Koronavirus 2019 eli COVID-19

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana KILLPATRICK, 15.02.2020.

 1. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 099
  Saadut tykkäykset:
  315
  Sikäli, kun vielä tänäkään päivänä ei tiedetä, miten virus levisi Kiinassa taikka tämän viruksen leviämistapoja, niin tuo on paljon väitetty.

  Muun muassa sitä vartenhan se valtio meillä on. Ei autotielläkään saa ajaa sellaista nopeutta, kuin oman arvion mukaan on turvallista. Eri työtehtävissä on lukuisia eri turvamääräyksiä, joita on noudatettava. Ja niin edelleen.

  Tuo kohta viestistäsi katkea kesken, kyse ei ole minun huolimattomasta lainaamisestani, joten en tiedä, mitä tarkoitat sanoa.

  Minä ainoastaan totesin, että on anakronismi kritisoida "viruslinkoihin matkustamista". Termi "viruslinko" lanseerattiin sen jälkeen, kun näihin kohteisiin oli matkustettu ja virus oli levinnyt niissä tehokkaasti. Jos jonkin kristallipallon avulla tämä olisi nähty ennalta, tai realistisemmin rajat suljettu aikaisemmin, tällaista tapahtumaa ei olisi ollut, eikä termiä viruslinko olisi koskaan keksitty.

  Ns. supertartuttajien rooli koronan leviämisessä on muuten edelleen epäselvä. Esimerkiksi Suomessa on uutisoitu häistä, joissa lähes puolet vieraista sai tartunnan. Samaan aikaan korona ei ole tarttunut samassa lentokoneessa edes vierustoveriin.

  Ihmiseksi joka peräänkuuluttaa yhteistä vastuuta ja empatiaa sivuutit mielestäni tuolloin melko nopeasti yrittäjän vastuun kaikille niille ihmisille, joita hän työllistää. En myöskään havainnut viesteissäsi yhtä voimakasta kritiikkiä rajoitustoimien kanssa tältä osin viivytellyttä hallitusta kohtaan. Käytännössä ulosantisi meni niin, että "ok, hallitus ei ryhdy toimiin - kyllä tässä nyt pitäisi jokaisen kuuliaisen yhteiskunnan jäsenen ihan itse". Voidaan toki aloittaa alusta; poterot lienevät kummallakin valmiina.

  En muuten missään nimessä sanonut, että olet väärässä sinänsä, vaan että vaadit yksilöltä liikaa edellyttämättä valitsemaltamme eduskunnalta mitään.

  Ei, mutta kannattaa olla varovainen, jos väittää että itse hoitaisi tilanteen paremmin taikka että jossain asemassa olevan henkilön pitäisi toimia toisin.

  Minä olen kategorisesti välttänyt ottamatta kantaa esimerkiksi koulujen avaamiseen muulta, kuin juridiselta kannalta, koska tuo ei minuun tai välittömään lähipiiriini vaikuta. En uskalla huudella vinkkejä siitä, miten vaikka etäopetus hoidetaan, kun en ole sitä itse päässyt enkä joutunut yrittämään, koska en luota omaan arviooni melko henkilökohtaisesta asiasta, josta minulla ei ole omakohtaista kokemusta.

  En ole myöskään ottanut kantaa taloudellisiin vaikutuksiin taikka huomautellut, että "mitäs ette ole varautuneet", kun taas kerran, ainakin välittömässä lähipiirissä minä itse mukaan lukien, työt jatkuvat ainakin toistaiseksi.

  Niin, jollain kuitenkin se sairaiden hoito pitää maksaa ja jostain on myös maksettava ne erilaiset tuet kaikille niille toimijoille ja henkilöille, joiden omat tulot eivät tässä tilanteessa riitä. Joskus mietin - kohdistumatta välttämättä sinuun - miten se on niin vaikea ymmärtää, että jos raha loppuu, niin loppuu ruoka kaupoista, lääkkeet apteekista ja hoito sairaalasta?

