[Arkistoitu] Kloonien hyökkäys - arvostelu

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana kimpero, 09.05.2002.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. Tatexi

  Tatexi New Member

  Liittynyt:
  09.04.2002
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siinä mielessä onnellisessa asemassa että intin takia ei ole pahemmin ehtinyt katsella mitään arvosteluja etukäteen.

  Jostain syystä ei kuitenkaan sytyttänyt niin hirveästi tuo leffa, jotenkin 'hajanainen'. Välillä ollaan telmimässä nurmella senaattorin kanssa ja seuraavaksi taas mätkimässä pahiksia.

  [Hmm, tarkemmin ajatellen, laitetaan näin]
  Tatooine ja se kloonien valmistusplaneetta olivat turhan samankaltaisia, hetken aikaa ihmettelin että mistäs se Obi tuonnekin jo kerkesi kun se meni sinne 'vuoren' sisään ja juuri oli Anakin painellut kallioiden keskellä.

  Taistelut olivat liian täynnä kaikkea, ei sitä kerinnyt näkeä kuin pienen osan. Ja areenasta tuli Gladiaattori auttamatta mieleen. Siinä vaiheessa kun niitä monstereita rupesi valumaan, oikein toivoin että olisi yksi rancor tullut, mutta ei.

  Jedit olivat yleisesti jotenkin laimeita. Anakinkin pyörtyi kun käsi irtosi ja Obi sai pari pientä viiltoa eikä enää päässyt ylös. Yoda sai vai vaivoin sen tuubin pysäytettyä eikä Obistakaan irronnut lainkaan apua, katseli vaan kun se kaatui päälle.

  Mutta ne äänet, muutama muukin jo asiasta mainitsi. Häiritsi jo PM:n aikaan kun jostain rakettimoottorista lähtee pötpöt-ääniä. Montako mäntää sielläkin mahtoi olla? Olisivat menneet lentokentälle formularadan sijasta äänittämään niitä. Oli kenties maailman rasittavimmat moottoriäänet niissä kaikissa lentovehkeissä.
   
 2. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 471
  Saadut tykkäykset:
  84
  Joo-o, sanoisin osapuilleen samaa. Olihan tämä iso hyppäys eteenpäin siitä edellisestä jäteläjästä, mutta originaalien tasosta jäätiin silti. Ehkä lopputulokseen kannattaa kuitenkin olla tyytyväinen, koska leffa ei enää tuntunut miltään Tähtien Sodan häväistykseltä, vaikka paikoitellen penkissä tekikin mieli hieman kiemurrella.

  Jo pelkästään Count Dookun takia homma toimi kertaluokkaa paremmin. Tällaiset leffat aina kaipaavat sitä hyvää konnaa, ja Christopher Lee onnistui odotetusti täyttämään "vaderin" saappaat varsin hyvin. Nyt muutenkin tuntui siltä, että leffassa on jopa joku juonikin olemassa. Kyllähän kloonisota aina jonkun pershikiän kauppasaarron mielenkiinnossa voittaa.

  Sitten pimeälle puolelle. Leffa olisi voinut olla lyhyempikin. Ensimmäinen tunti laahaa pahasti, ja Amidalan ja Anakinin kliseistä kuhertelua ei kyllä olisi kestänyt enää katsella sekuntiakaan enempää. Samoin sen digitaalisuuden kanssa mentiin oikein kunnolla överiksi. Tietokone on kiva apuväline leffan teossa, mutta ei siitä pidä mennä tekemään isäntää talossa. Homma näytti välillä niin feikiltä, että tuntui siltä, kuin olisi katsellut jotain halvan taalan tv-tuotantoa. Kyllä nyt hitto vie luulisi, että edes stormtrooperit oltaisiin niissä kriittisissä lähiotoksissa voitu tehdä perinteisin menetelmin, mutta kun ei niin ei. Tietenkin mukana oli myös loistavia otoksia (kuten esim. alun takaa-ajo ja asteroidipilvi), mutta eipä ILM mitään erikoisen hienoa ja ennen näkemätöntä tällä kertaa meille esittänyt.

