Kohtalaisen laadukkaat nappikuulokkeet?

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Hurppasurppa, 16.01.2006.

 1. Jani_p

  Jani_p Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2005
  Viestejä:
  304
  Saadut tykkäykset:
  2
  Oiskos hyviä ehdotuksia napeista polkupyöräilyyn? Kossin sparkplugeissa haittaa lähinnä tuulen suhina, ei niinkään johtojen hankaus/heilunta. Tietenkin jos saa suhinan kuriin niin johtojen hankaus/heilunta alkaa kuulua..
   
 2. Snaques

  Snaques Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2005
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omien kokemuksieni perusteella suhina katoaa vain jos kuuloke on täysin eristävä IEM ei mikään canal phone yms. Senkun CX300:lla humina vielä kuuluu, mutta esim. nykyiset UM1:set sulkevat minut aivan omaan maailmaan. :love: Tuntuu kyllä että osa kohinasta välittyy myös suoraan korvalehtien välityksellä eli ei siitä huminasta varmaan ihan täysin voi eroon päästäkkään.

  Johdosta aiheutuvaa kohinaa voi helpottaa huomattavasti esim. kuljettamalla johto taskusta korviin paidan alla. :thumbsup:

  Pyöräilyyn en ehkä täysin eristäviä kuulokkeita kuitenkaan suosittelisi sillä se on hengevaarallista. Ainakin minä olen todellakin omassa maailmassani UM1:sten kanssa enkä kuule ulkomaailmasta mitään. Pelottava ajatus ajaa ne päässä ruuhkaisilla pikkukaduilla :confused:
   
 3. Jani_p

  Jani_p Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2005
  Viestejä:
  304
  Saadut tykkäykset:
  2
  No ei ehkä ihan ääntä eristävät tarttekkaan mutta vähän paremmin kuin sparkplugit. Niissä suhina vähenee huomattavasti kun päätä kääntää muttei silleenkään viittis ajella :rolleyes: Niissä pitäs olla jotkut spoilerit jotka ohjais ilman ohi :D
   
 4. 10inch

  10inch Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  1 154
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin nuo Sennheiserin cx 300:t, onko muilla ollut ongelmaa että ääni rätisee kun 3,5mm:n plugia hiplailee/tönii? Soittimena ipod shuffle, eivätkä sen omat napit rätise. Melko ärsyttävää, tarviskohan käydä verkkokaupassa vaihtamassa toisiin, vai onko liitin vain niin ohut että kunnon kontakia ei synny (ainoa mahdollisuus vaihtaa merkkiä?)
   
 5. Snaques

  Snaques Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2005
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuullostaa kyllä enemmän vialta kuin ominaisuudelta. Ei mun CX300:set ainakaan rätise millään soittimella vaikka liitintä vähä heiluttaski. Ja ne liittimethän on saman kokosia kaikissa kuulokkeissa.
   
 6. andor

  andor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.01.2005
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuten vastasin sulle tuonne toiseenkin ketjuun, niin ihan toi sun Koss Plug + pehmustetulppien päivittäminen parempiin olisi varmaan hyvä vaihtoehto äänieristyksen parantamiseen. Ihan apteekista saatavat tulpat toimivat kuin junan vessa. Tässäpä oikein kuvalliset ohjeet:
  http://www.pbase.com/arn/koss_plug

  Paremmin eristäviä saman firman vaahtomuovitulppiakin on saatavilla, mutta en tiedä mistä. Tuo Plug toimii toimii tuollaisten parempien tulppien kanssa aivan mielettömän hyvin - paljon paremmin kuin originaalipehmusteilla varustettuna. Eristys riittää ainakin itselläni hyvin pyöräilyyn, johon noita Plugeja enimmäkseen käytänkin.
   
 7. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Mitkäs näistä nyt sitten kannattaa ostaa, lähinnä siis näiden erot?


  Sennheiser CX300 Ear Canal Headphones £17.99
  Sennheiser CX300-II ECO Noise Isolating Headphones £20.99
  Sennheiser CX300-II Precision Headphones £27.99
  Sennheiser CX400 Noise Isolating Headphones £34.99
  Sennheiser CX400-II Noise Isolating Headphones £34.21

  Eri väreille hieman eri hintoja ja nämä hinnat mymemoro.co.uk:sta.
   
