Kodin automaatioratkaisut

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana säätäjä, 21.01.2010.

 1. Nasty76

  Nasty76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2013
  Viestejä:
  194
  Saadut tykkäykset:
  0
  anon ok hyvä että ei oo viallista batchia. Aika erikoista tuo kantamatka kun vastaanotto on mulla tuntunut pelaavan aina ja kaukaanta. toi kyllä kuulostaa että aivan sama mikä softa totta tellstickiä komentaa jos se ei kuule singaalia omasta mielestä sen pitas vastaan ottaa kunhan siinä on sähköt. Erikoista kyllä.tota siis jos laitat pistorarasian ja tellstickin samaan kohtaa niin pistorasia ohjaantuu muttei tellstick kuule signaalia? ite melkeen kävisin vaihtamassa tuon tellstickin. Nyt muuten nethomessa remap buttonissa on on/off mahdollisuus joten esim ovikellon saa suljettua yöksi.
   
 2. Kipee

  Kipee Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saisiko tämän nexaa koskevan viestittelyn erotettua omaksi ketjuksi? Sen verran yksityiskohtaista ja hyvää infoa ko. järjestelmää koskien.
   
 3. jt.syrja

  jt.syrja Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.05.2010
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla ollut vuoden alusta käytössä Schneider Connect painikkeet (16kpl) ja parikymmentä on/off ja himmenninmoduulia. Kertaalleen vaihdoin jo melkein kaikista paristot ja nyt jo osasta pitäisi vaihtaa uudelleen. Napin kun ottaa irti seinästä ja paristoa hieroo, niin saa vielä viimeisillä mehuilla valot ohjattua. Kuluttaako nämä näin pirusti pattereita vai mitä tässä tapahtuu? Paristot olen pistänyt paikalleen koskematta niihin paljaalla iholla.

  Toinen juttu olisi, että tekisi mieli hommata micasa verde lite 3, ja olen nyt ymmärtänyt foorumeita selaamalla, että myös nuo Schneiderin (Mertenin) kaksiosaiset (ohjelmoitavissa 4toimintoa) saisi pelittämään micasaverdessäkin Ottamalla ne ensin käyttöön Radio Configurator toolilla ja sitten kopioimalla tiedot verdeen? Toimiiko näin? Noita kaksiosaisia on sen verran paljon jo seinässä ja käytössä kaikki napit, että ne pitäisi kyllä saada pelaamaan.

  Tai onko muita hyviä vehkeitä, joilla rakennella kello-ohjauksia ja tilanteita? Etäkäyttö ei niin välttämätön, mutta jos joskus ovilukon laitan tuon perään, niin sille voisi olla käyttöäkin..
   
 4. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Paristokulutus on todella pientä (=olematonta), jos nodea ei pollata ollenkaan. Nodekohtaisen pollauksen voi säätää MiCaseVerden asetuksista eli tuota kannattaa muuttaa jos paristoja kuluu kovaa vauhtia. Sama tod näk löytyy sun järjestelmästä. Näissä on kyllä sellainen ongelma että jos polli on liian harva, jotenkin noden reititys unohtuu ja viime voi kasvaa jopa 20s asti (ainakin verde 2:lla). Esim:

  - Meillä on rappusten yläpäässä node, joka kauko-ohjaa valaistuksen pääpaikkaa, joka alakerrassa. Käyttö on jatkuvaa ja tästä syystä viivettä ei ole koskaan, vaikka pollaus olisi kokonaan pois. Tällä tavalla tehtynä pariston kesto on pitkä (4v kohta takana ja eka paristo menossa)
  - Meillä on olkkarissa node joka ohjaa senkin LED kiskoa. Tätä käytetään harvemmin ja jostain syystä reititys unohtuu jos pollausta ei ole. Nyt pollausväli taisi olla mulla 10 000s tjsp ja viivettä ei käytännössä esiinny


  En osaa sanoa, mutta mulla on kakkosessa se uusin UI, jolla varmaan siten myös pitäisi saada tuo toimimaan. Onko sulla jotain linkkiä, voisin testata mitä käy kakkosen kanssa? Mulla ei tosin ole Radio Configurator toolia, se on niin hervottoman kallis suhteessa hyötyyn.

  Noin muuten tuota kakkosta en kyllä suosittele: Uusimmalla UI:lla ja laitekokonaismäärällä n. 45kpl laite käy _todella_ hitaaksi. Osa viivestä saattaa kotona tulla puhtaasti tuosta…. pitäisi vaan jaksaa päivittää.

