Koronavirus 2019 eli COVID-19

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana KILLPATRICK, 15.02.2020.

 1. jussi28

  jussi28 Member

  Liittynyt:
  11.07.2002
  Viestejä:
  844
  Saadut tykkäykset:
  6
  Onhan Suomessakin koronakuolemista noin kolmasosa hoivakotikuolemia.
   
 2. elmac0

  elmac0 Active Member

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  109
  Eikö siinä Hetemäen raportissa todettu, että rokotteen löytymiseen voi mennä vuosikausia?

  Virallinen syy siihen että meillä ei tukahduteta virusta on se, että pelätään toista aaltoa. Niinpä seuraavaksi pitää kysyä, mihin mekanismiin sen toisen aallon torjuminen perustuu?

  Vastaus on selvästikin, että torjuminen perustuu siihen, että syksyllä/alkutalvesta riittävän moni suomalainen on taudin jo sairastanut. Tällöin virukselle alttiita kantajia on populaatiossa vähemmän, ja siten leviäminen hillitympää. Minusta on semantiikkaa haluaako tätä kevyversiota kutsua laumaimmuniteetiksi vai joksikin muuksi. Teknisesti ottaen laumaimmuniteetti saavutetaan vasta silloin kun virus ei enää pääse leviämään ollenkaan, mutta toisaalta tämän "kevytversion" lopputulema lienee oikea laumaimmuniteetti joka tapauksessa ellei sitten rokote tule historiallisen nopeasti saataville.

  Hallituksen työkalupakista löytyy normaaliin tapaan retorisia työkaluja. Puhutaan "kultaisesta keskitiestä" ja "testaa jäljitä eristä" -strategiasta mutta tarkoittaako nuo termit käytännössä mitään? Sosiaalista eristämistähän meillä ollaan enemminkin ajamassa alas. Onko testiseulan kattavuutta merkittävästi lisätty tai edes lisäämässä? Tehdäänkö jäljittämistä nykyään laajamittaisesti ja tosissaan vai ei? Jos tehdään, en ihan ymmärrä miksi. Miksi vaivautua jäljittämään tautiketjuja jos tavoite ei ole päästä viruksesta kokonaan eroon.

  E: Hallituksen "strategiaa" leimaa minusta pelko tehdä mitään oikeita toimenpiteitä suuntaan tai toiseen. Viime kuukaudet ovat näyttäneet, että voimme jarruttaa epidemian etenemistä hyvinkin tehokkaasti eristämällä ihmiset toisistaan, mutta jotenkin tästä tilanteesta pitäisi nyt päästä uloskin.
   
 3. Vanha_susi

  Vanha_susi Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2017
  Viestejä:
  466
  Saadut tykkäykset:
  38
  Just niin todettiin minun muistini mukaan.:D

  Minä en ymmärrä olenkaan hallituksen toisen aallon torjumisen mekanismia.:eek: Syy: Kuten Tuomas Aivelo sanoo: "perunapellossa ei ole huippuja on vain niitä perunapenkkejä ja vakoja." Eli aina tulee se seuraava "huippu" kunnes se kuuluisa laumaimmuniteetti saavutetaan tai epidemia paikallisesti Suomessa tukahdutetaan tai rokote keksitään.o_O:rolleyes: Emme siis pääse tästä kierteestä eroon minun käsitykseni mukaan vielä vuosiin, jos ei tarmokkaisiin toimiin ryhdytä. Minusta tällähetkellä paras valtio (länsimainen) on Uusi-Seelanti. Sitä pitää seurata, miten siellä onnistutaan hoitamaan tämä jatko. Ensimmäinen rasti on siellä hoidettu mallikkaasti eli tämä epidemian paikallinen tukahduttaminen.

  Nyt sitten ainakin minä seuraan suurella mielenkiiinnolla, miten yhteiskunnan avaaminen onnistuu, kun epidemia pyritään pitämään poissa saarilta.;)

  Siitä olen samaa mieltä. Minusta hallitus pelkää ihan perseettömästi, että se tekisi lisää virheitä, jotka tulisivat julki, nyt tehtyjen lisäksi.:cool::(
   
