Kovalevyn päivitys SATA kovalevyksi.

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana mate_1974, 15.01.2011.

 1. Acapulco

  Acapulco Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  136
  Saadut tykkäykset:
  0
  Innostuin vielä koettamaan tuota DXx adapteria.Koetin noita jumppereita kaikki vaihtoehdot niin levyssä kuin adapterissa. Ei tapahtunut mitään,sitten muistin mullahan on Finlux HD 620 tallentava boksi,jossa on jokin konkka hajalla kun boksista valittuna RGB kuva on punainen mutta s-videolla pelittää,että otan siitä tuon IDE kaapelin.

  Kaapeli paikoilleen Toppyyn ja voilaa boksi kysyy haluatko alustaa.Alustin levyn ja kokeilin nauhoitusta ja hyvin pelitti.Toppyssa jumpperi oli paikassa 5-6 ja adapterissa ei ollenkaan.

  Mutta siinäpä ne olivat hyvät uutiset,kun kasasin boksin niinpä eipä enää pelittänytkään ja vaikka tarkistin kaikki niin ei pelaa niin ei pelaa.:OI
  Kokeilin molemmilla kaapeleilla ja kaikilla variaatioilla ei pelaa.
  Onko levy kanssa jotenkin myös hajalla mene ja tiedä.Rupiaa harjoittelut riittämään ja täytyypi jäädä odottamaan milloinka uudet T2 tallentavat boksit saapuvat.:)
   
 2. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyseinen kaapelihan on tullut em. Turbosat kitin mukana. Eikun reklamaatio myyjälle ja vaihtoon vaan. Mitä moista pähkimään ominpäin?
   
 3. topfieldowner

  topfieldowner Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin omistaja kertoi tekevänsäkin. On periaatteessa ihan oikea ratkaisu palauttaa rikkinäinen tavara myyjälle! Tiedä sitten miten pitkään siinä menee ennenkuin ehjä osa ilmestyy tänne Suomeen!?

  Mutta jatkoa ajatellen kiinnostaa saisiko noitakin osia jostain, varsinkin kun vika ei ole kummoinen (vaikkakin kummallinen, ellei jopa ihan eriskummallinen!). Varsinkin kun on itselläkin samanlainen adapteri, Turbosatin takuu osille on vain 3 kk ja se osa on aika heppoisen tuntuinen - muuten asialliselta vaikuttavassa boordissa!
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2011
 4. topfieldowner

  topfieldowner Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis levy pakotettu SATA I tilaan ja DX:n adapteri toimimaan masterina (= tulkitaan buutissa loogiseksi levyksi 0, muuta merkitystä tuolla ei ole). Ja kaikki toimi kunnes suljit 'pellit'. Eli erittäin todennäköisesti Toppysi on kunnossa (varsinkin jos edelleen toimii alkuperäisellä levyllään)! Ja tn. myös DX:n adapteri OK (oli muistaakseni toiminut myös PC:ssä OK).

  Tarkistettava mahdollisuus: Oliko levy aluksi Toppyn ulkopuolella tai muuten siten asemoitu, että Finluxista lainattu IDE-kaapeli saattoi näin asennetuna olla poimimatta jonkin Toppyn piirikortin lähettämää elektronista saastetta? Ja sitten pellit suljettuasi poimi häiriöitä eikä enää toiminut. Ei kai se Finluxinkaan IDE-kaapeli kovin pitkä voi olla!? Voitko toistaa saman uudelleen ja uudelleen?

  Jos voit, voi olla, että vika on puutteellisessa Finluxin kaapelin häiriönsuojauksessa. Ja samoin aiemmin käyttämäsi IDE-kaapelin kanssa. Topyn alkuperäinen kaapeli ei taida riittää DX:n adapteria käytettäessä.

