Koronavirus 2019 eli COVID-19

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana KILLPATRICK, 15.02.2020.

 1. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 715
  Saadut tykkäykset:
  151
  Tällaisena aikana, kun tarvittaisiin yhtenäistä kampanjaa koronavirusta vastaan, ottaa ministeri Li Andersson luokkavihan esille:
  Kukin tavallaan. Jotenkin odotan, että yksikään ministeri ei tekisi jyrkkää puoluepolitiikkaa tällaisena aikana.
  Eivätkö sairaanhoitajat, opettajat ja lääkärit ole tuota keskiluokkaa?
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2020
  Rick_Hunter ja Vanha_susi tykkäävät tästä.
 2. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 108
  Saadut tykkäykset:
  322
  Jos vaikka lakkaisit olemattamasta asioita sen perusteella, miltä sinusta "tuntuu" ja millaisen "käsityksen" saat "rivien väliistä", niin tässä keskustelussa voisi edes teoriassa olla jotain tulosta.

  Ja se osa on esittänyt tasan nolla toteutuskelpoista ideaa sille, miten tuo toteutettaisiin siten, että siitä olisi mitään hyötyä koronan torjunnassa. Kuten sanottu jo monta kertaa, niin kauan kuin sulkeminen ainoastaan siirtää asiakkaat toisaalle, siitä ei ole mitään hyötyä. Turuntien katkaisu ei paljoa vaikuta, jos Tampereentie on auki. Nyt tuo sulku ihan oikeasti tehoaa, kun ilmeisesti se on jo käytännön tasolla toteutettu viikonlopun aikana.

  Pahin mahdollinen skenaario tuossa vapaaehtoisessa sulkemisessa olisi ollut, että hallitus toteaa "meh, tarpeeksi lähellä" ja antaa asian olla, jolloin joku osa toimijoista olisi jatkanut ensi syksyyn saakka.

  Oletko muuten koskaan ollut ilmoittamassa ihmiselle, että valitettavasti sinulta loppuu työt? Ei muuten ole suurimmalle osalle se helpoin paikka. Ja on muuten ihan eri asia ilmoittaa tuo sen takia, että töitä ei yksinkertaisesti ole, kun on asiakkaat kadonneet, tilauskirja tyhjä, keikkaa nolla taikka mitä tahansa tuollaista. Ei ole helppoa silloinkaan.

  On toinen asia sanoa, että "Sinulta loppuu nyt työt, koska koen velvollisuudekseni osana koronan leviämisen torjuntaa pistää tämän meidän paikan kiinni. Toki tällä ei ole mitään merkitystä, koska vähintään 2/3 kilpailijoistamme pitää ovet kuitenkin auki niin kauan, kun virkavalta ei muuta määrää, mutta me saamme tästä moraalisen ylemmyysaseman, kun toimimme oikein. Se maistuu tosi hyvin leivän päällä."
   
 3. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 099
  Saadut tykkäykset:
  150
  Aika nopeasti pysähtyisi yhteiskunta silloinkin, jos etänä kotoaan työskentelevät päättäisivät laittaa pillit pussiin. Aika monet asiat tässä yhteiskunnassa ovat täysin riippuvaisia esim. tietotekniikasta. Lyhytnäköisiä kannanottoja Vasemmistoliitolta jälleen.
   
  Rick_Hunter tykkää tästä.
 4. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 388
  Saadut tykkäykset:
  128
  Koitan lakata mutta toki samat sanat sinulle. Eikö se ollut sinultakin olettamista, että viitatessani lukuisia sivuja sitten "yrittäjään", koit asian niin, että minulle pitää viesti viestin jälkeen tavata, että yrittäjän kohtalossa on kiinni myös yrittäjän työllistämät ihmiset yms.? Voisitko kuvitella tulevasi minua vastaan edes tässä ja ajatella, että minä en alkuun maininnut työntekijöistä osana kapakoiden tunnollisen sulkemisen kohtuutonta kohtaloa muttet itse ko. väännössä sanallakaan puhunut siitä, mistä tässä pitäisi olla kyse eli taistelusta koronan leviämistä vastaan? Vai onko sinulle tärkeintä vaan päästä moittimaan minua?

  Enpä ole. Varmasti kova paikka jokaiselle tunnolliselle työnantajalle, varsinkin jos joutuu noin sanomaan tilanteessa, jossa töiden loppuminen ei johdu esim. työntekijän puutteellisesta työpanoksesta tms.. Onhan tässä hoettu tätä kohtuuttomuutta. Toivon vain, ettet tätäkään näkökulmaa sitten nosta sen edelle, että ihmisiä sairastuu ja mahdollisesti kuolee, kun on koettu esim. moinen tilanne liian kovana palana.