  En kyllä osaa sanoa… tuohon Verdeen olen kyllä tosi tyytyväinen. Yhteys nettiin on kiva, esim valot menee päälle sen mukaan miten aurinko laskee joka päivä. Se mikä kiinnostaisi tehdä olisi lämpötilaan mukaan auton lohkolämmitin, jotta ei turhaan lämmitä.

  Kännykän homebuddy on myös lopulta aika kiva, kun suoraan luurin työpöydällä on eri tilanteet. Tosi näppärästi koko talo tiettyyn tilaan vaikka kodin ulkopuolelta tai leffan jälkeen pistää sopiva valaistus. Jos joutuisi menemään applikaatiotasolle asti ja sitten tekemään jotain, se vaan ottaa liikaa aikaa vs että menee kytkimen luokse kävellen.

  Lukot kyl kiinnostaisi. Polylockin ilmeisesti saisi nykyiseen lukkoon ja padi sit ulos. Toimisi samalla tavalla kun nyt, mut lisänä sitten langattomuus…
   
 5. jt.syrja

  jt.syrja Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.05.2010
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy sitten tutkia Radio Gonfigurator Toolia, että onko siellä tuohon liittyviä asetuksia. En olekaan ajatellut, että tuolla mitään liikennettä olisikaan ellei nappeja paina.. Sain tuon USB-palikan yhteistyökumppanilta "lainaan" ja itse Toolin latasin Mertenin sivuilta..  Tämä kuulostaa sitten ihan hyvältä. jos kolmosversion hommaisi ja laitteitakin mulla on vain 35kpl kaikkiaan..  Laitoin itse remontissa piuhan ulko-oven peitelistan taakse lukkoa varten sekä vaihdoin ovikellon piuhan näppikselle/sormenjälkilukijalle sopivaksi.. Voisin siis toteuttaa lukon ohjauksen esim. näppiksellä ja johdotetulla moottorilukolla ja laittaa vaan tavallisen Z-Wave releen ohjaamaan ovilukkoa näppiksen rinnalle. Tämän käyttö sitten esim. etäältä tai tietyn tilanteen mukana olisi näppärää.

  Harkinta siis jatkuu. Jos olet päivittämässä omaasi kolmosversioon, niin voisin olla kiinnostunut käytetyn kakkosversionkin hankkimaan...
   
 6. anon4340

  anon4340 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.04.2002
  Viestejä:
  287
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olin yhteydessa Tellduksen tukeen, mutta he vain pyöritteli asiaa. Kävin lopulta vaihtamassa tikun ja nyt toimii ihan toisella tavalla. Olen vasta testaillut sisätiloissa ja tuntuu aika hyvin kantavan. Pitää vielä siirtää toi Raspberry-Tellstick parempaan paikkaan kokonaisuutta ajatellen ja katsoa kuinka kantama riittää. Aloin jo pohtimaan, että pitäisikö noita laittaa kaksi kappaletta. katselin myös vaihtoehtoisia laitteita, mutta aika heikosti tuntui olevan. RFXtrx433- tikku tuntui vähän vastaavalta ja sitä olisi ilmeisesti saanutkin jostakin, mutta hinta samaa luokkaa kuin Tellstick Duolla. Noita pelkkiä lähettimiä ja vastaanottimia saisi Aasiasta muutamalla eurolla, mutta niihin pitäisi syventyä todella paljon että tietäisi mikä toimii milläkin raudalla ja softalla.

  Tuli vastaan taas yksi automaatiosofta: domoticz . Tuo pitäisi toimia mm. tuolla RFXtrx433 ja Tellstickillä. Ilmainen ja opensource. Windows + Linux sis. Raspberry pi. En ole kokeillut ;)
   
