KRK VXT6 aktiivi monitorit. Haastajat Genelecille?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana riksy^, 05.02.2008.

 1. riksy^

  riksy^ Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.07.2004
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos kukaan muu päässyt kyseisiä pönttöjä kuuntelemaan?
  Minä kävin tänään kuuntelemassa, kun sellaiset oli paikalliseen hifi liikkeeseen jostain ilmestyneet. Piti oikein kotoa käydä muutama levy kipaisemassa ja tulla niiden kanssa kuuntelemaan, että saisi kunnon kuvan pöntöistä ja pakko sanoa ei myyjä turhaan niitä hehkuttanut. Todella hyvä ääniset minun mielestäni, varsinkin alapää ja keskialue vakuuttivat todella.
  Ulottuvuus on kertaluokkaa parempi ja ääni muutenkin erottelevampi kuin itsellä kotona.
  Kotona tietenkin asiaa vaikuttaa luokattoman huono akustiikka ja ei niin hyvät erillislaitteet, mutta silti en olisi uskonut eron olevan niin suuri.
  Harmikseni ei ollut yksiäkään Geneleccejä kytkettyinä sillä hetkellä, että olisin voinut vertailua suorittaa, mutta en oikein jaksa uskoa, että genekään paljoa paremmaksi voisi laittaa. Niin ja olen kyllä kuullut muutamia genen erimalleja ja kaikista olen tykännyt todella paljon.

  Eli nyt kommentteja KRK:n purkeista!!
  Henkilökohtaisesti meinaan siirtää genet pois hankintalistalta ja alan säästämään krk purkkeihin.:cool:
   
 2. Jaakkis

  Jaakkis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.05.2005
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  En noita ole kuullut mutta väliäkö sillä.
  Huvikseni olen lueskellut noista aktiivikaiuttimista ja varsin usein on porukka näkynyt rummuttavat adam a7:n ja adam s2.5a:n puolesta. Tuskin sattumaa sentään. Niitäkin kannattanee kuunnella jos jossain tulevat vastaan.

  Olisivathan nuo KRKT:t paljon geneleccejä halvemmat, että sikäli. Ei kuitenkaan suojia elementtien edessä :weep:
   
 3. riksy^

  riksy^ Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.07.2004
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nostellaas tämä vanha threadi uuteen tarkasteluun.
  Eli kokemuksia krk:n vxt sarjasta.
  Henkilökohtaista kokemusta löytyy sarjan pienimmästä eli vxt4 ja keskimallista vxt6. Neloset tuli kuunneltua viime kesänä jossain soitin liikkeessä missä niitä pääsi vertaamaan esim. Genen 8020 purkkeihin. Silloin vehkeistä jäi ehkä hieman kirkas vaikutelma, mutta eipä siinä oikein kunnon vertailuun päässyt, kun kaikki kajarit olivat sellaisella ihme hyllyllä ja jotain kummia särö hommia oli myös havaittavissa. Ne johtuivat ilmeisesti kytkimestä millä valittiin kuunneltavat kajarit.
  Vxt 6 kuuntelin joskus useampi vuosi sitten, joten niistä ei mitään tuoreita havaintoja ole, mutta sen muistan että silloin olin kovin vakuuttunut.
  Onkos kukaan päässyt vertaamaan kutosia ja kaseja keskenään?

  Nykyään omistan genen 8020a parin ja olen niihin tällä hetkellä kyllä tyytyväinen, mutta lähitulevaisuudessa on edessä muutto hieman isompaan tilaan ja subbaria en tällä hetkellä halua, niin ajattelin, että tuollaiset hieman isommat aktiivit voisivat tulla tarpeeseen.
  Mites onkos joku päässyt vertaamaan noita kutosia esim. Genen 8040. Tämä kiinnostaisi, koska jos Genelecit ostaisin ne olisivat ehdottomasti 8040:t. Näiden hinta on vaan aika suolainen ja varsinkaan, kun en mitään miksaus hommia niillä meinaa tehdä niin vähän edullisemmatkin riittäisi.
  Mitä ulkomaan foorumeilta olen lukenut niin tämä vxt sarja olisikin sellainen helposti kuunneltava aktiivi ja soveltuisi siksi hyvin kotikuunteluun.
   
