Koronavirus 2019 eli COVID-19

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana KILLPATRICK, 15.02.2020.

 1. Blaqua

  Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  695
  Saadut tykkäykset:
  25
  Aamutunnit pitäs olla vaan riskiryhmille, joiden pitää käydä itse kaupassa.

  Ja mitä siellä näkykään.. eläkeläisiä jotka yski toistensa päälle ja meni ihan toisten iholle vaihtaan kuulumisia.
   
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 099
  Saadut tykkäykset:
  507
  Ilmeisesti tuo tulee Suomen perustuslaista, että kansalaisilla on oikeus palata kotimaahansa. Siinä ei paljoa yksittäiset mielipiteet paina, kun laki on mitä on. Ja mielestäni oikein hyvä laki. Tässä nyt vaan taas päätä nostaa nämä "mutta kun ei koske mua, niin ei saa koskea muitakaan!" oman perseen ajattelumielipiteet.

  Mutta mielestäni tuo ei ole ongelma, koska tuollainen parin viikon hotellikaranteeni on ihan hyvä vaihtoehto. Eikä välttämättä edes niin kallis vaihtoehto kuin nyt täällä osa huutelee. Helposti kalliimmaksi tulee alkaa perustamaan noita telttakyliä kiitoradalle, mitä jotkut ovat ehdottaneet.
   
 3. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 880
  Saadut tykkäykset:
  443
  Ehdotan halvempaa ja samalla maakuntia tukevaa politiikkaa tässä. Kuljetetaan tämä joukko hallitusti suoraan kentältä Kainuun kylpylöihin ym., mikä auttaa aluettakin taloudellisesti selviytymään kriisin yli.

  Yli muiden kansalaisten oikeuksien menevä yksilön oikeus palata yhteiskuntaan toteutuu ja tuntuu palaajastakin varmasti tervetulleelta saada lahjaksi kahden viikon kylpyläloma raskaan paluumatkan jälkeen. En tietenkään epähumaanina toimena uskaltaisi ehdottaa suljettuja ovia kylpylään, vaan kannustaisin käyttämään myös paikallisia palveluita.

  Eikö kuulostakin hyvältä? :)
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 099
  Saadut tykkäykset:
  507
  Joo, itse asiassa kävisi minulle oikein hyvin. Tosin viestistä huomaa, että et niin kainuuta tunne, kun puhut kylpylöistä monikossa. Täällä on yksi kylpylä (tai en sitten vain tiedä muista) ja sekin on Sotkamossa. Kyllähän se minulle kävisi oikein mainiosti, että espanjasta palaavat lennätetään tänne ja viedään Katinkultaan parin viikon ilmaislomalle. Kylpylä lienee muutenkin nyt suljettu, joten eipä sinne pääsisi muutenkaan. Karanteenin aikana ihmiset voisi aivopestä rakastamaan Kainuuta ja sen jälkeen ne voidaankin integroida osaksi kainuulaista yhteiskuntaa. Tuplattaisiin väkilukukin samalla.

  Mutta vakavasti sanottuna, niin eipä se minua haittaisi, vaikka paikalliseen hotelliin karanteeniin tulisivat. Eihän se ketään tartuttaisi eikä se kahden viikon oloilu hotellihuoneessa varmasti mitään lomailua olisi. Jos porukka hajoaa kahden viikon jälkeen jo kotona olemiseen, vaikka uloskin pääsee, niin kaksi viikkoa pienessä hotellihuoneessa on monelle varmasti aika vaikea paikka.
   
  TheRealThing tykkää tästä.
 5. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 245
  Saadut tykkäykset:
  350
  Oikeus palata, kyllä, eli ei voi estää palaamasta. Mikä on eri asia, kuin "velvollisuus järjestää lentokone.

  Kts. lain kolmas momentti. Vastaavasti ensimmäinen momentti on se, miksi tämä Uudenmaan sulku teettää laillista jumppaa.

  9 § Liikkumisvapaus
  Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

  Jokaisella on oikeus lähteä maasta. Tähän oikeuteen voidaan lailla säätää välttämättömiä rajoituksia oikeudenkäynnin tai rangaistuksen täytäntöönpanon varmistamiseksi taikka maanpuolustusvelvollisuuden täyttämisen turvaamiseksi.

  Suomen kansalaista ei saa estää saapumasta maahan, karkottaa maasta eikä vastoin tahtoaan luovuttaa tai siirtää toiseen maahan. Lailla voidaan kuitenkin säätää, että Suomen kansalainen voidaan rikoksen johdosta tai oikeudenkäyntiä varten taikka lapsen huoltoa tai hoitoa koskevan päätöksen täytäntöönpanemiseksi luovuttaa tai siirtää maahan, jossa hänen ihmisoikeutensa ja oikeusturvansa on taattu. (24.8.2007/802)

  Ulkomaalaisen oikeudesta tulla Suomeen ja oleskella maassa säädetään lailla. Ulkomaalaista ei saa karkottaa, luovuttaa tai palauttaa, jos häntä tämän vuoksi uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus tai muu ihmisarvoa loukkaava kohtelu.