  Kaikki raporttisi tällä keskustelupalstalla viittaavat kyllä HYVIN vahvasti siihen, että sinun tulisi joko tehdä Western Digitalille RMA tai esittää myyjälle vaatimus uuden vastaavan levyn antamiseksi DOA:n tilalle. Minusta kaiken kaikkiaan liian monta toimii -ei toimi tilannetta, joissa kaikissa yhteinen nimittäjä on WD:n kovalevy. Joku kovalevylle tarkoitettu diagnostiikkaohjelma sinun ehkä kannattaisi ajaa, jos sellainen on käytettävissäsi. Kannattaa katsoa WD:n sivustolta millaisia testejä suosittelevat ennen RMA:n tekemistä. Jos jaksat - onhan tässä ollut yhdelle miehelle kerrakseen kommellusta! En ole joutunut vastaavan tilanteeseen, joten kokemusta ei ole.

  Tässä pari linkkiä WD:n levydiagnostiikkaohjelmiin:

  http://wdc.custhelp.com/app/answers...sion/L3RpbWUvMTMwMDMwNjA1Ny9zaWQvSkNqenA1cGs=
  http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=101&sid=38&lang=en

  Jos tulkitsen tuota diagnostiikkaohjelmaa oikein, niin se käy WD:n sisäisille ja USB-levyille.
   
  Viimeksi muokattu: 16.03.2011
 5. Acapulco

  Acapulco Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  136
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elikkkä Toppy toimii vanhalla levyllä.Finluxin Kaapeli on muutaman sentin pitempi ja levy oli osittain Toppyn ulkopuolella testauksen aikana.

  Kytkin sitten IDE/sata USB2 kaapelilla levyn tietokoneeseen ja se näkyi
  TopFHDRW ohjelmalla Toppyn levynä.Levyn hallinnassa se näkyi varaamattomana ja alustamattomana.Levyn hallinnassa sitä ei voinut alustaa ,mutta Partition Magicillä sen sai alustettua ,jonka jälkeen sen olisi voinut esim formatoida uudelleen levynhallinnassa.

  Ajoin myös tuon ehdottamasi Western Digital Data LifeGuard Diagnostics-DLGDIAG for Windows ja tuloksia Test Option: QUICK TEST
  Model Number: WDC WD15EARS-32MVWB0
  Unit Serial Number: WD-WCAZA2344584
  Firmware Number: 51.0AB51
  Capacity: 1500.30 GB
  SMART Status: PASS
  Test Result: PASS
  Test Time: 18:32:09, March 17, 2011 ja tämä antoi testin lopussa tämmöisen ilmoituksen Failed to update disk properly.

  Test Option: WRITE ZEROS
  Model Number: WDC WD15EARS-32MVWB0
  Unit Serial Number: WD-WCAZA2344584
  Firmware Number: 51.0AB51
  Capacity: 1500.30 GB
  SMART Status: PASS
  Test Result: COMPLETE
  Test Time: 20:08:24, March 17, 2011
  ja tätä en tehnyt loppuun EXTENDED TEST olisi kestänyt kauhian kauan.

  Smart disk information tuloksia en saanut kopiotua tänne mutta nyt tuloksia ymmärsin esim Raw Read Error Rate oli ID 1,value 200,Threshold 51,Worst 200 ja Warranty .. Noita Worstia oli melkein joka rivin kohdalla.
  Ilmeisesti levy on vahingoittunut.Täytyy vielä miettiä palautanko sen verkkokauppa comiin vai käyttäis RMA:ta.
  Että tämmöistä.
   
 6. topfieldowner

  topfieldowner Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei löytynyt tuollaista virheilmoitusta WD:n tulkintaohjeesta:

  http://support.wdc.com/techinfo/general/errorcodes.asp?lang=en#v10

  Joten en osaa arvioida tuon "Failed to update disk properly" virheilmoituksen merkitystä. Ehkä kannattaisi vielä jättää täysi testi jauhamaan vaikka yöksi!?

