Kotiteatterin äänentoiston valinnan vaikeus

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana Pali, 21.03.2013.

  1. Pali

    Pali Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.01.2005
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kotiteatterin äänentoisto pitäisi laittaa uusiksi. Pitkään suunnitelmissa oli tälläinen kokonaisuus:

    Denon AVR-2313
    Genelec 7060B
    5 x Genelec G Three
    DSPeaker Anti Mode 8033C

    Kunnes tajusin että anti moden integrointi menee hankalaksi genelec:n kanssa. Tässä tapauksessa joutuisi luopumaan subin jakosuotimista, jolloin menetetään kaiuttimien ja subin erinomainen yhteensovittuvuus. Ajattelin ratkaista ongelman korvaamalla Denonin ja anti moden Onkyo TX-NR818:llä. Onkyosta löytyy Audussey MultEQ XT32, jonka pitäisi tehdä suhteellisen hyvää jälkeä taajuusvasteen tasoittelussa.

    Toinen mahdollinen setti:

    Denon AVR-2313
    Amphion Impact 500
    5 x Amphion Argon 1
    DSPeaker Anti Mode 8033C

    Huone on noin 12 m2, puurunkoiset seinät ja vähän akustoitu (ajatus oli vielä parantaa akustointia).

    Korvaako tuo XT32:n anti moden?

    Hinnallisesti molemmat setit ovat suunnilleen samaa tasoa, mutta kummassa setissä saa rahalle enemmän vastinetta? Äänellisesti ainakaan minulla ei ole mitään valittamista kummassakaan (subbareita en ole päässyt kuuntelemaan). Genelecien etu on jälleenmyyntiarvo ja kestävyys. Passiivikaiuttimen etuna olisi yksinkertaisempi johdotus.
     
  2. Nicholas Brody

    Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.11.2012
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pelkkä alihooferikorjain ei nyt riitä alkua pidemmälle. Noista vaihtoehdoista ilman muuta MultiEQ XT32 ja Genelec.


    Paljonkos sitä akustointia on mahdollista KÄYTÄNNÖSSÄ laittaa? Yli vai alle 500 kg villaa?

    Genelecistä ei ole käytännössä mahdollista parantaa muilla tavanomaisilla kaiuttimilla. Genelecin kaatoon joutuu käyttämään alle 500 kg:llä lisävilloitettavissa olevissa tiloissa akustisia erikoismenetelmiä. Käytännössä kardioidi -suuntakuvioista erikoiskaiutinta. Lähimpänä tätä ovat kotimaisen vara-G:n l. Gradientin Evidence ja Revolution.

    Saisit budjetillasi kardioidi-Gradienttia 3 x Evidencen muodossa eteen ja jotain halvempaa taaksekin (esim. vanhemman malliset Evidencet käytettynä). Olisi 200 Hz:stä alkaen kardioidi kaiutinosasto. Tarkoittaa käytännössä sitä, että kaiuttimen takaisesta seinästä tulevat suorat heijastukset eliminoituvat 30 sentin villakerrosta vastaavalla tavalla (kaiutin ei säteile ääntä taaksepäin). Ilman sitä 30 sentin villakerrosta. Olisi aika kova etu pienessä huoneessa luultavasti aika paljon alle 500 kg:n villoitusluokassa toimivalle kaiutinkuuntelijalle, vai mitä.

    Noh, ethän sinä tietenkään mitään Gradienttia osta. Gradient ei harjoita mainontaa käytännössä lainkaan, oletko koskaan kuullutkaan tuonnimisistä kaiuttimista? Melko epäseksikkäitä rumiluksiakin ovat ja tuotannossa olleet vaikka kuinka pitkään. Hottius-value -uutuusarvo = -1000. Gradient on suomalaisen akustiikkalähtöisen audio-osaamisen sisäinen salaisuus.
     
  3. Pali

    Pali Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.01.2005
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Unohtui mainita, että denonista löytyy MultiEQ XT. Eli ei siinäkään tapauksessa pelkän anti moden korjauksen varassa olla.

    Vahvasti alle 500kg painoluokassa mennään :) Akustiikkalevyä löytyy tällä hetkelllä takaseinästä ja ajatus oli laittaa lisää kattoon sekä etuseinään (ecophonin levyjä).

    Eipäs nyt aliarvioda hiljaisia foorumilaisia ;) Tämän harrrastuksen parissa ollaan oltu 20 vuotta, joten kyllä Gradientit on tutut. Haluan ehdottomasti, että kaikki kaiuttimet ovat täsmälleen samanlaisia. Omistan jo kiinteän screenin joten keskikaiutin sanelee käytännössä kaiuttimien koon, joten hyllymalli on käytännös ainut vaihtoehto.