  Näyttelijöistä ja dialogista lienee jo sanottu kaikki tarpeellinen. Tervaskantoja lausumassa korneja kommentteja nähtiin siis kankaalla aivan tarpeeksi, mutta olihan siellä joukossa niitä valopilkkujakin, kuten juuri Count Dooku.

  Tässä nyt jotain ensin mieleen juolahtavaa. Kokonaisuutena käteen jäi ihan kelvollinen efektirymistely, mutta uudesta Imperiumista puhujat menkööt käymään ensin vaikka jossain terapeutilla. Kyllähän tämän voi varmasti toiseenkin kertaan vielä katsella, jahka DVD loppuvuodesta ilmestyy. Siitä huolimatta Lucasin kannattaisi vielä soittaa vaikkapa Gary Kurtzille ja Lawrence Kasdanille, josko heitä vielä kiinnostaisi tulla päättämään tämä homma ns. kunnialla.

  Niin, ja nämä kommentit ja mielipiteet olivat sitten aivan omiani, joten kaikki kipparit ja pikku-kipparit voivat vetää valiuminsa naamariin tavalliseen tapaan ja ottaa ihan relasti.
   
 3. Slash80

  Slash80 No Life! Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.04.2001
  Viestejä:
  2 841
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ne putputus äänet E1:ssä oli ihan loistavia. Kerrankin jotain uusia avaruusajan raketti ääniä.
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 077
  Saadut tykkäykset:
  502
  Pitihän tuo itsekin käydä ensi-illassa katsomassa ja jäi kyllä hieman ihme olo.

  Eniten itseäni häiritsi Lucasin hilliton tietokone-efektien käyttö jokaisessa kohtauksessa. Eihän siinä mitään, jos osattaisiin tehdä realistisia olentoja, mutta kun ei. Vanhat Star Warsit olivat paljon realistisempia; ei mitään kiiltäviä ja kliinisen näköisiä luonnottomasti liikkuvia ötömönkiäisiä.

  Juoni oli mielenkiintoinen ja itse tykkäsin seurata Anakinin muuttumista yhä enemmän pahan puolelle. Hayden Christensen oli kyllä hieman outo valinta pääosaan, mutta mielestäni hän sopi osaan hyvin ja hänen olemus oli muutenkin niin vi**umainen, että sopii hyvin olettaa hänen muuttuvan pahaksi. :p

  (välihuomautus) :love: Natalie Portman :love:

  Yhdessä asiassa uudet Star Warsit ehkä jopa päihittävät vanhat: musiikissa. Aivan mahtavaa! Muutenkin äänet olivat hyvät. Avaruusaluksien pötpöt äänet olivat alussa hauskat, mutta kyllä niihin tottui elokuvan edetessä. Itse käyn ostamassa Soundtrackin, kun kaupungille jaksan lähteä.

  Aletaan nyt nipottamaan, mutta fysiikan lakien rikkominen otti myös päähän. Jediäijä tippuu parisataa metriä ja pysähtyy kuin seinään pienen narun varaan. Ei tämmöistä ollut vanhassa Tähtien Sodassa. Ei kai jedienkään sisuskalut moista kestä :rolleyes:

  Myös Anakinin äidin kuolema nosti hymyn huulille. Ensin äiti "odottaa" kuukauden poikaansa ja sitten delaa. Oli aika koomisen näköistä; pää vain retkahti. Anakinin reaktio oli kyllä odotettavissa: Tapan Kaikki! :D

  Noh, summa summarum:
  Elokuvana ***
  Star Warsina **** :) Oli ihan hyvä.

  Seuraava leffa on kyllä odottamisen arvoinen.
  Luke ja Leia syntyvät (ehkä), Jediritarit tapetaan, Palpatine nousee enemmän yksinvaltiaaksi, Anakinista tulee Darth Vader, mihin Padme katoaa?, Yoda lähtee (ehkä) sinne pienelle planeetalleen.yms.yms...

