Kotiteatterikaiuttimet 30m2 (6mx5m)huoneeseen

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Taigeri, 10.11.2011.

 1. Taigeri

  Taigeri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.12.2006
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Antakaa ehdotuksia 5.1 setiksi otsikon mukaiseen huoneeseen. Budjetti kaiuttimille ei saisi ylittää 700 euroa. Kaiuttimet ei saa olla liian isot, eikä rumat ja tulee olla mahdollisuus seinäkiinnitykseen.

  Itse olen katsellut näitä:

  http://www.valkokangas.net/tuote/181/boston-soundware-xs-se-51-valkoinen

  http://www.valkokangas.net/tuote/667/wharfedale-moviestar-dx1-hcp-kaiutinpaketti-valkoinen

  http://www.valkokangas.net/tuote/285/cambridge-audio-minx-s215-51-kaiutinjarjestelma-vari-valkoinen

  Riittääkö noissa teho?
  Mitkä noista on laadukkaimmat?
  Ja onko vielä jotain parempia?
   
 2. Hellcat79

  Hellcat79 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.11.2007
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vähän on kevyt budjetti oikeasti toimivalle 5.1 setille. Tuollaiset pikkukaiuttimet toimivat hyvin pienessä tilassa, mutta isossa tilassa ainakin bassopuolelta ei voi paljoa odottaa. Lisäksi stereokuuntelu on tuskin nautittavaa. Olisiko Genelec-pari tuohon käyttöösi mitenkään sopiva, voisi sitten ajan kanssa laajentaa vaikka 5.1?

  Millainen vahvistin / soitin sinulla on?
   
 3. Taigeri

  Taigeri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.12.2006
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vahvistin puuttuu, mutta ajatuksena on hankkia Onkyo TX-NR509. Genelec 6010A x 2 +5040A settiäkin harkitsin, mutta on ilmeisesti liian pienet tuohon tilaan ja isommat menevät yli budjetin.

  Sony PS3 soittimena.

  Tila toimii siis myös talon olohuoneena.
   
  Viimeksi muokattu: 10.11.2011
 4. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Linkittämäsi minisetit sopivat vain lyhyille kuunteluetäisyyksille ja pieniin huoneisiin. Toisto tulee jäämään ohkaiseksi ja ylä-äänivoittoiseksi. Ongelmana on myöskin alakeskiäänille jäävä aukko, kun kaiuttimen käytännön toistokyky loppuu jonnekin 200hz nurkille, mutta subi tulee mukaan vasta 100hz kohdilla. Subin jakotaajuutta taasen ei oikein voi hirveästi nostaa, koska silloin subin sijainti paikallistuu aivan liikaa. Auktoriteetista tai uskottavuudesta ei voida noilla minisaippuarasioilla paljon unelmoida.

  Valmisseteistä Minx ja Soundware ovat kuitenkin vähiten huonojen settien listalla. Ehdotetuista lottoaisin Minxin ostoskoriin. Niistä on muistaakseni liikkunut audioarvostelijoiksi itseään tituleeraavissa julkaisuissa jopa varovaisen positiivisia arvioita.

  Ilmeisesti tilaan on tulossa muutakin käyttöä kuin pelkkä "kotiteatteri", kun nuo koko- ja ulkonäkövaatimukset ovat noinkin tiukalla. Yleensä on kuitenkin niin että suuremmat kaiuttimet = suurempi säteilevä pinta-ala = parempi suuntaavuus = parempi toimivuus pitkältä etäisyydeltä.

  E: Nuo Genelecit olisivat ehdottomasti paremmat kuin mitkään ehdottamistasi. Ne ovat aktiivisuuden ansiosta (jakosuotimet, suojapiirit, optimoidut elementtikohtaiset vahvistimet, pienet särötasot) "kokoistaan suuremmat" ääneltään.
   
