Kodin automaatioratkaisut

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana säätäjä, 21.01.2010.

 1. bj40

  bj40 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  2
  kiitti, tuollahan se onnistui. 10 firmiksestä löytyi vain beta versio mutta kai seon oikea, ainakin upposi :)
  edit: pitääkö tälle nethome serverille olla toi tellstick.conf kuitenkin kunnossa?

  tein tellstickin tuonne ja se ei kuitenkaan yhdistä siihen
  tellstickDuo
  [TellstickDuo]


  State: Not connected
  FirmwareVersion:
  ReceivedMessages: 0
  SentMessages: 0

  hm ei taida riittää virtanen, tikun irti otto ja takaisin laitto buuttaa koko raspin.. virtalähteen vaihto 2A versioon auttoi, mutta ei tikun löytyimiseen. nethomessa.

  edit2: selvisi, tellduksen softaa ei saa olla asennettuna tai ainakaan käynissä, nyt ilmestyi /dev/ttyUSB0 ja nethome saa yhteden tikkuun. :)
  raspin tikun irroitus ja sen jälkeen kytkeminen takaisin buuttaa edelleen, vaan eipä tuota tarvii irroitella
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2014
 2. bj40

  bj40 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  2
  "valotatko" nasty hieman tuota nethomea vielä :)
  miksi ne kytkimet pitäisi sinne lisätä vai pitäisikö lampun tila muuttua myös nethomessa jos painan katkasinta ?
  vanhoja parituksiahan (esim. kytkin-valaisin) ei kaiketi tarvitse purkaa jos haluan että kytkimillä voi säätää ilman että raspi olisi päällä ?

  toinen asia onko tuohon mahdollista ympätä owfs järjestelmää joka pyörii toisella koneella ?
  minulla on serveri missä pyörii owfs ja antureita kymmenkunta, josta lämpötilat ja sähkönkulutus tallentuvat mysql kantaan.
  en voi kuitenkaan liittää mittausta tähän raspiin.
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2014
 3. Nasty76

  Nasty76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2013
  Viestejä:
  194
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koitan valottaa asiaa. eli itellä ei ole yhtäkään katkasinta paritettu lamppu moduuleihin , pois lukien vessan liiketutka.
  itse siis koko järjestelmän konffanut niin että otetaan esim tuollainen nexan nelinappinen seinä kytkin sen olen mapannut nethomeen remap toiminnolla joten nyt mulla on kanava 1 remap ja kanava 2 remap näissä on vielä kummassakin on ja off toiminto.
  nyt luon lampun hatusta heitetyllä koodilla jonka paritan nethomen lamppuun. nyt lamppu toimii nethomesta on / off painikkeilla. nyt kun haluan tuota lamppua ohjata katkaisimella otan tuon seinäkytkimen vaikka kanava 1 ja off modeen laitan tuon lampun togglen nyt lampppu vaihtaa aina tilaa kun painan tuota yhtä nappia näin siis saan jokaiselle 4 napille oman lampun. suoraan parittuna taidetaan menettää koko nethomen idea. nyt voin ohjata lamppua joko nethomesta tai fyysisestä katkasimesta.toisen raspin datan saa helposti siirtymään udp paketteina raspista toiseen jos noitten välillä on lähiverkko. Kerran jo yhdelle foorumistelle parsin owfs systeemiini perl scriptit jotka saa lähettettyä nethomelle. tässä tapauksessa vaan ofs systeemi oli samalla koneella mutta kumminkin data meni samaan raspiin verkkopaketteina.
  Kädestä pitäen opastusta voin antaa vaikkapa skypessä ( teen valmiin scriptin) joten pääset alkuun kuin homma pelittäää.
   