 4. saurama

  saurama Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.05.2002
  Viestejä:
  616
  Saadut tykkäykset:
  10
  Älä tee olettamuksia vaan pyydä vertailukuuntelu. Vain kuuntelemalla samalla kappaleella, samalla oheislaitteistolla ja samassa tilassa kahta eri kaiutinta, tiedät niiden erot.
   
 5. mhelin

  mhelin Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.11.2002
  Viestejä:
  917
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olen nähnyt kahdessa KRK:n mallissa ongelmia bassoelementin ripustusten aiheuttaman resonanssin kanssa, tässä toisen vesiputousplotti:

  http://www.soundonsound.com/sos/jun02/images/monitorsdiag2b.l.gif

  Toinen tässä:

  http://resolution.nodecube.net/products/pdfs/Monitoring/KRK Expose E8B.pdf

  Tuon jutun perusteella sama ongelma (600-700Hz resonanssi) on muissakin tuota elementtiä käyttävissä KRK:ssa (jutussa mainitaan V8-malli), tuo elementti näyttää aika samanlaiselta kuin VXT:ssä. Lisäksi VXT:n ongelmana on RFI (http://www.gearslutz.com/board/low-end-theory/143750-anyone-using-krk-vxt-monitors-3.html). Muuten saundista jopa pidetään - tosin aina ei ole korviin luottamista noiden mittausten perusteella.
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2011
 6. tikox

  tikox Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.08.2007
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  0
  No oho. Meitsi on lähinnä katsonut noiden RP G2 sarjalaisten KRK monitorien perään, ne kun ovat näyttäneet hintaluokassaan oikein mielenkiintoisilta (vaikkakin rumia perusvärissä) ja niistä voisi kasata vaikkapa kotiteatteria suht vaivattomasti kun vaihtoehtoja on 5, 6 ja 8 tuumaiset ja vieläpä 10" kolmitie... eipä tuo resonanssi tietysti maailmoja kaada mutta jos järkyttävän hintaisessa exposessa on elementissä käyttöalueella noin järkyttävä probleema niin on se outoa jos multa kysytään.

  Kartiomateriaalihan noissa kaikissa lienee hyvin saman kaltainen ja sitämyöden voisi kuvitella että vastaava ongelma löytyisi koko mallistosta. Eikä häiriöherkkyyskään mikään mukava ominaisuus kyllä ole.

  Perhana pitäisi saada näitäkin hifimaailman testiin, edellisestä aktiivimonitoritestistä alkaa olla jo aikaa.
   
 7. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Amerikkalaisissa TV-ohjelmissa näkyy VXT-sarjaa melko usein. Mm. Lady Gagan madison square garden keikan takahuoneessa oli tuollaiset pömpelit näkösällä. Myös monissa muusikoiden haastatteluissa jne on näkynyt noita taustalla, joten eivät ne kai aivan sysipaskat ole vaikka g-logo puuttuukin.. Pikaisten näköhavaintojen perusteella arvioituna siis ovat olleet VXT sarjalaisia, sillä exposen kotelo olisi aika erottuvan näköinen. Tosin ei noiden tarkentamattomassa haastattelupätkän taustan nurkassa vilahdukselta näkemisen perusteella sekoittaminen aivan mahdotonta olisi.

  Olen vakavissani harkinnut subittomaksi kerrostalosetiksi 3x VXT8 + 4x VXT4.
  Nykyisiä RP5 pönttöjä olen testannut 10S subilla ja ilman (2.1, subin jakarilla). Subia oli erittäin vaikea saada toimimaan kumisematta. En tosin jaksanut hirmuisesti haeskella optimimaalista sijoitustakaan. Ilman subiakin nämä RP5 monitorit tuottavat kerrostalokäyttöön aivan riittävällä uskottavuudella ja voimakkuudella leffojen tehosteäänet ja räjähdykset. Ikkunat sekä lattian ontelolaatta heräävät iloisesti eloon pelkillä monitoreillakin esim kun District 9 emoalus starttaa..
  Pikaisten kokeilujen jälkeen tosin kannoin kajarit sekä subin takaisin vanhempieni luo omakotitaloon ja olen kuunnellut kerrostalossa sittemmin kuulokkeilla. Sehän se taitaisi järkevintä olla jatkossakin, mutta jonkinlaisen setin kasaaminen kiinnostaisi toki ihan harrastuksen vuoksi..