Kokemuksia Anthemeista?

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana 2 or 4, 06.01.2007.

 1. 2 or 4

  2 or 4 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.01.2007
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisiko kokemuksia Anthem AV-vahvistimista? Itse olisin kiinnostunut AVM-50 ja D2 malleista. Onko paljon bugeja toiminnassa? Hyvä ääni ja kuva? Onko D2 korkeampi hinta kohdallaan- esim. parempi normaali digiboxista ja DVD-soittimesta muutettu 1080p kuva verrattuna AVM-50?

  Onko tuossa hintaluokassa parempia vaihtoehtoja? Tarkoitus on käyttää aktiivikaiuttimia ja 1080p projektoria.
   
 2. lumikola

  lumikola Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2005
  Viestejä:
  625
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on tilauksessa D2 ja myös Aceman on saamassa Anthemin AVM-50:n käsittääkseni näillä näppylöillä. Jos joku muu on saamassa tai omistaa Anthemin, kommentteja tänne.

  Tietääkseni kuvapuolella AVM-50 vastaa täysin D2:ta. Äänipuolella D2:n ratkaisut ovat hieman eksoottisempia. AVSForumilla on käyty mittava keskustelu näistä laitteista:

  http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=678260&page=1&pp=30

  Edes minä en ole jaksanut lukea koko ketjua läpi, mutta ilmeisesti laitteiden monipuolisuus huomioon ottaen viat ovat melko vähäisiä. Kohtahan se nähdään...
   
 3. jankkaji

  jankkaji Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2003
  Viestejä:
  160
  Saadut tykkäykset:
  1
  Moi,

  mistäs olette tilanneet nuo anthemit? Alkoi itseänikin kiinnostaa tuo avp50 vaikka hinta onkin aikalailla suolainen.
   
 4. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 565
  Saadut tykkäykset:
  132
  http://www.sarkapro.com/

  Meikäläisen AVM50 on matkalla. Viimeisten tietojen mukaan menee vielä aboutiarallaa viikon verran. Malttamattomana täällä odotellaan.

  Aktiivikaiuttimille ja 1080p-projulle Anthemin kärkimallit ovat varmasti omiaan. Balansoidut lähdöt löytyvät ja Gennumin prosessointi ei varmasti ole sieltä markkinoiden heikommasta päästä. Valmistajan tarjoama tuki on ollut myös aktiivista. Lumikolan antaman linkin takaa löytyy "runsaasti" (varaa pari päivää tuon lukemiseen) ulkomaanelävien kommentteja.
   
 5. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Molemmat laitteet ovat aika kiinnostavia vaihtoehtoja skaalaimelle. Häviääköhän AVM 50 video-ominaisuuksiltaan pahasti esim. Crystalio II:lle?
   
 6. lumikola

  lumikola Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2005
  Viestejä:
  625
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuohon pystyvät varmaankin vastaamaan vain molempia laitteita kokeilleet, mutta tuskin kyse on ainakaan pahasta häviämisestä. Anthemin skaalain toimii ainakin käyttäjien mielipiteiden mukaan hyvin. Erilliseen videoprosessoriin verrattuna käyttömukavuus oli ainakin minulle merkittävä valintaperuste. Samoin melko legendaarinen maine maailmalla.

  Laitteita pitäisi pian alkaa putoilla myös tänne Suomeen, joten kirjoittelen kokemuksia lähiaikoina.
   
 7. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Loistavaa. Kiikarissa ensi talvelle on ollut mm. CII, mutta AVM50:n kanssa saisi samaan hintaan äänipuolenkin kondikseen ja samaan pakettiin. Ja 4 HDMI inputtia on aika sopiva määrä. Täytyy käydä lueskelemassa tosta lisää...
   
 8. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 565
  Saadut tykkäykset:
  132
  Tänään se meikäläisen AVM50 sitten saapui viimeinkin. Ensi viikolla varmaan ehtii jo kytkeä vähän piuhojakin...
   