 4. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 384
  Saadut tykkäykset:
  128
  Kieltämättä on ollut mielenkiintoista seurata sitä, kuinka monen sävy vähättelevästä vakavasti koronaviruksen ottavaan on muuttunut. En koe oman suhtautumiseni olleen panikoivaa (vaikka moni sen halusikin sellaiseksi leimata), vaan enemmän loogista: me kaikki tiedämme, että tällaiset virukset leviävät, kun ihmiset matkustelevat viruslinkoihin (termi joka toki alunperin viittasi itävaltalaiseen alppikylään mutta joka on nyttemmin saanut laajemman merkityksen) ja takaisin kotimaahansa. Kun meillä oli jo tiedossa se, mitä tapahtui Kiinassa, niin on sinänsä ällistyttävää, että vielä suomalaisen mediankin uutisoidessa isoin otsikoin Italian tilanteesta suomalaiset matkustelivat sinne ja sen lähimaastoon (Itävaltaan). Ja kuinkas ollakkaan... Jos en tietäisi paremmin, niin kun olen tätä ketjua välillä selannut taaksepäin, niin tuntuu, että osa on sieltä poistellut näitä vähätteleviä ja partaansa hekottelevia viestejään. :rolleyes:

  En minäkään toki kaikkea ennustanut. Uskoin tuolloin koronan tekevän paljon pahempaa jälkeä (kai se epätietoisuuden pelko yhdistettynä Kiinan tilanteesta median luomiin kauhukuviin), enkä ajatellut niin tätä skenaariota, jossa suurin puheenaihe on se, että yhteiskunta on kiinni. En myöskään ajatellut synkän koronapilven hopeisia reunuksia kuten (käsitykseni mukaan) kuolleisuuden lasku, ilman puhdistuminen, ihmisten luonteiden läpinäkyvyys (osa elää vastuullisesti ajatellen muita, osa ajattelee vain omaa huvia ja hyötyä, rahaa, siinäkin tilanteessa jossa sitä on) sekä tietynlainen järjestelmän uudelleenkäynnistyksen aika, mitä yhteiskunta mielestäni tarvitseekin.

  Mielestäni koronaviruksen tulo oli jotain, mitä osa ihmisistä vähän kerjäsikin tulevaksi. On järkyttävää, että virus jylläsi täydellä teholla Kiinassa, rantautui reissaajien kautta Italiaan aloittaen siellä samankaltaisen jylläyksen ja plazallakin vaan kommentoidaan, että "no mutta kun ei ole vielä suosituksia matkustuskieltoon Italiaan tai muihin kohteisiin, niin silloin sitä ei voi muuta kuin vain reissata". Valitettavasti me hieman järkevämmät ja muita huomioon ottavammat ihmiset joudumme myös tästä nyt sitten kärsimään. Toki olen sitä mieltä, että koronasta olisi joka tapauksessa tullut uhka jokaiselle maalle, mutta jos hallitus olisi reagoinut nopeammin ja ihmiset tunnollisemmin, niin en usko hetkeäkään, että eläisimme suljetussa yhteiskunnassa, vaan korkeintaan ulkomaailmalta eristetyssä yhteiskunnassa. Tähän ansaan toki lähes jokainen maa EU:ssa on astunut, mutta meillä olisi ollut suomalaisina parempi mahdollisuus selviytyä sulkematta yhteiskuntaa, kun olemme kansana jo valmiiksi erillämme, niin maantieteellisesti kuin sosiaalisestikin. Tämän takiahan me olemme selvinneet koronasta suhteellisen kiitettävästi tähän mennessä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.05.2020
  Vanha_susi tykkää tästä.
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 384
  Saadut tykkäykset:
  128
  Annetaanpa nyt sitten seuraava ennustus. Ymmärrän jättimäiset taloudelliset paineet avata yhteiskuntaa ja saada sen rattaat takaisin pyörimään. Valitettavasti pidän loogisena sitä, että koronaviruksen toinen aalto tulee iskemään, ja vaikka valmiustasomme on nyt parempi, niin uskoisin, että tämä tuleva yhteiskunnan hiljattainen avaaminen tulee tyssäämään ja palaamme tähän tilaan, kun nykyiset kuolinluvut moninkertaistuvat. En toki usko, että Suomen mittakaavassa tulisi useita tuhansia (saati kymmeniä tuhansia) kuolemia, mutta tämä nykyinen kuolinluku tulee näyttämään vähäiseltä. Sittenpä voidaan taaskin pohtia sitä, että kannattiko asettaa taloutta ihmishenkien edelle, niin kuin moni tekee vaikkei uskalla sitä sanoa ääneen. Toki taloudella on merkitystä, mutta omalla puntarilla sen paino kalpenee terveyden rinnalla.

