Kokemuksia Egreat laitteista

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana kaahonen, 29.11.2010.

 1. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 208
  Saadut tykkäykset:
  51
  Juu-ei. itellä vielä voisi mennä mutta parempi puolisko ei taatusti haluasi moista kikkailua harrastaa. Soitin olisi aikas ultimate jos sen oma käyttöliittymä tulisi aina molempiin näyttöihin.
  Vielä' varmennus varmennuksen jälkeenin. Tuleehan ääni sekä HDMIn kautta, että optisen lähdön kautta, siis molemmista ilman menujen selaamista?
  Meinaan AV-vahvistimen tai tuollaisen purkin DA-muunnoksen kautta ei musiikkia oikeasti voi kuunnella ja menujen selailu jatkuvasti johtaisi välittömästi eri laitteeseen tai kahden laitteen karuselliin ja siihen en haluaisi lähteä.
   
 2. itokazie

  itokazie Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  0
  S2 ja S5A antavat samaa aikaa ulos ääntä (optinen ja HDMI) ja kuvaa (HDMI+komposiittivideo) eri väylistä.
   
 3. kaahonen

  kaahonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2006
  Viestejä:
  232
  Saadut tykkäykset:
  0
  Millähän resolla tuo komposiitti tulee jos hdmi on valittu 1080P, nämä hd-resothan ei näyt tuon komposiitin kautta. Vai onko kyseessä komponentti?
   
 4. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 018
  Saadut tykkäykset:
  2
  Alaspäin skaalattuna..

  Sama kuva mutta SD resolla.
   
 5. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Komposiitti tulee "wanhanaikaisella" 4:3 kuvasuhteella ja 720 x 576 resoluutiolla, joten laajakuvaleffoissa jää aina sururaidat ylös ja alas. Komposiitti kytketään yleensä yhdellä johtimella, jossa on yleesn keltaiset RCA-liittimet.

  Komponentin resoluution ja kuvasuhteen voi yleensä valita. Komponentti tukee 1080 x 1920 progressiivista resoluutiota (FullHD = 1080p lomittelematon tai haluttaessa myös 1080i lomiteltu kuva) sekä 1280 x 720 progressiivista resoluutiota (HD-Ready = 720p lomittelematon kuva). Myös 720 x 576 resoluutio on valittavissa. Resoluutiovalinnat ovat ohjelmalähteen ominaisuuksia ja löytyvät asetusmenusta. Komponentti kytketään yleensä 3:lla RCA johtimella (Pun, sin, vihreä)
   
 6. Enoelmeri

  Enoelmeri Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieman on nyt tullut testailtua laitetta (eGreat M34A). Suurin ongelma tuntuu olevan irtotekstityksien kanssa, jotka eivät pysy ajassa. Luin netistä, että ongelma koskee sub -muotoisia tekstityksiä. Onko srt tekstityksien kanssa sama ongelma? Harmittaa kun muuten laite tuntuu ihan hyvältä. Tilasin sen verrkkokaupasta, joten siinä on palautusoikeus. Onko joku vastaava soitin, jolla tekstitykset toimivat hyvin vai miten olette ratkaisseet ongelman? Laitteen palauttaminen ei ratkaise ongelmaa kun jokin toimiva soitin pitäisi saada hyllyyn. Kyllästyin totaalisesti Ps3 mediaserveriin kun tietokone on oltava jatkuvasti päällä ja Ps3 pitää aika kovaa tuuletinmelua.

  Ehdottakaa jotain vastaavanhintaista ja mielellään äänetöntä laitetta. En tarvitse sisäistä kiintolevyä enkä mitään ultimaalisia ominaisuuksia. Kuitenkin laitteen pitää pystyä toistamaan videot ilman tietokonetta. Musiikkikäyttöön minulla on Squuesebox duet, joten tarvitsen sitä ainoastaan videoille.
   
 7. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 018
  Saadut tykkäykset:
  2
  Omat kokemukset srt tekstistä ja en ole ongelmaa huomannut.  Ainoa itseä mikä vaivaa on tekstityksen huono laatu kun käytän kuvan alalaitaan skaalattuna pienintä 6pt kokoa. Ikäänkuin tekstit skaalataan sd resoluutiolla.

