[Arkistoitu] Kuinka vietätte krapula päiviä ???

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Doc, 17.11.2001.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. kurdt

  kurdt New Member

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Voi. Tehdä tuo kaikki kylmässä vesisateessa. Aah sitä RMJ muistoa..
   
 2. Drokk

  Drokk New Member

  Liittynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  1 576
  Saadut tykkäykset:
  4
  No, eipä tuo nyt ole mitään maatamullistavaa. Kyllä sitä itsekin on tullut kömmittyä tuntemattomattomissa jatkopaikoissa mieluummin sänkyyn nukkumaan kuin kylmällä lattialla. Riippumatta siitä paljonko siellä jo makaa porukkaa. Sängyssä nukkuminen kun ei ole automaattisesti tarkoita mitään ryhmäseksiä. Tietysti ensi kokemukseksi tuo voi olla aika kova juttu, varsinkin kun sitä voi kertoa kavereille.
   
 3. Cochise

  Cochise New Member

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  384
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ei, vesi vanhin voitehista. Jos oksennus on tullakseen, se tulee kyllä ennemmin tai myöhemmin. Jos mahassa on vettä, on huomattavasti miellyttävämpi oksentaa, kuin sitä kitkerää viina/sappinestemömmöä jota tulee jos mahassa on vain alkoholia. Vesioksennushan on niin miellyttävää, että sen melkein voisi juoda takaisin! Ja oksennuksen jälkeen onkin sitten huomattavasti parempi olo. Mutta ei sormia kurkkuun, se on pahasta. Elimistö tietää kyllä milloin oksentaminen on tarpeen.
   
 4. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 516
  Saadut tykkäykset:
  8
  Alku hyvin, mutta joskus - joskus - kroppa ei tiedä parastaan vaan panttaa laattaa turhan kauan... Sormikikka auttaa kummasti tahi silkka tahdonvoima. Liha tottelee mieltä - ei toisinpäin. Paras kikka krapulan ehkäisyn on valvoa mahd. pitkään, juoda H2O:ta ja syödä jotain.
   
 5. winterland

  winterland Active Member

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 254
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ihan tarpeeksi kauheaa se oli :eek:
   
 6. WhiteQueen

  WhiteQueen New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.04.2002
  Viestejä:
  1 591
  Saadut tykkäykset:
  2
  Vaikken olisi juonutkaan paljoa, ja valvon ryyppäysiltana piiiitkään, on aamulla helvetin kurja olo. Minulla se valvominen tuo lisää päänsärkyä.
  Keskiviikkona kännätessä ei tullut mieleenkään syödä, tai siis kännäyksen jälkeen oli niin kurja olo, että ei voinut syödä mitään, kun oli oksennus kurkussa. Yritin kyllä juoda pari lasillista vettä ennen nukahtamista. Silloin tietoisesti yritin valvoa pidempään, kun pelkäsin, että tukehtuisin oksennukseen nukkuessani. :eek: :D
   
 7. wattu

  wattu New Member

  Liittynyt:
  16.04.2005
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikka välillä tuntuukin mahdottomalta lähteä liikenteeseen ni mä väitän, et kannattaa lähteä tekemään jotain kevyttä, mutta jotain! Meikä ainakin hajoo jos jään sohvalle köllöttämään.
   
 8. cityjeesus

  cityjeesus New Member

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  2 314
  Saadut tykkäykset:
  4
  Vanhan alkoholistin neuvo :

  Ryyppyillan päätteeksi ennen nukkumaanmenoa

  1. thai ruokaa
  2. muutama särkylääke, mitä vahvempaa sen parempi (vaikka ei päätä jomottaisikaan)
  3. lasi vettä.

  Tulos : ei krapulan häivääkään seuraavana aamuna.

  Testattu ja hyväksi todettu keinovalikoima. Halutessaan voi thai ruoan skipata, mutta missään nimessä sitä EI tule korvata rasvaisella grilliruoalla, joka takaa karmean kankkusen, mikäli sitä vetää lärviinsä ryyppyputken päätteeksi. Mitä vähärasvaisempaa ruokaa, sen paremmat kutinat seuraavana aamuna. Särkylääkkeet ovat kuitenkin ratkaisevassa asemassa tässä reseptissä. Niitä kannattaa siis ottaa ennen kuin mitään särkyä edes ilmaantuu.
   
