Kovalevyn päivitys SATA kovalevyksi.

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana mate_1974, 15.01.2011.

 1. topfieldowner

  topfieldowner Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilmeisen tehokkaana esteenä Turbosatin palikan hankinnalle taitaa toimia sen selvästi 'idän ihmeitä' korkeampi hinta! Oman kokemukseni mukaan se kuitenkin kannatti maksaa, sillä kaikki meni varsin sutjakkaasti ja ongelmitta - ei tarvinnut modifioida IDE-kaapelia eikä lisäeristää PCB:tä, kun kaikki tarvittava oli valmiina ja boardi istuu siististi Topparin emolevyllä. :)
   
 2. OzKu1

  OzKu1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.09.2006
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän tuo 35£ hinta vähän hirvittää. Kun siihen hintaan jo kokeilee montaa eri kiinanihmettä...

  Ps. Ei kellään olisi toimivaa adapteria nurkissa ylimääräisenä?
   
 3. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei se halvaksi tule se DX:n adapterin kanssa tuhertaminenkaan varsinkin jos pitää IDE-kaapelia ym. vaihtaa eikä kuntoon tule.

  Kannattaa muistaa, että ton Turbosatin mukana tulee asiallinen SATA-kaapelikin. Valmis setti.

  Lisäksi ratkaisu on teknisesti parempi kuin DX/IDE tuherrus, koska tiedonsiirtoyhteys levylle on RFI-suojattu. Mitä se ei normi-IDE-kaapelin kanssa ole. Mielestäni sillekin pitää jokin arvo laskea. Voi osa mystisistä sekoiluista jäädä pois kun kiintolevylle tallentuu sitä mitä pitääkin.
   
 4. topfieldowner

  topfieldowner Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Turbosatin setti toiminut ilman ainuttakaan ongelmaa alusta saakka!
  Voiko levyn suurentaminen tämän ongelmattomampaa olla?

  Tilanne lienee (valitettavasti) analoginen sen vanhan 'autokauppiasvitsin' kanssa, kun asiakas tulee etsimään hyvää ja halpaa vaihtoautoa, mihin kauppias toteaa, että "hyvät on tuolla hallissa ja halvat pihalla"!

  No, noista idän ihmeistä ei ole omakohtaista kokemusta, ainoastaan tältä palstalta luetut kokemukset. Jokainenhan tekee omat (johto) päätöksensä!:)
   
 5. sawe

  sawe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.08.2008
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täältäkin kiitokset Turbosat vinkistä, sai vanha sotaratsu jälleen lisää elinvoimaa.
   
 6. mate_1974

  mate_1974 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2005
  Viestejä:
  296
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei!

  Itselläni on ollut hyvät kokemukset tuosta dealextremen adapterista, toiminut kuin junan vessa. Levynä WD20EARS, Boksina TF5100 MP. Myöskään ide piuhaa ei tässä boksimallissa tarvitse jatkaa.

  Harmi vaan kun tuo uudempi versio ei toimi.
   
 7. skiggeboy

  skiggeboy Guest

  Liittynyt:
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heissan!

  Piti nyt ihan tämän takia rekisteröityä, että saan kirjoittaa ja purkaa jonninmoista hatutusta... :OI

  Stooria...

  Käytössä on rapiat 2 vuotta vanha Topfield TF500PVRt, mihin tinailtu bluraylta hankitut konkat (kiitos!) --> toimii Ok. Vanha kovo kuitenkin sippasi --> hommasin isomman kovon Western Digital Caviar Green 1.5TB SATAII 64MB + Turbosatilta SATA-adapterin, kun sitä oltiin kehuttu.

  Kovon vaihto meni Ok, mutta unohdin aluksi sen 2-karvaisen pikkuliittimen liittää adapteriin ja kovo ei aluksi tunnistunut. Kun laitoin pikkuliittimen adapteriin ja WD oli jumpperoitu 5-6, niin kovo tunnistui heti ja kysyi alustetaanko.

  Alustus meni Ok ja boksi tuntui pelaavan hyvin. Siirsin vanhat tapit boxiin ja kokeilin muutenkin tiedostonsiirtoa, sekin pelasi Ok. Yhtäkkiä TopSet 2.0 jumahti (boxissa USB Acceleration Patchi firmuksessa ja TOPSetissa patchattu .dll). Käytin virtoja pois ja käynnistin boksin uudestaan. Pääsin HDD Tapilta katsomaan ja järkytykseksi huomasin uutuudeltaan 187 UDMA CRC Erroria!! Ei voi olla totta...nuo virheethän taitaa lliittyä jotenkin emon ja adapterin välisen tiedonsiirron reisille menemiseen?!

