[Arkistoitu] Kloonien hyökkäys - arvostelu

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana kimpero, 09.05.2002.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 077
  Saadut tykkäykset:
  502
  Vielä jäi sellainen vaivaamaan leffasta, että nyt kun r2d2 ja c3po ovat käyneet Larsin ja Berun luona niin miten kukaan ei muista sitä sitten myöhemmin. Luulisi Larsin tunnistavan robon, jonka ostaa sitten myöhemmin, velipuolensa tekemäksi??? Ja luulisi, että c3po muistaa omat kotinsa, kun sinne palaa A new hopessa. Ellei sitten kummallisesti seuraavassa osassa robojen ja Larsin ja Berun muistit tyhjennetä... :D
   
 2. steffe79

  steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  7
  Niin ei siitä R2:sen puheesta ota kyllä kukaan selvää :D
  Mutta c3po on sen verran hässäkkä viritelmä että kyllä se varmaan unohtaa asioita :)
   
 3. tberlin

  tberlin New Member

  Liittynyt:
  03.05.2001
  Viestejä:
  369
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen tuo tuli sitten katsottua. Oli minun mielestä hyvä elokuva vaikka vähän Half-life tulikin mieleen...ja kyllä ne Anakinin rakkaus kohtaukset olivat pitkiä. Mutta kyllä se ykkösosan voittaa reilusti.
   
 4. JaniH

  JaniH Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 720
  Saadut tykkäykset:
  10
  Jees, tuli eilen nähtyä kyseinen leffa. Kyllähän se ihan menevä pätkä oli, hieman ehkä olisin enemmän odottanut, mutta ehdottomasti tuo ilmestyy aikanaan dvd-kaappiini. Pesi kyllä Episodi ykkösen 6-0, vaikka en minä Episodi 1:stäkään koskaan vihannut. Episodi kolmoselle asetettiin kyllä todella mielenkiintoiset lähtökohdat.

  Kuvanlaatu Jyväskylän Fantasia 1- salissa oli pettymys. Musta oli harmaata huttua, kuten aina. Lisäksi kuva oli ainakin minun silmääni pirun epätarkka. Ennen elokuvaa yksi tv-mainos oli niin kamalan epätarkka, että silmiin oikein sattui katsoa sitä. Itse elokuva ei ollut ihan yhtä paha, mutta liian pehmeä silti. Onneksi kumminkin tärkeimmästä eli Natalien vatsasta sai selvää. ;)

  Äänet jytäsivät hyvin, enkä minä huomannut diskantissa mitään epämiellyttävää. Äänenvoimakkuuskin oli mielestäni ihan sopiva, eikä korviin sattunut kertaakaan. Blade 2:ssa pidin äänenvoimakkuutta tosin hieman liiankin pienenä, olenkohan minä tulossa kuuroksi?

  - Yoda oli leffan coolein tyyppi
  , mutta minä en tykännyt hänen miekkailustaan, jotenkin se ei vaan sovi Yodalle, hän on enemmänkin mietiskelijätyyppiä. Sekin hieman ihmetytti, että miksi hän oli niin innokkaasti johtamassa hyökkäystä Dookun droideja vastaan, jedithän ovat rauhanturvaajia eivätkä taistelijoita. Tokihan Dookua ei saanut päästää karkuun, mutta siltikin…
  Kun Yodaan pääsee tutustumaan kunnolla näissä Episodeissa 1-3, niin jotenkin hänen kuolemansa vaikuttaa surullisemmalta Jedin paluussa, vai olikos se jo Imperiumin vastaiskussa?
  - Näyttelijöitä en ala kritisoida nyt, se kun on jo tehty monesti tässä threadissa, eikä minun mielipiteeni suuremmin eroa yleisestä.
  - Kun Jar Jar näytettiin ensimmäisen kerran, niin yleisöstä kuului kova ”EIH!” :) J.J. ei saanut onneksi liikaa aikaa kankaalla
  -
  Miksi Dooku kertoi Obi Wanille Sidiouksesta, vaikka tämä oli hänen puolellaan? Yrittikö hän vain yksinkertaisesti pissittää Kenobia ja saada tätä puolelleen?
  - Portmanin [:love:] masua jaksan kyllä katsella Episodi kolmosessakin! ;) Toivottavasti hän ei vain ole paksuna siinä…