  Eihän se maistu hyvältä leivän päälle mutta ehkäpä se kertoo myös samalla, että meitä on moneen junaan. Jos arvostat sitä leivän päällä olevaa voita niin paljon, että olet valmis tekemään "kovan valinnan" ja osaltasi mahdollisesti vaikuttamaan koronaviruksen leviämiseen, niin se kertoo jotain arvomaailmasta, jopa tässä kohtuuttomassa tilanteessa, jossa on toki ymmärrettävää haluta löytää keino selvitä paremmin taloudellisesti, mutta jossa ei voi alkaa alkaa ns. uuvutussotaan hallituksen ja vakuutusyhtiöiden kanssa pitämällä viruslinkojaan auki, kun kyseessä on kuitenkin virus, jota vastaan pyritään taistelemaan reaktioajankin avulla.
   
 5. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 715
  Saadut tykkäykset:
  151
  Hesari kertoo samasta asiasta:
  "PRESIDENTTI Sauli Niinistö lähetti torstaina hallituksen keskeisille ministereille kirjeen, jossa ehdotettiin uuden johtoryhmän perustamista koronakriisin operatiiviseen johtamiseen.
  HS:n tietojen mukaan hallitus vastasi presidentin ehdotukseen kielteisesti.
  Sanna Marinin (sd) hallitus on sen sijaan laajentamassa nykyistä koronakoordinaatioryhmää. Ryhmän laajentamisesta on tarkoitus tehdä poliittiset päätökset ensi viikolla. Hallitus valmistelee myös kokonaan uuden ryhmän perustamista. Sen tarkoitus olisi valmistella toimia kriisin jälkihoitoon. ”Suunnitella maan jälleenrakennusta”, eräs hallituslähde kertoo."

  Toivotttavasti pääministeri on tehnyt oikean valinnan.
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2020
 6. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 671
  Saadut tykkäykset:
  391
  Li tainnut aloittaa vapun aikaisemmin kuin jopa teekkarit tänä vuonna. Todella tyylitajutonta ja tarpeetonta häneltä kirjoittaa tällaista tässä hetkessä keskellä pandemiaa.

  Ne valkokauluskeskiluokkaiset, jotka ovat joutuneet pakon edessä etätöihin ja ottamaan pienet lapset kotiinsa ei todellakaan ole missään etuoikeutetussa asemassa, nauttien lasten hoitamisesta etätyön ohessa. Ei ole ihan niin helppo kuvio, vaan erittäin vaativaa ja perheitä koettelevaa monin eri tavoin. Huomaa, ettei Anderssonilla ole lapsia.
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2020
 7. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 108
  Saadut tykkäykset:
  322
  Kyllä. Myönnetty. Ja olen edelleen sitä mieltä, että mitään muuta sillä ei olisikaan saavutettu, koska itse taudin torjumisessa tuo olisi ollut yhtä tyhjän kanssa. Hiihtokeskukset saatiin suljettua, koska siihen riitti, että joku viisi patrunaa sopi tuon keskenään. En kannata asioiden tekemistä periaatteen vuoksi silloin, kun hyöty on nolla ja haitta on jotain muuta, kuin nolla.

  Ensisijainen toimintavastuu on edelleen hallituksella, jota et ole tainnut kovin voimakkaasti kritisoida, tai sitten minulta on mennyt ohi. Siinä vaiheessa kun meidän pitää itse ottaa täysi vastuu toiminnasta tässä asiassa voidaan samalla luopua keskushallinnostakin.

  Todennäköisesti olemme samaa mieltä siitä, että vaikka on tehty oikeita asioita, niin ne on tehty liian myöhään. Tiedän useamman firman, joissa matkustus kiellettiin jopa viikkoja ennen kuin virallinen ohje annettiin. Vastaavasti etätyö aloitettiin ja myös matkustuksenjälkeiset karanteeniohjeet annettiin viikkoa tai kahta ennen virallisia versioita. Yhdessä n. 500 hengen organisaatiossa altistumiselta vältyttiin, kun matkalta palannut henkilö jäi työnantajan ohjeiden mukaisesti matkan jälkeen etätöihin. Tämä oli ainakin kaksi viikkoa ennen kuin virallisesti tehtiin yhtään mitään.

  "Viruslinko" on muuten tässä kontekstissa after-ski -paikka Itävallassa. Nimi tulee siitä, että sinne on jäljitetty useita tartuntoja. En ole lukenut samanlaisista massatartunnoista Suomessa. Tosin vessojen käsienkuivaimia on kutsuttu viruslingoiksi.