 4. bj40

  bj40 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  2
  kiitos infosta, yritän vähän perehtyä jos saisin jotain aikaiseksi.
  tuolla on noita nexa remappeja useampia (nexaLCRemapbutton, NexaLCReamapbutton4, NexaRemapbutton)
  asentamani versio on tänään ladattu nightly.
  sain epähuomiossa tehtyä lampun (NexaLCLamp) jossa address on 0 ja kanava 1 ja se sammuttaa kaikki nexat vaikken yhtään niistä ole vielä ohjelmoinut nethomeen. :)
  ni se jäi vielä epäselväksi jos teen noin kuten neuvoit niin ja paina fyysistä nappia niin muuttuko kuvakkeen tila nethomessa kun lamppu esim syttyy?
  owfs:lle on se owserver jolla saisi ilmeisesti jaettua 1wire verkon palvelimien välillä pitää vielä tuohon perehtyä.

  skype tunnusta ei ole mutta lienee tuo msn messengeri pelaa sitä vasten taas. palaan asiaan jos tulee aihetta.
   
 5. Nasty76

  Nasty76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2013
  Viestejä:
  194
  Saadut tykkäykset:
  0
  Äh totta kai unohdin puolet tuosta valotuksesta. :D eli siis jos luot nethomeen tcp commandportin vaikkapa se oletus portti 8005
  sitten lataa vaikka putty terminaali ohjelma ja yhdistä TELNET tuohon raspin ip osoitteeseen ja porttiin 8005 nyt aukea musta ruutu siihen kirjoitettaan subscribe nyt kun painat jotain katkaisijaa tai kauko säädintä näet sen laitteen address osoitteen ja kanavan nyt tiedät millä kanavalla se mapataan remap toimintoon. logiggaa menee noissa niin että nexa lamp item on vanha koodipyörilen itemi sekä remap , taasen nexa lclamp on uudempaa ns. itseoppivaa järjestälmää mikä sinulla siis onkin ilmeisesti käytössä. Nyt ihan kädestä pitäen ohjeet alusta. elikkä telnetillä command porttiin ja subscribe siihen telnet ruutuun. nyt kun painatta nappia saat rivin siihen joka kuuluu suurinpiirtein näin event,NexaL_Message,Direction,IN,NexaL.Address,9540794,NexaL.Button,10,NexaL.Command,1,Value,
  nyt tästä nähdään joten sen napin address on 9540794 ja kanava 10 tama siis remappiin ja itseoppivan tapauksessa nexalcremap item , remap4 eroaa sillä että sielä on useampi "kanava" joten tuollaisen 4 nappisen kaukosäätimen saa nethomessa yhden remap itemin alle.
  nyt kun hoxaat tuon adrressin niin tee vaikka nexalclamp item jossa address on vaikka 953412 ja kanva 5.
  sitten nethomesta määrität tuon lampoon repeat kohdan paritus vaiheessa esim 20 ja nyt painat vastaanottimen paritus painiketta ja nethomesta tuon lampun on komentoa niin kauan että moduuli vastaa että paritus onnistunut yleensä vilkuttaa valoa johon kytketty.
  nyt kun kaukolta tulee koodi joka vastaa remapissa olevia arvoja ja remapissa on lamppu määritetty se lamppu menee päälle ja nethomessa myös lampun tila muuttuu eli pois päältä tai päällä.elikä uskon että olet alkuun ollut vain hukassa mistä nuo adressit ja kanavat löytää.
  Lamppuun siis voi keksiä sen kanavan ja addressin ja parittaa sen moduuliin , ja kaukosäätimet on sniffatta tuolta telnetin kautta commandportista.
  PS KUN moduulin paritus on tehty voi tuon repeat kohdan lampusta laittaa 2-5 välille riippuen kuinka hyvä signaali moduulille kulkee, mitä ennemmän repeatteja sen kaummin lähetys operaatio kestää ja pitkien ketjujen ohjaus ottaa aikaa. itsellä repeat 3-6 riippuen vastaanottimen asennus paikasta.. kokeilemalla selviää jos ei moduuli aina vaihda tilaa oikeen niin enemmän repeatteja sille lampulle. voi myös jäättäää tyhjäksi jolloin oletus tellstcik repeat 10 tulee voimaan.
  ymmärsinkö oikein että owfs server pyörii myös raspilla? vai onko joku oma kiinteä purrkki? jos raspi niin lähetys on helppoa nethome raspiin kunhan näitten välissä on verkkoyhteys.
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2014
 6. bj40

