Kovalevyn päivitys SATA kovalevyksi.

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana mate_1974, 15.01.2011.

 1. mate_1974

  mate_1974 Guest Guest

  Liittynyt:
  07.12.2005
  Viestejä:
  296
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei!

  EDIT!! Ei kannata laittaa toppyyn yli 1000 GT levyä, koska levyjärjestelmä ei sitä tajua ja poistaa pahimmillaan kaikki tiedostot. EDIT!!


  Tein tälläisen ohjeen, miten päivität Topfieldin kovalevyn SATA kovalevyksi.

  1.
  Irroita boksi kaikista johdoista. Odottele noin 20 minuuttia ennen avaamista. Itse käytän sellaista tyyliä kun korjaan verkkovirrallisia laitteita, että näen laitteen liitäntäjohdon pistotulpan, joten voin olla varma että se on poiskytketty sähköistä.
  [​IMG]

  2.
  Avaa boksi, takana ja sivulla on ruuvit. Pistä nämä ruuvit omaan kasaansa.
  [​IMG]

  3.
  Irrota kovalevystä IDE- ja virtajohto, sekä kovalevyn kelkan kiinnitysruuvit. Laita myös nämä ruuvit omaan kasaansa. Huomioi edessä olevassa vasemmanpuoleisessa ruuvissa peltilevyjen järjestys
  [​IMG] ja [​IMG]

  4.
  Kuva boksista kovalevykelkka irrotettuna. HUOM. Mikäli et ole korjannut virtalähdettäsi, suosittelen tutustumaan aiheeseen. Katso: https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=78342
  [​IMG]

  5.
  Idekaapeli ennen pidennystä.
  Vanhan kovalevyn sisällön voi kopioida TopHDRW ohjelmalla, http://www.tapworld.net/index.php?o...hdrw-017&catid=20:computer-software&Itemid=41
  [​IMG]

  Kuvassa SATA-adapteri oikein jumpattu (jumpperit pois)
  [​IMG]

  IDE johtoa pidennetty poistamalla vedonpoisto.
  [​IMG]

  6.
  Uusi SATA kovalevy laitettu paikoilleen. Lista yhteensopivista kovalevyistä: https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1407141&postcount=2
  Vanha lista löytyy: https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1208888&postcount=65
  [​IMG]

  Kuva takaapäin.
  [​IMG]

  Lähikuva SATA adapterista. Kovalevyn ja adapterin väliin laitettu pala pahvia eristeeksi. Kiinnitys kaksipuoleisella teipillä.
  [​IMG]


  7.
  Virtalähde, johon vaihdettu kondensaattorit (11 kpl).
  [​IMG]

  8.
  Boksin etuosassa olevan metallilevyn äänenvaimennus. Väliin laitettu pala pahvia.
  [​IMG]

  9.
  Boksi kasattuna ja kovalevyn alustusta vaille valmiina käyttöön.
  [​IMG]

  10.
  Kytke boksi virtoihin ja vastaa kysymykseen alustetaanko kovalevy: Kyllä.


  Antakaa palautetta tänne minkä kovalevyn laitoitte ja käyttökokemuksia.

  Konkkapaketteja löytyy allekirjoittaneelta. Yhteydenotot tarvittaessa mate*_1*974@h*otma*il.com (poista tähdet 4 kpl osoitteesta) /päivitetty 9.5.2012)
  Satasovittimia löytyy topfieldin maahantuojalta.
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2012
 2. mate_1974

  mate_1974 Guest Guest

  Liittynyt:
  07.12.2005
  Viestejä:
  296
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siirränpä tähän noita yhteensopivia kovalevyjä, löytyy helpommin kuin tuolta vanhan ketjun keskeltä.

  Topfield, WD5000AACS, ei tietoa johtojen yltämisestä, "Hyvin lähti toimimaan ja on hiljainen. Hieman viileämpikin kuin vanha Seagaten 7200.9."

  Topfield, Samsung EcoGreen F1 DT 1TB, uusin noin 15 cm lattakaapelin ,josta jouduin repimään piuhat erilleen, koska kaukosäädin toimi milloin sattui. Entinen kaapeli ei yltänyt. Boxina on Tf 5100T hdmi. Nyt kaikki toimii oikein hyvin.
  Jatkoin vielä kokeilua ,poistin alkuperäisestä ide kaapelista vedonpoistajan molemmista päistä,silloin alkuperäinen kaapeli ylettyy ,silloin jää se ferriittirengas myös paikalleen .Samalla kaukosäädin pysyy myös yhtä nopeana kuin ennen.

  TF5100PVRt MasterPiece, Samsung EcoGreen F2 1TB SATAII 5400rpm 32MB (HD103SI), MP:ssä on sisuskalut sen verran fiksummin järkätty, että ei tartte kikkailla johtojen kanssa, vaan alkuperäiset johdot riittävät oikein hyvin. Ainoa ongelma on adapterin korkeus, joka aiheuttanee pientä kanitusta, kun kantta laittaa päälle. En kuitenkaan ole vielä kantta laittanut.

