Kotiteatteri/olohuone

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Poukker, 21.12.2014.

 1. Poukker

  Poukker Member

  Liittynyt:
  15.02.2007
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Iltaa!

  Tarkoituksena tulevaan puutaloon tehdä olohuoneeseen kotiteatteri ja koska rakentamista ei vielä ole aloitettu toteutuksen kannalta ideointi vielä suhteellisen vapaata.

  Ajattelinkin kysyä, olisiko porukalla jokin firma/henkilö tiedossa johon ottaa yhteyttä perussuunnittelun osalta (tykin sijoittelu, säätäminen jne). Tarkoituksena olisi, että huone olisi kohtalainen kotiteatteri, hyvä olohuone. Tiedossa on, että rahalla saa ja hevosella pääsee ja että paikallinen hifiliike tarjoaa palveluja, mutta mikäli jollain on hyviä kokemuksia jostain otan suosituksia mielelläni vastaan.

  Talo tulee Kuopioon, mikäli tuolla on merkitystä.
   
 2. Dragon/

  Dragon/ Active Member

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 331
  Saadut tykkäykset:
  15
  Tee kotiteatterille tila erikseen :) se on paras ratkaisu ja helpoin kaikkien kannalta. Esim kellariin tekisin nyt oman tilan jos rakentaisin uutta.

  Kuopiolla ei merkitystä , ihan mukava paikka.
   
 3. Poukker

  Poukker Member

  Liittynyt:
  15.02.2007
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen verran vähäisellä käytölle jää kuitenkin kotiteatteritila, ettei ollut tarkoitus tehdä kellaria sen takia. Käynti tuonne sisäkautta tuottaa sen verran haasteita nykyiseen pohjaan ja ulkokäynnin myötä käyttö jää entistä vähäisemmäksi. On kyllä mietitty tuotakin ratkaisua ja luovuttiin siitä.
   
 4. JJtalo

  JJtalo Member

  Liittynyt:
  13.12.2010
  Viestejä:
  161
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tai jos talo on rakenteilla, uhraat yhden ylimääräisen makuuhuoneen teatterihuoneeksi. Näin ite ainakin toimein, pystyy tarvittaessa muuttaan takaisin normi makkariksi vaikka onkin omalla tulo/poisto ilmanvaihdolla ja seinien vuotokohdat tiivistettynä(vielä pitäis ovelle tehdä jotain, db-ovi tai nykyisestä tehdä ite paremmin eristetty). Ja nyt ei tarvitse murehtia esim liiallista hajavaloa koska ikkuna on vedetty pahvilla ja verhoilla umpeen, ja seinät pysty vetään tummaksi ja mattapintaiseksi. Samoin pystyy tekeen jos jonkinlaisia akustointi-kokeiluja, olohuoneeseen hyväksynnän saaminen olisi huomattavasti vaikeampaa.