Kumpi parempi: hyvä AV-vahvistin vai erilliset etu+pääte vahvistimet?

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana r_vesa, 13.01.2011.

 1. brr

  brr Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.08.2005
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vika on siinä että erot olivat mielikuvituksen tuotetta.
   
 2. meinman

  meinman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.07.2010
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  En jaksa ottaa kantaa siihen onko erillinen etu+pääte parempi kuin hyvä av-vahvistin, koska se on päivänselvää että etu+pääte vie voiton ;)
  Aivan oikein , jos ja taatusti joudut käyttämään enemmän rahaa erillisiin laitteisiin jo siitä syystä että jokaisessa on erillinen virtalähde.
  Mielestäni suurin ongelma kotiteatteri laitteissi , siis noissa vahvistimen sisältävissä laitteissa on se ttä tehot pääsääntöisesti mitataan yksi kanava kuormitettuna. Eli tehoa ei sitten olekkaan kuin paljon vähemmän kun kaikki kavavat ovat kuormitettuja. Varsinkin halvoissa vahvistimissa tämä pätee.
  Ongelmasta pääsee helpoiten eroon sillä että ostaa kaikkien kanavien rca lähdöt sisältävän vahvistimen tai erillisin etuvahvistimen suoraan.
  Ja lisää päätteitä 1,2tai vaikka viisi kanavaisia sen mukaan mitä omat kuuntelu tottumukset vaativat , testaaminenhan on helppoa jos nuo linjalähdöt (rca tai xlr) löytyvät laitteesta lisää settiin stereovahvistimen joka on n saman tehoinen tai tehokkaampi kuin kotiteatterin oma vahvistin ja jos ei huomaa eroa äänenlaadussa asia taitaa olla ok. eli ei tarvitse lisää tehoa.
  Jos taas käy niin että kuullostaa paremmalta niin hankkii vahvistimia vaikka joka kanavalle omansa. Mielestäni juurikin tähän ongelmaan on paneutunut
  emotiva esimerkki: http://emotiva.com/xpa3.shtm
  jolta löytyy tehokkaita vahvistimia 1, 2, 3 ,5 ja 7 kanavaisina
  jotka pystyvät syöttämään virtaa "riittävästi" kaikki kanavat kuormitettuina.
  Annan ääneni erillis laitteille etu ja pääte vahvistin erikseen kun puhutaan HIFISTÄ , mutta hyvään lopputulokseen saattaa päästä myös AV -vahvistin ja 2 tai 3 kanavainen pääte etu+keski kaiuttimille.
  Niinhän se menee joillekkin riittää 15Wattia ja joillekkin ei riitä edes 7* 250w +2Kw bassoille.Ihanaa kuj ihmiset ovat erilaisia :D
   
 3. joose

  joose Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.04.2005
  Viestejä:
  310
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se siinä onkin huvittavinta. Miten tuollaisia asioita voidaan kuvitella? Aikamoisia satusetiä. Ja tuossa ei edes olleet omat rahat kiinni. Sen minä käsitän, että silloin kun itselle hankitaan, niin hankinnan alainen tuote voi hyvinkin alkaa kuulostamaan hienolta. Jännästi toimii ihmisaivot.
   
 4. Ykskytä

  Ykskytä Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  Äänen erojen kuvittelemiseen kykenevät kaikki. Siinä ei ole mitään omituista, eikä se osoita yksilöllistä heikkoutta. Se ei myöskään liity mitenkään älykkyyteen. Ihmisen kuuloaistijärjestelmä vain on altis tämmöisiin temppuihin. Kuuloaistilla on omat rajansa aivan kuten muillakin aisteilla.
   
 5. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 419
  Saadut tykkäykset:
  406
  Optisiin harhoihin sentään yleensä vaaditaan joku 'temppu'. Sen sijaan kuuloharhan saa aikaan sillä, että hintalapussa on suuri summa.
   
 6. Ykskytä

  Ykskytä Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  On olemassa optisia harhoja vastaavia kuuloilluusioita, joissa kuuloa harhautetaan erilaisilla tempuilla.

  Näkoaistiin liittyy paljon rajoitteita. Elokuvissa nopeasti vaihtuvilla pysäytyskuvilla luodaan illuusio katkeamattomasta liikkeestä. Onneksi tätä asiaa ei enää nykyaikana tarvitse selittää kaikille harrastusta aloitteleville :).

