tykkäykset:
  1
  Etymoticit on muuten hyvät, mutta kovaan liikuntaan ne voivat olle yhdestä syystä hieman huonot.

  Etymoticin mallit ovat korvakäytävään laitettavia eristäviä nappikuulokkeita. Kun ne eristävät muut äänet ulkopuolelle, niin äänet, joilla ei normaalisti ole merkitystä ylittävät kuulokynnyksen (eivätkä peity musiikin alle kokonaan). Esim. omat askelet välittyvät tärinänä oman varalon kautta ja ovat kuultavissa tömähdyksinä. Ja juostessa kun se askel on vähän kävelyä 'kovempi', niin tämä voi olla jo häiritsevää. Toinen vähän samaan asiaan liittyvä seikka on johtojen heiluminen. Jos ne johdot pääsevät heilumaan askellien tahdissa ja esim. rytmikkäästi 'iskevät' rintaasi joka askeleella, niin tästäkin tulee sitä kuulokkeen johtoa myöten korvaan kuultavia häiriöitä. Muistaakseni tätä ilmiötä kutsutaan mikrofoni efektiksi.

  Mutta ei tuo edellämainittu toki pelkästään Etyjen ongelma ole. Ymmärtääkseni sama ongelma esiintyy jonkin verran myös Shuren vastaaville korvakäytävämalleilla.

  Ja on vielä todettava että nämä ongelmat ovat hyvin yksilöllisiä. Jotkut näistä häiriintyvät ja toiset eivät taas välitä niistä lainkaan.

  Jos haluat kulla lisää Etyistä, niin voin kertoa lisää. Mutta Searchisikin voisi jotain kertoa.

  Eikö vaihtoehtona voisi olla esim. Kossin kevyet sangalliset mallit. Pysyisivätkö ne paremmin päässä? Olisivat ainakin hinnaltaan halvempia.

  EDIT: Vastaukseni oli lainauksesta huolimatta suunnattu lähinnä Prot:lle.
   
 4. Chauron

  Chauron Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  3 205
  Saadut tykkäykset:
  10
  Kossin Sportaprot, kokeile noita. Beyerdynamicin mallistossa saattaa samoin olla muutama kiinnostava malli.
  Etymoticit ovat kyllä hyviä mutta niillä saattaa tulla toimintahäiriötä jos korvakäytävä hiostuu liikaa.

  - Nimim. nappikuulokkeensa hajoittanut.

  Koss: http://www.koss.com/
  Beyer Dynamic: http://www.beyerdynamic.com
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 650
  Saadut tykkäykset:
  173
  Minä ostin lenkkeilyä varten Kossin PortaPro:t, tosin en ole vielä kunnolla testannut niitä lenkkeillessä, mutta muuten ne ovat aika hyvät kannettavan kanssa kuunteluun. Henkilökohtaisesti en voi sietää nappikuulokkeita erityisesti lenkkeillessä, koska ne alkavat painaa korvaa ja se ääni tavallaan tulee liian lähelle "kuuloelimiäni". Ne sankamallitkin voivat painaa korvaa aika ilkeästi, joten päädyin ihan normaalikuulokkeisiin. Pääasiahan pitäisi olla, että ne kuulokkeet tuntuvat mahdollisimman olemattomilta päässä kun lenkkeilee.

  Ihan sivumennen voin sanoa, että ne kuvat mitä olen esim. NBA-pelaajista nähnyt kun he treenaavat ja lenkkeilevät, niin juuri kellään ei ole nappikuulokkeita tai sankakuulokkeita, 99 prosentilla on normaalit kuulokkeet. Ajattelin tällaisen asian mainita :D
   
 6. premier

  premier Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  1 687
  Saadut tykkäykset:
  4

  OT:

  Juurikin tästä syystä en esim. itse pysty kuuntelemaan musiikkia lainkaan juostessa. Tuntuu vaan ihan helvetin oudolta, kun kaikki ympäristön äänet katoavat. Sen lisäksi määrittelen oikean juoksuaskelluksen askeleen äänen perusteella, joten rytmi menee ihan vituralleen, jos korvissa on jonkinlaiset mölytoosat.
   