  Kyllä, tuo on 'nuclear scenario', mutta normaalitilanteen ja tuon väliin mahtuu aika monta askelta ja mitä vähemmän niitä otetaan, sen parempi. Siksi jokaisen askeleen tarpeellisuus on arvioitava huolellisesti.

  En myöskään ymmärrä tätä vastakkainasettelua. Torjutaan korona "hinnalla millä hyvänsä" -porukalla tuntuu olevan täysin kateissa se, mikä tuo hintalappu tulisi lopulta olemaan. Kiinassa hitsattiin ovia kiinni ulkopuolelta. Mikä siinä ajatuksessa on niin vaikeaa, että joitain asioita voi olla mahdollista sallia ja avata ilman, että se vaikuttaa koronan leviämiseen?

  Sairaalahoidossa 120, teholla 30. Alimmat luvut 28.3 jälkeen. Huiput olivat edelleen 244/83 (8-9.4). Onko käynyt mielessä, että tavalla ja toisella tämä lock downkin tulee vaatimaan kuolonuhreja?

  Mene ja tiedä, kenen kommenteista on kyse. Toivottavasti et taas ennakoinut jotain, mitä minä olen arviosi mukaan sanomassa? Voidaan keskustella siitä asianomaisessa ketjussa, mutta vaikutukset arkeen ovat olleet etätyötä lukuunottamatta vähäisiä ja negatiiviset vielä vähäisempiä.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2020
  Vanha_susi ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
 2. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 159
  Saadut tykkäykset:
  155
  Okei, tutkin tuota Italian matkan mahdollisuutta vielä lisää... näyttäisi siltä että sinne pääsee nyt jos ottaa lennon Helsinki-Vantaalta Air Francella Pariisiin ja sieltä Alitalialla Roomaan, vaikka nyt alkavalla viikolla. Nämä lennot näyttäisi pitävän buukata kuitenkin erikseen eikä välttämättä onnistu samalle päivälle josta voi tulla vaikeuksia. Sitten voi olla jumissa lentokentällä kuin tom hanks siinä leffassa...
   
  Vanha_susi tykkää tästä.
 3. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 159
  Saadut tykkäykset:
  155
 4. elmac0

  elmac0 Active Member

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  109
  Eikös laumasuojaporukan ajatus ole, että Suomi on ainoastaan viivyttänyt väistämätöntä ja meilläkin päädytään samoihin lukemiin kunhan rajoitukset pikkuhiljaa puretaan.

  Meanwhile in Sweden... arviot viruksen tappavuudesta kohoavat. Lieneekö THL kohta yksin <0,2% arvionsa kanssa.
   
 5. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 099
  Saadut tykkäykset:
  315
 6. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 099
  Saadut tykkäykset:
  315
  Ei tainnut olla laillisesti mahdollista taikka ainakaan poliittisesti perusteltua lukita oman maan kansalaisia Kiinaan. Siitä olen samaa mieltä, että noita evakuoituja henkilöitä olisi pitänyt pitää karanteenissa ja seurata erittäin tarkasti. Mahtoiko sitten tapahtua.
   
 7. Vanha_susi

  Vanha_susi Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2017
  Viestejä:
  466
  Saadut tykkäykset:
  38
  Minun käsittääkseni ei tapahtunut mitään karanteeniin viittaavaakaan.....
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2020
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 384
  Saadut tykkäykset:
  128
  Porvoolaisessa koulussa oppilas altistanut virukselle oppilaita ja opettajia

  Nyt se sitten alkaa pikku hiljaa, kun haparoiva hallitus ei tohtinut enää pitää linjaansa ja koronarajoituksia täysin turhina pitäneet saivat tahtonsa läpi. o_O Toivottavasti nämä rajoittuvat yksittäistapauksiin, mutta pahoin pelkään, että tästä tulee trendi. Mitäs sitten sanotte te, jotka tähän asti olette lyöneet päätänne seinään, kun hallitus on mennyt ja puoltanut hysteriaa sulkemalla yhteiskuntaa tartuntaketjujen pysäyttämiseksi? :confused:

