Kuinka usein ja miksi vaihdat kännykkää?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet' , aloittajana ElvisThePelvis, 08.11.2016.

?

Kuinka usein vaihdat kännykkää?

 1. 3-6 kuukauden välein

  0 ääntä
  0,0%
 2. 6-12 kuukauden välein

  0 ääntä
  0,0%
 3. 1-2 vuoden välein

  6 ääntä
  18,8%
 4. 2-3 vuoden välein

  11 ääntä
  34,4%
 5. 3-4 vuoden välein

  4 ääntä
  12,5%
 6. Vasta silloin kun kännykkä on tavalla tai toisella käyttökelvoton

  11 ääntä
  34,4%
 1. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 099
  Saadut tykkäykset:
  95
  Foliopipo jäänyt vähän löysälle?

  T: Vesku
   
 2. Moti

  Moti Active Member

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 007
  Saadut tykkäykset:
  9
  Jaahas, vaimon iPhone 5 näyttö meni pystyraidalliseksi. Varmaan uutta putkeen ja vanha huoltoon varapuhelimeksi.

  Mielenkiintoista että uutta 32G SE-mallia myydään samaan hintaan kuin vanhaa 64G-mallia vaikka alla olevan uutisen mukaan hinnan pitäisi olla vanhan 16G hinta. Muuta eroa puhelimissa ei liene kuin muistin määrä.

  Jos tiedät mistä saisi 4" 32G iPhonen ( voi olla myös 5/5S) edukkaasti niin vinkkiä kehiin, kiitos.
  Edit: dna kivijaloissa on iPhone SE 64G 399 euroa jäljellä pieni määrä lähinnä maakunnissa.
  http://www.theverge.com/circuitbrea...phone-se-128gb-announced-pricing-release-date
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2017
 3. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 745
  Saadut tykkäykset:
  206
  Ei tämä ole varsinaisesti tekniikan kehityksestä jäämistä vaan sitä, ettei kaikkea kehitystä tarvitse omaan elämäänsä. Hehkulamput olen vaihtanut Ledeihin, koska sähkön säästämisessä on järkeä. DVD:t on vaihdettu Blu-ray:ksi.

  Vähän eri asia siirtyä pankkitiskeiltä koneen ääreen kuin koneen ääreltä kännykällä maksamiseen. Kuinka erilaista se voi olla? Sitäpaitsi eläkeläisten marmatuksessa on kyse siitä, että halutaan mennä sinne pankkikonttorin tiskille vanhojen hyvien aikojen tapaan. Onko järkeä, että tekniikka pakottaa ihmiset elämään eri tavalla kuin mitä haluavat? Tekniikan pitäisi nimenomaan mahdollistaa eläminen kuten haluaa ja itse ainakin suosin tällaista tekniikkaa.

  Minulla on Mac mini. Reliikki tai ei niin juuri oikea peli minulle. Miten ihmiset jaksavatkin töllöttää jotain 5" ruutua? Mobiili on väline jonkun aikaa, kunnes tulee jotain muuta ja mobiilista tulee reliikki.

  Omat vanhempani olen opettanut tietokonetta käyttämään. Verkkopankkimaksamisen oppivat aikoinaan hetkessä.

  Kyllä, mutta väitätkö, että minä en osaisi maksaa lännykällä laskuja? Mitä tässä tarkalleen pitäisi oppia?

  Jos kansalaistaidoista puhutaan niin tärkeämpää olisi vaikka politiikan seuraaminen, ettei vaaleissa sitten olla äimänkäkenä että mitä puoluetta/ehdokasta pitäisi äänestää.

  Ei sinun tarvitse perustella ostoksiasi kenellekään. Omilla rahoillasi teet mitä lystäät.
   
 4. Kusni

  Kusni Member

  Liittynyt:
  25.01.2014
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  24
  Eihän noissa vituissa voi enää edes vaihtaa akkua. Että otan uuden, jos akku on paska.
   
 5. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 077
  Saadut tykkäykset:
  86
  Onneksi mobiilisoftissa on käynnissä edelleen niin voimakas bloatoitumisvaihe, että kännykän haluaa joka tapauksessa vaihtaa siinä vaiheessa kun akku olisi finaalissa. ;)
   
 6. Radikus

  Radikus Active Member

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  938
  Saadut tykkäykset:
  28
  Jos laite toimii niin mitä väliä sillä takuulla on.. en ole ikinä elämäni aikana takuuhuollattanut yhtään puhelinta.