  Viimeksi muokattu: 10.11.2011
 5. SLK

  SLK Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.08.2011
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin eilen highenstudiolla kuuntelemassa isoimmista minxeistä tehdyn 5.1 paketin ja mun korvaan se oli ihan ok kuuloinen. Näistä hommista ei kuitenkaan ole juurikaan kokemusta, joten joku muu ehkä osaa arvioida paremmin. Kuuntelutila oli siellä ehkä 5m*8m. Kannattaa kysyä tarjousta liikkeestä, koska olisin saanut noin 300€ alennusta tuosta hinnasta.

  Mulla tila olisi 3,5*5m. Telkkarista matkaa sohvalle on kuitenkin vaan 3m ja yksi vaintoehto voisi olla. Onko tarpeeksi pieni tila noille? Ajattelin säästää ja ottaa pienemmä subin kanssa, jos tähän päädyn.
   

  Liitetyt tiedostot:

 6. E-mies

  E-mies Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.04.2005
  Viestejä:
  345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ehdottomasti nuo hakemaan kaupasta. Ei mitään muovipurkkeja. Kuten aheikkinenkin sanoi:
  Totuus. Noita voi sitten laajentaa ajan kanssa isompiin.
   
 7. Gunz

  Gunz Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2010
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  1
  Haet täältä halvalla kaiuttimet ja vahvistimen ja ostat subbarin sitten erikseen.
   
 8. Taigeri

  Taigeri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.12.2006
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jäi nyt vielä epäselväksi, että riittääkö tuossa Genelecin 6010A x 2+5040A -setissä tehot olohuoneeseen alkuunkaan ja tarvitseeko ne vielä jonkun vahvistimen tai jonkun muun laitteen toimiakseen? Ollakseen siis 2.1 käytössä.
   
 9. LSA_Vinnie

  LSA_Vinnie Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2010
  Viestejä:
  236
  Saadut tykkäykset:
  0
  Riippuu paljon kuuntelijasta. Eli jos äänenvoimakkuus ei ole kaikkein korkeimmalla prioriteetissä, niin kaipa tuolla pääsee alkuun. 8020 on fyysisestikin aika paljon järeämpi (ja sitä kautta suorituskykyisempi), joten sillä todennäköisyys tyytyväisyyteen nousisi varmasti kummasti. Balansoidut tulot jäävät kyllä hyödyntämättä.

  Sinänsä budjettia voi leikata valitsemalla tuon Genelecin subbarin, että voit kytkeä PS3:sen suoraan siihen ja aloitella sillä (tietenkin parin aktiivikaiuttimen kanssa). Monikanavaääniä varten sitten myöhemmin, kun kaiuttimien määrääkin mahdollisesti lisätään, tarvitaan kyllä oikea vahvistin, jossa pre-outit (nämä eivät ole niitä aivan halvimman hintaluokan vahvistimia yleisesti). Toisaalta myös esim. pienet 6010At voi siirtää takakaiuttimiksi nälän kasvaessa ja ottaa eseen isommat pöntöt. Genelecien jälleenmyyntiarvon olettaisin olevan myös montaa muuta kaiutinmerkkiä parempi (olisiko jollain faktoja?), joten pienemmän vaihtaminen isompaan myöhemmin ei siinä mielessä välttämättä ole aivan mahdotonta. Joskin tuollaisille pienemmille Geneleceille voi löytyä myöhemmin hyvä paikka keittiöstä tai tietokoneen viereltä.

  Mene kuuntelemaan johonkin näitä... sinä kuitenkin loppupeleissä päätät ja nautit/kärsit! Älä osta sikaa säkissä; kuuntelemaan pääsee halvalla, ostaminen on tyyristä siihen verrattuna, jos asut lähelläkään sivistystä.
   
 10. Tonppa1

  Tonppa1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  161
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täältä löytyy 5kpl Minx min10. Ovat olleet iloinen yllätys leffoilla. Meteliä saa sen mitä pienehkössä kerrostalon olkkarissa pystyy huudattamaan ja varaakin jää vähän. Isoon huoneeseen, esim puutaloon, suosittelen testaamaan riittääkö itselle ja kuulostaako omaan korvaan kivalta.