  Käytin boksin vielä osina ja katsoin, että adapteri on kunnolla paikoillaan, SATA-johdot ja kaikki Ok. Käytin vielä emon ja powerin väliset johdit irti ja pyöritin tiukempaan nippuun.

  Heitin boksin kasaan ja laitoin virrat päälle --> menee suoraan kielten asetuksiin --> vaikka asennan kanavat ym. niin kuva näkyy vähän aikaa ja sitten menee jumiin. Sama homma jatkuu vaikka töpseliä tuulettais.

  Nyt väsyttää jo sopivasti ja pikkusen :sick: koko homma.

  Oisko kellään mitään jelppiä / omakohtaisia kokeumuksia?

  Kaikki vinkit otetaan kiitollisina vastaan, että sais tuon Toppyn vihdoin pelittään.
   
 8. skiggeboy

  skiggeboy Guest

  Liittynyt:
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vielä jatkoa sen verran, että tein jo alunperin WD:n ohjeen mukaan CD:n ja muutin DOS-tilassa kovon nukkumaanmenoajan 8 sekunnista --> 5 minuuttiin, joten sekin on tehty.

  Kellään ideoita? Alkaa jo usko pikkuhiljaa horjumaan :D

  Edit2:

  Joo tässä jo ehti mennä väsy ohi :)

  Kokeilin sammuttaa boxin ja käynnistää uudelleen --> toimii Ok.
  Asensin vain yhden TAPin eli HDD Infon:n. Tallensin 1 min 10 sec pätkän ohjelmaa ja UDMA CRC errorit kasvoivat 11 kpl:lla 233 -> 244...ei mene oikeen käsikirjoituksen mukaan...

  Otin töpselin irti ja annoin olla bout 1 min sammuksissa, töpseli paikoilleen --> aluksi Ok, sitten jumiin --> tulee neljän pisteen (....) sammutus ja menee taas kielten asetus > Suomi-tilaan.

  Lähden itkemään itseni uneen...
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2011
 9. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  Voisi tietysti koittaa toisella SATA-kaapelilla, miel. sellaisella jossa pystyy RFI-suojavaipan maadoittamaan erikseen.

  Mites levy, toimiiko esim. PC:ssä moitteetta?
   
 10. topfieldowner

  topfieldowner Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma Turbosatilta hankittu adapterini on toiminut hienosti, mutta ainakin yhdellä tälläkin palstalla kirjoittaneella 'Toppymiehellä' oli sellainen vika adapterin virransyötössä (joka sinulta oli ensin jäänyt paikalleen laittamatta), että adapteri ei saanut syöttövirtaa lainkaan, vaikka liitin oli paikallaan. Liitinhän on hieman sellainen heppoisen tuntuinen ja näköinenkin!

  En osaa sanoa voisivatko nuo kuvailemas oireet selittyä sillä, että adapterin virransyötttö 'pätkii', mutta se on kuitenkin kuviteltavissa ja tarkistamisen arvoinen asia.

  Mainitsemani virtaliitin oli ihan ehjän näköinen, mutta virta ei kuitenkaan kulkenut - digitaaliyleismittarilla se selvisi siten, että liitin oli adapterissa paikallaan ja mittasin adapterin piirilevyltä tai sille menevistä liittimen 'kiskoista'. Jos johatvuuden mittasi adapterista irti olevasta liittimestä (joka oli sekin aika hankalaa), niin mittausvirta kulki eli vika ei ollut johtimissa. Homma tuli kuntoon, kun hän sai uuden adapterin. Liittimen kontaktit eivät siis kunnollakaan paikalleen työnnetyssä pikaliittimessä kuitenkaan yhdistäneet virtasyöttöä piirilevylle kunnolla (toinen johdin kahdesta) - tosin kyseinen tapaus oli totaali OFF always (sinulla se voisi olla ajoittainen katkos).