 7. Prot

  Prot Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2004
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitääkin harkita tota SportaProta.. Ilmeisesti ne ovat sen verran avoimet että ympäristön äänet tulevat jotenkin läpi. Tosiaan jos kuulokkeet menee liian hyvin eristäviksi niin tulee aika eristynyt tunne.

  Noi Etyt menee vähän liian hifiksi pelkiksi lenkki-kuulokkeiksi, ne kuitenkin saavat hikeä vähän enemmän kuin normaalikäytössä. Nappien eduksi on kyllä laskettava se että kun musa alkaa rasittamaan ja haluaa vaan juosta rauhassa niin ne saa kääräistyä helposti taskuun piiloon.
   
 8. Bibrok

  Bibrok Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.07.2003
  Viestejä:
  156
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos kukaan päässyt vertailemaan äänellisesti noita etyjä ja Kossin Porta proita? Napeilla kokoetu kannettavaan käyttöön, mutta mites ääni?

  Edit: Huomasinpa että hinnassakin on kohtalainen ero, eli ehkä sen tulkitseminen kertoo tarpeeksi.
   
 9. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 650
  Saadut tykkäykset:
  173
  Ihan vaan tiedoksi, että Kossin PortaProt saa taitettua kokoon, ja ne mahtuvat todella helposti taskuun, joten eivät napit siinäkään voita PortaProta.

  Kyllähän PortaProt ovat loistavat, ainakin jos uskoo yleistä mielipidettä. Monet jopa käyttävät näitä kuulokkeita kotona hifilaitteiden kuuntelussa, mitä toisaalta en ymmärrä, koska let's face it: Ne ovat huokeat kuulokkeet. Ei se koko aina merkkaa paljon, mutta tässä tapauksessa se kyllä merkkää aika tavalla.

  Mutta... suosittelen lämpimästi Kossin PortaPro -kuulokkeita. Ne mahtuvat taskuun, ovat kevyet, ovat arvostetut, näyttävät hyvältä ja kaiken lisäksi ne kuulostavat kohtuulliselta. Jotkut eivät pidä PortaPron bassoista, ja vaikka niitä saakin tavallaan vaimennuttua, niin henk. koht. pidän niitä vain kohtuullisina, en hyvinä tai loistavina. Toisaalta, eihän tällaisilta pieniltä kuulokkeilta voi nyt täydellisyyttä odottaakaan.
   
 10. Markku Soronen

  Markku Soronen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo itsellänikin on nuo Portat ykköskuulokkeina... hintaansa nähden todella hyvät (omani ostin Ljudiasta 55 e postikulujen kanssa). Ainakin ns. "Soundstage" on todella hyvä ja bassoa on jopa liikaa (tämä tasoittuu kun kuuntelee jokusen tunnin). Kevyet ja taittuvat pieneen tilaan... Ja kiva kantopussi tulee mukaan kans. Ei voi valittaa, varsinkin kun Kossin takuu ns. elinikäinen eli he vaihtavat tai korjaavat kuulokkeesi toimituskuluja vastaan jos tulee ongelmia (no ainakin siihen asti kuin heillä osia riittää). En ole testannut muita variantteja näistä kuulokkeista, mutta KC75 taisi olla joidenkin mielestä vielä miellyttävämpi käyttää kuin Portapro.

  Z.
   
 11. BIOlogi

  BIOlogi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.05.2005
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mites noi Koss porta prot soveltuvat ihan tavankäyttöön? Mistä noi saisi edullisesti?
  Kattelin vähän muita foorumeita nii aika monella noi kuulokkeet oli mennyt rikki. Onko teillä pysyneet hyvässä kunnosa?
   
 12. eddie63

  eddie63 Eddie Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.01.2003
  Viestejä:
  1 574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muakin alkoi kiinnostaa nuo SportaProt, niin mistä niitä kannattaa tilata/ostaa?
  Jaahas kun taas laiskotti, löytyihän nuo esim. verkkokauppa.com 42€
   
 13. Prot

  Prot Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2004
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerrotaanpa muuten kokemuksia noista Plugeista lenkkeilyssä, satuin tilaamaan jotain verkkokaupasta ja nuo kun ei paljoa maksa niin otin mukaan.

