Kovalevyltä talteen DVD:lle

Keskustelu osiossa 'DVD-laitteet' , aloittajana sateki, 13.03.2011.

 1. sateki

  sateki Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.06.2008
  Viestejä:
  116
  Saadut tykkäykset:
  4
  En olekaan aikoihin tänne kirjoitellut kun tuli eteen siirtyminen muille maille vierahille, työn takia. Nyt täällä britanniassa sohlaan tovin.
  Anyway, nyt ihan työnpuolesta painin taas näiden Satelliittilaitteiden kanssa ja koko ajan opin jotain uutta.
  Elämäni ensimmäisen kokonaan itse kasaamani laitteiston sain myös pelaamaan viime viikolla. Ostin alle torihinnan paketin , jossa oli snadi peili ja LNB ja halpa vastaanotin.Koko setti 60 puntaa !!!! :D
  Sen itse tonne savupiippuun porasin ja peilin suuntasin ja sain kuin sainkin kuvan näkyviin, satelliittimittarin ja nettisivuilta lataamani karttakuvan avulla. Kätevä työkalu muuten !
  Jahtasin siis 28.2 E olevaa britanniaan suunnattua satelliittia ja kuva tuli. Sitten hankin heti perään Sagemin HD kovalevytallentimen ( DTR 94320S HD)ja kaikki edelleen OK. Kuva näkyy hyvin ja tallennus kovalevyllensä sujuu komiasti.
  Nyt edessä uusi tarve, tolle Sagemille , sen kovalevylle tallennettua matskua saattaa olla tarve tallentaa ja siirtää muualle. Ehkä jopa lähettää DVD:llä eteenpäin. Kuinka sen HELPOIMMIN teen ???:confused:
  Toki hintakin merkitsee jotain. En voi hankkia mitään järjettömän kalliita tai mutkikkaita systeemejä. Kuvan ei tarvitse tallentua eikä siirtyä HD:nä, kunhan sen saan talteen ja DVD:lle.
  Muukin media tallennus vaihtoehtona mahdollinen, itse vain oletan että jos jotain joudun lähettämään jonnekin, vastaanottajalle aina lienee helpointa jos saan matskun DVD:lle.
  Laitteen manuaalissa ei puhuta tallennetun materiaalin siirrosta laitteesta muualle yhtään mitään.:weep:

  Kaikki ideat ja vinkit tervetulleita !:thumbsup:
   
 2. sateki

  sateki Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.06.2008
  Viestejä:
  116
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ai niin, jos yhtään asiaa helpottaa tossa Sagemissa on siis sisäänrakennettu satelliittivastaanotin.
  Ja takalevyssä 2 x scart liittimet ( TV & VCR ) , sekä analog component video ulostulot ( Y, Pb, Pr ) , ja HDMI pistoke.
  Saanko esim tuosta scart/VCR liittimestä sen kopioitua jotenkin DVD:lle ?:hitme:
   
 3. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
 4. sateki

  sateki Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.06.2008
  Viestejä:
  116
  Saadut tykkäykset:
  4
  Onko se oikeesti NOIN helppoa ?
  Siis meen kauppaan, ostan laitteen ja DVDeet ja kopioin ?
  Jos nain on, niin eikun tuumasta toimeen !
  Kiitos !
   
 5. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse asiassa se on aika työlästä jos tallennuksia on paljon. Homman kun joutuu tekemään aika alkeellisesti käsipelillä ohjaten, eli ensin käynnistettävä DVD-soittimen tallennus ja sitten siitä Sagemista toisto oikeasta kohtaa ja yhden tallennuksen siirto kestää aina koko sen toiston ajan eli tapahtuu ns. realiajassa. Ja jos siistiä jälkeä haluaa niin kannatta käyttää kovalevyllistä DVD-tallenninta jossa voi tarvittaessa vielä leikata turhat alku- ja loppupätkät pois ennen DVD:lle tallennus.