  Ihan ulkomuistista tätä kirjoittelen, mutta mielestäni kokeilemisen arvoinen asia, kun epätäydellistä kontaktia on ennen ilmennyt. Johtavuusmittaus (ohmimittaus) ei ole vaikea, jos on yleismittari ja siihen riittävän pienet/ohutkärkiset mittajohdot. Muistaakseni mittasin sen ihan johtavuusmittauksena (molexin päästä adapterin piriilevylle). Virrallisen ja paikallaan olevan adapterin jännitemittaus olisi toimintakuntoisessa laitteessa aika hankala, kun adapterin piirilevyn juotospuoli on suojattu. Toki myös molexin puoleisesta johtimen päästä voisi koettaa mitata adapterin ottamaa virtaa, jos on sopiva 'välipalikka', johon saa mittarin (m)amperimittausta varten johtimen kanssa sarjaan. Virrat lienevät aika pieniä.

  Jos tämän auttamisyrityksen arvaus ei osunut, niin sorry - turhaa työtä, mutta kuvailemasi oireet saattaisivat sopia vikatyyppiin.

  EDIT: https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=84046&page=2 (tässä ketjussa tarina Acapulcon ongelmasta, ongelman ratkaisu selostettu jutussa #59 - yksityiskohtaiset kuvaukset lähetin privaviestillä)
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2011
 11. skiggeboy

  skiggeboy Guest

  Liittynyt:
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos bluray ja topfieldowner avusta & vinkeistä! :cool: Pitää tosiaan kokeilla mainitsemianne konsteja. Otin jo yhteyttä Turbosatiin. Toivottavasti mahdollisesti viallisen adapteri+johtopaketin saisi vaihdettua takuuseen. Suurempi pelko on, että vikaa olisi emovelyllä, kun ei tullut tuota poweriremppaa aikaisemmin tietämättömänä tehtyä.

  Noh ei se auta kuin syventyä taas Topparin ihmeelliseen maailmaan, kun sopiva sauma tulee.

  Pitää kirjoitella sitten tänne, että mikä oli vikana, jotta jos joku joskus jossakin (tulipa monta Jtä :) ) painisekelee samaan murheen kanssa, niin saa jelppiä!
   
 12. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos epäilee kovon virransyötön pätkimistä (esim. emolla olevan kytkintransistorin tms. sekoilun vuoksi), niin helppo tapa selvittää asia on vetää suoraan +5V syöttö (ja +12V, jos levy sellaista käyttää) powerilta levylle hyppylangalla.

  Pysyväisratkaisunahan tuo on tietysti huono, koska levy käydä jauhaa kaikenaikaa kun boksi on fortumissa kiinni, mutta vianselvittelyvaiheessa kätevä konsti.

  Jos levy toimii moitteetta muualla (PC tms) tai jos on heittää toinen, vaikka pakasta vedetty SATA-levy peliin ja testata sillä - ja sekin näyttää että syntyy tolkuttomasti siirtovirheitä, niin silloin voisi kyseessä olla viallinen Turbosat-adapterikin (tai IO-piiri tms. emolla).
   
 13. ebis

  ebis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.02.2007
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nonnii, vihdoinkin sain uuden WD15EARS levyn toimimaan. Aluksi koitin kahdella eri DX punaisella adapterilla JMxxxx piirillä mutta ei vain suostunut toimimaan millään. No tilasin sitten tuolta Turbosta (http://www.turbosat.com/products/BRIDGE-MODULE--PATA-%252d-SATA-.html
  toppyn käyttämän adapterin ja sillähän se heti toimi.

  Nyt ongelma on että levy pitää pientä raksutusta kokoajan. Kokeilin HDDinfolla säätää AAM arvoa mutta tuolla ei kuuluvaa vaikutusta. Auttaisikohan tuo WDIDLE3 säätö tähän, vai onkohan se edes tarpeellista, voiko sen jostain todeta? Vinkkejä kaivataan.

  PS. Voin myydä nuo Dx adapterit ok hintaan jos joku tunteen tarvetta. Ilmeisesti hyvällä idella nuokin saa toimimaan.

  EDIT. Nii tuo levy on jumpperoitu XP asetuksiin, 7 ja 8. Auttaisikohan tuon siirtonopeuden pudotus?
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2011
 14. Ämpyilijä

  Ämpyilijä Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.01.2006
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  0
  WD5000BPVT 2,5" kovalevy ja Dealextremen adapteri onnistuneesti asennettu TF5100 HDMI-malliin. Tämä levy siis sillä uudella formaatilla.

  Kaikki meni ns. heittämällä paikoilleen, ei jumppereita, ei mitään.

  IDE-kaapeli piti vaihtaa, valmiista 80-napaisesta katkaisin saksilla sen pidemmän osuuden pois ja lyhyempi osa käyttöön.

