Kotiteatteripaketin kasaaminen

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana ric_91, 31.03.2013.

 1. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  Ja viime vuonna Hifimaailma teki vertailutestin kaapeleista, joissa äärimmäisen pieniä eroja väitettiin olevan, vaikka samalla myönnettiin, että kaiutinkaapeli on kenties se kaikkein vähiten merkitsevä komponentti toistoketjussa.
   
 2. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^Kyllähän niitä eroja on ja yksi omakohtainen kokemus on varsin päinvastainen normaaliin hifihömpötykseen nähden. Käytössäni oli Regan vahvistimen ja kaiuttimien välissä n. 3 metriä peruslaadukasta Rega Quattro-kaiutinkaapelia (7,5€/m ja tuo on ns. bi-wire-kaapelia, jonka voi splitata kahdeksi tavalliseksi piuhaksi, jolloin metrihinta putoaa puoleen) ja otin sitten ihan mielenkiinnosta testiin about 1,5 kiloeuroa (käytettynä) maksavat hopeakaapelit ja tuloksena koko systeemin soundi meni täysin tukkoon :hitme: Tämän jälkeen olen ollut ihan tyytyväinen Regan piuhoihin ja jätän jatkossa kaiutinkaapelikokeilut hörhömmille harrastajille ;) Tosin ostin vielä Regan edellistä piuhaa (SC42) Quattron kaveriksi kun eBaysta halvalla lähti. Tuota ovat pitäneet brittiforumeilla parempana kaapelina kuin Quattroa, mutta itse en onnistu eroa kuulemaan. En vaikka SC42:ssa oli kiinni 350 euron :eek: banaaniliittimet (Suomen suositushinnoilla)...

  Miten tämä liittyy alkuperäiseen aiheeseen, niin en varmaan mitenkään :)
   
 3. makemich

  makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 423
  Saadut tykkäykset:
  93
  Se on tosiaan lähes sama mitkä piuhat on käytössä kunhan muistaa ne ennen kuuntelusessiota lämmittää uunissa sopivaan lämpötilaan! Vai että oikein "kenties"...
   
 4. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  Ei nyt satu olemaan ko. lehden nroa käsillä, joten lainaan vähän varovasti. Tuota ennenhän lehdessä oli ollut useita "high-end" kaapelien testejä, joissa kuultiin vaikka mitä. Tässä taas oli jotenkin järkevän hintaisia kaapeleita (jos oikein muistan, ainakin itse käyttämäni 2e/m kustantava perusnaru oli mukana), joita kuunneltiin sitten ristiin rastiin. Olisiko ollut reilu kymmenen kaapelia mittauksineen.
   
 5. kasafi

  kasafi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.05.2012
  Viestejä:
  209
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikkei mitään eroja sokkotestissä huomattaisikaan, niin hifilehtien täytyy jättä takaovi auki kaapelihifisteillekin. Hypetys lisää myyntiä, mainostajia ja lehden menekkiä. Ilman hifiuskovaisia harrastuksesta menee kiinnostavuutta.

  Voi ehkä olla että kaapeleilla on joskus eroja, mutta itse en usko korviin, omiinkaan. Psyyke ja mm. odotukset ja asenteet muuttavat kuulokokemusta niin paljon, että vain oikein suoritettuun sokkotestiin tai mittauksiin voi luottaa.


  Mutta siitä olen iloinen että aloittaja taisi saada hyvän paketin edullisesti, yhteisin vinkein!
   
 6. ric_91

  ric_91 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.03.2013
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, jännästi kääntyi keskustelu kaiutinten/ vahvistimen valinnasta piuhoihin. Alusta asti ajattelin laittaa kunnon piuhat (Bilteman kaiutinkaapeli), enkä mitään 0.75mm alumiinijohtimia (jotka oli edellisessä kaiutinsarjassa). Itse en missään vaiheessa keskustellut kaapeleiden tärkeydestä tai erosta, enkä ymmärrä sitä miksi te siitä vänkäätte. Tuo 2.5mm^2 kuparikaapeli mitä ostin, maksoi puolitoista euroa metrille, joten itselle oli samantekevää onko siinä eroja johonkin puolieuroa metriltä maksavaan 0.75mm^2 kaapeliin nähden :eek:
   
 7. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 818
  Saadut tykkäykset:
  387
  Kiinasta haarukkaliittimet, ja lanipiuhasta kajarikaapelit. Hyvä on !
   
 8. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Näinhän se on. Miksi kukaan ostaisi tahallaan jotain 0,n mm narua, kun siinä säästää koko setin johdoissa noin kympin? Paksumpi on myös mekaanisesti kestävämpi, eikä kuorintavaiheessa yhden karvan katkeaminen tarkoita johtavan pinta-alan putoamista kymmenillä prosenteilla.