  Hups, meni kokonaan spoilereihin, mutta olkoot :)
   
 5. steffe79

  steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  7
  Jeps, tulin just tsiikaamasta SW:ep2:sta:thumbsup:
  olihan tuo ihan kohtuullinen pätkä, mutta pitäydyn edelleen siinä mielipiteessä että se Anakin kaveri ei osaa näytellä, niillä oli siis hirvee Kauniit & Rohkeet-syndrooma meneillään siellä. Mutta
  lopputaistelu Yodan ja Dookun välillä oli kyllä plussaa, (ketterä ukko vaikka kävelee kepin kans :))

  Kyllä leffa ihan yleisesti menee, kunhan ei odota leffalta liikaa, ja Fettin perhe on aina plussaa joten arvosanaksi tulee:

  :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

  ps. yhtä asiaa olen ihmetellyt,
  jos Obi-Wan piilotti Vaderin lapset, niin he*****ssä kaveri vei ne Anakinin Äidin ja velipuolen kotiin, luulisi olevan jota kuinkin ensimmäinen paikka mistä aloittaa etsinnät :)
   
 6. Lare

  Lare New Member

  Liittynyt:
  16.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  eikai sitä ole missään sanottu että vader/anakin niitä lapsiaan haeskelikaan?
   
 7. Burana

  Burana Active Member

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 027
  Saadut tykkäykset:
  9
  Virkistäkääpä muistiani kun vanha ei enää muista. Ehtikös se Amidala synnyttää ne lapsukaiset niin että Anakin asiasta tiesi vai lähtikö hän Obi-Wanin matkaan raskautettuna?

  Eli toisinsanoen tiesikö Anakin mitään lapsistaan? Kun Jedin paluussahan Anakin tutkiskelee Luken mieltä ja "aaah you have a twin sister..." Vaikuttaisi ainakin kovin yllättyneeltä siinä vaiheessa.
   
 8. tnjrp

  tnjrp New Member

  Liittynyt:
  01.03.2002
  Viestejä:
  301
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt kun täällä kerran muutenkin tunnutaan pohtivan Star Warsin syntyjä syviä (aika tavalla jopa kirjaimellisesti), niin lukaiskaapa joskus huviksenne tämäkin (toivottavasti ei ole kaikille tuttu, vaikka onkin jo 16. päivältä).

  Ei se kylläkään Darth Vaderin perhe-elämää valota, mutta on muuten hieman erilainen näkökulma Star Warsiin ;)
   
 9. KCrimso

  KCrimso New Member

  Liittynyt:
  07.05.2002
  Viestejä:
  359
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niinpä. Tuskinpa Anakin lapsukaistensa syntymästä tiesi. Sitä voidaan tietenkin ihmetellä, että miksi Luken sukunimenä rohkeasti pidettiin Skywalker...
   
 10. Tonppa

  Tonppa New Member

  Liittynyt:
  13.04.2000
  Viestejä:
  1 327
  Saadut tykkäykset:
  2
  :) Eh. En ole niin psykofanaattinen kehuja / haukkuja kuten joku ylijäärä näyttää olevan. Niihin jatkuviin vammaisiin juttuihin on kyllä pakko jotain kommentoida aina silloin tällöin. ;)

  E II:n olen kyllä nähnyt jo muutaman kerran.
   
 11. nygarjaa

  nygarjaa Active Member

  Liittynyt:
  28.01.2002
  Viestejä:
  1 856
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kävin minäkin katsomassa lauantaina tämän paljon keskustelua herättäneen Luukkaan uutukaisen. Omasta mielestäni se oli paljon parempi kuin Episode I:n. En pettynyt elokuvaan ollenkaan, vaan koko elokuvan ajan viihdyin salissa erinomaisesti. Tosin olihan se Anakin hieman pökkö, mutta ei pahaksi häiriöksi asti.

  Muutamia kommentteja itse kuvanlaadusta. Itse näin elokuvan Jyväskylän Fantasian nelossalissa. Kuva oli rakeinen paikka paikoin ja kokonaisuutena siitä puuttui se "elokuvamaisuus", tällä tarkoitan jonkinlaista filmin sulavuutta. Vaikea kuvailla sanoin mitä ajan takaa. Lisäksi koko kangasta kehysti oudot mustan harmaat haamureunat, mitkä tosin näkyivät vain valoisissa kohdissa. Nämä haamureunat olivat ehkäpä noin 20 cm. leveydeltään. Ovatko muut tehneet samanlaisia huomioita näistä lisäkehyksistä?
   