 7. Nasty76

  Nasty76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2013
  Viestejä:
  194
  Saadut tykkäykset:
  0
  moros taas anon ,
  Hyvä homma et kuuluvuus ongelma ratkes, Itsellä siis alkuun oli tuollaiset raakalähettin ja vastaanotin moduulit aureal 433mhz tx saw ja vastaanotin samanvirman. Homma pelitti hyvin ellei jopa todella hyvin kunnes eräänä aamuna päivitin raspberryn ja bitbanger ajuri ei enää suostunut kääntymään raspiin, bitbanger siis käyttää suoraan raspin gpio pinniä ulostaakseen signaalia , nethomessa on tuki tälle. Vastarina oli aureal moduuli naittettuna usb äänikorttiin josta nethome kuunteli signaalia tama toimisi edelleen mutta tellstick ajaa tällä hetkellä molempien laitteiden virkaa. Domoticaa en välttämättä ole testannut paljonkaan mutta joku jota kokeilin oli jotenkin Karun oloinen ja muutenkin joutui koodaa melkeen joka moduulin itse.Nethome tänään viimeksi 00:00 aikaan päivittynyt ikonit muutunut opensource ikoneiksi ja paljon muita parannuksia esim. control itemin saa nytten disabled moodiin jollain esim ovikellon voi sulkea yöksi , lämpötila seurantaa tullut pientä fixiä ja eiköhän kohta nethomesta pukkaa halukkaille source ulos tekijä valmistaa kovaa vauhtia siitä open sourcea.ps Aurelin 433mhz moduulit maksaa partcossa 10 eur luokkaa kpl ja laatu on noin 1000 kertaa parempia kuin kiinan moduulit niillä ei oikein kantomatkaa saa kuin joitakin metrejä. Nimim. kokemusta on :D
   
 8. anon4340

  anon4340 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.04.2002
  Viestejä:
  287
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vein Nexa LMDT-810 liiketunnistimen ulkorakennuksen päätyyn, niin että matkaa tunnistemen ja Tellstick välillä on n. 40-50m + yksi seinä ja yhteys tuntuu toimivan, joten vaihdettu Tellstick DUO on vastaanotto herkkyydeltään ihan toista maata kuin ensimmäinen, joten aiempi kritiikkini tältäosin ei enään ole aiheellista. Muutenkin homma alkaa toimivaan aika mukavasti. Vielä pitää makuhuoneen langaton katkaisin muuttaa ohjaamaan suoraan valoa, koska tulee pieni viive jos signaali kiertää Tellstick/Raspberryn kautta. Tuntuisi muuten toimivan aika kätevästi tuollainen tupla seinäkytkin, kun toiseen nappiin saa laitettua ON (100%) ja OFF ja toiseen nappiin himmennys 50% ja 5%.

  Seuraavana on laittaa ulos toinenkin liiketunnistin, jonka jälkeen voisi alkaa suunnittelemaan TV:n katseluohoneen valaistuksen ohjausta. Ajatuksena on että TV toimintojen ohjauksesta nyt vastaava Eventghost alkaisi myös ohjaamaan huoneen valoja (Tässä olisi vähän opeteltavaa...). Kun TV:n virkaa hoitaa tykki, niin valaistus saa aina mennä TV:tä katsoessa ainakin himmeälle ja elokuvia katsottaessa sammua kokonaan. Nexahome käyttää TelldusCenteriä, joten ilmeisesti Telldus Live- jutut pitäisi myös saada toimimaan. Windowssin puolella tikun rekisteröinti tuonne Live palveluun onnistuu (laitteet näkyy ja toimii), mutta Rapsberry/Linux puolella homma pitäisi ilmeisesti tehdä jotenkin toisin?

  NexaHomesta opin taasen sen lisää, että ohjelman asetuksissa on web serverin osoitteena oletuksena 127.0.0.1, joka toimii ok lokaalisti, mutta kotiverkosta ei kunnolla. Kun vaihtaa tuohon serverin oikean ip (eli itselläni Raspberryn osoite), niin webbiserveri toimii kunnolla myös kotiverkosta. Käytännössä jos tuo ip ei ollut kunnossa, niin esim. ikonit eivät näkyneet. Eli sen verran pieni vika, että meni itselläni jonkin aikaa luullessa että ikonit vain puuttuu asennuksesta ja siksi ei näy oikein. En nyt sitten tiedä kiinnostaako tämä ketään, mutta tuleepahan kirjattua ainakin itselle ylös mitä on tehnyt niin helpottaa seuraavaa kertaa :rolleyes:
   
 9. Nasty76

  Nasty76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2013
  Viestejä:
  194
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu noi nelinappiset on käteviä itse niitä käytän nethomessa kun saa neljä laitetta jokaiseen togglemode päälle niin painaa kerran menee päälle toisen kerran kun painaa niin menee pois päältä.
  tuo 127.0.0.1 on tavallaan sen koneen oma ip missä se on eli localhost , jos koitat verkon toiselta koneelta 127.0.0.1 niin se osoittaa omaan koneeseen ei siihen jossa automaatio softa on.
  eli aina itse ottanut tavaksi serveriin nakkaa kiinteen ip ja käyttää sitä sitten liikennöintiin.
   