  Adapteri toimii hienosti. Alkuperäinen kaapeli ylsi kun poistin ferriittirenkaan, muuten ei. Levyksi tuli Seagate ST31000533CS Pipeline HD Pro 1-TB Hard Drive.
  Boksi on vanha hyvin palvellut 5101C

  Nyt ois kovo vaihdettu, Eli boxi on Toppy TF5100PVRt ja kovo Samsung EcoGreen F2 1.5TB 32MB - SATA 3.0 Gbit/s k (Verkkokaupasta #31711) ja sovittimen tiedätkin. Jouduin tekemää pitemmän johdon!! virta johto riitti, vaikka oli puhaltimien väliliitin välissä!!
  Uudella lyhyellä piuhalla ei suostunut toimimaan, vaan jouduin erottelemaan säikeet ja sitten vielä laitoin alkuperäisestä piuhasta ferriitti renkaan!!!
  Toivotaan että toimii pitkään!!

  Specsigiboxi - Topfield TF5100PVRt hdmiKovalevy vanha - 250gt seagateKovalevy uusi - WD Caviar green 1tb, lisätietoa http://www.westerndigital.com/en/pro...iveid=336Vanha ide-kaapeli ei riittänyt mitenkään joten ostin uuden(normi pitusen) ja boxi toimii kuten ennenkin.

  TF5100t, Western Digital Caviar Blue 500GB IDE (WD5000AAKB). Poksilla ikä n. 4 V. Pieniä jumittumisia satunnaisesti, saattaa tosin tapeistakin johtua. Mutta seurataan uusilla konkilla, jospa nuo loppuisivat kokonaan.

  TF5100C MP Hei! Ostin Verkkokaupasta WD Caviar Green 1TB kovalevyn. Asennus adapterin avulla ok. Kaapelit ok. Tilaa boxissa hyvin. Ei mitään ongelmia. Toimiikin - toistaiseksi ainakin. WD vaikuttaa olevan hiljainen levy. Kiitos vielä kerran.


  LEvyn sain vasta tänään ja nyt paikoillaan.
  Western Digital green jotain. 5400rpm
  WD10EADS
  Laitoin pidemmän idekaapelin. Ei mitään jumpperointeja.
  Lähti alustamaan heittämällä.
  Katseluajan siirto ainakin pelaa ja Topfield näyttää tilaa olevan 1 tera
  Laitoin terasen, koska sille on paremmin käyttöä, jos tämä vaihto ei ala toimimaan.
  Katsotaan nyt miten nauhotukset lähtee pelittämään.
  Levy on aika hiljainen. Hiljaisempi selvästi kuin alkuperäinen.
  Leikkasin vielä vanhasta luottokortista palan sovittimen ja levyn väliin varmuuden vuoksi, koska IDE-liittimen taustapuolen juotetut piikit ottivat melkein kiinni levyn runkoon.
  Timo

  --------------------------------------------------------------------------
  Tinasin noi konkat kiinni tänään. Laitoin adapterin kiinni Seagaten Barracuudaan 1000Gbytes (st31000340as, +5V 0,65A, +12V 0,6A) ja toimi kuin Buickki.. Alutustus lähti heti käyntiin ja meni läpi asti. Siirtelin vielä vanhalta kovolta 240Gbittiä ohjelmia. Nyt on taas tilaa recata recata lisää 650Gbytes Voi olla että haen vielä 1,5 terrasen kovon ja kokeilen sillä. En vielä uskaltanut ostaa mitään, vaan otin pöytäkoneesta "sisäänajetun kovalevyn" testiin.

  Tuntuu jotenkin, että kaukosäädin reagoi nopeammin ja kuvakin näyttää terävämmältä.. Mene ja tiedä. Mulla menee hdmi signaali muuntimen kautta cat5 parikaapelilla toiselle seinustalle missä töllö on (vetoa noin 30m, kun kiertää kytkimen kautta). Voi olla että vanha virtalähde ei jaksanut enää puskea tarpeeksi voimaa hdmi-lähtöön... No, hyvä mutta toimiva siitä tuli kuitenkin

  Kiitos näistä,
  ---------------------------------------------------------------------------
  20.3.2010 onnistunut kovalevyn vaihto

  - Topfield 5100 PVRt (HDMI)
  - SATA->IDE adapteri (mate_1974:lta)
  - kiintolevy Western Digital 640 GB, Scorpio Blue, 2.5", 5400 rpm, SATA (malli WD6400BEVT)
  - konkkia ei vaihdettu, jännitteet toistaiseksi kunnossa

  Hiljainen on, ja kapasiteettikin on ok.
  ---------------------------------------------------------------------------

  Viimein oli aikaa vaihtaa nuo konkat ja isompi SATA-levy.Konkkien vaihto ei varmaan olisi ollut tarpeen, koska jännitteet oli varsinhyvin kohdallaan, mutta tulipahan tehtyä sekin homma.SATA-levy Western Digital Caviar Green 1Tb SATA II Verkkokaupasta (tuote 35901) ja tuo adapteri niin homma pelaa.Toppari Masterpiece c-malli, ostettu tammikuu-07.Vanhat johdot riittää oikein hyvin tuossa mallissa.Piirilevyn saa kokonaan irti pöydälle, eli juottaminen sujuu helposti, kun vaan löytää oikeat juotoskohdat.Vanhalta levyltä tietojen siirto uudelle TFTOOLsin avulla.Ei ainakaan vielä mitään ongelmia.Kiitoksia osista.