 8. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitkä ovat parhaat nappikuulokkeet n. 200€ hintaluokassa?
   
 9. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 304
  Saadut tykkäykset:
  369
  Itse en ostaisi noista mitään. Ääni on ainakin CX400-MK II hyvä (todettiin Hifissä taannoin kohtuulliseksi), mutta kahden hengen taloudessa noita meni kahdessa vuodessa kolmet rikki: 3,5mm plugi taittuu 90 astetta heti liittimen jälkeen, mutta nivel on pehmeän muovi/kumisukan sisällä ja taittuu taskussa, mikä aiheuttaa kosketuhäiriöitä ja lopulta toisen kuulokkeen mykistymisen. Käsittääkseni noissa kaikissa liitin on samanlainen. Eli 3,5mm liittimestä lähtevän johdon suojana on irtonainen/erittäin heikosti kiinnitetty kumisuojus päällä.

  Sen sijaan CX-800 (jos oikein muistan) tuo taite oli kovaa muovia ja taittaminen olisi vaatinut pihdit tai vasaran. Suojus oli myös kiinni 3,5mm plugissa niin tiukkaan, että sen irtikuorimiseen olisi tarvittu veitsi. Niissä tosin sitten olikin aavistuksen riipivä diskantti ja varatulppien saaminen yhden kadottua oli käytännössä mahdotonta (edes maahantuojalla ei ollut ja huoltoa en saanut kiinni)...
   
 10. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Veikkaan, että Juhaa on ennättänyt jo ostaa nappikuulokkeet koska hänen kysymyksestään on mennyt jo reilu 1,5 vuotta.... Jos on tietoa parin sadan kuulokkeista niin mielellään otan neuvoa vastaan =)
   
 11. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 304
  Saadut tykkäykset:
  369
  :eek: Sori, enpä edes katsonut, koska tuo oli postattu.

  Hifimaailman testipenkissä oli taannoin nappikuulokkeita 200-600e. Tuon numeron voi ostaa netistä, tai lukuoikeuden iPadille, tai sitten minä saatan (viikonlopun aikana) jaksaa tarkistaa, onko ko. nro tallessa vai lainassa jossain. Sen muistan lonkalta, että voittaja oli Sonyn ~600e kustantava huippumalli, mutta testikakkonen tai ainakin "Hifimaailma suosittelee" leiman hinta/laatu -suhteesta ansainnut oli ~200e maksanut enmilläänmuistamikä. :)
   
 12. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  664
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tuosta testistä puuttui valitettavasti Westonen ja Etymoticin kuulokkeet kokonaan, ilmeisesti koska niille ei ole maahantuojaa. Nuo on kuitenkin sen verta suosittuja ja laajalti käytössä että harmi juttu kun eivät vertailleet.

  Hifiharrastjajien palstalta löysin alla olevat listat, eli testissä oli:

  Sony MDR-EX1000
  Klipsch X10i
  Sennheiser IE 8
  Grado GR10
  Shure SE535
  Ultimate Ears Triple.Fi 10

  Ja arvostelun mukaan kolmen kärki:
  Sony
  Sennheiser
  Klipsch
   
 13. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Pari kuukautta sitten 11 eurolla (14 euroa postikuluineen) ostin eBaystä Sennheiser CX 300 II -kuulokkeet. Aidot tai feikit, en osaa sanoa kun ei ole vertailukohtaa. 43 euroa sama tuote maksoi verkkokauppacomissa tuolloin.

  Ovatpahan ilmeisesti maapallon parhaat 11 euron hintaluokan kuulokkeet. Ero kaikkin muihin aiemmin ostamiini halpiksiin tai jopa kalliimpiinkin malleihin on selvä. Puutteitakin tietysti on: yliherkät, ei synnytä tajuttomuuteen johtavia äänenpaineita, taajuusvaste ei ole ideaali, mutta toisaalta mikään ominaisuus/puute ei häiritse liikaa. Hintaansa nähden ylivertaisen hyvät ovat nämä vekkulit. Tottakai kun pannaan yksi tai kaksi nollaa lisää hintalappuun, saa parempaa äänenlaatua, mutta koska minulle kuulokkeet ovat vain tilapäinen pakko, en halua rahaa niihin tuhlata. Keväällä lopetan kuulokkeiden käytön ja palaan Oikeaan Kuunteluun, jossa siis käytetään korvatulppia ja halkaistaan ikkunoita Miesten Äänenpaineilla.