 10. anon4340

  anon4340 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.04.2002
  Viestejä:
  287
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos jotakuta kiinnostaa niin Eventghostin saa komentamaan Nexahomea ainakin niin että tekee Eventghostiin Actionin, joka on Python script. Scriptiin laittaa sitten jotain seuraavasta sovellettua:

  Koodi:
  import urllib
  
  urllib.urlopen('http://192.168.XXX.XXX:8080/nexahome?device=MakuuhuoneValoDim&cmd=off')
  Jos kyseessä olisi himmennettävä laite niin cmd=off tilalle esim. level=50
  Vaihtoehtoisesti devicen nimen tilalla voi käyttää myös numeroa.
  Itselläni ei ole käytössä salasanaa webbiserverille, joten jos tunnistautuminen on käytössä niin sitten se pitää vielä lisätä käskyyn.

  Tuo Raspberryn TelldusCenterin rekisteröinti Telldus Liveen ei meinaa onnistua millään. Windowssissa homma onnistuu, mutta Linux puolla kaikkea ei vissiin ole vielä tehty yhtä helpoksi. Tämän jos joku on saanut onnistumaan. Olen yrittänyt lisätä .config/Telldus/TelldusCenter.config tiedostoon kohdan:
  [Live]
  Uuid=XXXX
  jossa tuo XXXX (pitkä numero ja kirjain jono) on kopioitu Uuid Windowsin registeristä, joka on linkitetty omaan Telldus live palveluun.
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2013
 11. J.T

  J.T Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.10.2001
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli asennettua itsellekkin nethomeserver raspiin. Muuten toimii hienosti paitsi jos yritän sammuttaa lamppuja ryhmänä, esim. kerralla kaikki olohuoneen lamput, jää jokin lamppu päälle. Nähtävästi vika on siinä että nethome lähettää käskyt liian nopeasti. Mitenkähän saisia asetettua viiveen sammutuskäskyjen väliin? Eventghostilla kun olen lamppuja ohjaillut jouduin asettamaan sekunnin viiveen joka käskyn väliin.

  Tikkuna on tellstick duo. Onko muilla samaa ropleemaa?


  Edit: Siis nethomeserver, ei nexahome :)
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2013
 12. Nasty76

  Nasty76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2013
  Viestejä:
  194
  Saadut tykkäykset:
  0
  jep se lähettää liian nopeasti ilmeisesti komennot ja jos tellstick ei ole valmiina niin käsky vaan katoaa , Nethomeen tuli uusimmassa pätchissä jono systeemi joten komennot lähtee vasta kun tellstick on valmis lähettämään seuraavan kommennon.En osaa kyllä yhtään nexahomesta sanoa miten siihen viivettä saisi , kai sitä koodia vois muuttaa että siin ois tollasissa ryhmissä joku määriteltävä viive. Se viive on tellstick duolla luokkaa 0,6 - 1 sec.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2013
 13. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
 14. Nasty76

  Nasty76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2013
  Viestejä:
  194
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oh NO enpäs huomanut ollenkaan tätä että sullahan on nethome , eli jos haluat lamppuryhmän sammumaan kerralla laita tee sinne scene , johon ne lamput klikkaillaan ja scenessähän on ylimpänä viive asetus siihen 0.5 sec esim niin homma pelaa , PS. Päivitä nethome uusimpaan samasta linkistä siihen tuli jono tuolle tellstickille joka auttaa huomattavasti. Alkuperäisessä postissa taisikin juuri lukea nexahome ja siitä valitettavasti mulla ei oo minkäänlaista käryä , tosin nethomen tunnen kuin omat taskut :D
  Ps. jossain lukemattomassa pätchissä nethomeen tuli myös LampGroup johon määritellyt lamput saa sammumaan off napilla ja recall napilla samaan tilaan jossa oli ennen sammutusta tama on itselle kätevä jos vaikka eteisen valot + keittiö ja olohuoneen valaisin on päällä kun talosta lähtee ulos ja painaa pois kotoonta nappia , sisään tullessa päällä olevat lamput menevät päälle.

   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2013
 15. lorkki

  lorkki Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2003
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko sinulla toiminut tuo LMDT-810 ihan moitteitta? Tänään kävin samanmoisen clasulta ostamassa ja ongelmia vehkeen kanssa on.
  Juuri kaatui nethomeserveri pitkästä aikaa erroriin: "TCPCommandPort could not send event, TCP stream blocked". Tätä samaa erroria oli aikaisemminkin mutta se saatiin korjattua kun laitettiin viiveitä lämpöantureilta tulevaan dataan. Tuo LMDT-810 tuntuu lähettävän noita komentoja pari kymmentä kun liikkeen huomaa.