  Oletetavasti olet kuitenkin tarkoittanut, että kaikki anniskeluravintolat pitäisi sulkea, eikä ainoastaan Lapin after-ski -paikkoja. Korjaa, jos olen väärässä. Huomautan tästä siksi, että minä en näe perusteltuna rajoittaa kieltoa vain tietyntyyppisiin paikkoihin.
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 388
  Saadut tykkäykset:
  128
  Kyllä vain, kaikki anniskeluravintolat tulisi minusta sulkea. Olet oikeassa "viruslinko"-termin alkuperästä tässä yhteydessä, mutta käsittääkseni siitä on alkanut muodostumaan eräänlainen slangi-ilmaisu koronaviruksen aikana aukipidetyistä anniskeluravintoloista. Tämän takia olen käyttänyt sitä vapaamuotoisemmin ja liittänyt sen koskemaan juurikin kaikkia anniskeluravintoloita. Kuitenkin me kaikki varmasti sen todellisuuden ymmärrämme, että vaikka anniskeluravintolat panostaisivat hygieniaan, niin siellä jos missä ihmiset unohtavat helpoiten sosiaalisen etäisyyden ja hyvän hygieniatason ylläpitämisen. Näin ollen termi "viruslinko" on sinänsä osuva.
   
 9. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 108
  Saadut tykkäykset:
  322
  Termi kuitenkin alunperin viittaa täpötäyteen ravintolaan, jossa myöhemmin tartunnan saaneeksi diagnosoitu tarjoija puhalteli pilliin mahtuakseen läpi (!) väkijoukosta ja johon on jäljitetty suuri määrä tartuntoja.

  Tuo on hieman eri asia, kuin kulmakuppila, jossa istuu kymmenen ihmistä yksin juomassa halvinta hanabisseä, mitä löytyy.

  Liioittelussa on vähän sama vika, kuin kielloissa, joita ei valvota - kukaan ei asioita vakavasti edes silloin, kuin pitäisi...
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 388
  Saadut tykkäykset:
  128
  Valitettavasti sama koskee myös vähättelyä. Osa toki suhtautuu vähättelyyn niin, että se on eräänlainen tehokeino viestimään sitä, ettei asiassa ole suurta huolta. Kun koronaviruksen kohdalla ongelmallisinta on juuri ollut se, että suurempaa huolta kaivattaisiin useamman kansalaisen mieleen, jotta näitä koronanvastaisia suosituksia noudatettaisiin, niin ehkä tehokeinomaisesti onkin syytä liioitella.

  Itse näen "viruslingon" enemmän tilaan tai tilanteeseen sidonnaisena, viruksen tarttumiselle erityisesti altistavana kollektiivisena käytösmallina. Toki se kärjistetyin esimerkki tulee juuri tuosta mainitsemastasi alkuperäislähteestä, mutta yleensäkin se, kun ihminen tulee rentoutumaan tai juhlimaan muiden ihmisten pariin alkoholin virratessa, madaltaa viruksen varomista. Kyllä siellä kymmenen hengen kuppilassakin jossain vaiheessa tulee niitä lähikontakteja, jos ei muualla nin tunnetusti ainakin vessassa, kun tulee tarvetta olla vähän sosiaalisempi tuntemattomienkin kanssa. En tiedä sinusta, mutta itse näin koko tähänastisen aikuiselämän säännöllisen epäsäännöllisesti erityyppisissä anniskeluravintoloissa kaupunkikeskustan yökerhoista syrjäkylien pubeihin laukanneena voin sanoa, että on todella harvinaista, ettei esim. miestenvessassa ole lyhytkestoinen dialogi päällä, jos sinne useampi kuin yksi ihminen sattuu yhtäaikaa, ja harvemmassa vessassa on edes tilaa metrin parin etäisyyksille, jos osutaan vaikka pesemään käsiä samaan aikaan.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2020
 11. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 280
  Saadut tykkäykset:
  164
  Saksassa suunnitellaan matkapuhelinjäljitystä tartunnan saaneille. Hmm, Kiinassa jo vastaavaa?

  Edit. Baarit ja ravintolat kiinni 31.5. asti. Messuhallikin muutetaan näemmä kenttäsairaalaksi. Mitähän vielä...?
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2020
 12. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 108
  Saadut tykkäykset:
  322
  Ei sitä messuhallia miksikään vielä muuteta.

