Kovalevyn päivitys SATA kovalevyksi.

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana mate_1974, 15.01.2011.

 1. Jekkuli

  Jekkuli Guest Guest

  Liittynyt:
  08.05.2009
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  En kyllä löydä partcolta mitään, joka olisi samanlainen kuin Topfieldin itse käyttämä adapteri.
   
 2. jakil

  jakil Guest Guest

  Liittynyt:
  26.03.2011
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin DK IDE 2 adapterin. En ole vielä raaskinut katsoa mikä on chip (on tarran alla).
  Toinen vaihtoehtokin on DK IDE 4, mutta vaatii sähkön floppy-virtaliittimestä, jota ei Topfieldissä ole. Eikä sen mukana tule johtojakaan. Tuossa näkyi chip selvästi ja se on Sunplus.

  Mutta: miksi ihmisen pitää aina kaikki tehdä vaikeimman kautta. Eihän tuo ostamani käy suoraan Toppyyn lainkaan (itsellä TVR500). Siinä liittimenä on naaras, joka ei tietenkään käy kaapeliin suoraan.
  No, eipäs masennuta, kävin vielä hakemassa 2,54 liitinrimaa, jolla sain rakennettua sukupuolen vaihdon. Lopputulos: ei toimi, kokeilin kumminkin päin. Hetki pohtimista ja mittari käteen. Ei lattakaapelin sukupuolta voi noin vaihtaa. Siinä menee 1 ja 2 nasta väärin päin, ja 3 ja 4 jne.
  Tökkäsin sitten adapterin suoraan digiboksin emolle (niin kuin tuo adapteri on alun perin tarkoitettukin) ja levy (1T WD green) alustui saman tein. Ainakin pikakokeilulla toimii ok.
  Ketjua lukiessani, nimenomaan tuo IDE-kaapeli näyttäisi olevan herkkä häiriöille. Sen takia tämä adapteri minua kiinnostaa. Nyt pitää vielä hetki miettiä miten teen tuon koiras-naaras IDE kaapelin. Joko tylysti johto kerrallaan pinnirimaan ja adapterin liittimeen (suuri riski, tinata joku johto väärin) tai hakea Partcolta koiras 40 pinninen. Sen liittäminen on helppo suht homma. En vaan haluaisi rikkoa tuota Topfieldin orggiskaapelia. Ehkä ostan tavallisen kaapelinkin ja teen siitä.
  No, onko tuossa enää mitään järkeä, vaikka adapteri itsessään maksoi alle 20 eur, tulee noista lisäpalikoista muutama euro päälle. En tiedä, ainoa hyöty on mielestäni se, että nyt voi tuosta IDE-kaapelista tehdä todella lyhyen (2 - 3 cm riittää hyvin). Kuvittelisin, että tuolla häiriöt pysyy mahdollisimman pieninä.
  Noin etenen, ja katsotaan miten käy.
   
 3. jakil

  jakil Guest Guest

  Liittynyt:
  26.03.2011
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  No, niin. nyt on IDE-kaapeli tehty. Mittaa ehkä 2,5 cm, Hain koiras-liittimen Partcosta. Siellä oli myös romulaatikko, josta löytyi eurolla IDE-kaapeli, joka uhrattiin tähän projektiin. Vähän pidemmällä kaapelilla adapterin olisi saanut taitettua kovalevystä pois päin (kuten se turbosatin vastaava). Nyt laitoin sen kovalevyn alle, johon se juuri ja juuri sopii. Sai hetken virta- & Satakaapeleitakin sovitella. Pikakokeilulla toimii ihan ok. Talletin pari ohjelmaa ja hyvin toimii. Levyn ääntä en pysty erottamaan. Eli onnistuu se konversio tuollakin adapterilla. Mitään etua tuolla nyt tuskin tuli, mutta tulipahan tehtyä.

  Edit: jätin koneen yöksi, usb:lla läppäristä ohjelmia siirtämään. Kaikki meni ok, mutta laite kyllä lämpiää aika tavalla (vaikka on WD green levy) :confused:
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2012