  ---------------------------------------------------------------------------

  Heip!

  Kiitokset - osat tulivat perille kirjeenä päivässä!

  Mittasin varoiksi jännitteet ennen operaatiota ja jännitteet olivat 3..5% sisällä oikeista arvoista. Se on melko hämmästyttävää, kun laite on kuitenkin ollut kovassa käytössä umpinaisessa kaapissa jo neljä vuotta ja näytti virtalähteen konkkasettinä olevan Samxonin heikkolaatuisia 85C konkkia! Vaihdoinpa konkat silti uusiin ja homma kävi parissa vartissa Wellerin tinaimuasemalla ja juottimella, lähinnä etsiessä juotospisteiden paikkoja levyn juotospuolelta. Muutosten jälkeen jännitteet eivät käytännössä juurikaan muuttuneet, joten oikealla hehtaarilla ollaan.

  Kun kerran purkki tuli avattua, vaihdoin samalla kiintolevyn isompaan ja päädyin verkkokaupan 1.5TB WD Caviar Greed (WD15EADS) kiintolevyyn. Kaapelit riitti hyvin, kun nipsasi varovaisesti vedonpoistajat lattakaapelin molemmista päistä pois ja varovaisesti käsitellen oikaisi ylimääräiset kaapelin mutkat suoraksi. Levy lähti käyntiin, mutta Topfield 5100t ei tunnistanut kiintolevyä laisinkaan. Kokeilin järjestelmän täyttä tehdasasennusta, mutta sillä ei ollut asiaan vaikutusta. Vasta kun ymmärsin kokeilla kiintolevystä jumppereilla erilaisia toimintatiloja, osoittautui että ”Spread Spectum” modessa kiintolevy löytyikin ja alustaminen oli nopeasti tehty. Kun alustaminen oli päättynyt, levyltä löytyi 1430781MB tyhjää tilaa, joka on noin dekaadin enemmän kuin entisellä 160GB alkuperäislevyllä. Kun koje palasi olohuoneen kaappiin, hetken luulin että värkki ei toimi laisinkaan – mutta pelasihan se, mutta siitä ei lähde enää käytännössä mitään ääntä! Todella hiljainen kieputin entiseen verrattuna.

  Eli tulipa näin huolto suoritettua ja tältä osin homma kunnossa... Toppari toimii taas. Homman laukaissut Topparin ylimääräinen tahmaaminen johtui ilmeisesti alkuperäisen kiintolevyn väsymisestä. Se kun ei tahdo jaksaa kerätä vauhtia tietokoneessakaan pitäen ajoittain aika ikävää ääntä. Pitänee siirtää kamat sieltä talteen ja päästää entinen levy eläkkeelle.

  ---------------------------------------------------------------------------------------------
  14.11.2010
  Hienosti toimii,

  Topfield 5100
  Seagate Momentus 5400.6 500GB 2.5" SATA2 8MB

  Levy meni alkuperäiseen kelkkaan poikittain kun toisen reunan väänsi tongeilla suoraksi.
  Kiinnityksessä käytetiin "jeesusteippiä" kun sopivia ruuvin reikiä ei löytynyt. Tuntuu kuitenkin
  toimivan hyvin ja pysyy paikoillaan. IDE kaapelin vaihdoin pidempään lattakaapeliin kun sellainen
  sattui löytymään laatikosta. Alkuperäinen kaapeli olisi ollut vähän niukka mutta varmaan riittävä.
  Virtalähteen konkkia ei ole vaihdettu. Hyvin ovat toimineet eikä päällepäin näkynyt mitään vikaa.

  ---------------------------------------------------------------------------------------------
  15.12.2010

  Moi!

  Nyt on uudet palikat paikoillaan. Kiitos adapterista! Kovona on Samsung HD154UI 1,5T. Toimii alkuperäisellä Idellä, ei alustanut lyhennetyllä teeseitse kaapelilla. Alkuperäinen Ide riitti hyvin kun leikkasin levykelkasta adapterin kohdasta parin sentin suikaleen ja siirsin kovon eteenpäin etupeltiä vasten, huopatassut väliin. Uusi levy erittäin hiljainen, raksuttaa käynnistyksessä, sitten miltei äänetön. Kovin homma oli siirtää 460G vanhaa matskua uudelle kovolle.

  ---------------------------------------------------------------------------------------------
  16.12.2010

  Moi,


  No niin, posti toi kaivatun kirjeen torstaina! Kolvin lämmitin eilen ja tinailin kaikki 11 konkkaa paikalleen. Aluksi meinasin että vaihdan ensin vain 6 kpl, mutta kun kolvi oli sopivan lämmin vaihdoin kaikki samaa kyytiä.