  bj40 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kiitos näistä, eiköhän nyt pääse eteenpäin. Telnettaus olikin jo hallussa.
  minulla on osa nexan kytkimistä noilla käsi säädöillä ja osa uudempaa mallia.

  Owfs pyörii debian serverissä , normi pc. Pitäisi olla kyllä identtinen tuo lähetys..
   
 7. Nasty76

  Nasty76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2013
  Viestejä:
  194
  Saadut tykkäykset:
  0
  jepu depianista lähtee kyllä lämpödata ulos kunhan on perl asennuttu , tuo buutti juttu taitaa olla raspin ominaisuus ei vika D itse ainakaan en uskalla usb laitteita lennosta laittaa sen verran tuntuu jotain ihmeellistä tapahtuvan kun alkaa buuttomaan tikun laitoista.
  Kattelen sulle jo valmiiks ton lähetys sciptan niin voin esimerkin laittaa jossain vaiheessa jos vaikka itse osaat sen parsia omaan tarkotukseen sopivaksi.
  Ps. jos sulla on niitä koodipyörällisiä niin se on helppo tehdä valitset sen nexa lamp itemin ja siihen oikeet koodit esim A ja 1 niin moduulin pitas totella nethomesta klikkaamalla on /off tai toggle functiota.
  täällä esimerkki perl scipt jolla pitas onewiresysteemistä saada lämpö udp lähetyksellä nethomeen.
  https://www.dropbox.com/s/a0qpt1ejg7oki0i/esimerkki1.pl
  nethomeen joudut tekemään myös udp command portin ja tunkkaa oikeiksi oisoitteet.
  lähetyksen voi testate ekalla rivillä olevalla sensor data rivillä otttaaa ekasta sensordata rivistä # pois ja laittaa tuon # merkin siihen alempaan sensordata kohtaan , silloin nethomessa pitäisi näkyä se ekan rivin lämpö 12.8 astetta.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2014
 8. bj40

  bj40 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  2
 9. Nasty76

  Nasty76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2013
  Viestejä:
  194
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mooros hyvä ohje mutta tuolla perl scriptalla saat lähetettyä suoraan debian serveriltä tuon one wire temp sensor arvon nethomeen eli raspi ei tarvii muuta kuin udp command portin ja ds1820 lämpötila plugarin jonka saat täältä. https://www.dropbox.com/s/emsuw7qdgqofuqb/plugarei.zip
  tietysti jos syystä tai toisesta et halua perl scriptei ajaa siinä debian servulla niin silloin tuon ohjeen mukaan saat tuon scriptin juoksemaan nethome koneessa ja perl scripti tuossa lähettäää arvon nethomeen ds1820 plugarille. Tuossa plugareissa on muukin näppärä plugari joka on omaa suunitelmaa mutta apuja saanut tuolta nethomen tekijältä , kiva tuolla on se nexa powersocket joka muuttaa lampun kuvakkeen kaukosätimeksi simuloimaan tuollaista on off pistorasiaa . plugarit saa toimintaan nethomessa purkamalla tuo plugarei.zip nethome plugings kansioon. ja käynnistämällä nethomen uusiksi. tämän jälkkeen plugarit löytyy sieltä nethomen create / edit linkistä.
   