  Oletko missään vaihessa testannut WD:n levyä suoraan PC:n SATA-liitännässä? Se vaatii (yleensä) levyn fyysisen asentamisen koneeseen ja XP:ssä pitää olla SATA ajurit, jollei niitä ole asennettu systeemilevylle jo XP:tä asennettaessa. Jos sun systeemi (XP) sijaitsee SATA levyllä (ja toimii), niin ajurit ovat valmiina. Kun en tiedä onko PC:si SATA liitäntä SATA 150 (I) vai 300 (II), niin jumppaa varmuuden vuoksi se WD:n levy SATA I:ksi!

  Noissa USB-SATA/PATA adaptereissa olen huomannut joitain kummallisuuksia, jotka mahdollisesti selittyvät ajureilla. Esim. Vista 32 läppärin kanssa ei adapteri oikein toiminut (muistaakseni ei nähnyt adapteriin liitettyä SATA levyä), mutta XP ja Win7 pöytäkoneissa ei ole ilmennyt ongelmia.

  Jos tuon viitsit tehdä, saatat saada lisävarmuutta sen WD:n levyn kunnosta. Testaa pystytkö partitioimaan ja formatoimaan levyn XP:n levynhallinnassa, kun se on kiinni suoraan SATA-liitännässä.

  Luultavasti ottaisin sinun sijassasi yhteyttä VK.comin huoltoon ja kertoisin tilanteen ja antaisin heidän ehdottaa mitä tehdään seuraavaksi. Myyjähän vastaa kuluttajakaupassa tuotteesta takuusta riippumatta. Testitulokset (esim. WD:n diagnostikkaohjelmasta) kannattaa pitää sähköpostitusvalmiina ja ottaa toimintaohje kirjallisena, esim. sähköpostiviestinä tyyliin "lähetä levy meille takuukäsittelyä varten" tms. Näin siksi, että on lukuisia esimerkkejä siitä, että Verkkokauppa.com ei valitettavasti aina toimi takuuasioissa kuluttajakaupan pelisääntöjen mukaan (minäkin olen joutunut heitä opettamaan kuluttajariitalautakunnan avulla, joskaan silloin en vedonnut takuuseen, vaan tuotteen virheeseen - ja he pyrkivät kumoamaan kuluttajalainsäädännön säädökset omilla toimitusehdoillaan)! On sitten helpompi osoittaa, että myyjä antoi ohjeet, joita noudatit. Kokemusta on siitäkin, että puhelimessa neuvoivat lähettämään vajaatoimivan laitteen heille, mutta sitten vaativat maksua tarpeettomasta takuukäynnistä (onneksi ei itsellä, vaan tutulla).
   
 7. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1

  Niin. Meniköhän S.M.A.R.T. diagnostiikan tulkinta ihan oikein? En saa tuosta vuodatuksestasi tolkkua, mutta SMARTissa nuo arvot ovat vakioituja (pl. RAW arvot, jotka ovat sitten se raaka totuus).

  Eli jos jokin on "200", ei tarkoita välttämättä, että homma on pielessä vaan se paha arvo onkin se mikä jää THRESHOLDin eli kynnysarvon alle...

  Tässä vähän iltalukemista.

  http://www.easis.com/smart-value-interpretation.html

  http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.
   
 8. Acapulco

  Acapulco Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  136
  Saadut tykkäykset:
  0

  Joskus tieto lisää tuskaa,mutta ei ilmeisesti tässä tapauksessa.Kiitos:)
   
 9. topfieldowner

  topfieldowner Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katselin muutamia ulkolaisia sivustoja, ja sattuipa silmiin pari WD15EARS referenssiä (sivusto, jossa listattu onnistuneita kovalevyvaihtoja):

  Sivuston administraattorin avauspostaus: (http://forum.toppy.org.uk/forum/viewtopic.php?t=10645&postdays=0&postorder=asc&start=0)

  "Please use this thread to post below regarding drives that are confirmed to work or not work in the Toppy.

  Please DO NOT post other comments, links to retailers and so forth.
  They WILL be split off from this thread.

  Restrict your posts just to the make, model and side of the drive, and whether or not it works ok in the Toppy.

  The resulting information will make it much easier for people to find the info, and will be added to the FAQ database.

  Nigel."