  Koska mukana tulleet kumitutit eivät sopineet korvilleni, raapivat ja puristavat liikaa, teen itse kertakäyttöisistä vaahtomuovikorvatulpista omat pehmusteet. Leikkaan kahtia yhden EAR Classic Soft -tulpan ja sitten leikkaan tulppien keskelle pienen reiän linkkarin saksilla. Kerran viikossa uudet leikkelen kun vaahtomuovi imee itseensä möhnää korvista.

  Äänenlaatu on huomattavan erilainen eri kumituttien ja toisaalta vaahtomuovipehmusteen kanssa. Mutta että mikä olisi paras, en osaa sanoa. Mukavuuden vuoksi käytän korvatulppapehmusteita ja tyydyn siihen äänenlaatuun minkä niillä saa aikaan. Oletan, että tukevammat bassot saisi jos korvatulppana käyttää 3M 1100 -mallia, jota joskus aion myös kokeilla. Korvatulppakuulokkeissa tosiaan äänenlaatu muuttuu valtavasti tulpan tiiviyden ja absorption vaihtuessa.

  Pidän kuulokkeita korvissa 12 tuntia vuorokaudessa eli 84 tuntia viikossa. Samaan ei pysty ohimoita puristavilla ja hiostavilla suljetuilla kuulokkeilla, joilla sinänsä pääsee järeisiin äänenpaineisiin. Avoimet hiljaa piipittävät ämmien korvanpäällis-kuulokkeet taas ovat täyttä paskaa, joita en kuuntele muuten kuin haulikolla uhattuna, ja silloinkin otan mieluummin yhden piipullisen hauleja vastaan.
  .
   
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 535
  Saadut tykkäykset:
  153
  Silloin kun itse hankin IEM:t, niin kolme kovaa merkkiä olivat Shure, Etymotic ja Ultimate Ears. Päädyin hankkimaan Ultimate Ears Super.fi 5 Pro -kuulokkeet, joihin olen ollut kovin tyytyväinen. Niiden hinta taisi Apple Storesta tilattuna olla 100-200 euron haarukassa. Ainoa ongelma näiden kanssa on ollut kaapeli, jonka olen joutunut korvaamaan muutamaan kertaan (Ebaystä tosin löytää helposti korvikkeita). Tämä toki on tuttua huttua kuulokkeiden ystäville, sillä samainen ongelma oli Sennheiser 600 -kuulokkeissa jne. En sitten tiedä, millä tolalla UE tänä päivänä on, kun Logitech on kanssa ovat lyöneet hynttyyt yhteen.

  Itse hankkisin IEM:t tänäkin päivänä niiden perinteisiltä valmistajilta eli esim. juuri Shurelta, Etymoticilta tai Ultimate Earsilta. Sony, Klipsch ja jopa Sennheiser eivät taida olla tunnettuja juuri IEM-kuulokkeistaan, ja mutu-tuntumalta voisin veikata, että ylhäällämainittuun testimenestykseen on voinut vaikuttaa se, että ko. merkkien mallit ovat halvempia.
   
 15. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Koomisena yksityiskohtana se, että kun liikkuu, esim. kävelee, niin kuulokkeiden kaapelit keräävät humisevaa ja kohisevaa ääntä korviin. Kaapelin ympärillä ilma pyörteilee ja panee kaapelin resonoimaan ja se kantautuu korvaan asti. Puhaltakaa omaan kaapeliinne niin huomaatte ilmiön. Kyse ei ole kaapelin nykimisestä vaan siitä, että kaapeli toimii aivan kuin pahvipikari-lanka-pahvipikari -puhelin.

