Kodin remppatopic

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana säätäjä, 11.01.2010.

 1. Grr

  Grr Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.08.2003
  Viestejä:
  597
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tota...
  Jos sun kädentaidot on tällä tasolla, jätä maalaushommat ammattilaiselle. Niinku oikeesti. Tai varaudu nyt ainakin henkisesti siihen että tämäkin seinä menee kertaalleen uusiksi harjoitellessa.
   
 2. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  :confused: Varmempi tapa ryssiä maalaushomma on taatusti jättää pölyjen poisto pelkän harjalla huitomisen varaan, kuin että pesisi seinät siihen tarkoitetulla aineella.. Vai väitätkö että maalattavan seinän kuuluukin olla pölyinen optimaaliseen tulokseen pääsemiseksi? Harjalla ei vain lähde hieno hiomapöly. Jos harja olisi ylivoimaisen tehokas ja verraton pölyjen poistaja niin kai sellaisia käytettäisiin siivoamishommissakin enemmän kuin kosteita ja nihkeitä puhdistimia?
   
 3. Grr

  Grr Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.08.2003
  Viestejä:
  597
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onpa tää taas hankalaa. Lukekaa vaikka työohjeet siitä maalipurkin kyljestä jos ette usko mua tai maalarimestareita. Ne menee näin:
  0) pese
  1) hio
  1b) paklaa ja hio uudelleen jos tarvii
  2) pölytä
  3) maalaa

  Pesu on täysin turhaa ja maalitehtaiden propagandaa. Jos pohja on niin paskainen ja rasvainen ettei se putsaannu hiekkapaperilla, oikea työväline on sorkkarauta tai dynamiitti eikä mikään pesuaine.
   
 4. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uskotko enemmän maalipurkkia vai maalaisjärkeä oman kokemuksen kautta? Jos pinnassa on pölyä pölyttämisen jälkeen niin jätänkö sen pölyn siihen pintaan? Parantaako se pöly lopputulosta, hä?

  Ja miten se vaikuttaa mun kädentaitoihin jos varmuudeksi pyyhisi/pesisi pölyt pois, ne jotka sä jätät seinälle? Kenellä pallo hukassa?

  Jos pinta on aika virheetön niin onko pinta tarpeen rikkoa ja "pestä" satasella paperilla? Pesetkö astiat santapaperilla? Pelkkä hionta tuppaa silottamaan edellisen telauksen kuviota, ei ota yhtään "pohjalle".

  Grr, mies mies - tosi mies liikkeellä. Jos ei osaa maalata ns. ennen ensimmäistä kertaa niin ei kannata yrittääkään.:weep:
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2010
 5. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  Maalipesu on omissa maalaushommissa osoittautunut melko oivalliseksi aineeksi. Vanhasta lateksista lähtee paska kuin räjäyttämällä ja maalipinta jää hieman "tahmeaksi", joten uusi maali tarttuu hyvin.

  Lateksia on vittumaista hioa hiekkapaperilla. Kyllä 100x mieluummin pyyhkäsen pesuaineliuoksella kuin vetäsen jonkun hiekkapaperin viidessä sekunnissa tukkoon lateksimuruilla.
   
 6. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Omissa hommissa huomannut:

  Pinnan hiominen on pakollista vain alkydipohjaissa pinnoissa eikä silloinkaan pakollista. Lähes saman asian ajaa se maalipesu tiukalla seoksella ja jos se ei riitä, kevyt pesu ja otex aivan varmasti riittää.

  Ja mikään ei ole niin haitallista maalipinnalle kuin kevyt pölyjen pyyhkiminen kämpässä, jossa on tehty rankasti hiomista. Kevyt pyyhkiminen tai pölytys jättää pintaan pölyä, joka estää maalia kiinnittymästä pintaan. Kokonaan toinen juttu on, että tuleeko tämä koskaan näkyviin. Jos kyse on jostain seinän pinnasta, johon ei tule kulutusta, ei varmasti tule. Jos taas kyse on vaikka portaikosta, karmista tai nurkasta, maali lähtee aivan varmasti ajan myötä irti (tod näk joku kevyt isku).

  Esim omassa kämpässä tehtiin täysremontti todella kiire aikataululla ja pyyhin ovenkarmit pikkusen heikosti ihan lattiarajasta. Jo nyt vuoden päästä lapset on jyränneet näihin leikkikaluillaan ja tuloksena on pari muutaman neliösentin kokoista "reikää" uudessa maalipinnassa. Hyvin tyypillinen ongelma kun pölyä on jäänyt: 5mm päässä maali voi olla todella tiukasti kiinni, mutta 5mm päässä se on täysin pohjastaan irti. Ylempää, josta pyyhkiminen tehtiin hyvin, heikkoja kohtia ei ole nähtävissä.

