Koskemattomat (Intouchables) (2012) (Olivier Nakache, Eric Toledano / François Cluzet, Omar Sy)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 08.08.2012.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Tositapahtumiin perustuva Koskemattomat on hersyvän lämmin draamakomedia ystävyksistä, joiden ei luulisi edes tuntevan toisiaan.

  Philippe (François Cluzet) on pyörätuoliin sidottu neliraajahalvaantunut miljonääri, kun taas Driss (Omar Sy), piittaamaton pikkukonna, mieluummin lorvii ja pössyttelee, kuin kantaa vastuuta. Silti Driss hurmaa tarkoittamattaan Philippen, kun tämä etsii itselleen uutta hoitajaa auttamaan päivittäisessä arjessa. Driss virkistyy uusista hulppeista asuinpuitteista, Philippen kuumasta punapääassistentista ja Kool & The Gangin musiikista, mutta ankeuteen vajonneen Philippen mielen kirkastaminen on jo haasteellisempaa. Driss haluaa isännälleen iloa, mutta hänen ajatuksensa Philippen hoidon tarpeista sotii muun henkilökunnan käsityksiä vastaan. Ryhdittömään poikaansa uupuneesta Drissin kasvattiäidistä, sen enempää kuin Philippen teiniangstisesta adoptoidusta tyttärestäkään, ei ole ainakaan avuksi.

  Kaikesta huolimatta Phillippe ja Driss ystävystyvät. Syvän keskinäisen yhteytensä varassa molemmat etsivät paluuta elämään, niin kartanoonsa eristäytynyt hillitty aristokraatti kuin yhteiskunnasta syrjäytynyt holtiton slummin kingikin. Lähelle on pitkä matka: joskus oman maailmansa löytääkseen onkin kurotettava uuteen ja itsensä tavoittaakseen kohdattava toinen.

  IMDb-pisteitä 8.6

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

  Ensi-ilta Suomessa 30.11.2012

  ps. Kannattaa katsoa tuo trailer - tässä leffassa tuntuu olevan todella paljon potentiaalia.
   
  Viimeksi muokattu: 09.08.2012
 2. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 182
  Saadut tykkäykset:
  29
  Parhaimpia draamakomedioita mitä olen katsonut, suosittelen! 5/5
   
 3. Jan

  Jan Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.09.2002
  Viestejä:
  1 602
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tiedättekö tunteen kun elokuva tempaa mukaansa ja unohtaa katsovansa elokuvaa. Ja kun astelee ulos teatterista ei oikein osaa sanoa katsomastaan elokuvasta juuri mitään, koska on vielä niin elokuvan lumoissa.
  Kävin juuri katsomassa tämän, jätti melkein sanattomaksi kun oli niin hyvä. Raskaita ja vaikeita aiheita käsiteltiin sopivan kevyesti sortumatta ylilyönteihin suuntaan tai toiseen. Hyvää huumoria ja nasevaa dialogia. Hyvät näyttelijät. Kaunis elokuva.
  * * * * * / 5
   
 4. Jürgen

  Jürgen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.01.2003
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aivan samat sanat. Jotain olin kuullut leffasta ennakkoon, mutta yllätti vielä enemmän kuin olisin osannut odottaa. Hyvän mielen elokuva, voi suositella kaikille. Erittäin hyvää vaihtelua perushollywoodkauralle, vaikka tämä oli vähän sitä samaa eurooppalaisena versiona :)

  Yksi vuoden parhaista!
   
 5. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 182
  Saadut tykkäykset:
  29
  Jännä ettei näin loistava elokuva ole poikinut enemmän keskustelua :confused:
   
 6. geru

  geru Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  1 389
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, yksi parhaita draamakomedioita lähimuistiin, harvoin näkee näin vaivatonta ja sujuvaa komediointia. Ja vielä harvinaisempaa että tämä on onnistuttu yhdistämään näinkin perinteiseen kulttuurillisia vastakohtia käsittelevään juoneen, ilman että nuo "jou jou nigga" stereotyypit olisi vedetty ihan yli. Ja vielä sen päälle elokuvan vakavammatkin teemat toimivat, sortumatta ylisiirappisuuteen.

  Tuosta kaikesta tulee vaan mieleen miten kamalasti vastaava tarina olisi teurastettu amerikkaversiona, tai todennäköisesti tullaan teurastamaan joskus tulevaisuudessa :s
   
 7. VisitorQ

  VisitorQ Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.06.2005
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  2
  Todella hyvä elokuva. Liityn ryhmään ja sanon myös, että yksi parhaita draamakomedioita mitä olen nähnyt. Tässä toimii kaikki ja minulle tärkeetä, että ei sorruta ylidramaattisuuteen ja siirrappiuteen. Tekisi mieli antaa täydet, mutta en anna, enkä tiedä miksi... 4½/5
   
 8. Juhe

  Juhe Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2003
  Viestejä:
  891
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy itsekin liittyä kehumaan elokuvaa. Leffateattereissa mennyt täysin ohitse, nyt tuli vastaan selaillessa Viaplayssa katseltavaa.
  En tiennyt elokuvasta mitään ennen katsomista ja yllätyin jopa, kun olikin ranskalainen elokuva.

  Oli kyllä kaikkiaan paras elokuva hetkeen, mitä tullut nähtyä. Todella koskettava, mutta yhtälailla huvittava paikoin. Uppouduin vajaaksi pariksi tunniksi ihan täysin mukaan. Tälle täytyy näin heti jälkimainingeissa antaa 5/5.
   
 9. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 960
  Saadut tykkäykset:
  115
  Tästä leffasta oli kovin positiiviset odotukset, ja ei voi kuin yhtyä kehuihin. Hyvä leffa, jossa hahmot olivat uskottaiva ja tapahtumat etenivät luonnollisesti. Paljonko tässä sitten oli hyvän käsikirjoittajan aikaansaamaa draamaa, ja paljonko siitä oli ihan oikeasti taphtunut. Niin tai näin, pidin erityisesti siitä miten erilaiset ihmiset ottivat toisensa avoimesti vastaan, kohtelivat ihmisinä unohtaen ihonvärin tai vammaisuuden. Hieno leffa. 5/5
   
 10. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Oivallinen feelgood-elokuva ystävyydestä. Vähän ehkä laskelmoitukin yleisönviihdyttäjä, mutta eipä siinäkään mitään vikaa ole, jos homma tehdään näin taidolla.

  :):):):)