Kojelautakamerat

Keskustelu osiossa 'Digikamerat' , aloittajana pede, 06.04.2013.

 1. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  Itänaapurissa taitaa olla noin miljoona koelautakameraa asennettuna autoihin, koska liikenne on arvaamatonta ja liikennepoliisi varsinkin, puhumattakaan vakuutusyhtiöistä.

  Onko täällä entisessä alamaassa kokemusta näiden käytöstä ja suosituksia laitteiden osalta?
   
 2. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
 3. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  Tuo nyt oli tavanomaista jeesustelua ja pelottelua. En ole muuttamassa ajotapaa tai ajamassa rallia. Yksityisyyden loukkaminen oli täyttä bullshittia. Samalla voidaan sitten sakottaa kaikkia jotka katselevat autoani päin, salakatselusta, tuolla poliisijästin logiikalla. Löpinä kuvakulmista ja vääristelyistä oli käsittämätöntä. Jos vähänkään tietää todistajanlausuntojen epäluotettavuudesta ja subjetivisuudesta pitäisi poliisin kirkuen toivottaa kamerat tervetulleiksi. Kovasti täällä vastustettiin aikanaan takaikkunaan nostettuja jarruvaloja. Nyt ne ovat vakiovarusteita, syystä. Tuollaiset poliisin aivopierut... Hohhoijaa...  Mutta palataan asiaan. Kokemuksia, suosituksia?
   
 4. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  4
  Itse olen ihmetellyt, miksi nuo autoihin tarkoitetut kamerat ovat niin suurikokoisia möykkyjä jotka sisältävät pääasiassa tyhjää ilmaa? Samaten kuvanlaatu on monessa kamerassa (ainakin youtubesta katsottujen testivideoiden) perusteella aivan kauheata sontaa vaikka kaikissa kameroissa lukee nykyään isolla hd. Etsinnässä olisikin hyvällä kuvanlaadulla oleva 1920x1080 (minimi 24 fps) tarkkuudella kuvaava pienehkö kamera. Tällä hetkellä Blackvue DR500GW HD Wifi tuntuisi löytämistäni parhaalta, mutta testien mukaan kuva pikselöytyy todella pahasti jos kuvassa on paljon liikettä/yksityiskohtia (esim ajettaessa tiellä jonka reunoilla on puita) pienen bittinopeuden takia. Samaten koko on aika suuri.
   
 5. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ovatko GoPron HD Hero kamerat liian suuria? Uusin malli Hero 3 Black Edition kuvaa 1080p 60fps (4K cinema 15fps / 2.7K cinema 30fps / 1440p 48fps / 1080p 60fps / 960p 100fps / 720p 120fps). Hero 2 (kookkaampi kuin 3) tai Hero 3 White editionia saa halvemmalla ja niistäkin löytyy 1080p 30fps. Näihin on saatavilla jos jonkinlaista kiinnikettä ja mukana tulevilla Curved + Flat Adhesive Mounts sekä erikseen ostettavalla The Framella tuon saanee riittävän pieneksi myös peruutuspeilille. Tästä saa samalla kameran muihinkin harrastuksiin, mukana tuleva kotelo on 60m saakka vesitiivis. Hinta on vain aika kova, varsinkin Black Editionilla.
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2013
 6. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Onko GoProssa automaattinen "kiertävä silmukkanauhoitus"? Siten, että kamera nauhoittaisi tiedostoa jatkuvasti ja kirjoittaisi ylitse vanhemmasta päästä. Napin painalluksella sitten saisi irrotettua arkistoon talteen esim. viimeisimmän 15min ajan tapahtumat? Noinhan nuo dashcamit siis useimmiten toimivat.

  Puhelimeenkin saa tuollaisen toiminnon. Esimerkiksi DailyRoads Voyager ja Dashboard Cam. Näihin saa kuvaan myös GPS-nopeuden sekä vaikkapa karttakuvan. Voisi olla kätevä ainakin mikäli käyttää puhelinta muutenkin navigaattorina. Pelkäksi liikennekameraksi älyluuri olisi ehkä suurehko ja näkymää liiaksi peittävä.
   
 7. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 565
  Saadut tykkäykset:
  194
  Noh, jos koneessa ei ole media playeria tai kyseiselle videolle codeccia, niin ei työkoneeseen välttämättä niitä itse edes pääse asentamaan, koska usein admin-oikeudet puuttuvat.
   
 8. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma Hero 3 Black Edition on vielä toimituksessa, joten ei löydy omakohtaista kokemusta tuosta loopista. Pikaisella haulla törmäsin tällaiseen keskusteluun:
  http://goprouser.freeforums.org/looping-t11152.html#p63157
  Tuo on jotenkin hölmösti selitetty, eihä siinä ole mitään järkeä, että kamera tallentaisi edellisen (previous) videon päälle. Luulisi, että tallentaa niin kauan kuin korttia riittää ja alkaa siten tallentaa session ensimmäisen klipin päälle. Tuossa pystyisi sitten määrittelemään tallennettavien tiedotojen pituuden. Hero 3:ssa on wlan, joten jos softaa on yhtään mietitty, luulisi että kesken tallennuksen voisi kopioida tallennettuja tiedostoja johonkin ulkoiseen laitteeseen. Postista löytyi myös kuva tuosta "The Frame" setupista:
  http://instagram.com/p/VVrkV-uv9C/
  Adhesive mountilla tuon saisi liimattua ensimmäisen nivelen kohdilta suoraa peiliin. Ongelmaksi taitaa kyllä muodostua Hero 3:n lyhyt akunkesto, vaatii kyllä laturijohdon vetämisen kameralle, jos meinaa pidempiä tallennella.
   