  Ensin kokeilin vanhalla kovalevyllä Maxtor DiamondMax Plus 9 200GB ATA/133HDD 23Jul2004, jolla toppari on pelannut moitteetta 2 vuoden ajan marraskuun alkuun asti. Vanha Maxtor tuli vaihdettua. kun laitteen alkuperäinen Samsung 160GB lopetti toimintansa, eivätkä tilalle hankitut Seagate Barracuda 250GB (ST3250620A) eikä Seagate Barracuda 320GB (ST3320620A) toimineet (aina kun levy meni nukkumaan tiedostot hävisivät, eikä levy lähtenyt uudelleen käyntiin ilman töpselin tuuletusta) Marraskuussa boxini alkoi siis oireilla: Tallennus ei toiminut ja ohjelman taaksepäin kelaaminen aiheutti jumituksen ja yhden pisteen sammutuksen. Muutamia kertoja myös kanavat olivat hukassa. Kaikki levytoiminot tapahtuivat järkyttävän naksutuksen saattelemina. Ainakin jos tallennus ja katsominen olivat yhtäaikaa päällä.
  Ensimmäisenä ajatuksena oli että kovalevy alkaa hajota joten tilasin uuden levyn WD 250GB AVJB. Levy ei kuitenkaan tunnistunut, eikä näin ollen myöskään alustunut. (Konkkien vaihdon jälkeen levy löytyi heti ja toimii kuin junan vessa. Erittäin hiljainen ja viileä levy!)


  Vanha Maxtor toimi konkkien vaihdon jälkeen aivan moitteetta, eikä minkäänlaista naksutusta kuulu. Mutta koska uusi levy oli ostettuna ja tallennustilaakin on vähän enemmän se saa jäädä toistaiseksi koneeseen. SATA/PATA sovitin jää vielä hyllyyn odottelemaan sopivaa levyä.


  Niin laite on TF5100 PVRt vm 2005.


  Vielä kerran iso KIITOS!
  ---------------------------------------------------------------------------------------------
  2.2.2011

  Moi, kiitos nopeasta toimituksesta. Levy vaihdettu, ja ainakin nopealla testauksella toimii.Laite on TF 5100 PVRt HDMI,uusi levy WD Caviar Green 1.5TBKaapeli aluperäinen vedonpoisto poistettu ja käännetty toisinpäin.Uusil levy kävi sisällön kopioimisen(TFtool disk to disk) aikana huomattavasti viileämpänä kuin alkuperäinen samsung. Konkat olen vaihtanu jo ennen levyn vaihtoa. Toiseen boksiin vaihdan levyn kun tästä saan hiemanpitempää käyttökokemusta.

  ---------------------------------------------------------------------------------------------
  11.2.2011

  Moro, vaihdoin vain ne 6 konkkaa ja ongelmat loppuivat. Ongelmathan olivat kovalevyn jyrinä ja boxin todella hidas käynnistyminen. Eli vanhakin kovo toimi hyvin konkkien vaihdon jälkeen mutta vaihdoin kuitenkin isomman "Western Digital Caviar Green 1.5TB SATA2 64MB" levyn kun vanha oli täys,jumpperoin pinnit 5-6. Alkuperäinen IDE ylsi kun poisti vedonpoistajat ja käänsi kaapelin toisinpäin. Homma oli aika "plug and play" mutta dex adapterin ja ide kaapelinhan vois laittaa yhteen kumminpäin vain, onneksi se ei yltänyt kuin toisinpäin niin ei sekään muodostunut oikeastaan ongelmaksi. Kuukauden on ollut kokoonpano käytössä ja hyvin toimii, levy on myös tod.hiljainen. Boksi oli TF5100PVRT HDMi. Kiitokset Matelle todella nopeasta ja edullisesta avusta Dealextremin ja konkkien hankinnassa.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------
  4.3.2011

  Tuli aikanaan ja on asennettu paikoilleen Samsungin 1Tb F3 kovon kera. Toimii.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------
  9.4.2011

  Vaihdoin kondensaattorit ja uusi SATA-levy on asennettu. Toimii kuin uutena, paitsi että on hiljaisempi. Kiitoksia osista!
  Levyn malli on 500 gigainen Western Digital WD5000AAKS. Toimi sukkana tehdasasetuksilla ilman jumppereiden virittelyä.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------
   
  Viimeksi muokattu: 09.04.2011
 3. topfieldowner

  topfieldowner Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jätin tuohon viittaukseen muutamia maten postauksessa mainittuja levyjä, jotka lienee saatu toimimaan Topparissa PATA/SATA muuntimen avulla.

  En ole näillä palstoilla nähnyt kirjoiteltavan aiheesta "Miten Toppari suhtautuu 4 kB sektorikokoon, jota mm. Western Digital on lähtenyt voimakkaaasti ajamaan noin reilu vuosi sitten "Advanced Format" kauppanimellä. Sen kanssa tulee levyä Windows XP:llä partitioidessa ongelma, koska XP ei osaa ottaa huomioon uutta sektorointia, vaan aloittaa ekan partition aina lohkosta 63, kun AF edellyttäisi aloitettavan 64stä, joka (toisin kuin 63) on kahdeksan monikerta. Ongelma lienee XP:ssäkin pääasiassa suorituskyky-sellainen.

  Western Digitalin lääkkeeksi tarjoamaa jumpperointia pinneihin 7 ja 8 (ennen partitioimista!) ei asiantuntijapiireissä suositella, koska jumpperin irroituksen (tai irtoamisen) jälkeen levy ei ole luettavissa, kun tuo 7-8 jumppaus aikaansaa levyn ohjauselektroniikassa hardware hackin, jolla XP:n LB 63 ongelma voidaan kiertää. 7-8 jumpperia käytettäessä levy näyttelee ulospäin olevansa non-AF, vaikka tosiasiassa (sisäisesti) onkin AF.