  Vai ostatko niin huonoja puhelimia että niitä saa jatkuvasti olla viemässä takuuhuoltoon.
   
 7. sokka

  sokka Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 034
  Saadut tykkäykset:
  179
  Tekniikka kehittyy ja sen mukaan myös puhelin vaihtuu. Oon toiminut it-alalla koko ikäni, niin pyrin myös sen takia vaihtamaan laitteen.
   
 8. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  9 745
  Saadut tykkäykset:
  206
  Mitä sellaista nykyinen kapulasi mahdollistaa teknisen kehityksen ansioista mitä edellinen kapulasi ei mahdollistanut?
   
 9. sokka

  sokka Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 034
  Saadut tykkäykset:
  179
  Vittuilun köyhille
   
  JaniH, Hippo ja Radikus tykkäävät tästä.
 10. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 777
  Saadut tykkäykset:
  245
  (omalta osaltani voinen vastata) vanhempaan ei saanut intunea / company portalia, joka mahdollistaa yrityksen tietoturvapolitiikan mukaisen suojaustason, sekä etähallinnan mm. sen varalta jos laite pöllitään / hukkuu.

  Myöskään yhä parantuvasta kameratekniikasta (toki riippuu laitteesta miten on parantunut ja miten hyvä se on) ei ole haittaa kun pitää ottaa eeeerittäin tarkkoja kuvia mm. hammasrattaista, niiden kulumisesta ja mahd. säröistä. sekä lähettää nämä kuvat samantien eteenpäin analysoitavaksi... On myös paljon muita mitä keksin, mutta en jaksa alkaa sen enempi niistä selostamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2017
 11. 3JJ

  3JJ Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 036
  Saadut tykkäykset:
  81
  No monestiko olet vaikkapa läppräriin tai partakoneeseen tai hammasharjaan tai vaikka porakoneeseen ostanut uuden akun vaikka se mahdollista onkin? Minä en ole kertaakaan, vaan aina olen ostanut uuden. Samoin kännyköissä kautta aikojen, vaikka se mahdollista onkin ollut, niin yhtään uutta akkua en ole ostanut. Kuusi luuria vuodesta -96, eli keskimäärin 3.5 vuotta per luuri, eikä tarvetta akun vaihtoon. Ja voihan sen akun toki nykyisiinkin luureihin vaihtaa mutta ei kotikonstein. Ja jos se nyt on oikein kynnyskysymys, niin löytyy niitä älyluureja joista akun voi edelleen vaihtaa, esim. http://www.mtv.fi/lifestyle/digi/ar...sa-puhelinmalleissa-se-on-mahdollista/6168392
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2017
 12. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 162
  Saadut tykkäykset:
  265
  Yllättävän hyvinhän älypuhelinten akut nykyään lataamista myös kestää. Vaikka joka yö lataisi, ei parissa-kolmessa vuodessa huomaa mitään käytännön eroa uuteen. Lataamisesta tulee niin rutiinia, että samalla kun virittää herätyksen laitteeseen aamuksi liittää laturiin kiinni yöksi. Ei ole lainkaan ikävä viikon kestäviä akkuja, kun nykyään on kaikenlaisia varavirtalähderatkaisujakin.

  Jos ei ole älypuhelinta koskaan ollut, niin vaikeahan sitä ja sen tarjoamia mahdollisuuksia on silloin kaivatakaan. Pätee muihinkin asioihin. Itse en enää luopuisi.
   