  Toisaalta tuohon temppuun ei edes pysty mikään muu oma laite (ps3, oppo)


  Polttamalla tekstit saa tietenkin paljon parempaa laatua ...mutta on niintyölästä...
   
 8. kaahonen

  kaahonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2006
  Viestejä:
  232
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitenkähän tuo onnistuu rauta tasolla? Siis kaksi eri resoa? HDMI:stä 1080P ja komposiitistä 720 x 576, niin ja sitten tietysti DA muunnos komposiittiin... :rolleyes:
   
 9. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 018
  Saadut tykkäykset:
  2
  ...siellä on yleensä raudassa/lutikalla kaksi itsenäistä näyttöpiiriä tätä varten. Sitten niitä komennetaan erikseen, alaspäin skaalaus on sitten triviaalia "jätetään kotitehtäväksi"

  :)
   
 10. Foranamo

  Foranamo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.12.2010
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ongelma on vain .sub -muodoisten tekstitysten kanssa, vaikka boksi ulostaa videot aina oikealla ruudunpäivitysnopeudella, on oletettava että siellä joku sisäinen kello silti menee eri tahtia ja sen takia .sub:ien ruutu ruudulta -ajastetut tekstit menevät pikkuhiljaa epäsynkkaan.

  Itse olen ratkaissut asian käyttämällä .srt -päätteisiä eli subrip-muotoisia tekstityksiä. Konvertoiminen onnistuu äärimmäisen helposti esimerkiksi Subtitleworkshop -ohjelmalla. Näin eivät tekstit pääse menemään epäsynkkaan.


  Itse en ole huomannut huonoa laatua tekstien piirrossa, joskus aikanaan kun oli kuvaputki niin se oli ajoittain vähän suttuista kun tuntui, että se skaalautui vähän sen videotiedoston resoluution mukana.
   
 11. Enoelmeri

  Enoelmeri Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  834
  Saadut tykkäykset:
  0
   
 12. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 208
  Saadut tykkäykset:
  51
  Tiedätkö jossain Egreatissa näin olevan vain kirjoitteletko vain lämpimiksesi yleistä jorinaa :)

  Kun kysytään suoraan tukeeko Egreatit yhtäaikaista videota sekä HDMIn, että VGAn kautta niin olisi hyvä jos sanoaa sen suoraan, jos siis tietää asiasta jotain.
   
 13. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 018
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kysymys oli mielestäni yleinen "miten tuo voi olla mahdollista" joten jorisen yleisiä.

  Nämä oli muistaakseni "keskustelu"palstoja - ei "kysymys ja vastaus" -palstoja :eek:

  Jos jatketaan jorinaa niin tietty pitäisi katsoa mitä chippejä egreatissa käytetään ja hakea softa joka tukee kaikkia mukavia featureita joita löytyy. Sateliittipuolella asiahan on näin. Jotkin softat osaa tukea raudasta löytyviä ominaisuuksia kuten tällaista.

  Jotkut sitten ei.


  Oma egreatti 34m peruskokoonpanossa osaa näköjään sylkeä yhtä aikaa analogista interlaced komponenttia ja komposiittia sekä sitten yhtäaikaa HDMItä ja progressiivista komponenttia...samoilla resoluutioilla.

  Vaihto noiden välillä on kaksi nappia kaukosäätimestä - että voisi kysyä eikö se riitä..?
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2011
 14. itokazie

  itokazie Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  0
  Egreateista vain yhdessä mallissa eli EG-M33A:ssa on VGA-liitin. Samaan aikaan ei voi käyttää HDMI:tä kun VGA mode pitää olla päällä ja resoluutio valittuna VESA-listasta. M33A on varsin monipuolinen laite muutenkin liitäntöjen, näytön ja ominaisuuksien puolesta. Sama alusta ja 99 % sama ohjelmisto (VFD-näytön suhteen lisäyksiä) kuin muissakin Sigma 8635:ssa kuten M34A:ssa.

  Ilan
  VisualPro.fi
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2011
 15. cheesy

  cheesy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.09.2007
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko Egreatin laitteisiin mahdollista siirtää videota ja musiikkia (tiedostoja siis) wlanin kautta? Eli voinko latailla leffoja suoraan laitteen kovalevylle ja toistaa niitä sieltä kaukosäätimen avulla? Olen saanut käsityksen että tuo toimisi ihan tavallisena verkkolevynä.