  Täytyy muuten toivoa, ettei tartunnan saaneiden joukossa nyt ollut näitä riskiryhmään kuuluvia opettajia, jotka pakotettiin töihin.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2020
 9. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 699
  Saadut tykkäykset:
  149
  Itse ihmettelin Italiaan lentäviä helmikuun lopulla kun Yle niistä uutisoi. Yle kertoi 24.2. Lappeenrannan Ryanair-lennoista. Turisteja oli lähdössä vaikka tiedettiin riskit. Silloin ei ollut mitään virallisia määräyksiä tai edes ohjeistusta, joten lennot jatkuivat. Vasta 10.3. uutisoitiin, että lennot lopetetaan.

  Minun oli tietysti helppoa olla jo helmikuussa sitä mieltä, että on hullua riskeerata ja lentää Italiaan. Oli tietysti helppoa olla tätä mieltä, koska itselläni ei ollut mitään rahaa kiinni asiassa eikä minkäänlaista halua käydä Bergamossa tai Italiassa ylipäätään.

  Sitten oli vielä maaliskuun puolivälissä näitä arjen sankareita, jotka lähtivät New Yorkiin, koska syntymäpäivät.
  "Luotetaan siihen, että Finnair hoitaa meidät kotiin, toteaa Linda Nieminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla torstaina aamupäivällä."
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2020
  x_jmt_x tykkää tästä.
 10. IlkkaP

  IlkkaP Active Member

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  402
  Saadut tykkäykset:
  79
  Riskiryhmään kuuluvat opettajat ovat halutessaan saaneet vapautuksen opettamisesta. Oikea päätös oli avata koulut. Itse en odota oppilaiden tai opettajien massakuolemia, vaikka jotkut sellaista täällä povaavat.
   
  klmake, jussi28 ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 384
  Saadut tykkäykset:
  128
  Eihän tässä sinänsä ole kyse oppilaiden tai opettajien kuolemista ja toisaalta itsekin toki sen tiedostan, että nuorilla ei tässä ole periaatteessa mitään hätää. Tässä on kyse siitä, että kouluissa muodostuu tartuntaketjuja, joita oppilaat jatkavat koulun ulkopuolella vanhempiinsa ja mahdollisesti muihinkin aikuisiin. Jälleen kerran ymmärrän, että asiat eivät ole niin yksioikoisia, mutta periaatteessahan tässä olen yrittänyt kritisoida kahta selkeää kaavaa, joita pitäisi välttää, jos kyseessä on pandemiatilaa aiheuttava, ärhäkkä ja tuntematon virus.
  1. Jos haluat välttää viruksen levittämisen, niin vältä matkustamista niihin kohteisiin, missä virusta on eniten (Italiassa oli hälytystila ja tietenkin hieman sivistyneemmät tietävät, että Italian teki ongelmalliseksi myös se, että kiinalaisedustus on siellä vankka, mitä kautta virus sinne helposti kulkeutuikin)
  2. Jos haluat välttää viruksen levittämisen, niin vältä niitä paikkoja, joissa sosiaalisia etäisyyksiä ja hygieniaa ei hoideta tarkasti, joissa ollaan jatkuvasti monihenkisissä ryhmissä ja ryhmät toistensa kanssa tekemisissä ja joissa kotiudutaan tämän jälkeen perheen pariin (etunenässä koulut ja osittain sen korona-ajan alun myös baarit)
  Ainakin oma järkeni sanoisi, että juuri nämä kaksi kohtaa ovat ne pahimmat tavat levittää virusta helposti. Valitettavasti näyttää silti siltä, että molempiin olemme päätyneet syyllistymään toivottamalla viruksen ensin tervetulleeksi matkustelemalla ja sen jälkeen kunnioittamalla viruksen ensimmäisen aallon aikana tehtyä ehkäisevää työtä avaamalla koulut parin viikon tähden ja takaamalla sen, että ihmisiä kokoontuu yhteen ja palaa sen jälkeen perheenjäsentensä pariin todennäköisesti vähintään kolmen hengen talouksiin.
   
