[Arkistoitu] koneeni sammuu kesken käynnistyksen

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana jicxx, 12.06.2009.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. jicxx

  jicxx New Member

  Liittynyt:
  12.06.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  minulla on pieni ongelma, olen yrittänyt formatoida kovalevyni, mutta kun yritän käynnistää koneeni cd-levyltä tai muuten vaan uudestaan niin se sammuu kesken :grr:. nykyinen käyttöjärjestelmäni on xp jos tiedosta on jotakin hyötyä... onko mitään keinoja korjata tilanne?
   
 2. Maky

  Maky Member

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  870
  Saadut tykkäykset:
  12
  Vaihda rikkinäinen osa uuteen :) Rikki voi olla melkeen mikä vaan osa, mutta tarkista ensin vaikka prossutuuletin. Pyöriikö? Jos ei niin lämmöt nousee hetkessä ja kone sammuttaa itsensä, jottei prosessori kärvenny. Virtalähde voi olla rikki, jolloin virta ei riitä tai ei ole oikeeta (yleismittari, jos tiedät mitä teet). Emolevy voi olla rikki (ei hyviä testi-ideoita, paitsi irroita kaikki epäoleelliset lisälaitteet eli kaikki kortit pois ja kokeile käynnistyykö sitten, vaikka ilman näyttöä ym). Muistit voi kiukutella (jos 2 muistipalikkaa ota toinen pois ja testaa ja sama toisella kammalla uusiksi jos ei onnistunut)

  Disclaimer: Älä yritä mitään mitä neuvon, voit rikkoa koneesi tai itsesi. (Eli älä tee jos et ymmärrä mitä teet, en ota vastuuta)
   
 3. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 734
  Saadut tykkäykset:
  1
  Montako levyä koneellasi on? Mitä niillä on, eli onko käyttiksesi C-levyllä, johon ei ole lainkaan koskettu ja se formatoitu levy on joku toinen kiintolevy? Miten ne ovat kiinni (SATA vai PATA-master/slave)? Oletko varmistanut BIOS:sta, että kone buuttaa CD-asemaltasi, eikä vain tsekkaa CD-aseman olemassaoloa? Entä kuuluuko aina sama määrä piippauksia ja aina samassa kohtaa (jos emolla/kotelossa nyt on kaiutin)? Jos kuuluu, niin emolevyn manuaalista saanee jotain apua.
  Onko emolevyllä virheen/tilan ilmaisevia merkkiledejä tms.? Oletko kasaamassa upouutta konetta vaiko päivittämässä vanhaa, jolloin joku liitin, jumpperi tai kortti ei kenties olekaan kunnolla paikoillaan. Tai kenties lisävirtaliitin on unohtunut (tehokkaat näytönohjaimet).

  Tuleeko monitorille vain BIOS:n tekstejä emolevyltä, vaiko ei yhtään mitään? Vaiko se kuuluisa sininen ruutu? Siis ennen sammumista, vaiko uudelleenkäynnistymistä? Aina samassa vaiko vaihtelevassa kohdassa? Mikä virheilmoitus tuli? Minkämerkkiset ja malliset komponentit, ja mitkä niistä ovat uusia? Tarvitsisiko BIOS päivittää, jotta esim. uusi prosessorisi olisi tuettu?
  Pyörivätkö kaikki tuulettimet (virtalähde, prosessori, näytönohjain)? Käynnistyykö kiintolevy ja mitä sen merkkiledi tekee? Mitä olet muuttanut siitä, kun koneesi viimeksi toimi? Vai onko nykyinen kokoonpano koskaan toiminutkaan? Jne.

  Eli annoit nyt kyllä todella minimaalisen niukat pohjatiedot. Vrt. "Autoni ei käynnisty, mitä teen? - Onko bensa loppu? Uusi vaiko vanha auto? Pyörittääkö starttimoottori? Toimivatko valot, eli voisiko akku olla tyhjä? ..."
   
 4. jicxx

  jicxx New Member

  Liittynyt:
  12.06.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  no siis koneeni on kasattu n. 2 v. sitten ja on muuten toiminut moitteettomasti :thumbsup:. Mutta hiljattain se on alkanut hidastua suoritinkäyttö on 100% koko ajan. xp on c: asemalla jota ei ole jaettu tai mitään, ja olen kattonut BIOS:ista että se käynnistyy levyltä, jota se kysyy käynnistettäessä. Kone siis käynnistyy jos olen antanut sen levätä tarpeeksi kauan, käynnistäessä kuuluu yksi piippaus, ja kovalevyn valo välähtelee hiljaiseen tahtiin. Mitään osia ei ole vaihdettu kuin uusi kovo joka on tällä hetkellä käytössä. Kaikki tuulettimet pyörivät, mutta koneen lämmöt ovat korkeat prossu n. 80 astetta, emolevyn 50 astetta ja näyttiksen n.60-70 astetta, eikä se sammu itsekseen jos on päässyt windowsiin asti, vain sammuu silloin jos yrittää käynnistää koneen uudestaan.

  Näytönohjain:Nvidian geforce 7950 gx2 http://www.nvidia.com/page/geforce_7950.html

  Kovo:http://www.seagate.com/www/en-us/products/desktops/barracuda_hard_drives/

  emo:http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=265

  Prossuu en just nyt muista...

  yritin saada kerrottuu nyt niin paljon kun vain osaan/muista/tiedän oivotaan et osaatte auttaa
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.