Korruptoitunut kiintolevy

Keskustelu osiossa 'Käyttöjärjestelmät ja sovellukset' , aloittajana Nollabitti, 18.07.2016.

 1. Nollabitti

  Nollabitti Member

  Liittynyt:
  01.03.2009
  Viestejä:
  76
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tyttäreni HP Pavilion 32bit Windows ei toimi. Varmaa ei ole onko käyttis 8.0 vaiko 10, mutta todennäköisimmin 8.0. Käynnistettäessä kone ilmoittaa "Automaattinen korjaus" joka ei kuitenkaan onnistu. Ruudulle tulee Windowsin logo. Sitten vaihtoehdot "Valitse asetus", Jatka, Käytä laitetta, Vianmääritys ja Sammuta tietokone.
  Otin näytöstä digikuvia, mutta valitettavasti eivät ole kovin luettavissa.
  Kun käynnistin tietokoneen oma kiintolevyni ja tyttären levy kiinnitettynä, kone ei löydä HP:n kiintolevyä ollenkaan. Kun vaihdan BIOSissa boottausmoodin Legasystä UEFiin, HP:n kiintolevyn em. aloitus tulee näkyviin.
  Valitettavasti minulla ei ole järjestelmälevykettä jolla voisin yrittää korjausta. Mikä neuvoksi?

  Kiitos!
   
 2. John-117

  John-117 Active Member

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  616
  Saadut tykkäykset:
  31
  Hajonnut kiintolevy pitää vaihtaa ehjään ja asentaa Windows DVD- tai muistitikku-asennusmedialta uudelleen. Suosittelen railakkaaseen läppärielämään uudeksi levyksi ehdottomasti SSD:tä. SSD:n muiden hyveiden lisäksi pienentää kovo-accidentin toistumisriskiä todella huomattavasti.

  Katso Windows-versio ja lisenssi (product key) koneen pohjan tarrasta. Pro-vinkki: ota siitä valokuva. Tee asennusmedia toisessa koneessa, boottaa asennettava kone asennusmedialta ja syötä lisenssi kun asennus sitä kysyy. Työkalu Windows-asennusmedian tekemiseen on tuossa

  https://support.microsoft.com/en-us/help/15088/windows-create-installation-media

  Edit.
  Ai niin. Kasilla ja uudemmilla Winkkareilla toimitetuissa koneissa ei ole näkyviä product id -tarroja enää ollenkaan. Product id on BIOS:ssa ja asennus löytää sen automaattisesti kun sen suorittaa oikealta asennusmedialta. Tarkoittaa: täsmälleen sen Windows-version asennusmedialta kuin koneen mukana tullut product id asennukseen oikeuttaa. Sen kanssa tulee melko varmasti ongelmia... siinä tapauksessa asennusta on tod.näköisesti yritetty väärän Windows-version tai -kieliversion asennusmedialta. Huom! Windowsin kieliversiokin on ratkaiseva.
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2016
 3. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 234
  Saadut tykkäykset:
  282
  Jos (ja varmaan kun) data halutaan talteen, kannattaa yrittää jollain linux-rescuecd-tyyppisellä ratkaisulla. Siihen kotikonstit helposti jääkin.