Kokemuksia Grandview -kankaista?

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Snipersam, 12.03.2007.

 1. AHeikkila

  AHeikkila Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.09.2007
  Viestejä:
  129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on takana arviolta 50-60 leffaa ja hieman reilumpi määrä kankaan alas vetoja sekä ylös nostoja. Hyvinkin toimii lukitus kohdalleen, vähän ehkä heittää liiankin alas lukkoon niin että on joutunut nyttemmin sentin lisää päästämään ylöspäin kangasta alasvedon jälkeen että jää kohdalleen lukkoon. Mutta lukitus itsessään siis pelaa varmasti, siinä ei ole ongelmia.
   
 2. Piikki

  Piikki Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2004
  Viestejä:
  478
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuinka korkea huoneesi on? Ja kuinka korkealle kankaan kuvan alalaita jää lattiasta, jos kankaan ajaa täysin alas? Itsellä voi tulla 250cm korkean huoneen kanssa sellainen ongelma, jotta en saa kangas täysin alas. Voisi viritellä kattoon kyllä ehkä jonkun pienen "lisälaskun" Seinäkiinnitys on ongelma, koska kankaan taakse pitää mahtua Sampan 40" LCD seinätelineen kanssa. Itsellä siis samanlainen kangas, tosin mustalla kotelolla...
   
 3. static

  static Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  783
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itsellä oli täysin sama tilanne, ajattelin ensin ostaa kankaan isommalla dropilla mutta lopulta päädyin laskemaan vaan kangasta alaspäin tuollaisilla koukuilla ja hyvin on toiminut.

  [​IMG]
   
 4. pilkkakirves

  pilkkakirves Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2004
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä 92" harmaa tab-tensioned motorized ja oikein tyytyväinen olen ollut. Pystymallinen keskikaiutin (AW10coax) on keskellä lattialla ja kankaan alareuna tulee ihan melkein siihen kiinni. Perusmallin droppi ei olisi riittänyt tähän, joten päädyin seinäkiinnitykseen. Aivan seinään (ja ikkunaan) kiinni kangasta ei kuitenkaan voinut korvausilmaventtiilien ja ikkunakahvojen ym takia laittaa, joten rakentelin yht. neljästä jämäkästä n. 90x60x3 mm kulmaraudasta vakiokiinnikkeiden taa rakenteen, jolla koko kotelo tulee nyt n. 90 mm irti seinästä. Tukeva ja toimiva ratkaisu, ja täysin huomaamaton. Voin laittaa kuvia jos jotakuta kiinnostaa
   
 5. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 532
  Saadut tykkäykset:
  48
  Huone on 250cm korkea. En tiedä kuinka alas kuvan alareunan saisi, mutta muistaakseni sen saa niin alas, että alapuomi ottaa kiinni tv-tasoon (60cm). En enää viitsi kokeilla, kun olen säätänyt kankaan pysähtymään juuri tuohon kohti.

  PS. Mistä muuten sait tuon mustalla kotelolla? Muistaakseni Grandviewin sivuilla oli huomautus: "Black case available only for North American customers".
   
 6. woortson

  woortson Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2003
  Viestejä:
  240
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllä itselläkin on mustalla kotelolla. Verkkokauppasta tilattu.
   
 7. Piikki

  Piikki Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2004
  Viestejä:
  478
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, Grandviewin sivuilta taisin jostain nähdä, että kotelon yläreunasta alatankoon on maksimatka 1780mm, joten 2500mm - 1780mm = 720mm eli 72cm. Tuo kyllä riittää ja ainahan voi vaikka jollain prikoilla yms. patentilla tuota pudottaa vielä vaikka 5cm, hommaa vain pidemmät pultit. Hifihuoneelta oman kankaani tilasin ja käsittääkseni tuota ei muun värisenä olisi saanutkaan.
   
 8. macgyver_

  macgyver_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2003
  Viestejä:
  181
  Saadut tykkäykset:
  0
  Millaiset kattokiinnitykset kyseisessä kankaassa on? Itsellä nyt Kingpin 90" katossa ja tekisi ehkä mieli vaihtaa Fantasyyn. Eli mietin tarviiko porailla lisää reikiä kattoon, jos vaihdon tekee...