 9. kebek

  kebek Active Member

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 623
  Saadut tykkäykset:
  9
  Jostain muistan kuulleeni, että alkoholi ja vahvat lääkkeet eivät ole elimistön kannalta se paras yhdistelmä. Tuskin sitä kukaan vesiselvänä sänkyyn pamahtaa.

  nimim. "diapamit valmiina, kossuryyppy puuttuu".
   
 10. Rooperi

  Rooperi Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  341
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutama asia joiden olen todennut parantavan oloa huomattavasti jos on joskus :rolleyes: krapula päässyt yllättämään.
  Illalla juo vähintään 2 tuoppia vettä, itse teen tämän jo alkuillasta(esim. kotona) baarissa se on itselleni jo myöhäistä, siellä ei juoda muuta kuin alkoholia sisältävää juotavaa.
  Aamulla taas ensin coktail joka sisältää viinimarjamehua ja maltodekstriiniä (joka on 100% hiilihydraattia), noin 0,5 litran tuoppiin valmistettuna. Siinä saa nestettä, vitamiineja sekä hiilihydraatteja helposti nieltävässä muodossa.

  Itse kuulun ihmisryhmään joka ei voi nauttia mitään kiinteää ruokaa ennen klo 18 illalla (tai myöhemmin jos on OIKEA krapula).

  Kolmantena ota niin kylmä suihku kun pystyt ja käännä 1/4 kierros vielä kylmemmälle niin eiköhän se pahin olo helpotu.
  Tähän voisi lisätä vielä sen aamuistunnon että saa kaiken pahan pois elimistöstä niin mahtuu pizzaa ja kebabia tilalle :thumbsup:
   
 11. Drokk

  Drokk New Member

  Liittynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  1 576
  Saadut tykkäykset:
  4
  Mitäs juopottelua se on, jos kerran vielä on aamu-yöstä aikaa kokkaillakin. Tuo vähärasvainen ruoka = pienempi kankkunen on melkein yhtä hyvä juttu kuin krapulan poistaminen saunomalla ja kahvia juomalla. Verensokeriahan noilla yösyömisillä on tarkoitus nostaa. Elimistö ei paljon tee eroa eri ruokalajien välillä.
   
 12. cityjeesus

  cityjeesus New Member

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  2 314
  Saadut tykkäykset:
  4
  No jos esim 800:set särkylääkkeet aiheuttavat jollekin ikäviä sivuvaikutuksia vaikka olisi kuinka paljon viinaa juonut, niin on miehessä vika. Normaalit särkylääkkeet ovat tunnetusti sitä "puskuroitua" lajia, joten mitään yhteisvaikutuksia ei siis alkoholin kanssa esiinny, ja tämähän ei ole tarkoituskaan.

  nimim. buranat valmiina, diapamit naapurin narkkarilla :D

  Ei itse mitään kokkailla, vaan pikkukiinalaisilta ostellaan 24h ravintolasta valmiit tarjoomukset.

  Kahvi on itse asiassa varsin tervetullutta tavaraa, mikäli krapula on päässyt yllättämään. Oma vatsa ainakin kestää mainiosti mokat, latet ym. litkut kovemmankin illan jälkeen. Tottumiskysymys. Ja mitä grilliruokaan tulee, niin ainakin omalla kohdalla on poikkeuksetta ollut ällöttävän eltaantunut olo aamulla joka ikinen kerta, kun on sortunut makkaraperunoihin tms. "herkkuihin" aamuyön tunteina. Ruoan laadulla on väliä. Kolme viikkoa käytetty keitinrasva ranskalaisilla ei juuri houkuta, ei kännissä, ei selvänä. Roska on roskaa.
   
 13. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 516
  Saadut tykkäykset:
  8
  "Särkylääkkeet
  Useat tulehduskipulääkkeet voivat ilman alkoholiakin aiheuttaa limakalvovaurioita ruoansulatuskanavassa (esim. asetyylisalisyylihappo, ibuprofeeni, ketoprofeeni ja indometasiini). Alkoholin kanssa näiden vaurioiden riski kasvaa. Tulehduskipulääkkeistä ibuprofeenin on esitetty olevan vähiten haitallista. Parasetamoli on myös melko vatsaystävällinen särkylääke, mutta maksavaurioiden riskin takia erityisesti alkoholia runsaasti käyttäneiden tulisi välttää sen käyttöä." Lähde: Apteekit.net
   
 14. effer

  effer Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.05.2004
  Viestejä:
  353
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikki kokemukset ovat toki huomionarvoisia, grilliruoan laatua yrittävät valvoa liiankin aktiiviset kunnan terveystarkastajat.