  Sivulla 9 postaus: (http://forum.toppy.org.uk/forum/viewtopic.php?t=10645&postdays=0&postorder=asc&start=120)

  jumbo
  Posted: Wed Feb 17, 2010 4:22 am

  "Western Digital WDC WD15EARS 1.5Tb"

  ja sivulla 10 postaus: (http://forum.toppy.org.uk/forum/viewtopic.php?t=10645&postdays=0&postorder=asc&start=135)

  1234enough
  Posted: Sat Jun 12, 2010 7:07 am

  "1.5Tb WD15EARS now installed working fine with startec IDE - SATA .
  Copying some 700Gb from old drive to new with HDRW going to take 6hrs+, small time to keep missus/kid happy"

  Oletettavasti nämäkin ovat onnistuneet juuri TF5800ssa, joka vastaa meidän 5100:aa!
  Eli tuon levyn soveltuvuutta ei liene enää syytä epäillä, kunhan levy vain on ehjä.:thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2011
 10. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  No jos Turbosat ei ilmoita vastaavansa reklamaatioon välittömästi, niin aina voi harkita käyttävänsä luottokortin reklamointiväylää - kunnes asia on kondiksessa. Tuo on erittäin tehokas keino ja olen sitä pari kertaa elämäni aikana joutunut käyttämään.

  En yllä usko Turbosatin tapaisen ison tukkurin kanssa olevan ongelmia, kun osa on selvästi viallinen, mutta kertokaahan tarinaan jatko kun sen loppu on tiedossa.
   
 11. Acapulco

  Acapulco Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  136
  Saadut tykkäykset:
  0
  Perjantaina lähti adapteri kohti TurpoSattia ja tässä ootellaan mitä sieltä kuuluu.
   
 12. Acapulco

  Acapulco Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  136
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään tuli TurboSatilta sähköpostia haluanko rahojen palautuksen vaiko uuden adapterin tilalle.:thumbsup:
  Tuli sähköpostia ,että postittavat sen tänään,pitäisi olla ensi viikolla kotona.Vaikuttaa hyvältä asiakaspalvelulta.
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2011
 13. topfieldowner

  topfieldowner Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Positiivinen yllätys siis! :thumbsup:

  Toivottavasti tulee tällä kertaa ehjä ja toimiva adapteri!

  Heinä testaisin sen - ainakin tällaisessa tapauksessa - ennen lähettämistä. Ymmärrettävää sinänsä, ettei jokaisen testaaminen ennen lähettämistä voi olla normi toimintaa :)
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2011
 14. Acapulco

  Acapulco Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  136
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen tulla tupsahti adapteri Englannista,oli nopeaa toimintaa.Täytyypi viikonloppuna yrittää vaihtaa kiintolevyä.
   
 15. homer65

  homer65 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.03.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla toppari 500PVRc, alkoi ensin hukkaamaan tallennuksia ja lopulta "katosi" koko kovalevy, eikä toiminut muutenkaan oikeastaan mitenkään. Avattua se sai ja suljettuakin, sulkeutui n.15min viiveellä. Matelta ostin 11kpl konkan satsin, muuten toimi hyvin, mutta kovalevy oli edelleen hukassa.
  Verkkokaupasta tilasin uuden, Samsung EcoGreen F2 1TB SATAII 5400rpm, kovalevyn ja Matelta sata-adapterin. Kovalevy löytyy ja tallennus sekä toisto onnistuu, suoritimme siis onnistuneen korjauksen:).
  Kiitokset Matelle:thumbsup:.
   