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 098
  Saadut tykkäykset:
  94
  Allekirjoittanut päivitti hieman ketjun aloituksen jälkeen oman luurinsa Sonyn Xperia X Compactiin. Vaihtoväliksi tuli kolme vuotta ja muutama kuukausi päälle. Kun täällä kerran pohditaan, mitkä ominaisuudet konkreettisesti, omaan käyttöön suhteutettuna paranevat luurin vaihdossa (ja tekevätkö ne uuden luuren hankinnan kannattavaksi), niin oma kokemukseni on seuraavanlainen (vrt. Samsung Galaxy S4 Mini):
  • Isompi näyttö (4.6" vs. 4.3") edelleen kompaktissa, oikeasti housuntaskuun mahtuvassa paketissa -> Näppäimistön koko mukavampi kirjoittamiseen ilman että syö ruututilaa, kuvien, videoiden ja scrollaamista vaativien sivustojen tarkastelu miellyttävämpää
  • Isompi akku (2700 mAh vs. 1900mAh) -> Akkukesto parempi etenkin tehoja vaativien sovellusten käytössä (tähän toki vaikuttaa myös prosessorin kehitys mitä tulee tehokkuuden ja virtapihiyteen)
  • Prosessori (Snapdragon 650 Hexa-core vs. Snapdragon 400 Dual-core) ja keskusmuisti (3GB vs. 1.5GB) -> Raskaiden sekä suosittujen, alati kehittyvien sovellusten käyttö sekä multitaskaus on paljon sujuvampaa (vanhalla luurilla esim. Google Maps ja etenkin HERE -karttaohjelmien käyttö saattoi olla toisinaan tuskaista)
  • Kamera (23MP f/2.0 vs. 8MP f/2.6, etukamera 5MP vs. 1.9MP) -> Kaikin tavoin huomattavasti paremmat kuvat (suurimmat erot terävyydessä, kohinan määrässä ja tarkkojen kuvien onnistumisprosentissa)
  • Modernit lisät kuten mahdollisuus saada uusin käyttis sekä sormenjälkitunnistin -> Uudessa käyttiksessä mennään yleensä eteenpäin, mitä tulee yksityisyysasetusten säätöön (esim. sovelluskohtaisesti) ja toisaalta virransäästöön, sormenjälkitunnistin (jota tai muuta lukitusmenetelmää en tosin käytä kuin reissussa) nopeuttaa kännykän/sovelluksen avaamista
  • USB-C -> Ei enää satunnaista haparointia kytkiessä luuria lataukseen
  Merkittävämmäksi parannukseksi koen ehdottomasti kameran, sillä jos hyödyntää sitä muuhunkin, kuin somekuviin (vaikkapa vahingon tallentamiseen, mielipiteen/neuvon kysymiseen verkon yli liittyen esim. tavaraan, dokumenttien/kuittien tallentamiseen tilanteissa joissa ei ole varsinaista skanneria, esitelmien/luentojen materiaalin tallentamiseen jne.), niin kameran hyvyydellä alkaa olemaan merkitystä, sillä huonommalla kameralla onnistuneiden kuvien ottaminen voi olla joko mahdotonta tai sitten aikaa vievää. Koen tässä kuitenkin myös sen, että luurin koko säilyy kompaktina, merkittävänä, sillä homman jujuhan on siinä, että tallennusväline on mukana kaikissa tilanteissa (esim. tilanne, jossa sinulla on T-paita ja shortsit päällä, ei laukkua, eikä läheistä paikkaa, mistä hakea tallennusväline).

  Olivatko nämä parannukset sitten hintansa väärti (X Compact maksoi 449 EUR, nyttemmin saanut jopa 299 EUR:lla)? Periaatteessa en koe minkään luurin olevan yli 400 euron arvoinen, enkä varsinkaan koe järkeväksi tuhlata moista rahaa päivitettyyn malliin, jossa kyse on enimmäkseen parannuksista, ei uusista, oikeasti hyödyllisistä ominaisuuksista). Sain kuitenkin ostohinnan keinoteltua lopulta n. 250 EUR:eek:on (muun muassa saamalla välirahaa vanhasta luurista ja myymällä uuden luurin mukana saatu arvokas kylkiäinen). Ko. hinnan kelpuutan itse saatujen parannusten arvoiseksi. Jokaisella on toki omat määritelmänsä siitä, mikä on hintansa väärti ja mikä ei, mutta henkilökohtaisesti koen, että premium-kännyköiden (lue: 550-900 EUR) osto on lähtenyt täysin käsistä yhteiskunnassa. Tänä päivänä voi nähdä 800 EUR:n luurin alle 18V:n ja/tai keskenkasvuisen kädessä, luonnollisesti säröisellä näytöllä, kun ei osata joko aktiiviselta elämäntyyliltään huolehtia arvokkaasta omistuksesta ja/tai ostaa suojakuorta/-kalvoa. Esim. Facebookin myyntipalstoilla tulee tuon tuosta huomattua myynti-ilmoituksia, jossa nuori kauppaa lähes uudenkarheata, käytettyä ja säröisellä näytöllä varustettua iPhonea 700-800 EUR:lla.
   
 14. Ensimmäisen kännykän ostin kun melkein kaikilla tuntemillani ihmisillä oli ollut jo kauan sellainen. Lopulta tuli tarve saada kännykkä ja ostin Samsungin simpukan. Hajamielisenä se oli usein hukassa, mutta kuin ihmeen kaupalla aina löytyi. Naapurin siirryttyä älypuhelimeen sain häneltä melkein ilmaiseksi hienon Nokia 6030:n, jossa akkku kestää viikkoja ellei paljoa puhu. Ajattelin soittaa sillä pääpuhelimeen ja kuunnella missä soi. Sen jälkeen ei kännykkä ole ollut kertaakaan hukassa, kumma juttu.