 10. anon4340

  anon4340 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.04.2002
  Viestejä:
  287
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jatkan yksinäisenä sutena tämän Nexahomen kanssa. Eli nyt onnistui myös tuo TelldusCenterin rekisteröinti Telldus Liveen. Eli TelldusCenter piti päivittää uusinpaan betaan (itsellä 2.1.2-beta8). Tuo onnistui http://developer.telldus.com/wiki/TellStickInstallationUbuntu ohjeen mukaan kunhan huomioi sivun lopun beta- muutokset. Sitten rekisteröinti onnistui ihan suoraan TelldusCenteristä ilman mitään tiedostojen muutoksia. Nyt voi ohjata Nexahomea joko selaimella http://live.telldus.com/ palvelusta tai sitten esim. ilmaisella TelLIVE Remote Lite Android ohjelmalla ilman mitään porttiohjauksia, palomuuri tai dynaamisista ip:stä murehtimista :king:

  Toinen asia minkä olen tehnyt on NexaHomen päivitys, joka onnistui hakemalla NexaHomen sivulta uusin NexaHome_RPi_X.X.XX.jar ja kopioimalla se NexaHome kansioon muiden vastaavien tiedostojen jatkoksi. Sitten pitää muuttaa samassa kansioissa olevaan run_nexahome.sh- tiedostoon uuden version nimi ja Raspberryn uudelleen käynnistys.
   
 11. Nasty76

  Nasty76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2013
  Viestejä:
  194
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nethomeen tuli uusi pätchi jossa katkasimet voi poimia suoraan create /edit näkyvästä listasta. Todelle kätevää ei enää telnet sniffaus sessioita :D.
  Saatavissa nightlybuildissa.
   
 12. bj40

  bj40 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  2
  kuinkas sen nightlyn päivitys tapahtuu, tai lähinnä mihin ne asetukset tallentuu?
   
 13. Nasty76

  Nasty76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2013
  Viestejä:
  194
  Saadut tykkäykset:
  0
  dexault.xml voi ottaa varmuuskopion siinä on kaikki luodut itemit, sitten lataa http://wiki.nethome.nu/lib/exe/fetch.php/nethomeservernightly.zip ja purkaa tuohon kansioon missä nethome on. tuossa paketissa ei tuota default.xml edes ole niin backup ei ole välttämätön.
  tietty ennen päivitystä täytyy sulkea nethome server jos asennettu deamon niin konsolissa nhs stop
  ja päivityksen jälkeen nhs start
  jos deamon ei ole asennettuna niin killall java pitas toimii. ja sitten vaikka reboot.
  Tosin tuossa on aikahyvin dokumentoitu tuo daemon asennus niin se ehkä kannattaa tehdä jos ei ole jo tehtynä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2014
 14. Nasty76

  Nasty76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2013
  Viestejä:
  194
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusia lukkoja kodin automaatio tarpeisiin http://www.poly-control.com/. saisipa vaan valmiiksi rf tagine lukijatkin ettei oo sidottuna matkapuhelimen bluetoothiin. Tosin z-wave systeemi myös tuottuna. pitääkin suunitella nethomeen z-wave intregraatio myös.
   
 15. bj40

  bj40 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  2
  en kyllä päässyt sisään tuohon newnethomeen, aika hankala käyttää tai sitten en vaan osaa ...
  lisäksi siinä on joku bugi tai sitten aika kumma ominaisuus, jos restarttaan palvelun uudelleen niin ne esimerkki mittarit ja lämpötilat tulee takaisin vaikka olen ne poistanut.
  tolla vanhalla tellstick tikulla on ollut käytössä toi Homeautomation ( http://karpero.mine.nu/ha ) ja se on kyllä pelannut niin taidan jatkaa sen käyttöä, vaihdan vaan tellstick duon serverin perään ja etsin paremman antennin...
  vaikka kieltämättä olisi kätevä ominaisuus tuo toggle noissa nexan kytkmissä.
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2014
 16. Nasty76