  Eiku ai niin, koronatilanteessahan ei saisi syyttää ketään, siinäkään tilanteessa jos oma käytännön suhtautuminen on suoraan suhteessa siihen, kuinka tehokkaasti virus leviää. :rolleyes:

  Toki toivon, ettei toista aaltoa tulisi, ainakaan ensimmäistä voimakkaampana, ja toisaalta luotan kyllä vakaasti siihen, että Suomessa on joka tapauksessa edes sellaista ihmisluonnetta, että pystymme jokseenkin hallitsemaan tilannetta. Näin ollen meillä on Suomessa sinänsä hyvät oltavat, vaikka nyt toivoisinkin, että kun kerran nämä (hieman myöhään tulleet) hallituksen toimet ovat tepsineet, niin ei lähdettäisi olemaan liian luottavaisia ja hätäilemään (varsinkin kun etenkin tällä hetkellä nämä ratkaisut tuntuvat selkeän haparoivilta). Esimerkiksi tämä koulujen avaaminen pariksi viikoksi on jotain todella typerää ja täytyy vain toivoa, ettei siitä tule ikäviä seuraamuksia. Pahoin vaan pelkään että tulee...:(
   
 6. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 366
  Saadut tykkäykset:
  142
  Minä taas sanoisin että koulujen avaaminen on ihan hemmetin hyvä testi, koska kahdessa viikossa ei ehdi tapahtua mitään dramaattista, mutta siitä saadaan kuitenkin indikaattoreita siihen, että minkä verran tartunnat lisääntyvät koulujen ollessa auki. Kysehän ei ole normaalista koulunkäynnistä, vaan kouluissa tehdään erinäisiä poikkeusjärjestelyjä tartuntariskin pienentämiseksi. Tämä testi sopii hyvin yhteen sen kanssa, että muuta yhteiskunnallista avaamista tapahtuu vasta kuun vaihteessa, kun lukukausi päättyy.

  Jos täältä katsoo, niin Euroopan maissa koulujen kiinni pitäminen on hieman yleisempää kuin auki pitäminen, mutta molempia tapauksia on. Sulkemiset näyttävät painottuvan enemmän Itä-Eurooppaan, tiedä sitten miksi.
  https://en.unesco.org/covid19/educationresponse
   
 7. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 145
  Saadut tykkäykset:
  304
  Siitä voidaan aikanaan jälkiviisastella, kuinka typerää koulujen avaaminen kahdeksi viikoksi oli, mutta tilanteessa jossa olemme ei ole hyviä vaihtoehtoja olemassa. Teit mitä tahansa, niin siitä on jotain suurta haittaa. Hallitus yrittää parhain päin luovia haittojen ja hyötyjen läpi tässä koronakriisissä ja siten en menisi ihan keppoisin perustein haukkumaan näitä ratkaisuja "todella typeräksi." Ei millään hallinnolla ole näissä olosuhteissa varaa sellaiseen. Tässäkin on tarkkaan punnittu hyötyjä ja haittoja, esim. sitä että syrjäytymisvaarassa olevat huonoissa kotioloissa olevat lapset pääsevät kouluun. Tilanne jossa maailma on Covid-19:n takia on ihan perseestä ja se ei ole hallituksemme vika.
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 384
  Saadut tykkäykset:
  128
  En tuominnut tuota vain sen takia, että pidän sitä riskinä laukaista koronan toinen aalto. Siitähän on kuitenkin paljon puhuttu, että suuri osa niistä ihmisistä, jotka ovat konkreettisesti menemässä kouluihin aina opettajista ja rehtoreista oppilaisiin, ovat olleet tätä vastaan. Kahdessa viikossa et pysty tekemään käytännössä mitään järkevää opetuksen suhteen, varsinkin jokaisen aistiessa koronailmapiiriä, ja nythän on ollut puhetta siitä, että riskiryhmiin kuuluvat opettajatkin pakotetaan tulemaan töihin. Aika kovilla panoksilla hallitus tuntuu pelaavan, jos tämä nähdään jonkinlaisena testinä kohti suurempia rajoitusten poistoja.

  Vaikka pidänkin edelleen suomalaisten asennetta keskimäärin otollisena koronan nujertamiseen, niin pelkään tuon koulujen aukaisun laukaisevan myös sen mentaliteetin laajemmalle yleisölle, ettei koronanvastaisia suosituksia tarvi enää noudattaa. Nythän oli vasta se Roihuvuoren kirsikkapuistotapaus. Olisi aika naiivia ajatella, että koulujen avaamisella ei olisi merkittävä vaikutus siihen, että kaikkialla alettaisiin palaamaan normaaliin käyttäytymiseen. Pidän tätä suurena virheenä tässä vaiheessa.