  Kuuloketyypistä riippumatta pitäisi kaapeli mekaanisesti lukita johonkin absorboivaan/kiinteään klönttiin heti välittömästi korvan luona, jotta roikkuva kaapeli ei enää välittäisi värähtelyä korvaan asti.

  Sinitarraklöntti silmälasien sankohin tai ohimoon painettuna on halpa ja super-nörtti vaihtoehto. Sorbotaaniklöntti on tämän juppiversio.

  Lisäksi pitää teipillä tai hatulla/pipolla peittää koko korva+kuuloke niin, ettei se lyhytkään johdonpätkä (kuulokkeesta sorbotaaniin) pääse ottamaan ilmavirtaa vastaan. Tämän jälkeen on aivan sama mitä kuulokejohto etäämmällä tekee ja mihin se vatkaa, häiriöääniä ei enää kuule.

  Minä käytän kuulokkeita tuolilla istuen enkä tarvitse "johtoäänenvaimentimia".

  .
   
 16. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  664
  Saadut tykkäykset:
  7
  ^ Kannattaa ne kaapelit kierrättää ylä/etukautta korvanlehden taakse, ja piuha niskanpuolelta alas, jos vaan kuulokkeen muoto sen mahdollistaa. Kaikissa IEM tulpissa tätä ei ole oltettu muotoilun kannalta huomioon, joten se voi olla mallista riippuen hieman hankalaa. Noin menetellen saa kuitenkin "microphonics" ilmiön aika hyvin tapettua, ja muutenkin piuhan piiloon ettei se roiku edessä häiritsemässä.
   
 17. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Tuo reititys vaatii erikoiskaapelia tai erillistä kaapelin suojasukkaa, joka on lähes mahdoton pujottaa päälle valmiiseen tuotteeseen. HALPOJEN kuulokkeiden kaapeli ei kestä ihon eritteitä, vaan muovi imee kaiken itseensä ja sen jälkeen muovi kovettuu ja haurastuu ja lohkeilee rikki. Asia ei ehkä haittaa jos uusii kuulokkeet vuosittain hygieniasyistä, joka onkin suositeltavaa halvoilla tuotteilla. On halvempaa ostaa uusi tuote kuin alkaa juotella niihin uusia erikoiskaapeleita/liittimiä tai tehdä muuta aikaavievää huoltamista. Silikonikaapeli ja Neutrikin kullattu pistoke maksaa enemmän kuin uusi 11 euron tarjouskuuloke. Ja juottaminen on pirun hankalaa, koska hento kuulokekaapeli useimmiten on eräänlaista lakattua Litz-lankaa kymmenine säikeineen. Lakka pitää joka saatanan säikeestä erikseen mekaanisesti raaputtaa tai polttaa nestekaasuliekillä pois.

  Huippukuulokkeissa kaapeli lienee silikonia tai tekstiiliä tai mitä lie ihmeainetta, ja ne kestävätkin paremmin happoja, suolaa, rasvaa sun muuta iholla asuvaa mönjää. Juppikuulokkeet johtoineen sietävät myös pesuaineita paremmin kuin kiinalaiset pilipalimuovilaadut, eli kalliita kuulokkeita kannattaa pestä ja huoltaa jos haluaa nauttia niistä vuosikausia...vuosikymmeniä. Valmistajan suosittelemilla pesuaineilla pesu tehtäköön, koska eri muovilaadut pilaantuvat/puhdistuvat eri kemikaaleilla.

  Esim. nämä mainitsemani CX 300 II -kuulokkeet olivat kaapeliltaan uutena tahmeat mattavalkoiset, mutta ihorasvaa yms. pinnalleen saatuaaan kaapeli on nyt muuttunut liukkaaksi ja hieman kiiltäväksi. Tuskin viitsin vaihtaa kaapelia jos se joskus hajoaa, ostan mieluummin uudet kuulokkeet.  Niskan kautta kulkeva kuulokekaapeli tuppaa minulla jäämään aina johonkin jumiin ja kuuloke riuhtaistuu irti korvasta. Esim. jos kumartaa päätä, kuuloke irtoaa. Kaapeliin ei jää riittävästi löysää joustovaraa kun se kulkee niskassa/selässä. Pään kääntäminen myös repii toisen kuulokkeen korvasta. Siksi käytän edessä vapaasti roikkuvaa johtoa. Sen jumiin jäämisen ehtii ajoissa aistia ja lopettaa johtoa riuhtovan liikkeen ennen kuin kuuloke irtoaa. Löysä johdin alkaa ensin pingottua eli kiristyä ja siitä tuntee kaapelin jääneen loukkuun jonnekin ja ehtii reagoida ajoissa.

