Kuninkaan hologrammi ~ A Hologram for the King (2016)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 24.09.2017.

 1. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 219
  Saadut tykkäykset:
  153
  [​IMG]

  Tom Tykwerin Kuninkaan hologrammi (2016) saattaa yllättää katsojan, joka tuntee sellaiset toiminnalliset ohjaukset kuin Juokse, Lola, juokse ja The International. Kuninkaan hologrammi on rauhallinen romanttinen draama, jossa yhdysvaltalainen myyntiedustaja Alan (Tom Hanks) joutuu eksoottiseen ympäristöön, Saudi-Arabian kuningaskuntaan. Hän yrittää myydä kuninkaalle uudenlaista ATK-tekniikkaa, mutta olosuhteet eivät ole suotuisat.

  Kuninkaan hologrammi jaksaa viihdyttää kestonsa ajan kuvatessaan varsin erilaista maailmaa, arkaaista heimoyhteiskuntaa, jossa Alan seikkailee hetkittäin kuin Liisa ihmemaassa. Katsoja voi nähdä yhteiskunnan kaksinaismoralismin — maassa ei saa juoda alkoholia, mutta merkillisesti sitä vain löytyy — ja kahdenkertaisen lapsimaisuuden — toisaalta kuningasperhettä hemmotellaan ja paapotaan kuin pikkulapsia ja kaikkia heidän oikkujaan noudatetaan, toisaalta kansalaiset kunnioittavat hallitsevaa luokkaa nöyrästi kuin pikkulapset vanhempiaan. Kuinka kaukana tuollainen maailma onkaan pohjoismaisesta oikeusvaltiosta, jossa jopa ministeri tai valtakunnansyyttäjä saattaa joutua teoistaan edesvastuuseen, tai (tässä elokuvassa) Tanskan suurlähetystön rennosta meiningistä!

  Tom Hanks ja Sarita Choudhury muodostavat uskottavan kypsäikäisen pääparin, joka selviytyy avioeroistaan. Sivurooleissa nähdään muiden muassa Alexander Black, Sidse Babett Knudsen, Tom Skerritt ja Ben Whishaw.

  3/5

  Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-25) ei ole mitään lisämateriaalia, mutta kuvanlaadussa ei ole moittimista. Muutama näyte:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ensi-ilta Yhdysvalloissa: 22.4.2016. — Ensi-ilta Suomessa: 27.5.2016.
   
 2. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 538
  Saadut tykkäykset:
  262
  Tuli telkkarista joten katsoin. Hyvä leffa, Hanks tekee mitä parhaiten osaa eli esittää mukavanoloista jokamiestä, tässä myyntimiestä joka on saanut tehtävän ulkomailla. Myyntityön mutkistuessa, kun myyntipuhetta ei pääse esittämään ennen kuin joskus tuntemattomana ajankohtana, jää aikaa tutustua paikallisiin asukkaisiin ja tapoihin. Jopa politiikkaan ja ihmisoikeuksiin otetaan kevyesti kantaa.

  4/5