 12. Bogo

  Bogo Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2000
  Viestejä:
  1 294
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, eilen tuli tuokin nähtyä. Tässä mun kooste.

  Miinukset:
  - Anakinin mutsin-etsintäreissu, joka päättyi pahaan kliseeseen...
  - Superpallo-Yoda ei myöskään napannut, vaikka keppivitsi olikin hyvä.
  - Imelää rakkaustarinaa hieman liikaa, tosin 'maisemia' oli mukava katsella.
  - Loppuvaiheessa oleva kohta, jossa Amidala ja joku troopperi putos aluksesta, aika huono, aluksen vauhti näytti olevan kilpikonnotasoa sen hetken...
  - Mua myöskin häiritsi se aluksien pulputus-ääni. Jotain uutta olis voinu keksiä...ainakin Slave Oneen.
  - Ja miinusta voi vielä antaa leffan tekstitykselle, eikös niitä mustareunaisia fontteja jo osata käyttää?

  Blussat:
  + Alun takaa-ajokohtaus oli upea, ei häirinnyt edes se Anakinin spiderman-loikka.
  + Jango Fett osuus oli loistava, puhumattakaan aluksesta ja takaa-ajokohtauksista.
  + Näyttelijä työ oli ihan toimivaa, Cristiansen sopi rooliinsa ja Obi-wan oli juuri sen oloinen jollaiseksi sen olisi voinut kuvitella (tähän olin myös tyytyväinen ykkösessä).
  + Jar Jar:ia ei ollut sen enempää :)
  + Anakinin ja Dookun lasermiekka taistelu oli upea!
  + Lopun jälkeen jäi päälle 'Tahtoo lisää' -fiilis!

  Kokonaisuutena voisi sanoa että visuaalisesti upea, sisällöltään ehkä hieman ontto, näyttelijät ihan ookoo. Vitsit vähän vanhoja (tai sit mä oon...), efektit ontui sillon tällön (ei liian häiritsevästi kuitenkaan). Toimintaa riitti ja avaruusalukset oli henkeä salpaavia, jeee :D

  Jos ykköselle annoin 2.5 - 3 tähteä (viidestä), niin tämä saa 4:sen.
  Kyllä mä olin ihan tyytyväinen, tämä kelpaa kyllä hyvin saagan jatkoksi (tai aluksi). Seuraava osa taitaakin olla aika synkkä, mielenkiinnolla odotellen!
  :thumbsup:
   
 13. nygarjaa

  nygarjaa Active Member

  Liittynyt:
  28.01.2002
  Viestejä:
  1 856
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aivan samat arviot ovat pyörineet päässäni kakkososan näkemisen jälkeen. Ehkäpä ykkösosalle 2.5 ja kakkoselle 4 tai jopa 4.5. Täytyy vielä hieman sulatella tuota kakkosta ja mahdollisesti käydä katsomassa se vielä uudemman kerran. Mutta Luukkaalla on selvästi oikea suunta.
   
 14. steffe79

  steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  7
  :D Toi oli muuten ajatuksia herättävä:thumbsup: , kyllä nyt tarvii photia että kumpi oikeesti on hyvä ja kumpi paha :confused:
   
 15. JaniH

  JaniH Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 720
  Saadut tykkäykset:
  10
  Ja sekin on kumma, että miksei R2-D2 ja C-3PO sano Lukelle Episodeissa 4-6, että "aika tutuntuntuinen toi sun sukunimes, arvaas kuka toinen Skywalker tunnettiin ja kuka C-3PO:n rakensikaan". Nollataankohan bottien muistit jossain välissä?
   