  Covid-19 ei tosiaan ole sinänsä kenenkään vika (joskin lopullinen totuus selvinnee viruksen alkuperän kartoituksessa myöhemmin). En vain sitten pysty ymmärtämään tätä joidenkin ajattelua, että koska kyseessä on virus, niin suositusten (ja järjen) vastaisesti käyttäytyvät ja riskejä viruksen levittämisen suhteen ottavat olisivat yhtä syyttömiä kuin me, jotka otamme elämisessä koko ajan huomioon asioita kuten sosiaalisen etäisyyden, matkustuskiellon ja riskiryhmäläisten vaalimisen. Onko Covid-19 joidenkin mielestä joku "vapaudu vankilasta" -kortti? o_O
   
 9. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 145
  Saadut tykkäykset:
  304
  Totta helvetissä pelaa kovilla panoksilla, koska elämme keskellä pandemiaa ja rauhan ajan pahinta kriisiä! Koulujen avaamiselle on sekä vastustajansa että puoltajansa ja hallitus joutuu pelaamaan näiden välissä valittavana vain huonoja vaihtoehtoja. Olisihan se kiva, jos koko yhteiskunnan voisi pistää 18 kk kiinni siihen asti, että koko kansa on rokotettu, mutta kun ei voi!! Sehän se tässä on se vittumaisuus! Kansaa on käytännössä pakko altistaa virukselle jossain määrin ja toivoa, että riskiryhmäläisiä ei kuole kovin paljon. Jossain suhteissa koulujen kiinni pitäminen olisi hyvä, MUTTA jotkut vanhemmat ovat täysin uupuneet kotikoulun pitämiseen ja joissain tapauksissa kotiolot ovat karmeat ja siksi lasten suojelussa on puollettu avaamista. Suo siellä vetelä täällä. Eikö nyt olisi parasta vaan toivoa, että ne 2 viikkoa siellä koulussa menevät hyvin?
   
  vemkki, Hippo, klmake and 1 other person like this.
 10. Vanha_susi

  Vanha_susi Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2017
  Viestejä:
  466
  Saadut tykkäykset:
  38
  Toivottavasti kukaan ei ajattele tätä ns. "vapaudu vankilasta" -korttina".

  Toivottavasti ihan jokaikinen ymmärtää, että kukaan ei tiedä selvästikkään tästä tarpeeksi, jotta osaisi kertoa, mitä olisi paras tehdä, niin tehtiinpä mitä tahansa kyseessä on koko maapallon kokoinen globaali ihmiskoe. Kysymys, mihin etsitään vastausta: Miten yhteiskunnan pitää toimia tuntemattoman viruksen levitessä, jotta mahdollisimman moni selviää hengissä?

  Tuo koulujen avaus on varpaiden kastelu ns. "kylmään veteen, jotta voi katsoa, miten käy". Minä en osaa etukäteen tuomita tai hyväksyä tuota koulujen avaus toimea.

  Täysin totta. Teki mitä tahansa, niin ruumita tulee. Toisissa vaihtoehdoissa enemän, toisissa vähemmän. Pahinta on, ettei etukäteen voi tietää, missä vaihtoehdossa tulee vähemmän, missä vähemmän.

  Jos yheiskunnan pitäisi kiinni kunnes tähän saadaan rokote, niin kuka sanoo, ettei muihin sairauksiin kuole tuplasti enemmän kuin tähän? Tai joihinkin yhteiskunnan lieveilmiöihin, kun rahat loppuu ja sitä myöten ruoka ja lämpö?

  Edit: Vastauksen tiedämme vasta joskus myöhemmin, kun historioitsijat kirjoittavat tästä ajasta.:p:p
   
 11. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 382
  Saadut tykkäykset:
  68
 12. 3JJ

  3JJ Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 192
  Saadut tykkäykset:
  111
  Paitsi Suomessa, jossa vaan toitotetaan että käytätte niitä kuitenkin väärin ja pahennatte vaan tilannetta...
   