  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731#a731-1999
   
  nepa tykkää tästä.
 6. Vanha_susi

  Vanha_susi Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2017
  Viestejä:
  523
  Saadut tykkäykset:
  45
  Kuuntelin YLE Helsinki ohjelmaa tänäaamuna. Siinä kävi täysin selväksi, että meidän THL on ihan täysin pihalla ja johtajat kuten tämä Sillanaukee puhuvat ihan mitä sattuu, kun pitää puolustella omaa perseilyä tässä korona virusasiassa.

  En ole aikaisemmin kirjoittanut tällaista mielipidettä Suomen viranomaisista, mutta nyt on pakko sanoa noin, valitettavasti. Tämä ei tiedä hyvää jatkossa tämän korona viruksen tartuntojen estämisessä eikä terveydenhoitoresurssien riittävyydessä.

  HS:n seurannan mukaan https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006444843.html näkyy, että hallituksen toimilla on ollut vaikutuksia, Virustartunnat ovat vähenneet kolme (3) päivää peräkkäin. Jos tuo suunta jatkuu, Suomen terveydenhoitojärjestelmä tulee toimimaan hyvin jatkossakin. Kaiken lisäksi virusepidemiaan sairatuneet ja kaikki muutkin sairaudet pystytään hoitamaan hyvin. Siitä olisi seurauksena että virukseen tai muihin sairauksiin ei tulisi tarpeettomia kuolemia tänä poikkeusaikana.

  MUTTA NYT ei kuunnella yhtään HUS:n kokemuksia eikä ehdotuksia tarpeellisista toimista viruksen leviämisen estämisestä THL:ssä. Vaikka THL:stä on on sanottu viime vuosina irti suurin osa asiantuntijoista ja jäljellä on enää pääasiassa byrokraatteja ja hallintovirkamiehiä, ollaan siellä olevinaan maan parhaita asiantuntijoita. SÄÄLI!

  Viimeisimpänä esimerkkinä on tämä pahimmilta epidemia-alueilta tehtävät kotiutuslennot ja toimet niihin liityen.

  Kotiutuslennot ovat minusta ihan OK ja tarpeellissa, mutta toiminta niihin liittyen Suomen lentokentillä ei. Eikä myöskään se, että näihin lentoihin ei liity mitään liikkumisen rajoitustoimia.
   
 7. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 720
  Saadut tykkäykset:
  472
  Sitten kun olette rauhoittuneet, niin mietitään hetki, kuinka monta lentoa tulee päivässä Helsinki-Vantaalle? Joka koneessa jopa 300 matkustajaa. 100 uutta hotellihuonetta vaikka viiden minuutin välein kunnes yö aiheuttaa katkon lennoissa?
  Siis kun joku höpisee, että viikkoja sitten olisi pitänyt laittaa jokainen johonkin hotelliin kahdeksi viikoksi eristykseen ennen kuin lasketaan maahan.
   
 8. Vanha_susi

  Vanha_susi Active Member

  Liittynyt:
  24.03.2017
  Viestejä:
  523
  Saadut tykkäykset:
  45
  Tämä nyt on tyypillistä trollin perseilyä. Syy: Yli 90 prosenttia lentoliikenteestä on katkaistu. Jäljellä olevasta liikenteestäkin suurin osa on tavaraliikennettä.

  Siitäpä syytä nämä tämän kaltaiset viestit voi hyvin ohittaa olkaa kohauttamalla ja naurahtamalla.

  Niiinpä en enää kommentoi tämän kaltaisia viestejä tämän jälkeen

  EDIT: Pitääpä lisätä vielä. Trollit eivät koskaan lopeta perseilyä, koska heidän päätarkoituksensa on aiheuttaa hämmennystä ja epätietoisuutta porukoissa. Parasta trollin kannalta on, jos he saavat aikaan sekaannuksen

  Lisäksi trollit yhdistelevät asioita keskenään, joilla ei ole mitään tekemistä minkään kansa. Siitä he vetävät johtopäätökset, joilla ei myöskään ole mitään tekemistä niiden tietojen kanssa, jotka he ovat yhdistelleet.

  Lopuksi, kun joku viestii faktoja, niin trollit hyökkäävät kaikkkein innokkaimin niitä viestejä vastaan ja pyrkivät kaikin keinoin hämärtämään niiden viestien sisällön.
   
  Viimeksi muokattu: 27.03.2020
 9. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 720
  Saadut tykkäykset:
  472
  Siis viikkoja sitten, kun ei oltu katkaistu. Luitko sinä sitä viestiä tai noita muiden juttuja?

  Ja jos nyt trollista puhutaan, niin olet kokonaista 17 viestiä laittanut saitille ja lähes kaikki viisastellut korona palstalle, vasta koko viruksen ilmestymisen jälkeen.
  Monilla muilla kommentoijilla on tuhansia viestejä elokuvista, TV-sarjoista, televisioista, tykeistä, soittimista, levyistä ja jne...
   