  Tällä hetkellä ratsastan naapurustosta löytyvällä avoimella wlanilla, eli miten Egreatin hyödyntäminen verkkolevynä tällöin toimisi? Tarvitseeko ostaa oma reititin, jotta saan tietokoneen kommunikoimaan Egreatin kanssa? (Nykyinen wlan-standardi kun ei vielä mahdollista laitteiden välisiä yhteyksiä ilman erillistä reititintä.)

  Entä onnistuuko musiikin langaton toisto tietokoneelta (siis kaiken äänen lähettäminen, nettiradiot, pelit, jne), vai pitäisikö tässä turvautua esim. Applen Airport Expressiin?

  Tukeeko Egreatit DLNA:ta? Tuosta tekniikasta en ole vielä aivan täysin perillä, joku tietävä voisi valaista.

  No tulipas kysymyksiä, katotaan jaksaako kukaan vastata. :)

  edit: Toki jos joku tietää laitteen millä tämä kaikki onnistuisi, saa suositella. Eli tavoitteena olisi kaikki ääni tietokoneelta wlanilla kotiteatteriin, laitteessa verkkolevy johon voin tallentaa mediaa suoraan langattomasti ja toistaa niitä boksin omalla kaukosäätimellä, tai jopa ohjata koko boksia läppärillä sohvalla istuen.
   
  Viimeksi muokattu: 17.01.2011
 16. itokazie

  itokazie Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä näin ne toimivat. Tosin tiedostojen siirto on hieman verkkaista. Lähiverkon tarviit kuitenkin.

  Tarvitset luonnollisesti lähiverkon, jonka tekee mikä tahansa tukiasema jakamalla IP-osoitteet laitteille (autommaattisesti DHCP:llä), mutta kannattanee ottaa WLAN-tuki asema hinnat alk. 19 esim. V.Kauppa.com.

  Tätä varten on voit streemata musiikkia kuten videoita tai siirtää ääntä Bluetooth vastaanotttimen kautta tai käyttää Airplay laitteita. Mediatoistimissahan on suoratoiston lisäksi joitakin nettiradio ym. palveluita. Uusimmissa on jopa Android, johon voit asentaa lisäohjelmia.

  Egreatit tukevat DLNA:ta vaikkei tähän ole ostettu serttiä. UPnP tarkoittaa periaatteessa samaa, mutta mediapalvelin ohjelmisto sänelee lopullisen formaattiuen - joissain versioissa juuri irtotekstit (.srt/sub) eivät ole tuettuna. Lisäksi kansio/tiedostolistaus vaihtelee hieman. Paras ja yleisin on SMB (samba), joka löytyy Wintoosasta ja lähes kaikista verkkokiintolevyistä myös. Egreat käyttää tätä oletuksena automaattisesti tiedostojen jakoon. Tietokoneissa on toki jaettava kansiot ja annettava oikeudet muille laitteille. Sharing siis päälle jos köyttä windows konetta niin Egreatit näkevät jaetun kansion fileet.

   
 17. sammy73

  sammy73 Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2006
  Viestejä:
  337
  Saadut tykkäykset:
  8
  Onkos kellään kokemuksia tuosta Egreat R300pro mallista?

  - Tehokas suoritin ja nopea muisti
  - Kaksoiskäyttöjärjestelmä valittavissa Android + tuhannet sovellukset
  - USB 3.0 liitännät
  - Kiintolevypaikka aina 3 TB levylle
  - Näyttö ja etupaanelin hipaisunäppäimet
  - HDMI 1.4 3D :lla
  - 2D-3D muunnnos
  - WLAN kaksoisantennilla
  - Gigabit LAN
   
 18. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 018
  Saadut tykkäykset:
  2
  Pyöriiköhän tuossa vaikka VNC clientti?
   
 19. samihs72

  samihs72 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.08.2010
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tästähän saisi tehtyä Mythtv:n frontendin Mythdroid applikaatiolla, niinkuin kaikista Android-pohjaisista toistimista ja saisi katsottua TV-tallenteita, ajastaa nauhoituksia jne.

  http://code.google.com/p/mythdroid/
   
 20. nekki

  nekki Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.12.2002
  Viestejä:
  189
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onkos kellään kokemuksia tuosta Egreat R300pro mallista, tätähän näyttäisi saavan jo täältä Suomestakin?