  Jos hassuja naamoja pitää alkaa jakamaan, niin ne menisivät minun kohdallani seuraavasti:
  edit: tyhmä trabantin botti ei sitten halunnut antaa minun käyttää naamoja tässä
  Episodi 1: 3+
  Episodi 2: 4+

  Vertailuksi sanottakoon, että esim. Blade 2 saisi minun asteikollani kolme naamaa.
   
 5. jaritt

  jaritt New Member

  Liittynyt:
  02.03.2000
  Viestejä:
  2 104
  Saadut tykkäykset:
  6
  Jospa kyseessä on hyvinkin yleinen sukunimi SW -maailmassa...
   
 6. Lassi

  Lassi Active Member

  Liittynyt:
  31.12.2000
  Viestejä:
  2 464
  Saadut tykkäykset:
  1
  Koska ilmeisesti viittaat minun postaukseeni toisessa threadissa, niin sanottakoon että nyt kun kävin katsomassa pätkän uudelleen (ilmeisesti tuosta Jar Jar -huudosta päätellen samassa näytöksessä kuin sinä), äänenvoimakkuus oli sopiva eivätkä diskantitkaan enää käyneet korviin.

  Toisella kerralla leffan ensimmäinen tunti laahasi pahasti: alun takaa-ajo oli aivan liian pitkä, Anakinin ja Padmén romanssin kehittely Kauniit ja Rohkeat -tyylistä jahkailua, surkuhupaisa Äiti-operaatio, ihmeellinen baarikohtaus.. mitä vielä? Loppu pelastaa kuitenkin paljon ja kokonaisuus kepittää Episodi 1:n mennen tullen.

  Yoda on ehdottomasti pätkän parasta antia (ilmeikkäin hahmo ehkä ;)) mutta Dooku, Jango Fett ja Obi-Wan ovat myös erinomaisia. Ensimmäisellä kerralla olin ehkä niin Padmén lumoissa :)love: ), etten huomannut miten puisevan roolin Nataliekin lopulta vetää. No - pääasia, että näyttää hyvältä...

  Kaikki oleellinen on varmaan sanottu jo aiemmin, joten pitemmittä löpinöittä, Star Wars -asteikolla: :) :) :) :) -
   
 7. gar

  gar New Member

  Liittynyt:
  18.07.2000
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  On monta asiaa tässä maailmassa mitä en ymmärrä ja tässä taas niistä yksi :)

  Eli: mielestäni Natalien näyttelijätyö on ykkösessä kohtuullinen/hyvä eikä puiseva. Puisevuus tulee siitä, kun hänet on laitettu näyttelemään planeetan hallitsijaa Amidalaa, jonka kuuluukin olla virallisen jäykkä ja traditionaalinen. Tämä perinteikäs asema on varsin hyvin havaittavissa episode kakkosessa, kun uudella hallitsijalla on samankaltaiset "kansanperinne" meikit ja puvut päällä kuin Amidalalla oli ykkösessä ja käyttäytyminenkin on suunnilleen samankaltaista jäykistelyä, tunteettomalla äänellä tehtyjä kovia päätöksiä.

  Ts. mielestäni jäykkyys ei ole näyttelijässä, vaan roolissa. Padmenahan (hovineitona) Natalie näyttelee sitten ikäistään naista. En tiedä tarkoititko että ne on juuri nämä kohtaukset missä jäykkyys tulee esille.
   