  Lopulta ymmärsin tarpeeni älypuhelimeen ja Lumia 920 oli kovasti harkinnassa, mutta ostamatta jäi. Muutama vuosi sitten ostin Lumia 520 kun lukemani perusteella se vaikutti luotettavalta ja viattomalta, hinnan painuttua alle 100 euron. Hyvin on toiminut. Siihen TF Mini, 3 €/kk, netti 0,256 Mbit/s. Ajattelin että aloitan halvimmalla ja nostan nopeutta tarpeen mukaan. Ei ole tarvinnut nostaa, hyvin hoituu pankkiasiat, sähköpostin luku ja surffailukin hätätilassa.

  Nokia 6030 säilyi pääpuhelimena, liittymä 0,69 €/kk. Sitten TF:kin otti pakkodatan käyttöön ja vaihdoin viime syksynä Globeteliin, 0,59 €/kk. Parin kuukauden kuluttua hinta nousi 1,59 euroon/kk. Ensi kuun alussa hinta on 3,90 €/kk. Ei olisi kannattanut vaihtaa, nyt olisi hitaan netin kanssa halvempi. Tosin TF Minin hinta on huhun mukaan voimassa johonkin ensi vuoteen. Nyt mulle näkyy olevan Telialta pari päivitystarjousta, halvempi on Mini 1 Gt/kk, 100 Mbit/s, hinta 9,90 €/kk. Pitää alkaa tutkimaan mitä kilpailevilla operaatoreilla on tarjota.

  Mun älypuhelimen käyttö on niin yksinkertaista että en ole tarvinnut parempaa laitetta. Autossa on ennestään navigaattori, joten en tarvitse siihenkään. Valokuvia varten on hyvä pokkari. Tässä ei ole nfc:tä, joten Pivolla ja MobilePaylla ei voi maksaa kassalla, mutta olenkin vasta hiljattain päässyt debit-kortilla lähimaksamisen makuun ja sillä maksaminen on yhtä juhlaa.

  Mielestäni ostan laitteita vaan tarpeen mukaan ja tarpeeseen sopivia. Kaikki on melko edullista ja käytän loppuun jos mahdollista. Pätee kaikkiin hankintoihin.

  71 dB:lle tiedoksi, että pankkiasiat hoituvat tällä ihan hyvin. Vaikka näyttö on vaan 4", riittää se ihan hyvin läheltä katsellen normaalinäöllä sen mitä esim. pankissa asiointi vaatii. Ei tarvita turvalukuja kun käy katselemassa e-laskuja sun muita, ainoastaan jos tekee jonkin toimenpiteen. Windows-puhelimella ja sovelluksella verkkopankkiasiointi lienee tuvallisin tapa mitä on olemassa. Olisiko mobiilinetti vielä turvallisempi kuin kiinteä netti, kun ei tarvitse mennä reitittimen tms. kautta? Olisit vaan ostanut 79 euron Lumia 650:n.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 19.04.2017
 15. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 077
  Saadut tykkäykset:
  86
  Mielenkiintoista nähdä, että miten kauan kotimaisissa verkkopankeissa säilyy Windows Phone -tuki. Windows Phonen markkinaosuus on Suomessakin aika minimaalinen nykyään, mutta onhan niitä ihmisillä käytössä vissiin aika paljon käytössä vielä pitkään.
   
 16. Mastema

  Mastema Active Member

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 228
  Saadut tykkäykset:
  21
  Tässä jo ihan hyvän aikaa on tullut pääsääntöisesti parin vuoden välein uusittua puhelin. iPhonen olen itselleni todennut parhaaksi vaihtoehdoksi, ja tällä hetkellä tahti on se, että uudet numerojulkistukset hommaan, S-versiot jätän muille. Hetken aikaa tuossa S-syklissäkin olin, mutta siitä sitten hyppäsin tähän nykyiseen syistä jotka varmasti kiinnostavat ihan kaikkia.

  Varmasti näillä pidempäänkin pärjäisi kuin tuon kaksi vuotta, mutta kun ne puhelimet voi tuon ajan jälkeen antaa vanhemmille käyttöön niin pysyy sitten kaikilla laitekanta jokseenkin ajan tasalla. Porukat ovat lisäksi siitä mielissään että suvussa on joku, joka sitten voi niiden laitteiden kanssa auttaa jos tulee tenkkapoo.