  Eli ei siellä ihan skeidaa tarjota ravintolasta tulijan kitusiin!
  Omaan uraputkeeni mahtuu spudarin pitoakin monissa muodoissa+nurkkakauppaa manskulla.

  Aina on palaute ollut täysin positiivista, yrittäjästä ja asiakaista muodostuu parhaimmillaan yhteisö, jolle ei tarjota paskaa.
   
 15. juhaa

  juhaa Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tämä on monen uskomus :)
  Puskuroinnilla ei ole mitään tekemistä alkoholin vaikutuksen kanssa. Puskuroidut lääkkeet on päällystetty jollain aineella, että ne pitää pH:n hieman kuosissa sitten vatsalaukussa, etteivät rupe ärsyttämään niin pahasti.
   
 16. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 516
  Saadut tykkäykset:
  8
  Jep. Ja kaiken lisäksi puskurointi ei aina edes auta, koska limakalvoärsytys voi johtua itse lääkemolekyylin vaikutuksista ruuansulatuskanavan epiteelisoluissa - ei vatsan/suoliston pH:sta. Ja kuten jo mainittu, "vatsaystävällisen" Parasetamolin vaikuttava aine asetaminofeeni yhdessä alkoholin kanssa tuhoaa maksan varsin näppärästi. http://www.postgradmed.com/issues/2000/01_00/draganov.htm
   
 17. cityjeesus

  cityjeesus New Member

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  2 314
  Saadut tykkäykset:
  4
  Olet oikeassa.


  Kaikesta murskakritiikistä huolimatta aion edelleenkin ottaa särkylääkkeen juopotteluillan jälkeen, ennen nukkumaanmenoa. Vielä ei ole maksa vinkunut saati vatsalaukku halkeillut, joten siltä osin ollaan selkeillä vesillä. Vaaleanpunaisia elefanttejakaan ei ole Buranoiden vaikutuksesta näkökenttään ilmestynyt. Ja tarkoituksenahan oli ottaa särkylääke alkoholin nauttimisen jälkeen, ei sen aikana, kiputilan ennaltaehkäisemistarkoituksessa.

  Parempi Burana illalla kuin päänsärky aamulla. Toisaalta, paras vaihtoehtohan on olla ihan vaan selvin päin, niin välttyy säryiltä ja kivuilta (ja perheväkivallalta, ja masennukselta, ja kariutuneilta ihmissuhteilta, ja rahanmenolta, ja...) :cool:
   
 18. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 516
  Saadut tykkäykset:
  8
  Jaa. Joskos kuulut siihen suureen joukkoon ihmisiä, jotka eivät oikeasti siedä alkoholia. http://www.allergyclinic.co.nz/guides/54.html

  Yleisesti naisten huonompaa alkoholinsietokykyä selittää mm. kehon suurempi rasvan ja pienempi veden osuus (vesiliuokoinen etanoli on naisten kudoksissa väkevämpää) ja naisten mahdollisesti heikompi alkoholin polttokyky.
   
 19. Vargas

  Vargas New Member

  Liittynyt:
  15.10.2005
  Viestejä:
  324
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä krapulapäivän ohjelma riippuu ihan siitä, mitä edellisiltana on tullut juotua. Kotiviinillä vedetyt perseet johtavat yleensä siihen, että kierin tuskaisesti sängyn pohjalla odottaen viikatemiestä. Tavallinen olutkrapula on sellainen, että voi jopa yrittää elokuvan katsomistakin.

  Mutta turhaa liikettä tulee vältettyä. Poikkeuksena tietysti vappu (jolloin on suorastaan velvollisuus lähteä liikkeelle) ja useamman päivän mittaiset ulkomaanmatkat ainejärjestön kanssa. Pari vodkaryyppyä aamulla, sängystä ylös jne.
   
 20. jpop

  jpop New Member

  Liittynyt:
  27.12.2001
  Viestejä:
  693
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastataan nyt tähänkin kun kerran on tylsää...

  Ei krapulapäiviä vietetä - ne lusitaan... Kaikki mitä krapulan lusimisesta tarvitsee ymmärtää sisältyy itse käsitteeseen krapula. Se on sitten ihan toinen juttu, jos vähän väsyttää ja on voimaton olo - silloin voi vaikka raapia palleja, syödä tuhdisti ja kuunnella hyvää musiikkia tai katsella leffoja. Tämäkään ei tosin perheelliseltä useimmiten mene ihan suunnitelmien mukaan...
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.