 12. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 099
  Saadut tykkäykset:
  315
  Kouluja ei edelleenkään "päätetty avata".

  Asiassa tehtiin arvio ja todettiin, että juridisia perusteita suljettuna pitämiselle ei ollut, joten sulku lopetettiin.

  Ottamatta kantaa siihen, oliko arvio oikea tai väärä, niin yritä nyt ymmärtää se näkökulmaero. Ei ollut mitään skenaariota, jossa tekemättä mitään koulut olisivat pysyneet kiinni eli että päättämättä avata sulku olisi jatkunut.

  Oletusarvo on, että koulut on auki, ellei ole perusteita poikkeukselle.

  Uusimaa on auki, ellei erikseen määrätä kiinni. Baarit ovat auki, ellei määrätä kiinni. Ja niin edelleen.
   
  Vanha_susi ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
 13. elmac0

  elmac0 Active Member

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  109
  Kuka tuollaista on ennustanut? Itse olen ainakin ollut huolissani taudin leviämisestä koulujen kautta riskiryhmiin. Kun lapset ja opettajat sairastavat he välittävät taudin myös muille. Kukaan ei ole osannut kertoa miten vanhukset ja muut riskiryhmäläiset eristettäisiin yhteiskunnan ulkopuolelle siksi aikaa kun muut sairastavat.

  Toisekseen koulujen avaaminen on kenties selkein indikaattori siitä, että hallitus ei tavoittele taudin hävittämistä (kuten se myös viestinnässään usein toisteleekin). Ja niinpä tämä epätietoisuus sen suhteen mitä tässä edes tavoitellaan on jatkunut jo pitemmän aikaa. Vastauksia edes yksinkertaisiin kysymyksiin ei hallitukselta saa.
   
 14. elmac0

  elmac0 Active Member

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  109
  Nykypäivänä on toki hyvä olla erittäin mediakriittinen, mutta tuo nyt on ihan älytön heitto.
   
  ISPF3.4 tykkää tästä.
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 384
  Saadut tykkäykset:
  128
  Ymmärrän sen, että koulut suljettiin tartuntatautilain nojalla -- valmiuslain koskien enemmän opetuspuolta. Ymmärrän myös, että ko. lakia ei voi soveltaa kouluihin siinä vaiheessa, jos koulujen kiinnipitäminen ei ole välttämätöntä tautitilanteen takia. Toivon mukaan en näitä ymmärtänyt väärin, sillä varmuuden vuoksi referoin nämä löytämistäni uutisartikkeleista. :)

  Olen kieltämättä täydellinen maallikko, mitä tulee juridiikkaan, mutta eikös tuosta "välttämättömyydestä" joku taho päätä. Käsitykseni mukaan kuitenkin tartuntoja ja kuolemiakin ilmenee edelleen, joten missään nimessä ei voida sanoa, että olemme koronavapaa yhteiskunta ja näin ollen tautitilannetta ei olisi.

  Toki maalaisjärkeä käyttävänä maallikkona tuntuu hieman surulliselta, jos juridiikka on oikeasti tällaisissa poikkeusoloissakin tätä, että yksiselitteisesti laki vaatii aukaisemaan koulut kahdeksi viikoksi riippumatta siitä, kuinka järkevää se on opetuksen kannalta (mitä se ei ole) ja kuinka paljon se saattaa heittää aiemman tukahdutusstrategian työtä hukkaan.
   