  Edit. Löytyikin joku lappunen kyseisestä kankaasta, jossa näkyy kiinnikkeet.
  http://www.wiktors.com/filearchive/1/12089/grandview_fantasy0710.pdf

  Muistaako joku mikä on ruuvien välimatka? Kingpinissä ne on about 2,5cm.
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2009
 9. Ronineutroni

  Ronineutroni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  240
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on oma MoottoriCyber 92" asennettu kattoon ja hajua tosiaan vähän irtosi aluksi, mutta haihtu aika nopeesti. Kangas oli suora ja mukavana yllätyksenä tuli myös kake ja infrapuna johto mukana. Ei pitänyt, mutta kiva näin. Asentaminen oli helppo homma myös kattoon, jos asentaa seinään niin asennuksen pystyy tekemään yksinkin, mutta kattoasennus oli hieman kinkkisempi. Kangas laskeutuu ja nousee erittäin nopeasti n. 10sek.

  [​IMG] [​IMG][/IMG]

  [​IMG][/URL] [​IMG][/IMG]

  [​IMG][/URL] [​IMG][/IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2009
 10. Ihmemies2

  Ihmemies2 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.08.2004
  Viestejä:
  213
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pystyykö noita droppeja muuten jatkamaan? Oma katto on turhan korkealla, joten 60-80cm ylimäärästä pituutta olis ns. "kiva juttu". Lähinnä vain mietityttää, mahtuuko kelalle sen verran ylimääräistä kangasta, ja miten helppo operaatio moinen jatkaminen ylipäätään olisi :)
   
 11. Ronineutroni

  Ronineutroni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  240
  Saadut tykkäykset:
  0
  Grandviewiltä saa tilattua erikois dropeilla kankaita, joku oli muistaakseni täälläkin sellaisen tilannut. Soitappa Highend Studioon niin he varmasti osaavat auttaa.
   
 12. laksu1

  laksu1 It´s all crap. Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko siis tuossa Fantasyssa tuo ala"puomi" valkoinen? Tämä siis ilmeisesti manuaaliversiossa...mites tuossa moottoroidussa tuo alapuomin väri? Mistäs static onnistuit hankkimaan nuo pitkät valkoiset koukkukannattinmet?
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2009
 13. Ronineutroni

  Ronineutroni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  240
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos muilla grandview moottori cyberin omistajilla kankaan sivut hiaman kaarella eli kuva vääntyy alaspäin kuvan sivuilta. Tämän huomaa ainoastaan selvästi kun katsoo leffoja joissa mustat palkit ylhäällä ja alhaalla. Tällöin kuvan molemmissa reunoissa ylhäällä ja alhaalla mustat palkit ovat taittuneet alaspäin. Kun kankaasta ottaa käsin kiinni ja taivuttaa niin kuva suoristuu. Onko normaali ongelma EI pingotetuille kankaille?
   
 14. dutchman

  dutchman Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.11.2007
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  onkos jollain kokemusta grandviewin kiinteistä kangaista? tällä hetkellä toi itse tehty kiinteä tossa, mutta tekisi mieli panostaa ja ostaa kunnollisen kiinteän kankaan, miettinyt tota 92", onkos paljon eroa kingpin kankaaseen jonka saisi pikkasen halvemmalla?
   
 15. kloever

  kloever Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2003
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  (Alkuperäinen kommentti lokakuulta)

  Kangas oli 7 viikkoa käyttämättömänä, rullalla kotelon sisällä. Eilen vedin alas - ei mitään oireita. Suora kangas edelleen ja toimii kuten olisi eilen ostettu. Laadukas tuote, en voi muuta sanoa.
   
 16. static

  static Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  783
  Saadut tykkäykset:
  1
  Katsos, en ollutkaan huomannut tätä.

  Puomi on valkoinen ja koukut on ostettu ihan paikallisesta K-Raudasta. Taisivat kulkea nimellä kukkaruukkukoukku tms, alle kympin kappale.
   