 9. sirace

  sirace Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.06.2002
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokemuksia kiitos, Aceman... :thumbsup:
   
 10. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 565
  Saadut tykkäykset:
  132
  Päivällä oli sen verran aikaa, että en malttanut olla kokeilematta kuvapuolen asetuksia. Laite pikaisesti räkkiin ja HDMI-letku tykkiin. HD DVD näytti hyvältä, mutta niin se on näyttänyt tähänkin asti. Jos nyt jotain mutua pitää heittää, niin jonkin verran terävämmältä se vaikutti kuin suoraan soittimesta Rubylle vietynä.

  Erilaisia säätöjä kuvalle on kivasti, mutta ei niin kivasti kuin jossain Lumagenissa. Topfieldin kuvassa oli havaittavissa outoa värinää komponentin kautta tuotuna. Tässä ajassa en ehtinyt etsiä siihen mitään lääkettä, mutta ensi viikolla toivottavasti aikaa jää perusteellisempaan syynäämiseen. Asetuksia tässä lootassa piisaa sen verran kivasti, että heittämällä hommaa ei saa kuin korkeintaan auttavasti kuntoon. Äänipuolen ihmeellisyyksiin syvennyn sitten, jahka saa uudet XLR-letkut hollille.

  Mekaanisesti ja noin muuten Anthem vaikuttaa erittäin asialliselta. Tähän rahaan niin pitää tietty ollakin. Kapula on iso ja täysin valaistu, joskin näppäimien toiminnot jäävät aloittelijalle pimeässä arvoitukseksi. Useimpien nappuloiden ympärillä olevat tekstit kun eivät näy valaistunakaan. Noh, pitäähän sitä jostain nutista...
   
 11. lumikola

  lumikola Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2005
  Viestejä:
  625
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain itsekin D2:n tänään ja sen verran ehdin kytkeä, että totesin Topfieldin ja satelliittiboksini kuvanlaadun kaipaavan vielä viilaamista. Kuten Aceman totesi, säätöjä riittää muutamaksi illaksi.

  Laite toimi hienosti, tosin en ehtinyt vielä kuin tsekata että kuva näkyy kaikilla lähteillä. Ääntä en vielä testannut. Laite on rakenteeltaan jämäkkä ja insinöörimäisyydessään tavallaan aika vaikuttava:rolleyes: Vaimo haukkuikin sen heti rumaksi.

  Palaan asiaan pikapuolin.
   
 12. lumikola

  lumikola Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2005
  Viestejä:
  625
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään aamusella kytkin myös äänet. Maailmalla kovasti mainostettu synergia Oppo 970HD:n ja Anthem Statement D2:n välillä ei vaikuta aivan tuulesta temmatulta. HDMI 1.1:tä pitkin kulkee sekä 576i-kuva Anthemiin käsiteltäväksi 1080p:ksi että laadukas monikanavaääni. Minkäänlaisia säätöjä en ole vielä tehnyt kaiutinetäisyyksiä lukuun ottamatta, mutta silti Rammsteinin uudella dvd:llä äänentoisto tuntuu upealta. Oppo oli aika kova ostos hintaisekseen.

  D2 lämpenee jonkin verran, saapa nähdä tuleeko kesällä ongelmia. Kyseessä on melko monimutkainen laite, joten ongelmaton toiminta (toistaiseksi) on minulle yllätys. Firmware on uusin 1.11g.
   
 13. 2 or 4

  2 or 4 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.01.2007
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos hyvistä kommenteista. Onko se käytännössä niin, että äänipuoli on kaikissa malleissa sama, mutta videoprosessointikyvykkyys paranee ja huipentuu d2:een?
   
 14. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 565
  Saadut tykkäykset:
  132
  AVM50 ja D2 ovat videopuolensa osalta identtisiä, D2 pitää sisällään enemmän sitä ns. audioeksotiikkaa. AVM-sarjan malleja voi pitää audiopuolensa osalta toisiaan vastaavina, erot ovat videopuolessa. D2:n lisäksi Gennum-videopiiri löytyy vain AVM50:n sisuksista.
   
 15. sirace

  sirace Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.06.2002
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mites Anthemin salat varsinkin kuvapuolella on auenneet? Skaalaimen laatu kiinnostaa kovasti koska Anthem olisi mulle 'all one one' ratkaisu hyvine ja huonoine puolineen. Varsinkin analogi->hdmi skaalauksen laatu kiinnostaa, kuten myös DVD ja DVB skaalauksen laatu 720p ja 1080i tiloihin.
   