  Nykyisessä kämpässä pyrittiin seuraavaan työjärjestykseen:

  Kaikki edes hiukan pölyttävä toiminta täysin valmiiksi ennen maalausta. Jokainen mahdollinen pakkelointi, paikkaus, laastisekoitus, hionta, jne jne valmiiksi ja mielellään mahdollisimman paljon paljon reikäporuksia sun muita tehtynä. Sen jälkeen kämpän totaalinen siivous lattiasta kattoon niin että kaikki pinnat (myös työvälineet) pyyhkittiin ja/tai imuroitiin ja pestiin. Käytännössä kämppä siis täysin pölytön ja sinne voisi vaikka muuttaa sisälle. Sitten tartutaan maalitelaan ja koko kämppä kerralla viimeiseen väripintaan asti. Ja kun kaikki maalaustyö on tehty, voi lähteä tekemään niitä viimeisiä juttuja, joista voi tulla pölyä.

  Nykyistä edellinen kämppä rempattiin liikaa huone kerrallaan, jolloin tuohon pölyn siivoamiseen meni ihan hervottomasti aikaa. Kun jokaisen huoneen joutui pesemään erikseen ja osan vielä pariin kertaan kun jotain muuta teki siinä välissä, aikaa meni hukkaan ihan tajuttomasti.

  Tässä maalauksessa on vielä sellainen, että omatoimirakentaja saa monesti esim talkooapua ja talkooavun taitotaso voi olla aika heikko. Siten maalihommia tulee suht helposti annettua liian aikaisessa vaihessa talkootyövoimalle ilman kunnon pohjapesua ja tästä voi sitten joutua kärsimään tulevaisuudessa. Tästä syystä omassa remontissa pyrin suunnittelemaan työt niin, että viikonlopun talkooporukoille löytyi aina jotain muuta helppoa työtä (jos ei muuta niin siivoamista).


  Mitä itse maalipesuaineisiin tulee, niin sitä en osaa sanoa, ovatko pakollisia vai ei, välillä käyttänyt niitä ja välillä käyttänyt todella tehokkaita yleispuhdistusaineita.
   
 7. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin - työhuone, jossa myös kuunnellaan musiikkia ja katsellaan leffoja on vihdoin viimein valmis. Huone oli aiemmin poikamme huone ja omaan kotiin muuton jälkeen remontoitiin kaikki pinnat lattiaa lukuunottamatta täysin uusiksi pari kuukautta sitten.

  8 vko sitten Maskusta tilattu Bellus Astor divaanisohva saapui. Kantajapojilla oli tekemistä kun toimitus oli kahdessa paketissa, joista toinen painoi liki 100kg. Kun purin pakkaukset, huomasin, että istuin-/selkänojatyynyt painavat kohtuu paljon, koska ovat isoja. Onneksi asutaan vain toisessa kerroksessa, eikä ole hissiä. Halusimme valtavan sohvan, mutta ei se liikkeessä ihan noin isolta näyttänyt. Mittaukset kuitenkin tehtiin ennen tilausta, ettei tule yllätyksiä. Tuon kokoinen sohva vaikuttaa positiivisesti huoneen akustiikkaan, kun massaa on toista sataa kiloa ja pehmustetta riittävästi.

  Sohva on 320 cm leveä, 100 cm syvä, divaaniosan pituus on 230 cm ja leveys 120 cm. Tähän mahtuu tarvittaessa pari vierasta myös nukkumaan helposti.

  Taiga stereokaluste on Sotkasta. Leveys 150 cm, oli myös tarkalla, että saadaan mahtumaan työpöytien viereen.
  Kalusteessa on ns. "retrosarja", eli Sony CDP-228SD vm. -92, Marantz PM45 (35th anniversary series) vm. -86, Yamaha YP-800 levysoitin vm. -76 sekä uudet Yamaha Soavo 2 kaiuttimet, Philips BDP7500 ja Toshiba HD-E1 teräväpiirtosoittimet syöttämässä kuvaa LG 32LG3000 telkulle. AKG K702 luurit pilkottavat vahvistimen alta.

  Laitteiston sijoitus on huoneen ehdolla toisessa sivussa, mutta toimii kuitenkin.

  Työpöydällä on vielä uusvanha Soundmaster NR-980 radio/CD

  Seuraavaksi otetaan työn alle olohuone....

  (Nyt pitäisi kuvien näkyä)

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 16.11.2010
 8. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Hifiharrastajilta ei voi kuumalinkittää kuvia, eikä niitä voi myöskään rekisteröitymätön henkilö katsella kuvan osoite osoiteriville kopioiden. Ts. en näe kuvia. Plazan gallerian kautta alkaisi näkyä.
   