 13. Vanha_susi

  Vanha_susi Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2017
  Viestejä:
  466
  Saadut tykkäykset:
  38
  No niin! Eilen illalla tuli sitten viimein vastaus minun kyselyyni niistä maskeista Yliopiston apteekilta (odotusaika oli vähän yli 2 kuukautta).:D

  Siinä vastattiin minulle, että lähes ffp1 tason maskeja on saatu rajoitetusti myyntiin yksityisille asiakkaille ja kiitettiin käsivällisestä odotuksesta.:) Niitä maskeja voi siis taas ostaa niistä YA:ta kaksi 25 kappaleen pakettia per henkilö hintaan 25 € paketti vain sieltä apteekista. Viestin mukaan niitä maskeja ei voi toistaiseksi tilata netistä. Pariin muuhun tiedusteluuni en vielä ole saanut vastausta. Joten heillä ei ilmeisesti ole vielä maskeja myynnissä.

  Pitänee sitten ihan itse lähteä käymään tuolla Mannerheimintiellä olevassa pateekissa, joka on lähin.

  Niinpä en sitten yllättynyt yhtään, kun tänään ilmoitettiin, että valtion yhtiöt Finavia ja Finair alkavat vaatia asiakkailtaan ja työntekijöiltään maskien käyttöä.:p:rolleyes: Saas nähdä miten perässä seurataan.

  Tässä kohtaa kyllä kirjoitan, että mitä minä sanoin!;):cool: Kun siis väitin, että maskien käytön tarpeellisuus kasvaa Suomessa heti hurjaa vautia samaa tahtia, kuin niiden maskien saatavuus!:oops::rolleyes:o_O
   
 14. elmac0

  elmac0 Active Member

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  109
  Juu, kunhan vaan pidät mielessä että tämä jälkiviisastelu on turhaa kun kaikki mielipiteet tässä ja varmaan muissakin koronaan liittyvissä asioissa perustuivat fiiliksiin ja olivat yhtä oikeita ;)

  Iltalehden uutinen endcoronavirus.org:in rankkingista: linkki. Vähän epätieteelliseltä vaikuttaisi nopeasti vilkaistuna tuo ranking, parhaiten onnistuineiden maiden joukosta löytyy käyriä joissa toinen aalto näyttäisi jo käynnistyneen(?) kun rajoituksia on alettu purkaa.
   
  Vanha_susi tykkää tästä.
 15. Vanha_susi

  Vanha_susi Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2017
  Viestejä:
  466
  Saadut tykkäykset:
  38
  Juu ehdotomasti näinhän se menee, kun kyse on tästä korona viruksesta, mutta oli niin herkullinen tilaisuus, ettei sitä voinut jättää käyttämättä.:p:rolleyes::):):)
   
 16. IlkkaP

  IlkkaP Active Member

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  401
  Saadut tykkäykset:
  79
  FFP1-tason maski suodattaa 80 %. Tällaista maskia käytetään yleensä pölyävissä rakennustöissä suojaukseen. Kun maski ei täytä edes FFP1-tason vaatimuksia, niin sanoisin tuosta tulevan lähinnä väärän turvallisuudentunteen. Toki jos se henkisesti helpottaa, ei kukaan kiellä tuollaisen ”lähes” FFP1-maskin käyttöä.
   
 17. Vanha_susi

  Vanha_susi Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2017
  Viestejä:
  466
  Saadut tykkäykset:
  38
  Mäiden maskien puute ei saamani viestin (tiedottteen) mukaan ole siinä suodattavuudessa, se on lähes FFP2 tasoa eli yli 95%(käsittääkseni ffp2 = 98%, ffp3 > 99%). Kyse oli saamani tedotteen tiedotteen mukaan ns. sivuvuodoista ja ja istuvuudesta, joita ei ollut tastattu. Ja sen tiedotteen mukaan ns. sivuvuodot voivat olla yli mitä vaadittu 8%. (Minä siis itse uskon, että ihan varmasti ovat).

  Siis niitä, joiden kasvoille nuo istuvat ja joilla ei tule isoja vuotoja maskien reunoilta, nuo suojaavat käsittääkseni jonkin verran myös kantajaa. Huom! Minun käsitättääkseni eivät mitenkään täydellisesti!

  Näiden maskien tarkoitushan on pääasiassa ollut koko ajan se, että mahdollinen viruksen kantaja ei tartuta muita lähiympäristössään. ei siis suojata maskin käyttäjää tartunnalta!:D MItään turvalllisuuden tunnetta ei oma maskin käyttö saa tuoda käyttäjälle itselleen.