  Menemättä syvemmälle AF:n sielun syövereihin kysymys:

  Onko tietoa miten Toppari suhtautuu levyyn, joka on "AF" eli sektorikoko 4 kB ja jossa ei tehdä mitään hardware hackia käyttiksen huijaamiseksi?

  Tietty kannattaa ostaa mieluummin perinteinen 512 tavun sektoreihin perustuva levy (varsinkin kun suorituskykyerolla ei ole Topparissa merkitystä), jos on valinnanvaraa, mutta esim. tuota WD Caviar Green 1.5 teran WD15EADS levyä (perinteinen malli) ei tahdo enää saada mistään. Sen on korvaamassa WD15EARS malli, joka on AF.

  Ohjeissa, joita tälläkin palstalla on, neuvotaan alustamaan levy Topparissa, joten kysymys kuuluu mistä loogisesta lohkosta Toppari levyä partitioidessaan aloittaa ykköspartition, jos levy on tyyppiä AF eikä levyn ole (WD:n tapauksessa 7-8 jumpperilla) käsketty olemaan olevinaan non-AF-levy? Onko joku seurannut ulkolaisia palstoja ja tietää?

  Entä jos levyn partitioi Vistalla tai Seiskalla (ilman jumppereita) ennenkuin laittaa Toppariin, osaako Toppari käsitellä ja ymmärtääkö ylipäätään 4 kB sektorointiin perustuvaa levyä (sellaisenhan Vista/7 siitä kaiketi tekee, jollei levyä ole jumpperoitu non-AF:ksi!)?

  Että tällaista pohdintaa.

  En ole levyä vielä tilannut. Teraisia WD:eja saisi vielä non-AF:nä, mutta 1,5 teraisia on jo vaikea saada. Samsungin 1,5 teraista taitaa vielä saada perinteisenä.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2011
 4. Tobor

  Tobor Guest Guest

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toppy aloittaa levyn käytön sektorista 0. Siitä eteenpäin touhu menee hiukan sekavammaksi eli Toppy laskee levyn koon perusteella klusterikoon jota se käyttää. Pienimmillään yhden klusterin koko on n. 1MB, isoilla levyillä se on useita megatavuja, muistaakseni esim. oman Toppyni 500GB levyllä klusterikoko on luokkaa 4MB. Vertailun vuoksi esim. Windowsin NTFS:n default klusterikoko on 4KB.

  Toppyn ensimmäinen klusteri on erikoistapaus, siellä on Super Block, FATit jne. Varsinainen data-alue alkaa vasta seuraavasta klusterista ja se mistä sektorista se alkaa, riippuu siis klusterikoosta joka taas riippuu levyn koosta.

  Ylläoleva tarkoittaa että Toppyn klusterit, toisin kuin esim. Windows:in, eivät mitä suurimalla todennäköisyydellä koskaan "osu yhteen" AF-levyjen 4KB sektorikoon kanssa. Ymmärtääkseni tuolla AF-yhteensopimattomuudella (esim. tuo XP:n idiootimainen 63) on merkitystä vain suorituskyvyn osalta ja koska Toppyn klusterit ovat joka tapauksessa kokoluokkaa 250 x tai enemmän kuin AF:n sektorikoko, ei asialla pitäisi olla käytännössä mitään merkitystä Toppyn kanssa.

  Levyn partitiointi millään muulla käyttiksellä ei vaikuta siihen miten Toppy näkee / käyttää levyä. Toppy ei noita partitiointeja tunnista vaan sen mielestä levy on tyhjä ja alustamaton. Kun formatoit levyn Toppyssa, käytännössä myös partitioit sen samalla.

  Muistelisin nähneeni kommentteja onnistuneista AF-levyinstallaatioista Toppyyn mutta tässä kohtaa siirrän vastuun lukijalle ;)
   
 5. topfieldowner

  topfieldowner Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset tiedoista!

  Osaakos joku sanoa minkä tiedostojärjestelmän Toppy tekee levylle alustuksessa?

  Levy tuli sitten kuitenkin haettua jo tänään ja PATA/SATA muunnin tilattua Turbosatilta. Ehkä ensi viikolla pääsen asentelemaan. Kun noita WD:n EADS-levyjä on sen verran vaikea saada Suomesta yli teran koossa enkä viitsinyt lähteä Saksasta tilaamaan (eikä olisi rahallisestikaan kannattanut), niin päädyin Sampparin 1,5 TB EcoGreen levyyn (HD154UI), jossa on vielä perinteinen 512 tavua per sektori. Kun sen saa jumpperoimalla pakotettua käyttämään SATAI liikennöintiä, pitäisi sen olla sikälikin varma valinta. Tuonhan oli joku tuossa mate_1974n ketjussa lainattu saanut pelittämään.

  Ja yllätyksekseni Samsung kuluttaa käytössä vähemmän tehoa ja käy (Tom's Hardware Review'n testin mukaan asteen verran) viileämpänä kuin WD:n vastaava (tyhjäkäynnillä tehonkulutustilanne on päinvastainen, tosin erot ovat pieniä). WD olisi tosin ollut äänettömämpi.