 9. razorfish

  razorfish Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieno ketju, tullut stalkkailtua jo pidempään tätä, säätäjän remppoja jo klubbarista asti :)

  Mitä olette mieltä, voiko vastakkaiset isot seinäpinnat olla tummempia ns. Efektiseiniä, kun muuten seinät maalataan valkeiksi? Yleensähän näkee että on maalattu joko yksi tai sitten viereiset seinät tehostevärillä, mutta meillä on olkkarin remontti edessä ja isot seinäpinnat ei imo näytä hyviltä valkeina. Tv-seinä on 5 x 2.50 ja vastakkainen 6.5 x 2.50m. Noiden välissä olohuoneen tv:n puoleisessa päätyseinässä on sit ikkuna ja ovi parvekkeelle. Olisiko fiksuinta maalata ainoastaan tuo tv-seinä vai myös vastakkainen? Muut seinät tulee valkealla pl tehosteseinä, joka tehdään todennäköisesti tumman harmaalla raaputtamalla harjalla pystyraitoja/uria ja tähän tulee päälle hopealasyyri samalla tekniikalla. Meneekö liioitteluksi molempien seinien maalaus?

  Makkarin seinä toteutettiin tuolla värillä/tekniikalla ihan katuharjalla ja tuli mielestäli hyvän näköinen.
   
 10. anjupi

  anjupi Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.04.2001
  Viestejä:
  155
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käyppä tutustumassa Linnatulen valikoimaan. Meillä on heidän Anna-takka läpiluukulla ja ainakin vielä (asuttu vasta muutama kk) kaikki vaikuttaa hyvältä. Tuolta löytyy mielestäni useampikin malli, joka voisi täyttää mittatoiveesi. Leivinuunista en mene sanomaan mitään.
   
 11. jhu

  jhu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.12.2002
  Viestejä:
  490
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juurikin noin teimme tytön huonetta remontoidessa. Ikkuna- ja oviseinät tulivat lähes puhtaan valkoisella ja vastakkaiset seinät tummemmalla. Aiemmin oltiin itsekin tosiaan tehty vain yksi efektiseinä, mutta nyt kokeiltiin kahta seinää ja hyvä tuli. Toisin päin käännettynä voisi ajatella, että vaaleat seinät ovat efektiseiniä, koska niiden maalipinta-ala on pienempi. Sävyinä olivat Tikkurilan värikartasta X342 "Hyasintti" ja S503 "Lumikko" ja Harmonylla maalattiin.
   
 12. razorfish

  razorfish Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, täytyy varmaan vähän suunnitella noita värejä, tai jos vastakkaiset olis saman värisiä mutta vaan toinen raaputettu pystyraidoiksi tms. Hyvin muuten tuo lasyyri esiin pohjan epätasaisuuksia, nyt kun on spottivalo kohdistettu seinään niin näkyy läpi pari vaaleampaa vaakaraitaa mitkä on varmaan jotain maalausrajoja tms tumman pohjavärin alla. Ei kyllä pahalta näytä nytkään mutta en ehkä sittenkään isoa seinäalaa uskalla lähteä tuolla lasyyrilla maalaamaan ellei laita alle koko seinän mitalta tasoitetta. Nyt ollaan vaan pakkeloitu kolot (+hionta), pohjamaali alle ja pintamaali päälle.
   
 13. inska

  inska Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.08.2010
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Esitellään nyt oma "kotiteatteri". Isompaan asuntoon muuton myötä kämpälle tehtiin pieni meikkaus kuten myös olohuoneelle, joka toimii myös siis kotiteatterina. Tulihan siitä aivan eri näköinen. Uudelleen maalattujen kattojen ja seinien vaikutusta ei tietenkään kuvista oikein näe. On sillä vaan todella iso vaikutus siihen näyttääkö asunto "uudemmalta".

  Pohja suunniteltiin niin, että videotykille kankaan saa myöhemmin sijoitettua telkkarin päälle ja tykin takaseinään. Tällä hetkellä ei tykki ole kuitenkaan ajankohtainen, kun ei leffoja oikein kerkeä muutenkaan katselemaan keskeytyksittä. Enempi menee esim. musa-DVD:n katselussa aika.

  Kaiuttimet eivät ole aivan optimaalisesti sijoitettuna, mutta leffakäytössä menettelee noinkin. Kompromissihan tämä on; joko kaiuttimet sohvaa vastapäätä, tai ei kaiuttimia ollenkaan. Aika vähissä oli sijoitteluvaihtoehdot, kun en halunnut laittaa isojen ja matalle ulottuvien ikkunoiden eteen kulmassa mitään huonekaluja.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 14. alspe

  alspe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.10.2006
  Viestejä:
  4 245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitäs tykkäätte kerrostalo/-luhtitalon sisäovista, minkälaiset ovet antaisivat laadukkuuden tuntua vai onko tyylikkyys niistä kiinni?

  Nykyisellään on laakaovet ja muistaakseni ihan tällaiset kaffat + halvinta mahdollista valkoista karmilistaa.