  Eli: juoksussa muuten olisivat hyvät mutta homma kaatuu ohuen ohueen johtoon joka osuessaan takin kaulukseen tms. pitää epämiellyttävää nakutusta. Muutoin kyllä sopivat mun korvaan, pysyvät päässä eikä juostessa eristä liikaa. Kokeilin noita myös luistelussa mutta vaikka aika rauhallisessa paikassa luistelen niin en uskaltanut käyttää, muotoilu ottaa aika pahasti ilmavirtaan kiinni ja suhina tulee sitä putkea pitkin suoraan korvaan. Sitten ei enää kuultukkaan mitään takaa tulevia mopoja eli taskuun menivät.

  Parhaat noi on esim. junassa tai bussissa, saa omassa rauhassa olla.
   
 14. JanneJS

  JanneJS Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.05.2003
  Viestejä:
  568
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse hankin juuri vastaavaan käyttöön Sonyn MDR-G72 niskapantakuulokkeet ja voinen suositella lenkkeilyyn. Äänenlaatu on ainakin minulle ihan riittävä ulkokäyttöön, mutta ennenkaikkea kuulokkeet istuvat ja pysyvät päässä todella hyvin (suoritin kaupassa ravistustestin :D ). Kuulokkeet saa myös mukavan pieneen kasaan toisin kuin monet muut niskapantakuulokkeet.

  Hain kuulokkeet Gigantista kolmenkymmenen päivän testiin. En aio palauttaa.
   
 15. eddie63

  eddie63 Eddie Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.01.2003
  Viestejä:
  1 574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paljon makso? *Utelias* :D
   
 16. BIOlogi

  BIOlogi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.05.2005
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerros vähän lisää noista sonyista. Hinta? Minkälainen johto? Äänen laatu ei yllä varmaan esim. kossin tasolle?
   
 17. JanneJS

  JanneJS Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.05.2003
  Viestejä:
  568
  Saadut tykkäykset:
  1
  Fotojahan löytyy...

  Johdosta en osaa sanoa, tavallinen kait. Ei mikään megaohut, mutta tuossahan tuo paidan sisässä menee. Pääasia, että johto tulee ainoastaan toisesta luurista.

  Juu, tuskin yllää laatu Kossin tasolle, mutta riittää minulle tosiaan sporttailuun. Tärkeintä oli tosiaan tuo istuvuus ja että soundaa riittävästi. Mikä sitten on riittävästi kullekin ?

  Kestävyydestä en vielä pysty kommentoimaan, kun ovat vasta neljällä lenkillä olleet päässä. Fillaroidessa suhisee tottakai, mutta kun tuota radiota tulee fillaroidessa aamuisin kuunneltua, niin eipä tuokaan haittaa.


  ...löysin kuitin...49.90 (Gigsu, Suomenoja).
   
 18. Patu

  Patu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tehkää se vertailu Sennheiser PX100 vs. Koss Porta Pro. Varmasti hintaluokkansa parhaimmistoa. PX100:sta maksoin itse 39,9EUR ja eivät nuo Kossit paljoa kalliimmat varmaan ole. Näin yleistyksenä voisi sanoa, että Kosseissa riittää bassoa ja Senkuissa on taas tasapainoisempi toisto.
   
 19. BIOlogi

  BIOlogi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.05.2005
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko noi kossin porta prot paljon huonommat kuin sporta prot? Kuuluuko noista kuulokkeistä musiikki miten hyvin ulospäin?

  Harmi kun noista sonyn kuulokkeista ei löydy arvostelua... Voitteko suositella joitain muita niskakuulokkeita.
   
 20. JanneJS

  JanneJS Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.05.2003
  Viestejä:
  568
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jaa, tuossa muutama kyseenalainen arvostelu.

  btw. kaikkea se google löytääkin