  Menetelmä on siis sama kuin jos siirtäisi VHS-nauhoilta videota DVD:lle. Itse olen jaksanut tuota tehdä vain sen verran että osaan homman tehdä mutta nykyään pitää kyllä olla hyvin harvinainen tallenne että viitsisin tuohon operaatioon ryhtyä...;)
   
 6. sateki

  sateki Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.06.2008
  Viestejä:
  116
  Saadut tykkäykset:
  4
  JIPPII !!!!

  Kolleegalla makoili hyllyssaan ( oman kertomansa mukaan joku DVD soitin:OI )
  laite jolla han katselee DVDeita. Ihmettelin laitteen kokoa, ja kuinka ollakaan hanella hyllyssaan DVDeita polttava SONY....
  Tosin old school, analogiviritin etc, mutta tein niinkun taalla neuvottiin, ja kytkin sen kiinni tohon tallennusvalineenana nyt kayttamaani SAGEMin satelliittiboksiin ja kikkailin hiukan , ja sain kuin sainkin kuvan siirtymaan ja tallentumaan sinne DVD:lle !!!!:D
  Ei aavistustakaan onko kuva HDta tai muuta, mutta silla ei ole tapauksessani mitaan merkitysta. Lopputulos ratkaisee ja saan nyt talteen tarvittaessa satelliitin kautta lahetyksia Sagemin kovalevylle, ja jos tulee tarve joku ohjelma sailyttaa tai lahettaa muualle, saan sen tarvittaessa nyt poltettua itse DVD:lle.
  Niinkuin taalla mainittiin, se ei todellakaan ole ihan helppoa, kun toi DVD levy vaatii omat kikkansa kun se formatoidaan, valitaan oikea input ja nauhoituksen jalkeen viela se DVD pitaa viimeistella. ( kaipaan vanhaa c-kasetti aikaa tassa suhteessa....:eek: )
  Mutta tarkeinta on etta se on mahdollista ja sen osaan tarpeen tullen tehda.
  Kiitos neuvoista ja vinkeista ! :thumbsup:
   
 7. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hienoa että homma onnistui. Itselläni myös Sonyn tallentava jolla siis joskus olen noita DVD:lle tallennuksia tehnyt niin VHS-kasetilta kuin tallentavalta digiboksiltakin. Ja tuo laite säilyy minulla kuten myös VHS-nauhurikin, koskaan ei tiedä milloin tulee laitteille käyttöä. Useinhan tuohon ei viitsi ryhtyä mutta joitakin erikoisia helmiä saattaa tulla vastaan jolloin on hyvä että homman osaa tehdä itse olemassaolevilla (museo)vehkeillä...;)
   
 8. sateki

  sateki Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.06.2008
  Viestejä:
  116
  Saadut tykkäykset:
  4
  Juu, itsella kyse ei ole leffoista tms, vaan uutisista ja vastaavista joissa kasitellaan tyohon liittyvia asioita tai henkiloita.
  Siksi laatu ei ole tarkein asia, vaan se etta ne saan talteen.

  Itse pelkasin ja luulin ja epailin ettei kovalevylle tallennettua dataa millaan saa erimerkkisella laitteella talteen toisen merkkiseen, varsinkaan DVD:lle poltettua...mutta noilla ihan normaaleilla kolmella piuhalla (video & R & ) ja scartin sovittimella, seka tietenkin sen linja sisaanmenon valinnalla se pelasi.

  Onnistumisen iloa !
   
 9. Okaro

  Okaro Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2005
  Viestejä:
  705
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saa, mutta laatu on surkaa. kannattaa käyttää sitä TV-scatia. VCR ei ole sama kuin DVD.
   
 10. Okaro

  Okaro Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2005
  Viestejä:
  705
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuolla tavalla siirrät signaalin komposiittina. Siitä scartista saisit RGB:tä tai S-videota (riippuen laitteista), jolloin laatu olisi paljon parempi.