Kodin remppatopic

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana säätäjä, 11.01.2010.

 1. Nomber

  Nomber Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.03.2006
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pakko oli vaan laittaa jotain vedenkestävää tohon kohtaan niin ei voinut puuta laittaa ja itse pidän tuon lasiseinän luomasta valoisuudesta. Ikkunasta paistaa kivasti aurinko koko kylppäriin kun on toi lasiseinä.
   
 2. Pyöveli

  Pyöveli Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2004
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielenkiintoinen remppatopicci. Ihmiset on selvästi laittaneen asuntojaan hyvällä maulla tai sitten tänne on eksyneet kaikki "sisustajat" tai ne joiden vaimoilla/tyttöystävillä/rakastajattarilla sitä silmää on.

  Itse tein (ja teen edelleen) 70-luvun omakotitaloon pitkäjännitteistä remppaa. Nyt on laitettu mm.
  • Vesiputket pintaan valun sisästä
  • Kaikki Ikkunat ja ovet uusittu
  • Uusi lämmöntalteenottokone
  • Vessat, kylpyhuone ja sauna uusittu
  • Keittiö uusittu
  • Julkisivu muutettu puusta tiiliseksi
  • kaikki lämmittimet uusittu (talossa suora sähkölämmitys)
  • vanha avotakka muutettu hieman taloudellisemmaksi asentamalla takkasydän
  • Sisäpintoja maalattu, tapetoitu tai muuten vain korjattu (tämä on edelleen kesken)

  Eli rahaa on palanut varsin mukavasti - aika paljon on tullut teetettyä ammattilaisella, lähinnä itselle on jäänyt nuo maalaushommat ja kaappien asennukset. Ensi kesää odottaa vielä eteisremontti ja mutama huone, sillä levyjä ja sahausta on mukavampi tehdä ulkosalla kuin olohuoneessa.

  Seuraavaksi vuosiksi on jätetty sitten katon remontointi tai ainakin eristeiden lisääminen yläpohjaan, sillä nyt tuntuu että ilmanvaihtokone lämmittää enemmän välitilaa kuin asuntoa... Lisäksi ilmalämpöpumppu on hankintalistalla. Lisäksi talon yhdessä "siivessä" on nyt käyttämätön huone johon tulen tekemään kotiteatterin kunhan saadaan nämä muiden tilojen rempat kuntoon.
   
 3. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia linkeistä, täytyy laittaa varsinkin tuo Tikkurila muistiin. Liberonin litkuja oon tutkinu ku pääsis itse nakertaan omaa ruokaryhmää (lue sohvapöytä tjms pienempää alkuun :rolleyes: ) mutta tolla sivulla on paljon laajempi valikoima ku sillä missä ite oon ollu. Tosin ruudun kautta netin välityksellä oikean sävyn valinta malleista lienee yhtä helppoa ku rahojensa takas saanti kenosta, mutta pelaan mä silti kenoakin....

  Varmasti, tyylikäs kalusto, valitettavasti vaan nykypäivänä ei varmaan paljo "jurvalaisilla" fiilistellä ku marketit on täynnä edullisia ryhmiä... sääli sinänsä.

  Sitten vielä topiikkiin liittyen kysymys minultakin:

  Mistä mahtais löytää sellasia pieniä "kromattuja" pumppuja jotka pitää ylöspäin aukeavat keittiön yläkaapit avoinna? Kaiken maailman hela- ja keittiötarvikekauppoja oon selannu netissä, mutta noita en oo löytänyt... :confused:
   
 4. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Blum, joka valmistaa mm. kiskoja, saranoita tmv mekanismeja, tekee varmasti myös noita. Soita maahantuojalle ja kysy mistä saisi kuluttaja ostettua.

  Itse olen saanut tällaista erikoistavaraa muistaakseni kalustetukusta, jotka voivat tilata maahantuojalta mitä tahansa. Toimitusaika vain vaihtelee parista päivästä viikkoihin.
   
 5. Teukka76

  Teukka76 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  2 376
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kippioviin nuo pumput on kyllä 100x paremmat kuin perinteinen aukipitolaite.