 8. Lassi

  Lassi Active Member

  Liittynyt:
  31.12.2000
  Viestejä:
  2 464
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aivan. Ymmärsit pikkuisen pieleen, sillä en suinkaan viitannut episodi ykköseen, vaan AOTC:n ensimmäiseen katselukertaan (näin sen siis eilen toistamiseen). ;) Padmélla taas tarkoitin nimenomaan senaattori Amidalaa. Natalien esittämän hahmon kokonimihän on Padmé Amidala, right?

  Enivei, suurimmat syylliset jäykkiin suorituksiin lienevät lattea dialogi, pelkän blue screenin edessä heiluminen ja Luukas ohjaajana.
   
 9. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 471
  Saadut tykkäykset:
  84
 10. tnjrp

  tnjrp New Member

  Liittynyt:
  01.03.2002
  Viestejä:
  301
  Saadut tykkäykset:
  1
  Originally posted by Lassi:
  Sympaattisella vanhan polven jermulla Terence Stampillä, joka nähtiin (kuten muistamme) Episoodi 1:ssä, oli oma näkemyksensä bluuskriinpelleilyyn ja Lucasin ohjaustapaan. Kertoessaan GMTV:n journolle, miksei esiinny AOTC:ssa, hän lausahti seuraavasti: "Actors prefer to work with actors. When I arrived on set for Episode 1 George Lucas said, 'I've given Natalie the day off'. So he pointed to a piece of paper on a post and said pretend that's her. They couldn't afford me again.".
   
 11. Oddjob

  Oddjob New Member

  Liittynyt:
  18.12.2001
  Viestejä:
  152
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli nähtyä ja pisteet 1/5. Ainoa asia, mikä leffassa toimi, oli ääni. Uskomattoman kökön näköistä CGI:tä, ylinäyttelemistä ja vanhan toistoa koko leffa täynnä. Ei ainakaan parempi kuin Episode I. Saisivat jättää sen kolmannen osan kokonaan julkaisematta, jos eivät parempaan pysty. Yksi asia pisti erityisesti silmään: Jos nämä leffat kerran kertovat 4,5 ja 6:tta osaa edeltävästä ajasta, niin miksi teknologia on kehittyneenpää, kuin tulevaisuudessa? Oksettavan huono roskaleffa, joka ratsastaa oikeasti hyvien leffojen nimellä, eikä muuta. Viimeistään tämä pökäle vakuutti minut siitä, ettei kolmatta osaa katsota.:grr:
   
 12. mot67

  mot67 Member

  Liittynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo 'artikeli' tuntui siltä että kirjoittaja oli saanut kaljatuopin ääressä idean, ja siitä sitten väkisin alkanut väsäämään argumentointia.

  Samanlaista ajatusmallia noudattamalla natsien teot olivat hyväntahtoisia, ja maanalaiset armeijat olivatkin niitä pahiksia. Samoin Israelin puuhat nykyään saavat ihan uuden valon :rolleyes:

  Kuri ja järjestys se olla pitää :thumbsup:

  .
  .
  .

  Terence Stamp on vanha diivaileva pukki jota harmitti vaan niin kovasti kun ei päässytkään iskemään Portmania.
   
 13. tet1972

  tet1972 New Member

  Liittynyt:
  18.02.2001
  Viestejä:
  374
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuli tänään käytyä katsomassa ja aika ok leffahan se oli! Osa näyttelijöistä ei kyllä päässyt tasolleen! Äänet ok, täytyy varmaan käydä katsomassa digi salissa niin näkee onko siinä mitään eroa! :thumbsup: :thumbsup:
   
 14. Jaska76

  Jaska76 Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.11.2000
  Viestejä:
  2 426
  Saadut tykkäykset:
  6
  No tuli nyt sitten katsottua tämäkin leffa. Sai kyllä allekirjoittaneessa aikaan niitä samoja Star Wars-fiiliksiä kuin vanhat leffat ekalla kerralla. Vähän alku laahasi liikaa, mutta puolivälin jälkeen oli kyllä ihan viihdyttävää katsottavaa.
  Sopii saagaan kuin kokis kossuun!!
  :) :) :) :)
  Huomasin itsessäni samanlaisia reaktioita... :love:
   