  Messuhalli on ihan itse tarjonnut tuota vaihtoehtoa, vaikka kukaan ei ole ainakaan virallisesti pyytänyt. HUS ei kommentoi messuhallin soveltumista tarkoitukseen.

  https://yle.fi/uutiset/3-11278788
   
 13. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 557
  Saadut tykkäykset:
  224
  Etelä-Koreassa ainakin tuota matkapuhelinjäljitystä on ollut.

  Mielenkiintoisia vaikutuksia koronalla kyllä on. Taisi olla tammikuun alku, kun Kiina eristi Hubein maakunnan. Täällä oltiin, ml. minä, silleen, että "vau, noin tehokkaisiin keinoihin ei ikinä voitaisi lähteä länsimaissa!". Noh, nyt 2-3 kk myöhemmin täällä sitä ollaan eristyksissä Uudellamaalla, "wuhanilaisena".
   
 14. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 108
  Saadut tykkäykset:
  322
  Helsingissä ei sentään ole vielä hitsattu ovia kiinni ulkopuolelta. Toki aina voi toivoa. Toistaiseksi joissakaan ei ole verkkoja eikä teitä ole konkreettisesti katkaistu eli tuhottu ajokelvottomiksi.

  Jos epäilee, etteikö niin olisi tapahtunut Kiinassa, niin tässä vaikka Guardianin uutinen.
   
 15. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 671
  Saadut tykkäykset:
  391
  Saksalla mitä ilmeisimmin tarkoitus ratkaista asia täysin Etelä-Korean keinoin. Suomalaisia pidetään saksalaistyyppisinä, mutta ehkä tässä tulee se ero esiin. Siellä tehdään järjestelmällisesti niin kuin on loogisesti voitu päätellä toimivan.
  Todennäköisesti vain täälläkin pitäisi mennä vielä kovempiin ulkonaliikkumiskieltoihin ja niiden tiukkaan valvomiseen.

  Olihan se aika uskomatonta miten paljon Helsingissäkin oli autoliikennettä nyt sunnuntaina. MIHIN ne kaikki on menossa?? Tuskin vain kauppaan ja apteekkiin, vaan edelleen on paljon turhaa ajoa ja muiden tapaamista. Kaduillakin ihmisiä kuin minä tahansa sunnuntaina, ellei enemmänkin eikä varoetäisyyksiä tunnusteta. Tunnen lisäksi niitäkin ihmisiä, joiden on pitänyt edelleen käydä baareissa ihan kuin keskenkasvuisen uhmalla.
   
 16. elmac0

  elmac0 Active Member

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  736
  Saadut tykkäykset:
  111
  Joo, kyllä meillä vielä matkaa on kiinalaistyylisiin pandemiatoimenpiteisiin. Meillä kaikki julkisilla paikoilla oleskelevat eivät joudu kuumemittausten kautta koronatesteihin joissa reputtaminen johtaisi eristämiseen perheestä ja läheisistä. Voi olla, että meidän "perustuslakitalebaneilla" olisi jotain sanottavaa jos tuollaista yritettäisiin.

  Wallinheimo twiittasi tänään ihan mielenkiintoisen ajatuksen. Bruttokansantuotteen on arvioitu laskevan yli 20% sulkutoimien takia, puhutaan 50 miljardin suuruusluokan asiasta vuositasolla. Siispä vaikuttaisi siltä, että väestön aggressiivinen testaaminen maksaisi itsensä takaisin, siitäkin huolimatta vaikka siihen uppoaisi miljardeja euroja. Olettaen toki, että testauksen avulla voitaisiin lieventää sulkutoimia ja merkittävä osa väestöstä pääsisi takaisin työpaikoilleen.
   
 17. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 557
  Saadut tykkäykset:
  224
  Presidentin kanslia julkaisi Niinistön hallitukselle lähettämän kirjeen – painava viesti ja ”nyrkki” mainittu
  Eli ei ollut Sauli astumassa hallituksen varpaille vaan ilmaisi vain huolensa hyvinkin kohteliaasti. Sauli selvästi ajattelee, että tällä hetkellä hallitukselle asiantuntemustaan tarjoavat eivät mahdollisesti ole tilanteen tasalla. Myönnän, että se on käväissyt omassa mielessänikin.

  (Silti sanon, että joistain Salmisen oudoista lausunnoista ja monesta muusta asiasta huolimatta Suomi on silti kokonaisuutena hoitanut kriisin käsittelyn varsin hyvin verrattuna suurimpaan osaan muista maista. Ikävä kyllä suhteellisuudella ei tässä taistelussa virusta vastaan pötkitä pitkälle, vaan ainoastaan absoluuttisella tasolla on merkitystä.)