 16. Vanha_susi

  Vanha_susi Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2017
  Viestejä:
  466
  Saadut tykkäykset:
  38
  Käsittääkseni ymmärsit suurinpiirtein oikein tuon valmiuslain.:) Sen sijaan ymmärsit käsittääkseni väärin sen tartuntatautilain, sen perusteella tartuntatautilääkärin määräyksestä voidaan laittaa karanteeniin yksittäiset henkilöt ja myös ryhmät (siis oppilaat ja/tai optettajat), jotka ovat altistuneet ja/tai sairastuneet.:D:p Ei siis kokonaisia kouluja.:rolleyes::p:rolleyes:o_O
  Jep! Päättää:eek::oops::rolleyes:o_O siis eduskunta&hallitus, jota et suostu millään kritisoimaan(vain niitä ihmisä, jotka toimivat noudattaen noita ohjeita, jotka em. taho antaa:mad::mad::mad::p:p:po_Oo_Oo_O:rolleyes::rolleyes:), vaikka 99% niistä asioista, joista pidät ääntä, ovat juuri niitä, joista tuo taho päättää!:p:D:rolleyes::oops::mad::confused::p:p
  Minun vahvan käsitykseni mukaan, mikään juridiikassa ei käy ns. maalaisjärkeen, oikeudenmukaisuuden tajuun jne....:eek::oops::rolleyes:o_O:mad::confused: Minun käsitykseni mukan siinä juridiikassa tutkitaan, mitä eduskunnasssa on kirjoitettusiihen lakiin jokaista pilkkua ja pistettä tutkien ja niiden päällä istuen.:);):cool::p:p:p Ja sitten eduskunnassa on vielä se perustuslakivaliokunta, joka osaa sen saivartelun ja pilkun päällä istumisen käyttäen niitä asiantuntijoita apunaan ainakin 10-kertaa paremmin.:p:rolleyes::oops:o_O:confused::mad::(:):););):cool:
   
 17. Vanha_susi

  Vanha_susi Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2017
  Viestejä:
  466
  Saadut tykkäykset:
  38
  Kyllä seuraava yksittäistapaus tuli juuri YLEn uutisissa.:D Naapurikunnan Sipoon (Sibbo) Söderkullan koulussa. Siellä opettajat altistivat toisensa ja joutuivat karanteeniin (käsitykseni mukaan yksi oli sairastunut koronaan). :D:D:D Lapset eivät altistuneet, mutta joutuivat etäopetukseen, kun ei ole varalla opettajia lähiopetukseen.:D:p:p

  Etkö millään voi hyväksyä totuuutta, että se on se hallitus, jonka tahtoa tässä maassa noudatetaan?:D:p:rolleyes::oops:o_O:mad::(;) Se se päättää miten näitä lakeja sopelletaan THL:n ja STM:n suosituyksesta,:mad:o_O:rolleyes::oops::eek::confused::(;)
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2020
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 384
  Saadut tykkäykset:
  128
  Olenhan minä tätä tahoa kritisoinut vaikka kuinka. Yksittäisiin henkilöihin kohdistuva kritiikki on kuitenkin saanut kommenteissani valokeilan sen takia, että joidenkin mielestä yksittäisten henkilöiden kädet tuntuvat peseytyvän kaikesta (no pun intended), koska vain päättäjien suosituksilla on väliä. Eivät ne hallituksen suositukset kuitenkaan sinne Italiaan matkustaneet, vaan yksittäisen ihmiset.

  Minua taidettiin täällä aiemmin kritisoida ristiriitaisuudestani koskien suositusten ylläpitämistä. Miten voin moittia suosituksien puitteissa toimivia Italian reissaajia, jos moitin korona-aikana suosituksia vastaan toimivia kansalaisia? Eihän tässä suinkaan ristiriidasta ole kyse, jos ottaa tekijäksi vastuullisuuden (mitä kai jokaisen kansalaisen tulisi mielellään harjoittaa). Jos tiedämme, miten virus on jyllännyt Kiinassa ja että Italiassa on hälytystila, koska virus on levinnyt muun muassa sinne, niin kumpi on vastuullisempaa, matkustaa Italiaan vai olla matkustamatta. Jos tiedämme, että koronavirus leviää pääasiallisesti pisarateitse, mikä taas tarkoittaa sitä, että se leviää altistuneiden ihmisten ollessa toistensa välittömässä läheisyydessä, niin onko vastuullisempaa ylläpitää sosiaalista etäisyyttä ja olla matkustamatta etenkin suuremmilta tartunta-alueilta ympäri Suomea vai tehdä päinvastoin. Kuulen jo kaukaa, että joku taho taas haluaisi jotain mainita siitä, että elämässä pitää ottaa riskejä tehdäkseen siitä elämisen arvoista, mutta jospa jätetään kuitenkin nämä höpinät koskemaan ihan jotain muuta kuin tilannetta, jossa yritetään painia kulovalkean tavoin leviävän viruksen, johon ei ole immuniteettia tai rokotetta, kanssa.
   