 16. lumikola

  lumikola Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2005
  Viestejä:
  625
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on Anthem Statement D2 koristanut hyllyäni pari viikkoa, joten on aika kertoa alustavia kommentteja laitteesta. Olen valitettavasti ollut kiireinen tämän ajan, joten raapaisen vain pintaa. Lisäksi tietoni kuvaprosessoinnista on puutteellista, äänipuoli on enemmän mieleeni.

  Laitteistoni koostuu tällä hetkellä kaiuttimien osalta Dynaudion tuotteista. Pääkaiuttimeni ovat Confidence C1:t, keskikaiutin Contour S CX (samalla Esotar2 -diskantilla kuin Confidence:t) ja takana Contour S R:t. Subbari on Velodyne DD15. Signaalia syöttävät tänään ostettu Sony Playstation3 sekä Oppo DV-970HD (jälkimmäinen tilattu Yhdysvalloista, koska sitä ei myydä Suomessa). Päätevahvistinta minulla ei juuri nyt varsinaisesti ole (hankinnassa), mutta erään keskihintaisen viritinvahvistimen pääteosa toimii välttävästi siinä hommassa. Telkkari on Sony KDS-55A2000 (Full HD). Minulla ei ole tällä hetkellä tykkiä.

  Anthemin ostin, koska ajatus laadukkaan kuvan- ja äänenkäsittelyn yhdistävästä tuotteesta oli ylitsepääsemätön. Lisäksi laitteen maine maailmalla edesauttoi kallista sijoitusta, ja 1080p siinti mielessä. Valitsin D2:n, koska minulla oli antaa vaihdossa kovan luokan esivahvistin, eikä jälleenmyyjä ollut luonnollisesti kiinnostunut suorasta vaihtokaupasta. Halvemmallakin samaan kuvanlaatuun pääsee hankkimalla avm 50:n.

  Sain D2:n suurin piirtein luvatussa kuukauden toimitusajassa. Kytkin sen ilman virtaa satelliittiboksiini (Grundig, Canal+), johon hankin samalla scart-YUV-muuntimen, koska Anthemissa ei ole scart-liittimiä. Topfieldin 5100-digiboksin ominaisuuksista löytyy YUV scartin kautta, joten siihen riitti Clicktronicin kaapeli. Muutenkin käytin kaapeloinnissa hyväksi havaitsemiani Clicktronicin tuotteita, paitsi kaiuttimien ja subbarin osalta. Kaapelointi tehdään Anthemiin siten, että kaikki laitteet ovat irti verkkovirrasta.

  Kun kytkin D2:een ensimmäisen kerran virtaa, meinasi tulla housuun, sillä laite ei inahtanutkaan. Ilmeisesti sen melkoisen suuret verkkomuuntajat keräsivät hieman 'varausta', sillä kohta virta tuli, eikä sen jälkeen ole ilmennyt vastaavaa. Olin jo tarttua puhelimeen:D

  Kaikki laitteeni (Satelliitti, digiboksi, DVD, televisio) toimivat hienosti heti kättelyssä. Laitoin televisiolle FullHD:n, johon D2 skaalasi kuvalähteeni ilman ongelmia. Digiboksin ja satelliitin kuva ei hirveästi kehittynyt suorasta scart-tv -kytkennästä, mutta toisaalta signaalin laatu ei arvaamalla parane. DVD:n kuva oli ehkä hieman parempi kuin suorassa kytkennässä HDMI:llä televisioon. Mutta en ole vieläkään kokeillut kuin hieman D2:n kuvankäsittelyominaisuuksia, jotka esim. AVSForumin mukaan vaikuttavat suuresti kuvanlaatuun. Itselläni asetukset ovat edelleen oletuksissa.

  Mutta ääni. En kuullut vastaavaa Meridianin G-sarjan laitteista, jotka omistin vuoden verran. Anthem D2:ssa on melkoisen erikoiset äänenkäsittelypiirit, joiden vaikutuksen kuulee. Ääni on upea sekä analogisista että digitaalisista liittimistä. Olen kuunnellut toistaiseksi musiikkia vain HDMI:n kautta. Kirjoittelen tästä lisää kun kokemusta kertyy.