  Ohjelmien kopiointi alkuperäiseltä levyltä uudelle ei siis onnistukaan ihan vain laittamalla molemmat levyt PC:hen. Uuden SATA levyn saa koneen sisään, vanhan IDE levyn joutunee laittamaan USB to IDE adapteriin (IDE letku täynnä). Ja sitten käyttää sitä Topparin ohjelmaa, mikä olikaan nimeltään.
   
 6. mate_1974

  mate_1974 Guest Guest

  Liittynyt:
  07.12.2005
  Viestejä:
  296
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei!

  Tällä viikolla oli gigantissa taas tarjouksessa ulkoinen 2TT WD:n kovalevy hintaan 79e. Ostin sellaisen n 3 vk sitten samaan hintaan, sisällä oli WD20EARS, jonka nakkasin toppyn sisään.
  Sovittimena oli Dealextremen adaptreri, toimii ok ja on huomattavasti viileämpi kuin aikaisempi levy.
   
 7. Tobor

  Tobor Guest Guest

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Filesysteemi on Topfieldin oma.

  Toppyn levyjen lukemiseen ja kirjoittamiseen Windows PC:llä TopfHDRW.
   
 8. bluray

  bluray Guest Guest

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1

  Linux-koneiden käyttäjille voi puolestaan näistä sivuista olla apua:

  http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-307216.html

  http://www.toppy.org.uk/downloads/linux.php

  Jopa jonkinnäköinen file system tuki on tehty aikoinaan Topsyn tiedostojärjestelmälle. Tosin kannattaa huomata mille vehkeelle, ja että kyseessä on kohtuu iäkäs viritys, jolle ei ole vähään aikaan ollut aktiviteettia päivitellä. http://tffs.sourceforge.net/
   
 9. topfieldowner

  topfieldowner Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos !

  Onko tietoa toimiiko TopfHDRW 64-bittisessä Windows 7:ssa suoraan (oletus: kopioitava Toppyn levy ja uusi isompi levy samassa koneessa)? Ei kai ole mitään syytä miksei toimisi ainakin XP modessa, kun USB-liitäntä ja altair eivät mitenkään liity siihen.
   
 10. topfieldowner

  topfieldowner Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastataanpas nyt sitten omaan kysymykseen:

  Tilanne:
  Topiin hankittu Turbosatin PATA-SATA adapteri (kiitos vinkistä Bluray :thumbsup:) sekä uusi 1.5 TB kovalevy (joka jumpperoitu SATA I levyksi). Vanha levy irrotettu ja asennettu uusi Topiin, jotta saatiin luotua systeemipartitio ja alustettua tiedostojärjestelmä Topilla itsellään (TF5100PVRt HDMI). Sitten levy siirretty Win 7/64 bit koneeseen SATA liittymään lisälevyksi vanhalla levyllä olevan datan kopioimiseksi tälle uudelle levylle.

  Topista irrotettu alkuperäinen 250 GB levy liitetty em. PC:hen USB-muuntimen välityksellä (PC:n IDE-letku on täynnä). Asennettu TopfHDRW 0.20 - asennus Win 7:aan meni ongelmitta. Molemmat Topiin tarkoitetutu levyt näkyvät Disk Managementissä, mutta Win 7 ei tietenkään pääse niihin käsiksi poikkeavan FS:n takia (enkä antanut alustaa!).

  TopfHDRW:llä onnistuu Win 7:n alla ajettuna yksittäisten rec-tiedostojen siirto (myös useampi kerralla valiten siten, että kukin kopioidaan vuorollaan). Mutta jos valitsen kokonaisen kansion kerralla uudelle 1.5 TB levylle kopioitavaksi, niin homma kaatuu - jollei heti, niin ensimmäisen tiedoston siirron alettua - hieman riippuen siitä miten siirron laittaa käyntiin. EI siis ihan 100 %sesti pelitä TopfHDRW WIN7/64-bit OS:llä.

  Kokeilin sitten Seiskan XP modea Virtual PC:n alla (Microsoftin XP-virtualisointisofta, joka tulee Ultimaten mukana). TopfHDRW piti tietenkin erikseen asentaa myös XP modeen. Ongelmaksi muodostui se, ettei TopfHDRW suostunut päästämään minua käsiksi uuteen 1.5 TB:n levyyn väittäen ihan heti alussa (liitetyt levyt luettuaan), ettei minulla ole siihen oikeuksia. Topin alkuperäinen 250 GB levy näkyi XP modessa OK, vaikka oli koneessa kiinni USB-muuntimen välityksellä (tuota olisin enemmän ennalta epäillyt kuin SATA levyn näkymistä!). Kun en sitten viitsinyt lähteä kopioimaan tallennettuja ohjelmia PC:n varsinaisten levyjen kautta kahdessa vaiheessa, palasin takaisin tekemään siirtoa seiskan alla.

  Tavaraa sirrtyy vauhdilla noin 1100 MB/min. Ainoa ongelma tällä hetkellä on, että nyt alkuperäisellä Topin levyllä olleet tiedostot pitää kopioida uuden levyn juurihakemistoon, kun en saa TopfHDRW:lla siirrettyä kokonaista kansiota kerralla (seiskassa) enkä liioin luotua uudelle levylle alkuperäistä levyä vastaavia kansioita, joihin kopioinnin voisin kohdistaa. Eli kaikki kopioituu nyt uuden levyn juuurihakemistoon!