  Muutenkin tuntuu että ei toimi kuten pitää. Ohjeessa lukee, että kun learn-kytkin on SET asennossa ei anturi lähetä OFF komentoa vastaanottimelle ollenkaan. Jostain syystä OFF komento kuitenkin lähtee. Ohjeessa myös lukee, että kun valon voimakkuuden säädin on asennossa H, on sulkemisviive (5s, 1min, 5min, 10min) pois käytöstä. Tämä toiminto ei myöskään toimi. Samat ongelmat ilmenevät, on LMDT-810 kytkettynä sitten suoraan vastaanottimeen tai nethomen kautta.
  Onnistuinkohan ostamaan maanantaikappaleen?
   
 16. anon4340

  anon4340 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.04.2002
  Viestejä:
  287
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä nopeasti katsoin logia niin ihan järkevästi oma liiketunnistemeni tuntuu toimivan ts. ei tule pitkiä sarjoja käskyjä. Täytyy itseltänikin vielä tarkistaa tuo set kytkimen asento, koska omassa logissani ei näyttänyt olevan Off käskyjä. Täytyy tutkia logia kun on tullut vähän pidempi pätkä, kun oli sähkökatko eilen.
   
 17. lorkki

  lorkki Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2003
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo tuntuu tuo tunnistin toimivan ihan oikein, ohjeistus on vain väärin kirjoitettu (myös ruotsiksi).

  Tässä nyt kun sähköt ovat räpsähdelleet viime päivien aikoina, ei enää nhs:ään pääse käsiksi selaimella käsin.
  pi@raspberrypi ~ $ sudo nhs status
  [ ok ] nhs-daemon is running.
  Kyllä tuo tuolla päällä on jä käynnistyy raspin kanssa.

  Logi kirjoittaa aina käynnistyksen yhteydessä nämä rivit:
  2013.12.13 23:18:46.165 INFO:**Starting HomeManager null** (HomeManagerStarter 0, TID1)
  2013.12.13 23:18:46.381 INFO:Logging to: /home/pi/HomeManager%g.log (HomeManagerStarter 1, TID1)
  2013.12.13 23:18:46.937 WARNING:prefs file removed in background /home/pi/.java/.userPrefs/nu/nethome/home/impl/prefs.xml (FileSystemPreferences$6 2, TID1)
  2013.12.13 23:18:46.992 INFO:Loading Items from default.xml (HomeItemFileLoader 3, TID1)
  2013.12.13 23:18:51.96 WARNING:default.xml is not well-formed. (HomeItemFileLoader 4, TID1)
  2013.12.13 23:18:51.149 INFO:Activated 0 of 0 Items (HomeServer 5, TID1)

  Ilmeisesti jotain häikkää default.xml fileessä, mutta mitä?
   
 18. Nasty76

  Nasty76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2013
  Viestejä:
  194
  Saadut tykkäykset:
  0
  ratkottiin lorkin ongelma näkyvästi nethome räjähtää tuo xml jos jossain nimessä on & merkki toimii ilmeisesti kun tuo luodaan mutta seuraavassa buutis cräshää.
  Onneks homma saatiin pelittämään, joten kaikille nethomen käyttäjillä kannattaa vaikka crontabilla ajastaa tuo copyoitumaan jonnekin turvalliseen kansioon vaikko kokonaan pois nethome kansiosta niin oman kodinpalautus on helppoa.
   
 19. bj40

  bj40 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  2
  Milläs tuohon duoon saa sen 10 firmiksen (ilmeisesti beta) ajettua?
  Fläsheri näyttä että uusin on sisukssa .5 versio, tosin jos käynnistän command promptissa ni löytää jonkun tuoreemman ja yrittää mennä bootloaderiin ilman tulosta, vartin jaksoin odottaa kunnes keskeytin kun palkki ei kasvanut.
   
 20. Nasty76

  Nasty76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2013
  Viestejä:
  194
  Saadut tykkäykset:
  0
  tälläisen linkin sain telldus duo päivitykseen.
  http://telld.us/8ljem
  muista tappaa se telldus center ohjelma windows serviceistä ennen päivitystä
  jos tuossa itessään ei ole firmware 10 sen saa ladattua tellduksen sivulta
  toimii logiigalla hexa file pudotettaan tuon firmware ohjelma exen päälle silleen itsellä lähti päivittää ja meni ok läpi