 16. topfieldowner

  topfieldowner Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toivotaan, että vihdoin alkaa sinullakin Toppari uudella kovalevyllä pelittämään! :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:

  P.S. Tuliko Turbosatilta koko toimitus uusiksi vai vain se Turbosatin SATA-kaapeli, jonka parikaapelissa oli se toteamani vika? Ja oliko mukana mitään vikaraporttia tms. 'selitystä'?
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2011
 17. Acapulco

  Acapulco Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  136
  Saadut tykkäykset:
  0
  Turbosatilta tuli koko hela hoito ja viestinä oli ainoastaan New Replacement Module.
  Otin taas boksin auki ja uusi kiintolevy ja adapteri tilalle.Boksi kasaan ja takasi laitehyllyyn kaapelit kiinni.On muuten semmoinen johtoviidakko laitehyllyn takana,että enää ei kyllä viihti värkätä.
  Boksiin ja Tv:seen virta päälle ja sydän kylmänä odottaa mitä boksi ilmoittaa.Boksi kysyy alustetaanko ,kaikki tiedot menetetään KYLLÄ KYLLÄ.
  Alustuksen jälkeen nauhoituksen kokeilu hyvin pelittää ja boksi ilmoittaa kiintolevyllä olevan tilaa noin 1,4 gigaa.Täytyy Top Setillä siirrellä aikanaan ohjelmat takaisin Toppyyn.Näkee sitten miten boksi pelaa kun tulee käyttötunteja .Kiitokset porukoille avusta.:thumbsup:
   
 18. aaarle

  aaarle Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.04.2011
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitin TF5100 PVRt HDMI kovalevyn WD Green 15EARS ja DX adapteri. Kun kytken levyn kiinni pyytää alustusta ja tulee valikko alustus/alustuksen eteneminen. Kauanko tuo kestää kun 9 h ei näytä riittävän. Jumpperit kokeiltu, konkat vaihdettu, levy kiinni PC SATA toimii, adapterilla kinni PC IDE väylään ja testaus TopfHDDoctor.exe ohjelmalla ok. Formatointi Win7 FAT, formatointi TopfHDDoctor.exe ohjelmalla. Kun tämän jälkeen levy kinni Toppy käynnistyy mutta jää jumiin näyttäen kuvan ja ohjelmavalikon ja kaukosäädin ei toimi.
  Välillä kokeilu vanhalla levyllä kaikki ok. Välillä Kill Disk komentoa ja formatointia.
   
 19. topfieldowner

  topfieldowner Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0

  :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::)

  Vähäpuheisia, mutta ripeitä kavereita Turbosatilla! ;)

  Nyt kun sulla on melkein käyttämätön kovalevy (lähinnä runsasta sisäänajotestiä saaneena) Topparissa, niin kannattaa asentaa levylle heti uutena "HDD info v2.3" niminen TAP, jos haluat seurata levyn sielunelämää.

  Otin oman 1.5 TB levyni HDDInfon parametreistä heti uutena digikuvan, siihen voi sitten myöhemmin verrata ja katsoa miten asiat ovat kehittyneet ajan myötä. Pitäisi vielä minunkin laittaa Toppariini sellainen TAP, jolla voi katsella valokuvia - olisi sitten helppo verrata rinnakkain HDD:n parametrinäytön alkutilannetta ja myöhempää tilannetta. Tähän mennessä ovat kasvaneet lähinnä vain käyttö- ja käynnistystunnit. Virhepuoli kovin tapahtumaköyhä!

  http://www.tapworld.net/index.php?o...&id=163:hddinfo-20&catid=3:all-taps&Itemid=57

  Onneksi maltoit odottaa Turbosatin SATA/PATA-adapterin RMA-vaihdon ennenkuin ryhdyit reklamoimaan vk.comille - jos siis WD:n levy toimii nyt!
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2011
 20. Acapulco

  Acapulco Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  136
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama levy kyseessä ja eka päivän jälkeen teki semmoisen tempun jäi jumiin ja piti asentaa asetukset uudelleen,oli hukannut ne .Viikon verran pelannut hyvin ja koko ajan on tallennettu kovasti.Asensin myös tuon Tapin ja pitää seurailla levyn tilannetta.
  Elikkä toistaiseksi hyvältä näyttää.:)

  Non niin nythän se tempun teki hävitti kaikki nauhoitukset,ainoastaan nyt joulukuussa nauhoitetut ohjelmat oli jäjellä.Sinne hävisi bittiavaruuteen satoja gigatavuja,arvatkaapa oliko porukka iloinen.
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2011