  Nasty76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2013
  Viestejä:
  194
  Saadut tykkäykset:
  0
  kuulostaa siltä että sulla ei oo oikeuksia siihen nethome kansioon olethan asentanut sen esim home/pi kansioon tai jos muualle niin manuaalisesti chmod 777 kansio jakaa oikeuksia?
  tuo tosiaan taitaa johtua siitä ettei nethome saa kirjoittaa siihen kansiooon mihin sen olet asentanut joten default.xml ei voi kirjoittaa levyllä v aan se jää muistiin ja buutissa sitten lataa taas defaultin.
  Pika kokeena voit tehdää niin että chmod 777 kansio jossa nethome on
  ja luo yksi lamppu ja boot
  nyt kaiken pitas olla ok.
   
 17. bj40

  bj40 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  2
  kyllä siellä oikeudet on 777 jotka kyllä on aika hurjat :) senkin takia kun edellisen nightly asennuksen jälkeen lisäämän testi palikat toimii ja säilyy.
  asennus on /home/pi :n alla
   
 18. Nasty76

  Nasty76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2013
  Viestejä:
  194
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onpas kyllä sitten ihme jotain ihmeellistä siinä default.xml filussa on joka on nethome/lib kansiossa. Siihen talletetaan ne itemit.en kyl äkkiseltä muuta keksi kun tuossa default.xml jokin ongelma on. tänään just ite asentelin uusiks tuon raspin ja homma pelaa ihan ok.
   
 19. bj40

  bj40 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  2
  no nyt hokasin ton nethomeserverin paritus systeemin :)
  ajattelin jotenkin liian monimutkaisesti.
  pystyykö noita komentamaan selaimella niin että se tekee avaamalla jonkun lampun päälle suoraan?
  eli esim kuten aikasemmin mainitussa nexahomessa
  http://192.168.XXX.XXX:8080/nexahome?device=MakuuhuoneValoDim&cmd=off'
  ideana olisi tehdä android luuriin taskerilla jobi kun tulen kotia ja olen koti wifin tavoitettavissa ja aurinko on laskenut niin sytyttäisi tietyt valot.

  ja vielä kaipaisi tuohon kuvaan ja katkaisimien/valojen sijoitteluun jotain ohjetta miten laitan lampun X olohuoneen kohtaan kuvassa?
   
 20. Nasty76

  Nasty76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2013
  Viestejä:
  194
  Saadut tykkäykset:
  0
  tota joo onnistuu jos katsoo sitä linkin nimeä esim. menet all item / lamps sieltä valkkaat sopivan lampun mene on buttonin päälle ja copy link :D mulla tulee esim tällänen: http://192.168.1.250:8020/home?page=edit&a=perform_action&name=409&action=on&return=server
  villi veikkaus et off ono sit action=off :D
  sitten saat sijoittaa ne itemit sinne plaaniin näin: plan , oikealla edit this page ja raahaat sen sopivaan kohtaan. sitä ennen tosin laite täytyy lisätä kohdasta : oikealla aika ylhäällä edit settings: items kohdassa .. ruutu siitä klikkaamalla raksi ruutuun metodilla valitaan mitkä itemit näkyy kartalla. käytä mozillaa tai crome ehkä operakin ie kusee jotenkin ton sivun skaalauksen ja se sisältö on hyvin vaikea lukust.
  tosin kannattaako tuohon androille koodata mitään :D nethomeen ajastin mihinkellon aikaan scene aktivoidaan, jos siihen halutaan puhelin tunnistus niin ehkä pieni taskeri ohjelma joka enabloi sen kotiit tulo scenen :D
  lisää tietoa saa pyytämällä miten noita ajastettuja scenejä tehdään , jos ei vielä idea ole auennut.
  nethomessa on suoraan item nimeltä daylight timer siihen kun täytetään oikeat tiedot se tekee määrätyn toiminon aurinkon laskussa / nousussa , voi myös määrittää vaikka +-1 ennen , jälkeen aurinkon nousun tai laskun , aika siis vapaasti määritettävissä.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2014