  Turvallisuuden tunteen voi antaa lisääntyä vain, jos mahdollisimman moni muu käyttää maskia lähiympäristössä!:cool: On siis nyt tässä tilanteessa kohteliasta ja hyvä tapa minun mielestäni käyttää maskia, jotta toiset voivat luottaa siihen, että sinäkin pyrit suojelemaan heitä mahdollisuuksiesi mukaan tartunnalta.;)

  Minusta yhdenkään maskin käyttäjän ei pidä koskaan uskoa, että maski suojaa häntä itseään tartunnnalta mitenkään, jos kyseessä ei ole ffp3 maski. Eikä suojaus näytä 100% auttavan edes hoitohenkilökuntaa. Vapaavuori juuri tänään kertoi 69 Laakson sairaalan henkilöstön jäsenen sairastuneen juuri tähän koronaan.

  EDIT: Niin se Laakson sairaala on täällä se sairaala, jossa korona virus potilaat hoidetaan (kolmella (3) ostolla).:(
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2020
 18. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 282
  Saadut tykkäykset:
  406
  Ei sitä maskia laita päähän muita suojellakseen kuin aasialaiset.
  Kyllä kaikki täällä Suomessa kuvittelevat suojelevansa itseään.
   
 19. Vanha_susi

  Vanha_susi Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2017
  Viestejä:
  466
  Saadut tykkäykset:
  38
  Olet täysin oikeassa tuossa! Mutta perseillään vain me täällä länsimaissa urakalla eikä välitetä siitä, mitkä tartuntaluvut ovat täällä verrattuna Aasian maiden tartuntalukuihin.:rolleyes:o_O Tai ne kuolintapausten määrät!:eek:

  Niin, että hyvää jatkoa meille valitsemallamme tiellä, sillä kuten sanota kuuluu ELÄMÄ ON!:):p

  EDIT: Olin taas värässä, sitä se vanhuus teettää.;) Onhan niitä täysin suojaavia maskeja. Ne ovat niitä armeija tasoisia kaasunaamareita, jotka suodattavat pois käytännössä kaikki pienpartikkelit ja jopa haitalliset kaasut.:oops: Nyt jään vain odottamaan, milloin näen tuolla ulkona liikenteessä ensimmäisen tuon tyyppisen kaasunaamarin.:rolleyes::D:p:):):):)

  Edit: typoja korjattu
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2020
 20. Vanha_susi

  Vanha_susi Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2017
  Viestejä:
  466
  Saadut tykkäykset:
  38
  No niin tämän artikkelin perusteella THL ja sen mallntajat ajavat Ruotsin mallia Suomeen kuin sitä kuuluisaa käärmettä pyssyyn! Lähde: https://www.hs.fi/tiede/art-2000006505711.html

  Eli STM:ssä ja THL:ssä pyrkimys on laumasuojaan keinolla millä hyvänsä. Uuden-Seelannin, Taiwanin tai Etelä-Koreasta ja niiden kokemuksista ei ole mitään mainintaa!:eek::rolleyes: Eikä niitä edes mitenkään huomioida.

  Eli kuten YLE jo uutisoi ja muutama muu ja @elmac0 sitatoi: Tämä on sitä "jälkiviisautta". Varkokaa tätä!:p

  Eli, jotta noudattaisimme STM:n ja THL:n tahtoa, niin jokainen alle 50:nen nyt kiiruusti ulos ja konoran juhliin!:p:confused: Tämä koska ikä luokassa 30-39 vuotta on nyt alle 5 kuollutta (kuolleita kuitenkin on!). Sama tilanne on myöös ikäluokassa 40-49 vuotta.!:p:D;) Ikä lluokissa 0-9. 10-19 ja 20-29 ei ole kuolleita.

  Lähde: Tuo edellä mainittu artikkeli, koska siinä nimenomaan halutaan kasvattaa Ro luku yli 1:n. lisättynä THL:n omalla raportilla Suomessa korona virukseen kuolleista ikäluokittain.:mad::rolleyes:o_O

  Kun sitten noiden juhlien avulla saamme taas teho-osastot sopivan täyteen samoin sairaalan petipaikat, voimme taas alkaa käyttäytyä järkevästi ja eristäytyä.:confused::mad:

  Vanhemmissa ikäluokissa kuolleisuus sitten kasvaakin rajusti iän mukana oli terve tai sairas.:eek:

  Näinhän lainkuuliaisen ja esivaltaan uskovan kunnon kansalaisen pitää toimia! Eikös niin?:p
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2020