Kohtalaisen laadukkaat nappikuulokkeet?

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Hurppasurppa, 16.01.2006.

 1. Juhe

  Juhe Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2003
  Viestejä:
  891
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lainataan vanhaa threadia, koska oma aihe liippaa niin läheltä.

  Tammikuussa olen menossa jenkeissä käymään ja ajatuksena on ostaa sieltä in-ear kuulokkeet.
  Tällä hetkellä olen päätymässä tänä vuonna julkaistuihin Shuren SE215 kuulokkeisiin.

  Onko kenelläkään kokemusta noista? Aikaisemmin on ollut käytössä Sennheiserin CX300 kuulokkeet, jotka hajosivat nyt muutaman vuoden jälkeen. Shure näyttää myöntävän kuulokkeille jopa kahden vuoden takuun, mikä miellyttää. Jonkin verran ulkomaisia foorumeita selanneena, kuulokkeet ovat hintaluokassaan saaneet kehuja äänenlaadusta. Näitä tulisi kuunneltua lähinnä iPhonen/iPodin kautta ja musiikkimaku on aika kaikenkattavaa painottuen kuitenkin raskaampaan musiikkiin. Tärkeänä ominaisuutena myös hyvä äänen eristävyys.

  Kokemuksia tai mahdollisia muita vaihtoehtoja otetaan vastaan.
  Hintaluokka jenkeistä maksimissaan n. 100 dollaria.
   
 2. Orson

  Orson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sennheiser CX300 II -kuulokkeiden vasen elementti mykistyi lähes täysin ja laitoin kyseiset kuulokkeet vaihtoon. Jonkin verran tutkittuani löysin useampia arvosteluita, erityisesti seuraavan threadin, jossa arvosteltu jo 220 eri nappikuuloketta: http://www.head-fi.org/t/478568/mul...red-sony-mdr-ex300lp-mdr-ex600-added-02-07-12

  Pelkästään testin innoittamana laitoin HiSoundAudio Crystal:t tilaukseen Frogbeatsista. Kuulokkeet saapunevat ensi viikolla, jolloin voin kirjoitella jonkun sanan itse kuulokkeista. Tarkoitus käyttää noita Samsung Galaxy SII:n kanssa.
   
 3. Toni W

  Toni W Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.01.2005
  Viestejä:
  343
  Saadut tykkäykset:
  0
  Loistava linkki, kiitos! Nyt kun firmware päivityksen pitäisi korjata Lumia 800 äänenlaatuongelmat, niin täytyy hankkia myös hieman paremmat kuulokkeet ja jollei tuolta löydy vaihtoehtoa, niin ei mistään....
   
 4. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 307
  Saadut tykkäykset:
  371
  Tuli tilattua käytännössä sokkona Klipschin Image S4 nupit, kun onnistuin hukkaamaan Sennheiserin CX-880 yhden tulpan, ja uusi tulppasarja olisi maksanut ~45e. No, ne olikin jo riipivän kirkkaat joillakin metalliraidoilla (esim. saundillisesti todella rosoinen Sentenced: Neverlasting meni totaalisesti yli).

  Soittimena iPod Classic 160GB, jolla ikää vuoden verran (näissä jotain sukupolvia?), äänenä accurateripistä ALAC:ista lennossa iTunesilla käännetty 256kbs/AAC. Varmaankin överi bitrate, mutta kun 12 800 kappaleen kirjasto upposi tuollakin karvan alle 100GB, niin miksi käyttää pienempää? Itseasiassa 320kbs olisi mahtunut..

  Asiaan, normaalit testiraidat soimaan eli Dire Straitsia peliin. Hyvä ääni, mutta bassokosteinen, oli ensivaikutelma. Ehkä kuvittelen asioita, mietin. No, sehän selviää laittamalla Massive Attackin Mezzanine tuuttaamaan mitä tahansa kolmesta ekasta raidasta. Volume jossain 80-90% paikkeilla, kuten mulla aina.

  Voi sen perkele, kyllä karisi vaikku korvista ja tärykalvot... tärisivät? Bassoa tulee auttamatta ihan liikaa. Nyt ei puhuta mistään pienestä bassovoittoisuudesta, vaan siitä, että joku on ruuvannut bassoille jonkun +10db amish-bassoa-autoon -korostuksen.

  No, iPodissa on EQ, jota en ole ikinä ennen käyttänyt. Kaikkien ihmeellisten "pop", "rock", "puhe" ja "Captain Jack" moodien lisäksi sieltä löytyy "basso heikennetty" (tjsp). Tunnin kokeilulla eli tuttua raitaa soimaan, vertailuna kotistereot sekä muistikuva Sennheiserin CX-400 MKII ja CX-880 mallien toistosta ja bassot jäivät equsta pienemmälle. Muutoin äänessä ei mitään huomautettavaa, päinvastoin, todella hyvät nappikuulokkeiksi.

  Summa Summarum: varmaan loistavat vehkeet, jos musiikista on pakatessa syystä tai toisesta laskettu bassojen tasoa (eikös näin käy, kun pudotetaan pakkaus alle 128kbs?) tai jos soittimesta ei niitä lähde - tai jos pitää todella runsaasta bassosta - niin varmasti loistava valinta. Mutta tuolla pakkauksella ja Classicilla bassoja on pakko pudottaa. Periaatteesta en oikein välitä mistään kategorisista equista äänentoistossa, mutta nyt on pakko käyttää.
   
 5. Blaqua

  Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  698
  Saadut tykkäykset:
  25
  Onko kukaan huomannu samaa että sennheiserin nappikuulokkeissa laatu on laskenut ainakin alle 100 euron malleissa kuin lehmän häntä? Itse epäilen että ainakin yksi syy on että ennen kuulokejohdoissa oli paljo paksumpi johto kuljettamassa sähköä. Ja toinen tietty että ne tehdään mahdollisimman halvalla.

  Toinen mikä ihmetyttää että sennheiser on kokonaan poistanut sivuilta sennheiser.com/qr osoitteen, josta pystys edes katsomaan onko tuote aito :D Ilmeisesti piraattimallit ja aidot napit ei eroa enää äänellisesti yhtään niin turha pitää edes sivulla tuota sarjanumeron tarkistusta?

  Vois samalla kysyä että onko kellään kokemusta noista langattomista sennheiserin napeista?