  Väliovia tulisi ulko-oveen päin, 3.teen huoneeseen, pesuhuoneeseen ja makuuhuoneeseen sekä vaatehuoneeseen. Jospa vanhoihin karmeihin asentaisi järeämmät ovet, tymäkämmät listat 45 asteen jiirisauhauksella (nykyiset 90 kulmalla vaan päin yhteen koitettu saada sopimaan) ja paremmat kahvat.

  Millaisia virityksiä teillä on ns. hieman nykyaikaisesti sisustetussa kerrostalomiljöössä?

  Kuvissa esimerkit nykyisistä
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 30.11.2010
 15. mabe

  mabe Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.12.2003
  Viestejä:
  789
  Saadut tykkäykset:
  0
  Riippuu tuo oviasia todella paljon tyylistä mitä hakee.

  Arvokkuutta saa kyllä, jos laittaa 2-3 peilisen oven. Painavatkin ihan eri tavalla kuin tavalliset laakaovet.. (joskus olin mukana takuuvaihtamassa ja joutui ihan eri tavalla vääntämään noitten peiliovien kanssa)
  Ääntä nuo peiliovet eristävät paremmin, kun on sentään jotain massaa välissä. Niitä voi muutenkin helpommin paikata ja jälleenmaalata. Muutenkin ovat rakenteeltaan ihan eri luokkaa kuin nuo vähän ikean pöytälevyä muistuttavat kenno-ovet.

  Samoille saranoille pitäisi käydä uusikin ovi. Ainakin monia väliovia olen nähnyt, jotka ovat kiinni vain yhdellä järeämmällä ruuvilla per sarana. Tämä lienee joku standardimalli, joten karmeja ei tarvitsisi välttämättä vaihtaa. Jos saranamalli vaihtuu, on todennäköistä että karmitkin joudutaan samalla uusimaan.

  Esimerkkinä hyvän näköisestä väliovesta tuli vastaan tumma tammiovi kahdella peilillä. On arvokkaan oloinen, mutta ei välttämättä sovi sisustukseen tai talon henkeen. Tämäkin on kyllä listoitettu aivan väärin. Massiivisempi lista tekisi vähän enemmän oikeutta tuollaiselle ovelle.
  [​IMG]
  kuva www.ovimyynti.fi sivulta lainattu.
   
 16. aleksiet

  aleksiet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.08.2006
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan siistin näköiset valkoiset ovet. En lähtisi niitä vaihtamaan. Kahvat ja helat uusiksi, niillä saa uutta ilmettä. Ovien vaihto (etenkin jos karmit vaihdetaan) ei oo ihan pikkujuttu. Uusien ovien saanti täydellisesti sopimaan ja toimimaan on yllättävän vaikeaa. Vähän riippuen tietysti siitä mihin ne kiinnitetään.

  En ihan suoraan allekirjoita tota maben kirjoitusta. Itellä oli ainakin vanhat ovet paljon jykevämmät kuin uudet yksipeiliset peiliovet. Toki peiliovet olisi saanut paremmatkin mutta joku budjetti piti rempassa säilyttää. Vanhat ovet oli kuitenkin kauhean näköiset ruskeat joten ne meni vaihtoon.
   
 17. Teukka76

  Teukka76 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  2 376
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ei nuo peiliovet automaattisesti jämäkkää tavaraa ole, materiaali kertoo enemmän, puristeovet ivat semmoista heppoisempaa ja massiivipuuovet sitten vähän järeämpää, sekä peili- että laakaovia saa molemmista materiaaleista.

  Tuolla ovien materiaaleista infoa:
  http://www.jeld-wen.fi/index/ideat_ja_ohjeet/sisaoven_valinta/sisaovien_tekniset_tiedot.htm

  Ite laitoin rempassa Jeldwenin Trend sarjan 1-peiliset ovet noin 130€/kpl tiivistetyin karmein:
  http://kauppa.taloon.com/kuvat/k/jeldwen/jeld_wen_trendi.gif
   
 18. niksi

  niksi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.09.2005
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
 19. code.666.

  code.666. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.04.2003
  Viestejä:
  1 226
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mikäs tässä mahtaa toimia tv/hifi-tasona? Tyylikkään simppeli olis omaankin makuun.
   
 20. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  624
  Saadut tykkäykset:
  25
  Tarkoittaa, että karmeissa on tiivisteet, kynnys ei käsittääkseni liity asiaan. Tiivistetystä karmista on ainakin se hyöty, ettei ovet pauku ja jos oviaukossa on myös kynnys tiivisteellä, niin tällöin tulee varmasti myös äänieristehyötyjä. Toki täytyy muistaa, jos oviaukko tiivistetään kunnolla, pitää ilmanvaihto olla huolehdittu niin ettei tiivistetystä huoneesta lopu happi.