  Villin lännen vankkureiden liikkelle lähtevä pyörä näyttää ensin pyörivän oikeaan suuntaa, sitten pysähtyvän ja kääntyvän vastakkaiseen suuntaan kunnes se taas näyttää pysyähdyksen jälkeen jatkavan oikeaan suuntaan. Moni on jopa uskonut pyörimissuunnan oikeasti muuttuvan, koska ovat näin selvästi nähneet. Huolimatta siitä että vaunut kulkevat koko ajan samaan suuntaan.

  Kaikilla ihmisillä on silmässä ns. sokeapiste. Tällä alueella ei ole verkkokalvoa, mikä aiheuttaa n. 5° sokean kulman näkökenttään. Kuitenkin normaalisti yhdellä silmällä katsoen emme huomaa tätä pimeää aluetta, vaan näkökenttä vaikuttaa olevan täysin yhtenäinen. Kahdella silmallä katsottaessa sokeat pisteet eivät osu päällekkäin joten näkökenttä on oikeasti yhtenäinen. Sokean pisteen olemassaolo on helppo todistaa yksinkertaisella kokeella.

  Kuulossa on vastaavasti paljon rajoitteita, joita meidän on itse vaikea havaita. Kerran eräs vanhempi herrasmies väitti hyvin totisesti, että nykykesinä on hyttysiä paljon vähemmän kuin ennen. Kuulon rajoitteet muokkasivat selvästi hänen koettua todellisuuttaan.
   
 7. Bowser

  Bowser Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2007
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Musta tuntuu, että moni täällä puhuu vähän liikaa lukemansa perusteella. Kannattaa antaa mahdollisuus etu+pääte kombolle ja sen jälkeen vasta laukoa niitä totuuksia täällä. Kovin moni pastee jotain muiden ihmisten tekemiä sokkotestejä eikä todellisuudessa ole varmaan koskaan omassa kotona kuunnellut oman kotiteatterivahvistimen ja etu- ja päätevahvistimen eroa. Tottakai pitää myös pitää tolkku touhussa. Ei varmaan ole mitään järkeä ajaa jotain eltax universe 5.0 kotiteatterisarjaa millään macintoshin 10 tonnin etusella ja 10 tonnin päätteellä.

  Omasta kokemuksestani voin sanoa, että soitin jonkin aikaa Denonin 1909 av-vahvarilla B&W:n CM9 ja kyllä ne sillä soivat, mutta kun vaihdoin Roteleihin, niin jopa minun tyttöystäväni myönsi, että yläpää kirkastui huomattavasti ja bassot tulivat paljon napakammiksi.
   
 8. Valhalla

  Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  2 543
  Saadut tykkäykset:
  4
  Aamen.

  merkkejä
   
 9. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja kohta joku tulee vinkumaan, että teit testisi 1909:n tehojen yläpäätä huudattamalla eli ero tuli vain tehojen puutteesta. Ellet sitten kuvitellut(kuvitelleet) eroja tai ero tuli volumetason erosta. :D
   
 10. brr

  brr Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.08.2005
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo pitää hyvin todennäköisesti paikkansa. Asia ei luonnollisesti selviä muuten kuin pätevällä sokkotestillä, mutta senhän jo tiedämme miten siinä tulisi käymään.
   
 11. hifipinko

  hifipinko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2010
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä mieltä olette viisaammat, mikä on laadukkaan AV vahvarin hintaluokka/tunnusmerkit? Tai jos ajatellaan että budjetti 1500-2000 EUR, paljonko summasta kannattaa sijoittaa 2 -kanava ja paljonko AV laitteeseen? Tarve itselläni on AV vehkeelle min. 4 HDMI in ja 2 out.
   
 12. Collusion

  Collusion Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 822
  Saadut tykkäykset:
  10
  Se on varmasti kiinni hyvin pitkälti siitä, mitä laadukkaalla AV-vahvarilla käsittää. Omasta mielestäni puhutaan yli kolmen tuhannen euron hintaluokasta.
   
 13. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 419
  Saadut tykkäykset:
  406
  Aihetta sivuten, seuraavaan Hifimaailmaan on tulossa vertailutesti, missä on edulliset AV-vahvistimet vastassaan keskihintaiset. "Paljonko ostaja saa lisäkatetta kolminkertaistamalla budjetin?".