  No, saahan ne sitten Topissa, kun uusi levy menee sinen paikalleen, siirreltyä vastaaviin kansioihin, joissa olivat alkuperäisellä levyllä - toivottavasti. Alkuperäisen levyn aion pitää varmistuksena. IDE-levynä sillä ei ole kovin suurta käyttöä (olen standardisoinut levykaluston SATAksi).

  Kellään muilla mitään vastaavia kokemuksia?
   
 11. jupi

  jupi Guest Guest

  Liittynyt:
  29.03.2005
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  0
  Piti vaihtaa 5100PVRc:n 160Gt levyn tilalle 500Gt levy jonka ostin verkkokauppa.com:in löytönurkkauksesta, mutta levy osoittautui käyttökelvottomaksi. Oli täynnä bad sectoreita. IDE levyt kun on nykyään aika korkeissa hinnoissa, niin päätin vaihtaa sinne SATA levyn. Laitoin saman Samsungin 1.5Tt Eco levyn mitä joku aiemmin tossa mainosti (Verkkokaupasta #31711) ja DeLOCK:in Sata adapterin Vk:sta.

  Topparin oman IDE kaapelin pituus ei riittänyt. Joten jouduin editoimaan ultra-DMA-133 kaapelista uuden vanhan IDE kaapelin tilalle. Topparin emolevyn IDE liittimessä on kaikki nastat tallella, mutta UDMA kaapeleissa on yksi pinni tulpattu, joten sen jouduin poraamaan auki, jotta sain liittimen paikoilleen.

  Tiedostojen kopiointi uuteen levyyn Win7x64 TopfHDRW:llä onnistui ongelmitta.

  Vanha Seagaten kiintolevy kävi aivan törkeän kuumana. Näpit palaa ton levyn kanssa helposti. Uusi levy on sitten täysi vastakohta. Ei meinaa lämmetä millään.

  Laitoin vielä virtalähteen päälle yhden silent tuulettimen puhaltamaan ylimääräiset lämmöt pois. Ehkä turhaan, koska laite ei enään pahemmin lämpeä.
   
 12. bluray

  bluray Guest Guest

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuskin nyt sentään, tartteehan virtalähteen konkat ja diodit jäähdytystä!
   
 13. topfieldowner

  topfieldowner Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onnistuitko kopioimaan tallenteita kansio kerrallaan TofpHDRW:llä 64-bittisessä Win 7ssa (ruksaamalla yhden kansion ja painamalla kopiointipainiketta, jolloin koko kansio tiedostoinen pitäisi kopioitua lähteestä kohteeseen)? Vai oliko sinulla vanhalla levyllä kaikki tallenteet juurikansiossa niin, ettei alikansioiden siirtotarvetta ollut? Minä en onnistunut ja vähän mietitytti mahtaako ohjelma toimia Win7ssa lainkaan luotettavasti.

  Tuossa 64bit Win7ssa ajettuna TopfHDRWssä oli jotain häikkää myös uusien kansioiden teossa kohdelevylle - se ei toiminut johdonmukaisesti ja jouduin sulkemaan ohjelman pari kertaa koettaessani tehdä kohdelevylle vastaavia uusia kansioita kuin lähdelevyllä jo oli Topissa luotuna. Joten piti jättää sekin yritys, vaikka tiedostot olisi saanut lähdelevyn kansioista kopioitua nippuna (valiten kansion kopioitavat tiedostot yksittäin), jos olisi ensin onnistunut luomaan kohdelevylle vastaavat kansiot kuin lähdelevyllä.

  Sensijaan Topparissa uusien vastaavien kansioiden luominen ja tallenteiden siirto juuresta niihin meni näppärästi. Vähän kaukosäädinjumppaa, mutta siinä se!

  Tiedostojen siirrot TopfHDRW:llä pelasivat lähes ongelmitta, kun ei ruksannut niiden äitikansiota. Yhden kerran TopfHDRW jäi jostain tuntemattomaksi jääneestä syystä "Not Responding" tilaan, josta ei päässyt pois kuin ohjelman tappamalla.

  Tuo Sampparin levy on minullakin hyvin äänetön enkä ole lämpenemisongelmiakaan vielä huomannut - tosin eipä Topia ole tullut juuri auottuakaan!
   
 14. jupi

  jupi Guest Guest

  Liittynyt:
  29.03.2005
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  0
  64-bittinen mullakin ja sama versio TopfHDRW:stä. Kopioin kerralla kaikki rec-filet juuresta niinkuin subfoldereistakin. Kaikki kopioitui kerralla ja ongelmitta. Samoin tein TAPien kanssa, kaikki n.15 folderia ja juuri kopioitui kerralla. Mutta ihan ylimmän juuren pystyi kopioimaan vaan koneen kiintolevylle, mutta ei takaisin, koska copy ja move nappulat olivat harmaina. Joten ne muutamat juuren lisenssi txt filet jouduin kopioimaan Altairilla. Mutta se on varmasti ohjelman bugi, ei seiskan.
   