  Saunaan tuli lauteet itse sudittua Liberonin spriipohjaisella maalilla, hyvin tuuletettu tila suotavaa...omaan käyttöön ei löytynyt suoraan sopivaa väriä joten sekoittelin itse 1/3 mustanharmaata ja 2/3 tummaa tammea niin osui saunan paneelien kanssa sävy aika lähelle. Saunan paneelit käsitelty Teknoksen saunalakalla.
   
 6. prkl

  prkl Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa ainetta käytettiin täällä. Laudesävynä käytimme Liberonin harmaata tammea ja seinäpanelit sävytetyllä saunasasulla, väri muistaakseni blackberry.
  Väri ei ole yksyhteen kun valokuvan ottaa salamalla mutta luonnossa himmeillä kuituvaloilla näyttävät samalta.

  Tuo liberonin laudesävy tosiaan kärtsää tosi pahasti, itse sävytin ja vedin suojaöljyt kesällä ulkona ja vasta kuivuttua kasasin lauteet.
   
 7. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 562
  Saadut tykkäykset:
  194
  Ihan kerrostalossako näin laajamuotoista sähköremppaa teette?

  Itse asustan 60-luvun kerrostalossa ja pistorasioita on liian vähän ja hankalissa paikoissa, mutta enpä ole noin suuresta rempasta osannut haaveillakaan. :confused:
   
 8. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Rivari toi on, vanhassa kerrostalossa tehtiin kyllä sama eli uusittiin piuhat ja rasiat, mutta ei keskusta. Silloin hintaa tuli 2000e, rasiat oli about halvinta mahdollista.

  Huoneissa lisärasioita on helpoin saada jatkamalla vanhaa:

  1) Auki vanha rasia
  2) Piikkaa auki sen 20cm vanhasta rasiasta lattiarajaan
  3) Uusi johto lattialistan sisällä uuteen paikkaan
  4) Rasiaporalla reikä seinään ja piikkaa 20cm auki lattiarajaan
  5) Pakkelit päälle ja rasiat kiinni

  Tällä tavalla saa kaikki johdot piiloon ja uusia rasioita. Tällä tavalla me lisättiin rasia jokaiseen huoneeseen jokaiselle seinälle.

  Uusi johto pitää vetää vanhalla rasialle, josta haaroitetaan. Tämä johto on siis se suojamaa. Suojamaa löytyy kyllä lähes aika kattoarasiasta, mistä aika usein nämä seinärasiat lähtevät. Tämän johdon pujottaminen putkeen menee about seuraavasti:

  1) Auki molemmat päät (katto ja rasia)
  2) Tekee vanhoista piuhoista "koukun" ja pujottaa "koukkuun" uudet johdot (3kpl), joissa päässä samanlainen koukku.
  3) Toinen vetää vanhaa kaapelia ulos rasiasta ja toinen syöttää uutta kaapelia kattorasiasta. Tarpeen mukaan suihkuttaa silikonisprayta kaapeliin, jotta se liukuu hyvin

  Hyvin harvoin johdot jumittaa tällä tavalla vanhaan putkeen. Jos ne jumittaa, yleensä kyseessä joku naula/ruuvi seinässä / ovikarmissa, joka siten estää kaapeleiden liikkumisen putkessa

  Jos halvalla haluaa selvitä, tekee kaikki muut paitsi kytkemiset itse.

  Lopputuloksena on sitten 2000-luvun määrä maadoitettuja rasioita hyvinkin vanhassa kämpässä :)
   
 9. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 959
  Saadut tykkäykset:
  115
  Mistäs nuo portaat on hommattu? Muutenkin toki näyttää oikein hyvältä!
   
 10. José Carioca

  José Carioca Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerrankin todella hieno asunto, tyylikäs! :naminami:
   
 11. M.R

  M.R Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.01.2006
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Portaat on hommattu Leppävirran kierreportaasta ja maalautettu mustaksi. Askelkumit ostettiin paikallisesta kumiliikkeestä.
   
 12. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Pakko antaa vielä erityiskehut noista portaista. Tommoisia olen aiiiina halunnut :thumbsup:
  Ei kyllä meidän lapsiperheeseen tule koskaan 2-kerroksista kämppää.
  Huippuhieno toi olohuoneen metallinen kattovalaisin
   
 13. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 856
  Saadut tykkäykset:
  736
  Miksi ei?