  On hiljainen.
   
 15. mate_1974

  mate_1974 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2005
  Viestejä:
  296
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ämpyilijä,
  Minkä välin jätit käyttöön siitä 80pin IDE johdosta?
  Siinähän on kolme liitintä, toiseen päähän tulee emolevy, toiseen päähän master levy, keskelle slave.
   
 16. Ämpyilijä

  Ämpyilijä Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.01.2006
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se masterin ja slaven väli on käytössä, pituutta on juuri sopivasti.

  Olen tässä jo pari päivää ihmetellyt tuon kovalevyn hiljaisuutta, oikein mitään ei kuulu. Lisäksi toppari on nyt viileä, täysin huoneenlämpöinen.
   
 17. Jani_p

  Jani_p Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2005
  Viestejä:
  304
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jos ois rahamies, niin voisko tommosen turbosatin pata-sata-adapterin perään törkätä ssd-levyn?
   
 18. mate_1974

  mate_1974 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2005
  Viestejä:
  296
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei!

  Miksipäs ei, voihan sen.
   
 19. skiggeboy

  skiggeboy Guest

  Liittynyt:
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lyhyttä raporttia. En ole saanut aikaiseksi purkaa ja alkaa säätämään boxin kanssa, sillä kaikki on toiminut normaalisti :) Ultra DMA Erroreita on tällä hetkellä 725...vaikka on pätsätty firmis ja TAPeja muutama, toimii boxi moitteetta eikö ole kaatunut kertaakaan *kop kop* Mistä nuiden siirtovirheiden vaikutuksen voi huomata? Parempi ehkä poistaa tuo HDD Info tap, ettei tule kytättyä tuota kasvavaa virhemäärää :D
   
 20. Harski111

  Harski111 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.11.2011
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi!

  Nyt kaivattaisiin kiperästi apua! :OI
  Itsellä on mummon aikanaan ostama Topfield TF5100PVR. Siihen tuli semmoinen vika että kun boksin käynnisti, niin kovo starttasi kuten pitää (katseluajansiirto käytössä eli kovo starttaa heti), tämän jälkeen toimi n. 5sek ja jumiutui kokonaan. Virtanappia painamalla boksin näytössä alkoi vilkkua 4 pistettä n. 2sek ajan ja boksi sammui.
  Mittasin yleismittarilla kovolle menevät jännitteet, oli yli 15V joten oletin kovon olevan rikki.

  Tilasin siihen sitten uuden Western Digitalin 1TB WD10EALX kovon (http://www.wdc.com/wdproducts/library/SpecSheet/ENG/2879-701277.pdf). Siihen ostin täälläkin suositellun Dealextremen SATA/IDE adapterin.
  IDE-johto on alkuperäinen (vedonpoistajat katkaistu) mutta ferriittirengas on poistettu.
  Vaihdoin myös virtalähteen konkat samalla.

  Asennuksen jälkeen boksi starttasi ja kysyi alustetaanko, painoin kyllä mutta koko boksi jumitti ja piti nykästä virtajohto seinästä kun oli parikymmentä minuuttia alustanut ilman mitään edistystä.. Ja aina kun käynnisti uudelleen niin sama.
  Sitten kokeilin adapterista eri jumpperointeja, ei vaikutusta, aluksi oli ilman mitään jumpperointia. Sitten älysin jumpperoida kovosta pinnit 5-6 joka limitteroi PHY:n 3 Gbps. Vakiona boksin nopeus kun on 6Gbps??
  Tämän jälkeen boksi lähti toimimaan hetkeksi, sain tehtyä kanavahaun yms kovon alustus sujui hyvin. Sitten boksi taas jumiutui, eikä reagoinut painikkeisiin. Ainut mistä tapahtui jotain oli virtanappi, jolloin boksin näytössä alkoi vilkkua 4 pistettä n. 2 sek ajan ja tämän jälkeen boksi sammui.
  Nyt kun käynnistää niin jälleen boksi starttaa normaalisti, toimii n. 5 sek ajan, tämän jälkeen jumittaa? Eli vika on sama kuin ihan alussa??

  Onko kellään ideoita missä vika? Dealextremen adapterissa? Luin että ne olisivat päivittyneet uuteen versioon ja eivät siksi toimisi enää? Vai onko vanha kovo ehjä ja vika jossain muualla ja ostin turhaan uuden? Sekä uusi kovo että adapteri ostettu n. kk sitten. Boksi itsessään yli 5v vanha.