  Jos ulkona käyttäisin kuulokkeita, sitoisin ne päähän, esim. lippikseen tai fillarikypärään. Afrotukkaiset tietysti piilottavat kaiken tukkapehkoonsa, sinne lompakon ja musasoittimen ja omenan ja kaljapullon sekaan. Musasoitin tai känny tai muu soittovehje myöskin hattuun/kypärään kiinni. Eipä ole jumiin jääviä tai ilmavirrassa lepattavia piuhoja.

  .
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2011
 18. Sapa

  Sapa Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minäkään en ole oppinut käyttämään kuulokkeita oikeaoppisesti niin että kaapeli kulkisi niskan kautta. Aivan samat ongelmat kuin yllä mainitsit. Vaikka kuinka olen yrittänyt kiristellä ja löysytellä johtoa, niin aina päätä kääntäessä jompi kumpi kuulokkeista meinaa irrota korvasta tai vähintäänkin korvalehteen aiheutuu ärsyttävää painetta. Näin pidettäessä olen koko ajan tietoinen kuulokkeista.

  Parhaiten minulle sopii niin että johto kiertää korvalehden yläkautta takaisin alas kropan etupuolelle. Tämä siis käyttäen Westonen kuulokkeita, joissa johto suuntautuu kuulokkeen muodon takia pakostikin ylös. Näissä johdoissa ei edes ole kumista kaapelinohjuria enkä sitä edes kaipaa. Kuuloke pysyy paikallaan eikä siihen aiheudu minkäänlaisia voimia jos ei nyt johdosta oikein kunnolla nyi. Kuuloke istuu niin hyvin että sitä ei liikkeessä edes huomaa. Aluksi pelkäsin, että johto hiertäisi korvan taustaa, mutta ilmeiseti tämä kaapeli on sen verran pehmeää, että minkäänlaisia ongelmia ei ole ollut. Käyttöä on takana useampi vuosi.
   
 19. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  664
  Saadut tykkäykset:
  7
  Korvanlehden yli ja piuhat niskan taa tyylissä kaapeliohjuri on aika must, silloin pysyy paremmin paikoillaan. Toki silloinkin pitää piuha laittaa siten että siihen ei kohdistu vetoa (riippuen miten paljon liikkuun kun kuulokkeita käyttää). Kotona tulee kompuutterin ääressä käytettyä custom IEM tulppia kyllä suurimman osan aikaa niin että piuha tulee edestä, mutta toisaalta silloin ei juuri liiku kun istuu paikoillaan, ja piuhat ei haittaa vaikka tulevat leuan alta.
   
 20. Sapa

  Sapa Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  Totta on, että en ole käyttänyt kuulokkeita joissa tämä kaapeliohjuri on ollut, eli en voi sen tarpeellisuudesta tai vaikutuksesta sanoa sen enempää, mutta en silti oikein usko että sillä olisi kovinkaan paljon vaikutusta siihen kuinka paljon se johto nykii niskasta. Eli yksi ongelma niskan takaa johtoa vietäessä on ainakin minulla ollut että se, että se on ikäänkuin tarttunut kiinni niskavilloihin. Vaikka kuulokkeet eivät ole tämän takia välttämättä irronneet korvista, on tästä aiheutunut se että olen jatkuvasti tietoinen siitä että minulla on kuulokkeet korvissa. Tämä ennenkaikkea on ollut se ärsyttävin tekijä niskan takaa johtoa pujotettaessa. Tässä voi tietysti olla henkilökohtaisia eroja paljonkin. Pitäisi päästä joskus testaamaan kunnolla noita erilaisia johtoja ja kuulokkeita. Tämä ei vaan ainakaan suomessa onnistu helpolla.
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2011