 17. Stounedi

  Stounedi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nopea kysymys:

  Ovatko Grandview Tab-Tensioned (moottoroidut) kankaat kaikki akustisesti läpinäkyviä? Googlella löysin jotain tietoa ehkä tähän suuntaan, mutta saisikohan jostain varmaa tietoa?
   
 18. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tällaisen vastauksen sain joskus alkuvuodesta kun tiedustelin asiaa

   
 19. akk

  akk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  112
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hankin tuon Fantasy 106" manuaalimallin. Verrattuna aiempaan Draper Lumaan on kiinnitys-systeemi selvästi parempi ja säätövaraakin on, jotta ihan millin tarkkaan kiinnikeitä ei tarvitse laitella. Myös itse rullan saa kiinnikkeisiin tosi helposti. Tosin Draperissa itsessään ei ole varsinaisia kiinnitysosia mukana, vaan se täytyy viritellä kiinni jollain koukkusystemillä. Mutta tässä plussaa. Muutenkin mekaanisesti tuntuu olevan vähintään samalla tasolla kuin Draper. Lukitussysteemi on tässä "portaaton", mutta hieman epävarma olo jää tuosta 3 sekunnin odottamisesta..mutta toimii. Draperissahan tuo lukitus on portaallinen, ja luonnollisesti karkeampi. Itse olen kyllä pitänyt kangasta aina alhaalla joten tuolla nyt ei ole hirveää merkitystä. Kangas näyttäisi olevan pääosin vähintään yhtä suora kuin Draperissa (72" malli), mutta mustat sivureunat näyttivät hieman enemmän enemmän käpristyneiltä ulospäin. Mutta aina näissä manuaalimalleissa jotain huomauttamista löytyy, mitään täydellisyyttä lienee turha odottaa :hitme:

  Katsotaan tuossa viikonloppuna viimeistään miten itse kuvan laadun käy, tämä on mattavalkoinen (gain 1,0) Draper oli High Contrast Gray 0.8 gainilla. Projektorina Sanoy PLV-Z5

  Lisäys: Nyt viritelty testi-DVD:n ja testi-BluRay:n kanssa ja hyvältä näyttää, ei tarvinnut tykin asetuksia paljoa muutella. Katsotaan vielä sitten elävällä kuvalla...
   
  Viimeksi muokattu: 10.09.2009
 20. Leffa-Lefa

  Leffa-Lefa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2008
  Viestejä:
  372
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on nyt ollut jonkin aikaa Grandview Fantasy 92" valkoinen moottorikangas, tyytyväinen olen ollut kun kangas on suora, ei poimuja. Aika kauan tuntuu tuoksuvan, nyt jo ehkä on hieman vienompi tuoksu jo. En ole oikein uskaltanut jättää kangasta alas pitemmiksi ajoiksi kun on kaksi kissaa ja niillä terävät kynnet.. Hyvä kangas hintaansa nähden mutta sellainen pieni puute että virtajohto on aika onnettoman lyhyt, olisinkin kysynyt että onko kukaan pidentänyt, tai oikeastaan vaihtanut pidempää johtoa alkuperäisen tilalle? Ja oliko kuinka vaikeaa/helppoa? Minulla johto lähtee vasemmasta päästä koteloa ja sen takapuolelta, pääseeköhän johdon liitäntöihin käsiksi, jos avaa kotelon vasemmassa päässä olevan päätylevyn joka on neljällä ruuvilla kiinni?

  Kankaan kotelo on valkoinen ja aika tavalla loistaa tummansinistä seinää ja mustaa kattoa vasten, voisikohan tuota kotelon etupuolta saada mustaksi tai tummaksi millään teippikalvolla tms?

  Grandview'n nettisivuilla on johdoton triggeri, onko siitä kellään kokemuksia? Ja minkä hintainen mahtaa olla? Sitten oli jokin toinenkin laite: " Synchro Power Relay" http://grandviewscreen.com/UploadFiles/file/2009_4_28_58627_113916.pdf

  Mikäs idea tässä oikein on? Kytkeekö tuo suoraan virran päälle/pois projektorista?... Ei taida sitten toimia lampun jälkijäähdytys...
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2009