  Tänään siis ostin PS3:n, joka minulla oletuksena olleella Anthemin firmware 1.11g:llä näyttää toimivan hyvin. AVSForumilla jotkut ovat maininneet lämpöongelmista kuumana käyvällä D2:lla. En tiedä ovatko nämä totta vai ei, mutta itse sijoitin D2:n heti vapaaseen ilmatilaan, eikä PS3:n neljän tunnin käytön jälkeen ole ongelmia. Ilmoittelen jos niitä tulee. Aika hurjaa ajaa 'Motorstorm':ia (PS3:n julkaisupeli) tällä laiteistolla... Vaikutelma on melko epätodellinen.

  Summa summarum: D2 on upea laite, jota vastaavaa ei ilmeisesti saa kymppitonnia kalliimmallakaan, koska yhtä saumattomasti kuvan ja äänen yhdistävää laitetta ei taida markkinoilla olla. Mistään ei ole tingitty. Aceman toivottavasti ehtiessään käsittelee kuvapuolta minua asiantuntevammin. Palaan asiaan kun kokemuksia kertyy enemmän.
   
 17. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 565
  Saadut tykkäykset:
  132
  No nyt viikonloppuna oli jo meikäläiselläkin vähän reilummin aikaa tutustua AVM50:n sielunelämään. Kokemukset ovat enimmäkseen positiivisia, tosin eihän mikään ole koskaan täydellistä. Tai ainakaan vielä.

  Kuvapuolella aiemmin hommia hoidellut Lumagen HDQ ("antiikkinen" Sil504) vaihtui siis Anthemin sisuksista löytyvään Gennumiin. Enimmät toiveet kuvanlaadun paranemisen suhteen olivat tietty siellä videopuolella, lähinnä siis kotimaisen tikiteeveen suhteen. Kyllähän Gennum toi asiaan parannusta sahalaitojen suhteen, mutta ei paskasta saa kultaa hiomallakaan. Ehkä juuri ja juuri siedettävää. HD DVD:ltä tuotu 1080i muuttuu Gennumin kautta minun silmieni mukaan virheettömästi p-muotoon. HDQ osasi kyllä sekin saman tempun, joten ei tässä mitään mullistavia eroja ole nähtävillä. HD DVD näyttää siis hyvältä, mutta niin se näytti ennenkin.

  Säätöpuolella Anthemin ottaa nokkiin HDQ:lta, mutta jälkimmäinen sisältääkin käytännössä kaiken mahdollisen. Digiboxin kuva komponenttina tuotuna oli kankaalla vähän sinne päin, joten kohdistussäätöjen kanssa joutui pelaamaan. Lumagenilla homma hoitui parissa minuutissa, mutta Anthemin kanssa säätöjen kanssa sai räpeltää oikein urakalla. Homma jatkuu varmasti vielä tämän jälkeenkin. Joo, Anthemin menut ovat myös nätimmät kuin Lumagenin Vision-sarjassaan suosimat (erittäin käytännölliset) rumilukset. JaniH voisi ehkä myös tykätä niistä. :D Digiboxin kuvassa oli myös aiemmin mainitsemaani outoa aaltoilua. S-videota käytettäessä sitä ei näkynyt. HDQ:n kanssa homma oli myös kunnossa samaa välikaapelia käytettäessä, joten vian paikallistaminen ei ole vielä onnistunut. Entäs se maalenkki? Siitä lisää myöhemmin...

  HDMI-lähteitä tuotaessa kohdistussäätöjen kanssa ei tarvinnut askarrella, mutta digiboxi ja DVD-soitin olivat komponenttituloa käytettäessä molemmat sivussa. Ainakin siis täällä Rubyn kanssa 1080p/60:lla. Toshiban XE1 oli laakista kohdallaan, A1:n kanssa reunoilla oli pikselin tai parin verran vihreää häröä. Tipalla overscania sekin hoitui. 48p palaa ehkä jossain vaiheessa kuvioihin, mutta eipä tuo 3:2-pulldown lopulta meikäläistä pahemmin stressaa. Askarrellaan jos jaksetaan.