  Meillä on kaksikerroksinen asunto ja en voi muuta kuin kehua näin lastenkasvatuksen näkökulmasta. Meidän 2-vuotias tyttö on oppinut hienosti kulkemaan portaissa eivätkä ne ole sille mikään normaalia kummempi juttu. Toisin kuin paljon vanhemmatkin lapset, joiden kotona ei ole portaita, jotka meillä käydessään juoksevat portaita ylösalas ja sitten jossain vaiheessa tulevat mukkelismakkelis alas. Ja vanhemmat tietenkin ovat kauhuissaan, kun lapset ovat portaissa leikkimässä.
  Ja toisaalta muualla käydessä portaat eivät myöskään ole sellainen asia missä pitäisi alkaa leikkimään, kun ne löytyvät kotoakin. Ja jos joskus portaissa pitää kulkea niin onpa ainakin tuttua huttua tytölle.
  En tosin tuollaisia kierreportaita kotiin laittaisi, koska niissä on helpompi kompastua ja sen jälkeen tullaankin alas asti koko matka.

  Meillä rappuset muuttavat suuntaa puolessa välissä, joten koskaan ei voi koko matkaa tulla alas asti. Niissä on myös pehmeä kangas päällä, joten ne eivät ole kovin kovatkaan.

  M.R:

  On kyllä todella tyylikäs asunto. Pitää nostaa hattua, kun on osaamista tehdä kämpästä noin hieno. :thumbsup: Meikällä ei riitä mielikuvitusta asunnon sisustamiseen jotta noin tyylikkään osaisin tehdä.
   
 14. Hellcat79

  Hellcat79 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.11.2007
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen löysin vihdoin aikaa ja kävin tilaamassa IKEAsta kaikki kamat mitkä oli tarkoitus tilata. Aikaa meni ihan tolkuttomasti ja hieman muutamat asiat ihmetyttivät. Tilasin samalla nyt keittiön ja kodinhoitohuoneen kaapit, sekä kaksi vaatekomeroa. Halusin kaikki kotiin toimitettuna ja varastosta kerättynä. IKEAn mies ei kuitenkaan saanut yhtä pikkupakettia mukaan toimitukseen vaan tuli ilmoitus: tuotetta ei voi toimittaa kotiin. Oli sitten pakko käydä noutovarastolla hakemassa tuo paketti :(

  Rahaa meni kiitettävästi. Kaksi vaatekaappia 1780€, Keittiön kalut 5800€ ja kodinhoitohuone n. 1200€. Vielä puuttuu pikkujuttuja kuten keittiöstä jää/pakastekaappi ja hana. Tavarat saapuu maaliskuun ekalla viikolla jolloin toivottavasti kaikki on siinä kunnossa, että tuota voi alkaa kasaamaan.

  Mistä muuten saisi Just-racksin tasoja?
   
 15. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Muuttettiin 2-kerrokseen ja vähä mietittiin, että miten toimii.

  Tällä hetkellä lapset on niin pieniä, että edes turvaporttia ei tarvitse. Sitten kun sen tarvitsee, niin ei se nyt kovin kummoinen juttu ole laittaa porttia
  joksikin aikaa turvallisuutta parantamaan. Ainoa vaiva nyt on, että vaipanvaihtopiste on yläkerrassa.

  Kunhan lapset kasvaa, ne osaa itse mennä portaissa. Sen jälkeen ei ole edes tuota vaipanvaihto-ongelmaa.

  Tietysti voidaan aina argumentoida, että rappuset on lapsille vaaralliset, mutta väittäisin kyllä, että lapset oppivat niissä liikkumaan paljon fiksummin jos ne rappuset on kotona, kuin jos niitä ei ole. Ylipäätään imo parempi on lähestyä asiaa siltä kannalta, että opetetaan lapsille asioita, kuin niin, että yksinkertaisesti poistetaan kaikki vähänkin vaarallinen ja toivotaan, että sitten joskus ollaan niin vanhoja, että onnettomuuksia ei enää pääse käymään.

  Ylipäätään kaksikerroksisuuden suurin haitta ei imo ole lapset, vaan mahdollinen asunnon tilan tunnun menetys: Monessa kämpässä rappujen sijoitus on hankala ja/tai rappuset ovat niin suuret, että ne vievät kohtuuttomasti tilaa.