 19. Vanha_susi

  Vanha_susi Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2017
  Viestejä:
  466
  Saadut tykkäykset:
  38
  Niinpä!:D Se, että kohdistat valokeilan yksittäisiin ihmisiin, jotka noudattavat ohjeita, määräyksiä ja suosituksia on ihan(_x_):tä ja:mad: sekä aiheuttaa 99%:ssa lukijoista :rolleyes::eek: reaktioita tai kysymyksiä:confused:o_O. Kun useimmat kohdistaisivat valokeilan sinne, minne se kuuluu eli hal(l)itukseen ja THL:ään ja STM:ään.:D:p;) Ja sitten sivulauseessa sanoisivat, että jokainen voisi ehkä vähän ajatella enstex.:cool::D Vaikka ne suositukset eivät matkustaneet, niin porukat seurasivat ohjeita, kun niissä sanotiin, että matkustakaa poijjjjaat.:):):););):rolleyes:o_O
  Suomalaiset ovat kuin amerikan puhvelilauma.:cool: Ne menevät aina sinne, minne se johtaja menee sokeasti perässä seuraten mitään kysymättä.:eek: Jos se ensimmäinen puhveli(pääministeri ja/tai presidentti) ei osaa päättää minne mennään, niin ne jäävät kiertämään kehää ja siihen ne on sitten helppo lahdata(sairastuttaa vaikka pandemiaan):oops::oops::rolleyes:

  Suurin osa ei pienillä aivoillaan osaa (eikä halua) päätää mitään ihan itse.:) Jos yhtä lauman jäsentä tökkäsee (kritisoi), niin saa koko lauman kimpuuunsa.;);):mad:
  Lisäyksiä: Siksi pitää ymmärtää, että jos lauman johtaja puhveli ei huomaa jyrkännettä (pandemian vaaraa), niin osa lauman laidalla juksentelevista putoaa väistämättä sieltä jyrkaänteeltä!(sairastuu virukseen matkustaessaan ja jopa kuolee pois):p;):D

  Siinäpä sitten näkemys siitä, miten kaikki päätökset ovat lopultakin poliittisia valintoja:https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006510695.html
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2020
 20. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 662
  Saadut tykkäykset:
  388
  USS Theodore Roosevelt on mielenkiintoinen koe suljettuna ympäristönä. Nyt uutisoidaan mahdollisesti huonoja uutisia laumasuojaa kannattaville:

  "Koronaviruksen piinaaman amerikkalaisen USS Theodore Roosevelt -lentotukialuksen miehistön jäseniä on sairastunut uudestaan koronaan annettuaan välissä jo negatiivisen testituloksen.

  Aiemmin tällä viikolla kaapelikanava CNN kertoi viiden merisotilaan antaneen positiivisen koronatestin, vaikka heidän ehdittiin jo todeta parantuneen taudista.

  Lauantaina verkkolehti Politico uutisoi että positiivisen testituloksen saaneita olisi vielä kahdeksan lisää. Myös heidän kerrotaan sairastuneen aiemmin koronaan mutta parantuneen siitä ja palanneen palvelukseen.

  Toistaiseksi on vielä epäselvää, ovatko miehistön jäsenet saaneen viruksen uudelleen, vai onko pieni määrä virusta jäänyt heidän elimistöönsä sairastumisen jälkeen."

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006510759.html

  Mittakaava on 4900 miehistön jäsentä (huikean kokoisia miehistöltään nuo lentotukialukset muuten), joista koronan on sairastanut yli 1000. Hyvin vaikea ympäristö rajata tartuntoja, koska miehistön määrä on noin valtava ja olosuhteet väkisinkin "kuin sillit purkissa".
   
  Vanha_susi ja x_jmt_x tykkäävät tästä.