  Viimeksi muokattu: 07.04.2013
 9. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  7
  Joskus jotain tuollaista Android softaa kokeilin (liekö useampaakin), mutta ongelmaksi muodostui puhelimen sijoituspaikka. Mulla on luuri telineessä siten että se on mahdollisimman hyvin käytettävissä ja nähtävissä, muttei kuitenkaan näkökentässä. Sijainnista johtuen kamera ei tietenkään näytä järkevästi ajosuuntaan, ja jos telineen siten kääntää että kameralla hyvä näkymä, ei luurin käyttö ole enää niin ergonomista. Muutenkin tuntui että luurin suorituskyky loppuu helposti kesken, varsinkin kun itse käytän sitä vielä tarvittaessa navigaattorina, musasoittimena, ja auta armias jos se vielä soi ajon aikana ja hf on käytössä - ei varmasti pelaa kuvaus järkevällä resolla ja fps:llä. :D Sikäli kompakti erillinen kamera kuskia häiritsemättömässä sijainnissa, ja tuo silmukka nauhoitus ja automaatti starttti kun sytytysvirrat tulee päälle olisi varmasti näppärin.
   
 10. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 182
  Saadut tykkäykset:
  29
  Miksi haluatte käyttää kameroita suomessa?
   
 11. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  4
  Koska aina välillä tapahtuu jotain mielenkiintoista tai hassua jonka voisi näyttää sitten jälkeenpäin jollekin. Mutta suomessahan ei tunnetusti saisi tehdä tai käyttää mitään jolle ei ole jotain hyvää ja perusteltua tarvetta.
   
 12. Ajoin tuossa Korkeavuorenkatua, vasemmalla pysäkillä oli bussi ja sen takana oli henkilöautoja. Oikea reuna oli täynnä pysäköityjä autoja ja jakelukuorma-auto nokka suunnilleen punaisen auton takapään kohdalla.

  Vasemmalta Tarkk'ampujankadulta kääntyi vauhdilla oikealle minua kohti nuoria täynnä olevan Opel, jonka kuski katseli vasemmalle. Pysähdyin kuorma-auton rinnalle niin lähelle kuin voi. Huomattuaan minut Opelin kuski ei millään ehtinyt pysähtyä eikä ollut tilaa ohittaa, joten hän jysäytti nokkien vasemmat puoliskot yhteen.

  Poliisi tuli tutkimaan tapahtumapaikan, teki mittaukset ja piirroksen. Sain kutsu Pikku-Roballe jossa kerroin tapahtuman ja näin piirroksen. Siitä puuttui kokonaan kuorma-auto ja muitakin autoja. Sanoin että piirros ei vastaa ollenkaan tapahtumapaikkaa, mutta poliisi ei sanonut yhtään mitään.

  Minulle tuli päätös että minut jätetään Tieliikennelain 104§ mukaan rangaistuskseen tuomitsematta.

  Meni tuohtuneena esimieheni luokse kertomaan päätöksestä. Hän sanoi että en saanut sakkoa ja vakuutus hoitaa firman auton niin annetaan asian olla.

  Vieläkin vituttaa korruptoitunut tai puoskaroinut poliisi. Opelin kuski oli erään tunnetun vaikuttajan poika ja hänellä kyydissä monta todistajaa.

  Jos mulla olisi ollut kojelautakamera, olisi totuus selvinnyt ja syyllinen saanut rangaistuksen. Kaikissa autoissa pitäisi olla jo tehdasasennettuna kamera.
   
 13. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  Nimenomaan näitä varten on "vakuutus" sen kameran muodossa hyvä olla. Tuskin se poliisi nyt korruptoitunut on, mutta kun nopeista tapahtumista saa sekaisia osapuolten ja todistajien epätarkkoja tieoja, pitäisi olla joku oraakkeli jos asian selvittää.

  Tuolla nyt ainakin näistä keskustellaan: http://forum.dashcamtalk.com/viewforum.php?f=1

  itse olen aika lähella Blackvue DR500GW HD Wifi + powermagic packin tilaamista.

  edit:

  tuossa pari vuotta sitten kolme tumpeloa onnistui osumaan autooni puolen vuoden sisällä. kaikissa kolmessa autoni oli paikallaan. eka peräänajo liukkaalla, toka peruutti sivuun ja kolmas parkkeerasi vauhdikkaasti ajamalla suoraan taskuun, hipaisten omaa kotteroani.

  ekassa otin kännykkävideolla "tunnustuksen" videolle. en jaksanut papereita värkätä kun pimeässä en nähnyt mitään vaurioita. tokassa tumpelo2 peruutti suoraan takavanteeseeni ja sai kolhun, mutta mulle ei tullut mitään havaittavaa. otin taas varmuudeksi tunnustuksen kännykkävideolle. kolmannessa pienet naarmut sivupuskurin pehmeämuoviosassa, johon laitetaan sähköjohto lohkolämmittimelle. otin taas tunnustuksen kännykkävideolle. missään ei ollut sitten syytä jatkaa siitä.

  kojelautakamera oli saanut töyssyn paikalaan olevasta autosta ekalla. muilla olisin voinut säästää ja sitten olisi näkynyt kun menemme auton eteen neuvottelemaan.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2013