  Suurin etu taas tilan rauhoittaminen erilaiseksi: alakerrasta löytyy nyt olohuone, vessa ja keittiö eli kaikki tilat joita tarvitsee, kun ihmiset tulee vierailulle. Yläkerrassa taas on pesutilat ja kaikki makuuhuoneet. Tällä tavalla makuuhuoneet on selkeästi omassa rauhassaan ja tästä on etua ihan vain omankin perheen kesken.

  Me myös nähtiin kaksi kerrosta mahdollisuutena tehdä tunnelmaltaan erilaiset tilat: alakertassa painottuu mustana ja vaalea kiiltävänä ja materiaalit on kontrasteiltaan suht voimakkaita. Yläkerta taas on tunnelmaltaan ihan toisenlainen: lattia on vahattua 1-sauvaista tammea, kaikki huoneet reilusti eri värisiä (aikakauteen sopivia kyllä) ja ylipäätään materiaalivalinnat rauhallisempia. Välissä taas on kiva siirtyminen: kiiltävät mustat rappuset ruskealla nahalla päällystettynä. Tällaista jos kävisi tekemään yhteen kerrokseen, homma tökkisi aika rankasti, ellei makuuhuoneet olisi sitten ihan kokonaan eri siivessä.
   
 16. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Juu, tottahan tuo on. Itse asuimme vasta 3-4. kerroksessa 1,5 vuoden ajan eikä talossa ollut hissiä. Siinä oppi vihaamaan portaita koko sydämensä kyllyydestä enkä voisi kuvitellakaan nousevani ainoatakaan porrasta enää koskaan. Tiedän että se pitäisi ottaa kuntoiluna mutta kun ajaa auton talon alle autohalliin ja nousee sieltä kahden lapsen (vauva + uhmaikäinen "kannettava" lapsi) ja neljän kauppakassin kanssa useita kertoja viikossa ylös neljänteen kerrokseen 6:n palo-oven kautta ja kantaa vielä vesipullot jne ylös niin kuntoiluaate vaihtuukin vi****kseksi aika äkkiä. No, Suomessa ei tuota vettä tarvitse onneksi roudata sisälle, vaan sen saa hanasta ;)

  Mutta tosiaan, yhteen kerrokseen olemme taloa suunnitelleet, kuten toisesta topicista käykin ilmi. Siinä on esim. takkahuone jonka tunnelmasta tahtoisin täysin erilaisen muun talon kanssa, mieluusti sellaisen Hard Rock Cafe henkisen pubin tapaisen ajanviettopaikan. En sitten tiedä miten tuo sopii talon muuhun suhteelliseen vaaleaksi suunniteltuun kokonaisuuteen...
   
 17. José Carioca

  José Carioca Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Takkahuone on kyllä niin 70-lukua.. Kai teille tulee tasakattokin siihen taloon? :rolleyes: Eikös sen takan olisi järkevintä lämmittää koko talo, eikä vain sitä turhaa huonetta, jossa sinulla ei oikeasti ole aikaa ikinä edes olla?
   
 18. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan samoihin aatoksiin ollaan tultu täälläkin, ja jo ennen tuon muksun syntymää asia alkoi kirkastumaan. No nyt asutaan hissitalon 1. kerroksessa, että jos pitää olla muksun kehityksestä huolissaan niin aika usein se itse kipuaa noi raput.

  Ja täällä Nokialla kun ei ole ihan tavatonta että sitä v***n vettä pitää kantaa pulloissa kerroksiin! :grr:

  Jos ihminen rakentaa itselleen taloa jossa aikoo olla loppu elämänsä, niin kai se on hyvä miettiä kuinka helppo siellä on kulkea 78 -vuotiaana kepin kanssa. Tai jos matkan varrella tulee liukastuminen / kolari / yms ja menee esim ihan vaan kuukausi pari pyörätuolissa tai edes kepeillä. Joo, tiedetään, jos ja jos, tontit on pieniä ja kaikkihan nykyään myy rakentamansa talon viiden vuoden kuluessa....
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2010
 19. DIAR

  DIAR Ugh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 206
  Saadut tykkäykset:
  9
  Viimeksi muokattu: 15.01.2010
 20. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1