 16. jaritt

  jaritt New Member

  Liittynyt:
  02.03.2000
  Viestejä:
  2 104
  Saadut tykkäykset:
  6
   
 17. gar

  gar New Member

  Liittynyt:
  18.07.2000
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  On muuten aivan loistava artikkeli! Itse huomasin sydämeni kuuluvan Emperorilla kun mokkerista nousin Emperor's Handiksi Tie Fighter nimisessä pelissä. Siinä oli tuo artikkeli mielestäni sisällytetty jo loistavasti briiffeihin (silloin vuonna ennen 2k jotain). Siinä todellakin toimittiin järjestyksen tuojana ja galaktisena poliisina yrittäen päästä estämään luihujen kapinallisten terrori-iskuja ja pitämään yllä rauhanneuvotteluja keskellä taistelutantereita!
   
 18. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 984
  Saadut tykkäykset:
  34
  No tuli nähtyä tämä 'Attack of the CGI' ja muutamia kommentteja seuraa ..

  *Elokuvan alku tuntui todella laahaavan, mutta laahauksenkin sekaan saatiin aikaa muutama mukava kohtaus.

  *Anakinin ja Obi-Wanin takaa-ajo Coruscantilla oli vähän kikkailtu, mutta viihdyttävä. Jopa Obi-Wanin "that felt good.."-kommentti ,sen jälkeen kun ajoivat niihin energiasäteisiin, sai minulta pienen naurun osakseen.

  *Padme :love: :love:

  *Liikaa typeryyttä edusti tämä Obi-Wanin aseentuntijakaveri ruokaloineen, jonka 50-lukumainen tarjoilija oli vähän liikaa. Piti taas Lucasin saada näyttää mitä CGI:llä saadaan aikaan.

  *Jango Fett oli harvinaisen Cool :thumbsup:

  *Rakkaustarina oli ihan mukiinmenevä

  *Natalie Portman :love:

  *Se vanha ja tuttu kosteusfarmi, jolla eräs toinen Skywalker myös vietti aikaa yhdessä toisessa osassa, oli mukava nähdä. Uncle Owenin näyttelijä oli onnistuneesti valittu.

  *Geonosiksen planeetan tehtaalla tapahtuva action-rymäkkä jossa Padme ja Anakin kamppalivat oli ihan kiihkeän näköisesti tehty.

  *Amidala :love:

  *Tuntui ihan mukavalta katsoa C-3PO:n ja R2-D2:n kiistelyä, vaikka vitsit tuntuivatkin aika väkinäisiltä. Myös C-3PO:n muuttuminen kokonaan CGI:llä tehdyksi sattui silmään.

  *Se Padmen päästämä kiljahdus, jonka sai se pedon raapaisu sai melkein veren pakenemaan päästäni muihin paikkoihin :love:

  *Mahtavaa oli katsoa Jedejä tositoimessa.

  *Jango Fettin äkillinen kuolema oli aika surkuhupaisa (Jangon kannalta)

  *Christopher Lee :love: (mutta eri tavalla kuin Padme)

  *Yoda on kuningas!! Leuat loksahti auki kun sitä taistelua katsoi. Kesti kylläkin ihan liian vähän aikaa.

  Summa Summarum .. Ewan McCregor oli opiskellut Alec Guinnessin naurun ja jo sillä loisti parhaimpana näyttelijänä tässä tekeleessä. Christopher Lee tuntui olevan vähän eksynyt kaiken sen CGI:n keskellä. Natalie Portman ei lähde päiväunistani mihinkään jne.

  Helkkarin kiva Star Wars-elokuva ja pääsee tällä hetkellä ainakin tasoihin 'Jedin Paluun' kanssa. Jatkoa odotan todella isolla innolla.
   
 19. Lare

  Lare New Member

  Liittynyt:
  16.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  ei nyt millään pahalla mutta onko noita spoileri tageja pakko tunkea joka paikkaan? rasittavaa alkaa maalailemaan.
  eikai nyt kukaan kuka EI HALUA spoilaantua leffasta, LUE tätä threadia jossa sen sisältöä puidaan?

  tai jos lukee, ja sitten alkaa meuhkaamaan että nyt hän spoilaantui, niin voi mennä itseensä.
   
 20. Blizzard

  Blizzard New Member

  Liittynyt:
  02.02.2002
  Viestejä:
  1 467
  Saadut tykkäykset:
  0
  Väki innostuu, kun kerrankin on mainio syy käyttää tätä toimintoa. :hitme:
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.