 15. Tero78

  Tero78 New Member

  Liittynyt:
  30.11.2001
  Viestejä:
  1 032
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vähän off-topiccia:

  Sen verran iski taas Star Wars hulluus kun tuon AOTCn kävi kattomassa että oli pakko ostaa widescreen versio pakettina kolme klassista Star Wars elokuvaa - ja tietysti naruina!!! Enpä olis ihan heti uskonut että tulee vielä VHS kamaa ostettua mutta huuma iski niin pakko oli. Etenkin kun New Hopen ääniraita on paskana ja nuo aikaisemmat versiot ei ollu widescreenejä. Että tämmösiä...
   
 16. Lassi

  Lassi Active Member

  Liittynyt:
  31.12.2000
  Viestejä:
  2 464
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jatketaan off-topiccia:

  TV2 esittää alkup. trilogian 29.6.-13.7. peräkkäisinä lauantaina, käsittääkseni tulevat widenä. Viime kerralla tosin tekstitykset olivat YLE:llä vähän omalaatuiset: force = mahti, ice-planet Hoth = kuuma jääplaneetta jne. Itselläni on Canal+:n reilu vuosi sitten esittämät versiot nauhalla, mutta Jedin paluusta puuttuu harmittavasti viimeiset 15 minuuttia, kun nauha loppui kesken. Prkl.
   
 17. haba

  haba New Member

  Liittynyt:
  09.07.2001
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä tekee elokuvasta Star Warsin? Musiikki.

  Itselläni tuli kylmät väreet kun Anakin alkaa ensimmäisen kerran osoittaa "oireita" pimeästä puolesta ja John Williams tuo taustalta mukaan Imperial Marchin intervalleja...

  Tajusin vasta leffan nähtyäni kuinka suuri osa SW-kokemusta ovat juuri tutut Williamsin teemat (Imperial March, Skywalker Symphony, Yoda and the Force, Duel of the fates jne). Eli heti kun vanhat tutut teemat alkoivat esiintyä niin tuli sellainen fiilis että "joo, tää on star wars!"

  Sama ilmiö huomattavissa myös muissa Williamsin mestariteoksissa, kuten Jawsissa ja Indy-trilogiassa.
   
 18. Lare

  Lare New Member

  Liittynyt:
  16.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  että palestiinalaisille peukku pystyyn kun räjäyttelevät itsensä keskellä kauppakeskuksia ja toreja?
   
 19. JaniH

  JaniH Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 720
  Saadut tykkäykset:
  10
  Joo, sinuun viittasin. Jos kerran olit samassa näytöksessä kuin minä, niin pitääkin kysyä tuosta kuvasta, että oliko se sinun mielestä ylipehmeä vai pitäisikö minun vain suosiolla hommata ne silmälasit?
   
 20. Ekkuli

  Ekkuli Member

  Liittynyt:
  17.03.2001
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen tuli nähtyä AOTC. Ihan hyvä, herätti paljon mielenkiintoa seuraavaa osaa kohtaan.
  CGI hahmot ei vieläkään vakuuta, mutta muut tietokoneella tehdyt kuten rakennukset näyttivät kyllä pirun hyviltä. Ja muutenkin taustat olivat ihan hyviä. Näyttää siltä, että näyttelijää ja CGI hahmoa on vaikea yhdistää, koska esim.
  Anakin taiteilu sen jonkun olion päällä siellä pellolla näytti aika hirveältä.
  Äänet olivat kieltämättä erinomaiset. Alun iso alus kuulosti ja näytti ihan
  joltain WWII:n pommitajalta en kyllä muista miltä.
  Williamsin musiikit olivat taas aivan loistavia ja se uusi teema oli erittäin hyvä.
  Kuten melkein kaikki muutkin Natalie Portman :love:


  :) :) :) :) -

  Ja sitten odottelemaan DVD:tä ja EIII:sta.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.