  Nyt testataan kunnolla ja maahantulijat laitetaan karanteeniin. Myös ravintolat määrättiin suljettaviksi. Se on hyvä. Noin olisi kuitenkin pitänyt tapahtua jo aiemmin. Sen lisäksi Uusimaa eristettiin. Sekin on hyvä ja toisin kuin nuo aiemmat päätökset, tämä ei ollut itsestäänselvyys vaan tuon päätöksen tekeminen vaati aika paljonkin ns. munaa, joten siitä annan oikeasti kiitosta hallitukselle. Uskon, että suurin osa hallituksista ei olisi ryhtynyt noin radikaaliin toimeen.
   
  Vanha_susi tykkää tästä.
 18. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 163
  Saadut tykkäykset:
  156
  Tuo Uudenmaan eristäminen on tehokkuudeltaan lähinnä huonon vitsin tasoa, suurin osa kulkijoista pääsee tarkastuspisteistä ihan luvan kanssa läpi, ja korona siinä mukana jos se tartunta jollain on. (Mutta siitä on jo oma keskustelunsa eri ketjussa) ... Ravintoloiden sulkeminen auttaa tartuntamahdollisuuksien vähentämisessä paljon enemmän. Paljon muutakin voitaisiin sulkea, tiedä sitten onko se tarpeellista vai riittääkö jo nämä ja ulkomailta tuleviin nyt viimeinkin kohdistetut eristystoimet. Tosin siitäkin joku jo ehti kertomaan että lentoasemalla jokainen saa itse määritellä terveydentilansa - moniko kertoo olevansa terve vaikkei olisikaan?

  Ja siellä jossain akateemisessa tai muussa kuplassa on helppo heristellä sormea ja kehottaa porukkaa pysymään kotona ja tekemään etätöitä, totuus kun on että suurimmalle osalle ihmisistä Suomessa ja ulkomailla se ei ole mahdollista. Töihin on mentävä ainakin niin kauan kuin työpaikka on, ja kaupassa käytävä silloin tällöin, vaikka kuinka elisi keskellä pahinta koronakeskittymää. Olettaisin että tätä se Li Anderssonkin tarkoitti eikä mitään luokkasotaa...
   
 19. Snäckby

  Snäckby Well-Known Member

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 119
  Saadut tykkäykset:
  45
  Li on kyllä aito kommunisti jolle luokkasota on tärkeämpi kuin ihmishenki. Stalinin opit on varmasti hänellä hallussa ja eristämisen ja Gulag leirit aatteet on perinyt vanhemmiltaan.
   
 20. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 671
  Saadut tykkäykset:
  391
  Lainaan nyt laajasti Hesaria, kun on niin mielenkiintoinen juttu. Joukko Suomen suurimpia yrityksiä on ryhtynyt toimeen testauskapasiteettiongelman ratkaisemiseksi.


  "Joukko suomalaisia yrityksiä on aloittanut hankkeen, jonka tavoitteena on lähes kaksinkertaistaa koronavirustestien määrä Suomessa. Noin kymmenen suurta suomalaisyritystä on mukana hankkeessa, jossa Suomessa tehtäviä covid-19-testejä lennätetään analysoitavaksi laboratorioon Etelä-Koreaan. Testit Suomessa tekee terveyspalveluyritys Mehiläinen, ja ne lähetetään Etelä-Koreaan Finnairin tilauslennoilla.

  ...

  Tavoitteena on, että seuraavan kahden viikon aikana Etelä-Koreassa analysoitaisiin 18 000 Suomessa otettua näytettä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Suomessa on tähän mennessä tutkittu runsaat 21 000 koronavirustestiä.

  ...

  Ensin Mehiläinen yritti hankkia analysointiin tarvittavia laitteita Suomeen, mutta niitä ei enää ollut saatavilla. Siksi päädyttiin ostamaan palvelu ulkopuoliselta laboratoriolta.

  ...

  Euroopasta vapaata testikapasiteettia ei löytynyt, joten sitä etsittiin Aasiasta.

  ...

  Vaikka hanke on yksityisrahoitteinen, mukana olevat yritykset eivät saa yksinoikeutta testeihin. Ne eivät myöskään lahjoita testejä julkiselle sektorille. Mehiläinen tarjoaa testejä yhtäläisin ehdoin kaikille suomalaisille. Hartiala sanoo, että yritys voi myydä testikapasiteettia myös julkiselle sektorille."


  https://www.hs.fi/talous/art-2000006458259.html


  Konsteja siis löytyy, kun halutaan. Samalla aukeaa mahdollisuus myös julkiselle sektorille hankkia kapasiteettia tätä kautta, jos haluavat hyödyntää.