  Niin, se DVD. Ehkä olen jo HD-soittimien tärväämä, mutta Pansu S97:n kuva ei jostain syystä oikein enää kolahtanut. Ei ainakaan komponenttina. Ja soittimen HDMI-liitäntähän oli mäsänä SDI-modifikaation takia, ja SDI-tuloahan ei taas Anthemista... noh, se siitä. Joku sitten nakkasi meikäläistä lähimetsikössä koirankusetusreissulla kivellä päähän, jonka seurauksena tunsin kotiin palattuani palavaa tarvetta hommata paikalle Denon 3930. SarkaPro:n Beni suostui pienen painostustuokion jälkeen luopumaan omastaan, joten kävin kärräämässä soittimen paikalle. Joo, kyllähän se kuva siitä kummasti parani. Gennumia ja Realtaa en vielä ole ehtinyt sen kummemmin vertailla, mutta sanotaan nyt vaikka niin, että Denonin tuottama 1080p riittää meikäläisen laatutarpeisiin "ikuisesti". Kuva kiersi Anthemin kautta tykille ongelmitta. Uutta DVD-kieputinta ei ole enää tarkoitus ostaa, mutta muistan horisseeni jotain vastaavaa ennenkin.

  Meikäläisen vanha ystävä Mr. Earthloop palasi siis Anthemin kera taas kiusaamaan auvoista arkeani. Töpselien kanssa on tullut muutaman viimeisen päivän aikana leikittyä oikein urakalla, mutta ratkaisua asiaan en ole tällä kertaa onnistunut löytämään. Anthemin hakiessa äänisignaalia vasen etukaiutin pörisee enemmän tai vähemmän, mutta signaalin lukittuessa probleema aina poistuu. Härö esiintyy HD DVD -soittimien kanssa, joten syyttävä sormi osoittaa tällä hetkellä HDMI:n suuntaan. Tämän kanssa voi kuitenkin vielä elää. Ensi viikolla pitää muutenkin hankkia pari uutta letkua, joten ehkä niistä löytyy apua ongelmaan... tai sitten ei.

  Ja se äänenlaatu noin muuten? Kyllähän sitä voi naama aivan peruslukemilla sanoa, että eteenpäin on taas menty. Edelliseen etuseen verrattuna varsinkin bassopäähän tuli selvä parannus. SACD-kiekot soivat myös analyyttisemmin kuin ennen. Olen siis tyytyväinen. HD-levyjen uusien ääniformaattien suhteen en nyt ole oikein vielä täysin vakuuttunut siitä, että onko kaikki nettihype ollut lopulta vaivan arvoista? Noh, mennään nyt sitten taas eturintamassa...

  Tässä nyt jotain tajunnanvirtaa muutaman päivän räpeltämisen jälkeen. AVM50 on todella monipuolinen peli, joten läheskään kaikkiin jippoihin en ole vielä ehtinut tutustumaan. Homma on nyt kuitenkin jo kohtuullisen hyvin mallillaan. Jatketaan räpläystä.
   
 18. lumikola

  lumikola Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2005
  Viestejä:
  625
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari lisäkommenttia. D2 ja PS3 eivät ole ystäviä toistensa kanssa yli 30 asteen huonelämpötilassa, eivät ainakaan minun D2:llani. Ilmastoinnin hankittuani ongelma poistui. Asia ilmenee satunnaisina blue screen:einä. Ei mitään vakavaa, mutta D2 (ja PS3) kuumenee sen verran, että hyvä ilmanvaihto on suositeltavaa.

  Muuten D2 on ollut aivan loistava. Hankin sen pariksi juuri Rotelin 7x100 watin d-luokan päätteen, eikä häiriöetäisyys ole ongelma. Uskomaton soundi ohjelmalähteestä riippumatta.
   
 19. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Laittakaapas herrat vähän hintatietoa Anthemeista. Eurohintoja kun ei juuri kotimaisten kauppojen saiteilla huudella.
   
 20. lumikola

  lumikola Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2005
  Viestejä:
  625
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla oli vaihtolaite, mutta luulisin että jonkin verran on neuvotteluvaraa maahantuojan nettisivujen hinnoissa. Samaa luokkaa kuin muillakin raskaamman hifin kauppiailla.