  Viimeksi muokattu: 27.03.2020
 10. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 298
  Saadut tykkäykset:
  180
  Onhan muitakin vaihtoehtoja kuin hotellit. Porukkaa voidaan eristää myös omiin koteihinsa, tosin silloin valvonta on hankalaa mutta onhan noita kulunvalvontasysteemejä olemassa. Ja kunnon sakot sitten jos poistuu karanteenista.
  Lisäksi vaikkapa Helsinki-Vantaan ympäristössä on paljon tyhjää tilaa minne voisi pystyttää tilapäismajoitusta, esim työmaaparakkien ja telttojen muodossa.

  No mutta, tässäpä suoraa lainaa hallituksen tiedostustilaisuudesta, koskien lentomatkustajia:
   
 11. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 298
  Saadut tykkäykset:
  180
  Mitä nyt olen uutisista ymmärtänyt niin valtion järjestämien kotiutuslentojen lisäksi myös yksityiset tahot ovat järjestäneet charter-lentoja takaisin Suomeen maksaville asiakkaille. Ja Suomen viranomaiset eivät ole millään tavalla valmistautuneet näihin lentoihin, viranomaisnäkökulmasta niitä vaan tupsahtelee tänne milloin ja miten sattuu. Eihän niistä ilmailusääntöjen puitteissa tarvitse etukäteen ilmoittaakaan, vain matkaan lähtiessä ilmoitetaan reittisuunnitelma ja perillä pyydetään sitten laskeutumislupaa...
   
 12. elmac0

  elmac0 Active Member

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  760
  Saadut tykkäykset:
  132
  Ilmeisesti Rammsteinin Till Lindemann on nyt sitten tehohoidossa koronaviruksen takia. Toivottavasti selviää säikähdyksellä. Alkaisikohan hitaammillekin kohta valjeta, että covid-19 ei ole ihan tavallinen kausiflunssa.
   
 13. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 412
  Saadut tykkäykset:
  73
  Tänään ollut lehdissä muutenkin aika paljon julkkiksia, joilla todettu korona...
   
 14. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 871
  Saadut tykkäykset:
  388
  Joo, nyt on äijien äijä tehohoidossa, toivottavasti tosiaan selviää. Mutta kyllä tämä tauti tosiaan tarvitsee mahdollisimman tunnetut kasvot, että porukka rupeaa oikeasti tajuamaan...
   
 15. aarno2815

  aarno2815 Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 225
  Saadut tykkäykset:
  42
  Udestamaasta näköjään tehdään suuri tartutusalue. Uusimaa suljetaan ja sinne syötetään noita ulkomailta tulevia turisteja ja muita.
  Uusimaa tulee olemaan suuri "lentokenttähotelli", jossa koronavirus muhii. Tätäkö halutaan. Uusimaalaiset eivät pääse karkuun muualle maahan. Itse en kyllä lähtisikään.
  Toisaalta lentokentälle pystytettävät teltatkaan eivät taida riittää arvioidun 20 000 ihmisen majoitukseen, vai mitä luulette? Tottakai teltoista poistuukin ihmisiä, mutta ensi alkuun tungos on valtava!
  Näitä parturiinmenijöitä taitaa vielä riittää...
   
 16. aarno2815

  aarno2815 Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 225
  Saadut tykkäykset:
  42
  Boris Johnsonkin on saanuy Brexitin lisäksi muutakin mietittävää.
  Siinä sitä Briteillä onkin mietittävää;Brexit ja Korona yhdessä.
   
 17. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 245
  Saadut tykkäykset:
  350
  Uudenmaan eristäminen vähintään viivästyy.

  Kyse on kahdesta muotoseikasta ja hallitus on varautunut uuteen istuntoon vielä tänä iltana. Uudenmaan eristäminen ei siis välttämättä astu voimaan vielä tänään perjantaina.

  Lähde.

  Ilmeisesti toinen muotoseikka on se, että valmiuslain mukaan siinä olevat pykälät pitää ottaa käyttöön asetuksilla (toimivaltuudet). Sitten sen nojalla voi antaa määräyksiä (toimenpiteet). Ilmeisesti ovat laittaneet samaan asetukseen molemmat.
   
 18. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 942
  Saadut tykkäykset:
  292
  Eikös Kiinassa saatu koronasairaala pystyyn about vkossa ? Täällä ei saada mitään aikaan. (Moinen sairaala saataisiin ehkä vuodessa)
   
 19. elmac0

  elmac0 Active Member

  Liittynyt:
  05.06.2007
  Viestejä:
  760
  Saadut tykkäykset:
  132
  Tarkoitat varmaankin, että vuodessa hakemus saataisiin lupaviranomaisen pöydälle, josta se lähtisi kuukausia tai vuosia kestävälle lausuntokierrokselle jne.
   
 20. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 942
  Saadut tykkäykset:
  292
  Heh, juurikin näin.