 15. topfieldowner

  topfieldowner Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tuopa on erikoinen eroavaisuus. Liittyisikö jotenkin siihen, että lähdelevy oli koneessani kiinni IDE/USB muuntimella ja kohdelevy suoraan emon SATA-liittimissä? Ei tuntuisi kovin loogiselta selitykseltä, kun ohjelma kerran näki molemmat levyt ja ylipäätään kykeni yksittäisiä rec fileja siirtämään, mutta mikäs muukaan tämän selittää? Ja uusin TopfHDRW versio (0.20) siis oli käytössä.

  En siirtänyt TopfHDRW:llä mitään muuta kuin rec-fileja. TAPpeja laitoin sitten Vista 32-läppärillä altairilla pari, kun ne oli imuroitu sinne ja sen saa Toppy-installaation viereen niin vaivattomasti. Kaipa ne olisi saantu TopfHDRWlläkin siirrettyä, jos olisivat olleet siihen koneeseen imuroituina.Toppy ei ole Win7 koneessani ollut edes kiinni kun ovat eri paikassa eikä altairista taida edes olla Win7 versiota.
   
 16. jupi

  jupi Guest Guest

  Liittynyt:
  29.03.2005
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse en kopioinut TF levyltä TF levylle. Vaan kopioin tiedostot vanhalta levyltä PC:lle, jonka jälkeen vaihdoin uuden levyn koneeseen ja kopioin tiedostot sinne.

  Kiitoksia muuten kaikille vinkeistä. En edes aiemmin ajatellut, että tähän boksiin voi laittaa SATA levynkin.
   
 17. topfieldowner

  topfieldowner Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  OK, tämä on sen verran suuri ero, että voi jo selittää. Eli sinä olet kopioinut Toppyn vanhan levyn rec-tiedostot (+ ehkä jotain muutakin) PC:n 'vakiolevylle' (joka on tn. NFTS levy) vaiheessa I.
  Ehkä TopfHDRW toimii eri lailla, kun levyparin toisella levyllä on jokin Windowsin käyttämä tiedostojärjestelmä, verrattuna siihen, että kopioidaan 'suoraan' Toppy FS-levyltä toiselle Toppy FS-levylle.

  Ja sitten vaiheessa II kopioit samat tavarat Toppyn uudelle levylle. Noin en kokeillut, kun siinä pitää kopioida sama kahdesti, mutta voipa olla, että olisi onnistunut minullakin.

  Koko levyn rec-tiedostojen (lähes 250 GB) kopiointiin meni sellaiset reilu kolme tuntia myöhäisilta-aikaa, joten sen tuplaaminen ei oikein ajankäytöllisesti houkutellut, vaikka näyttikin kopioivan PC:n 7200 RPM levylle hieman nopeammin kuin Samsungin 5400 RPM levylle.

  P.S. Tämä piti testata: TopfHDRW näyttää tosiaan minullakin kopioivan kokonaisia kansioita ongelmitta myös Win 7/64-bit version alla, kun kopioin Topfield FS levyltä NTFS levylle. Eli alkuperäiseltä Topfield 250 GB FS levyltä (IDE/USB muuntimen avulla PC:heni kytkettynä) PC:n sisäiselle vakiolevylle. Ehkä koodaaja on sen alunperin noin ajatellutkin, mutta kun dokumentaatio on suht' vaatimaton, niin kaikkia rajoituksia ei ole tuotu julki. Toiseen suuntaan en kokeillut, uusi levy on jo Toppyssa sisällä ja 'töissä'.
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2011
 18. espi

  espi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  154
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse laitoin juuri terasen WD green levyn 5100PVRc hdmi:n.

  Alustin uuden levyn ensin toppyssä ja sitten kopsasin tallennukset kaikki kerralla vanhasta toppyn levystä suoraan uudelle levylle TopfHDRW:llä Win7 64-bit käyttiksessä.

  Aluksi kaatui kun valitsin kaikki kerralla, tämän aiheuttaja oli tallenteessa oleva (k15), eli sulkumerkit aiheutti tuon kaatumisen, väliviivat ja muut ei haittaa, mutta sulut näköjään aiheuttaa harmaita hiuksia... Poistin sulkeet tallennukista niin onnistui kaikki kerralla. Noin 220 gigaa ja 1h 40min, ihan kivaa vauhtia.

  Vanha levy Barracuda 7200rpm ja uus levy 5900rpm (uusi siis 5400 - 7200rpm).
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2011
 19. topfieldowner

  topfieldowner Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika monessa meikäläisenkin rec-tiedoston nimessä (K15) tms. 'herkkiä' merkkejä, mutta aika erikoinen juttu, jos kopiointi TopfHDRW:llä kaatuu tuohon vain ja ainoastaan valittaessa kansio kerrallaan kopioitavaksi. Ohjelmakoodin salat ovat toisinaan merkillisiä! Kiitos vinkistä- tietääpä sitten ensi kerralla:thumbsup:
   
 20. Acapulco

  Acapulco Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  136
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostettu Western Digital Caviar Green 1.5TB SATAII 64MB - 3.5" kiintolevy ja turbosatista pata/sata adapteri. Mutta tulipa ongelma Toppy ei tunnista levyä.Tuli tietysti virhe ostos kun kiintolevy on mallia WD15EARS :OI.Voi perseensuti???: