[Arkistoitu] Kloonien hyökkäys - arvostelu

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana kimpero, 09.05.2002.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. gar

  gar New Member

  Liittynyt:
  18.07.2000
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saattaa sana olla hyvin hallussa, mutta faktat vaeltelee. Hyvänä esimerkkinä olikohan se nyt Iltalehti, jossa sanottiin Skorpionikuninkaan olevan Muumio 3 ja katsojien varmasti pettyneitä kun Brendan Frasier ja mikä-sen-naisen-nimi-nyt-olikaan eivät olekaan pääosissa.

  Tuo on jo ammattitaidottomuutta, asian tuntemattomuutta tai tynnyrissä asumista sanon minä. Muitakin faktojen sekoittumista on ollut mutta ei nyt tule muuta yhtä räikeää esimerkkiä mieleen.
   
 2. Nice Guy Eddie

  Nice Guy Eddie no more mr. Nice Guy Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2001
  Viestejä:
  4 660
  Saadut tykkäykset:
  6
  Oli miten oli, mutta Kippari on :king:
   
 3. tnjrp

  tnjrp New Member

  Liittynyt:
  01.03.2002
  Viestejä:
  301
  Saadut tykkäykset:
  1
  Joko kävit Nice Guy vihjaisemassa Kipparille, että tää Traba on foorumi, jossa harhaoppiset ei varauksetta usko Star Warsin ihanuuteen? Ei taida yhteinen ihanteemme nimittäin vielä olla kirjoittautunut jäseneksi tuodakseen Pyhää Sanaa tähänkin jumalan hyljeksimään netin nurkkaan...
   
 4. electricboy

  electricboy New Member

  Liittynyt:
  05.11.2000
  Viestejä:
  2 580
  Saadut tykkäykset:
  3
  Joo..
  Tästähän tavallaan juuri puhuin, eli nämä varsinaiset "Star Wars -fanit/harrastajat" katselevat näitä elokuvia ehkä hieman eri lähtökohdista, eli heille todellakin on tärkeämpää tietty "Star Wars -henki" yms., kuin varsinaiset puhtaat elokuvalliset arvot, ja näin ollen luen heidän arvostelujaan valitettavasti hieman skeptisesti.
  Nämä "valtalehtien" arvostelijat ovat kyllä pääosin alan ammattilaisia ja he osaavat kirjoittaa leffoista usein vähemmän "oma lehmä ojassa". Eli kyllä nuo arvostelut ovat usein aivan perusteltuja. Ja siinähän se onkin, että kritiikki pitää myös osata perustella. Mutta eivät huonot arvostelut varsinaisesti estä mua leffaan menemästä, mutta ennakko-odotuksiin se varmasti vaikuttaa. Eli menen kyllä rohkeasti leffan katsomaan.
  Episode 1 ei vain antanut kauhean vakuuttavaa kuvaa mr. Lucasin uudesta syntymisestä..
  Mutta tämä on taistelua tuulimyllyjä vastaan: SW-fanit katsovat leffaa fanin silmin, ja silloin monet heikkoudet jäävät näkemättä. Ammattimainen elokuva-arvostelija katsoo leffaa ehkä liiankin kriittisesti, nostaen puutteet esiin räikeästi (vaikkeivat ne tavallista action-fania vaivaisivatkaan..).. Eli jos hakee elokuvasta puhtaasti viihteellisiä arvoja, niin Episode 1 (ja 2?) menee varmasti ok. Mutta jos katsoo elokuva hieman kriittisemmin, niin pettyy.
  Mun näkemykseni.
   
 5. Cornelius

  Cornelius New Member

  Liittynyt:
  23.10.2001
  Viestejä:
  159
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on nykyään muutama kriitikko joiden sanaan luotan jonkun verran, ja joiden mielipiteistä yritän päätellä onko elokuva katsomisen arvoinen.

  Jasper Sharp ja Tom Mes: Erinomaisen Midnight Eyen (www.midnighteye.com) leffakriitikot. Todella älykkäästi kirjoitettuja arvosteluja joista saa usein melko tarkkaa tietoa elokuvasta, ja hieman syvällisempääkin analyysia. Tosin he kirjoittavat vain japanilaisista elokuvista, joten usein heidän mielipiteitään on vaikea verrata toisten kriitikoiden mielipiteisiin.

  Peter Travers: Rolling Stonen leffakriitikko. Harvinaisen hyvä arvostelemaan Hollywood leffoja.

  Roger Ebert: Chicago Sun-Timesin leffakriitikko. Yleisesti mielipiteeni elokuvista ovat suunnilleen saman suuntaisia, mutta välillä häneltä löytyy joitakin aivan käsittämättömiä sepustuksia.

  Richard Roeper: Ebertin aisapari. Ehkä vähän enemmän mainstream, mutta kuitenkin asiantunteva ja melkoisen luotettava.

  Helena Ylänen: Vaikken aina olekaan samaa mieltä, Helenan arvostelut ovat asiantuntevia ja yleensä niistä käy varsin hyvin ilmi minkälainen leffa on kyseessä.

  Myöskin Sight and Sound lehdessä on erinomaisia kriitikoita, eivätkä Empiren leffa-arvostelijatkaan ole kaikki huonoja.  Yleisesti kun yritän tarkastella onko elokuva mahdollisesti katsomisen arvoinen, yritän löytää näiden arvostelijoiden mielipiteet elokuvasta josta sitten yritän miettiä mitä itse elokuvasta pitäisin. Sitten on muutamia lehtiä joiden arvosteluihin en luota tippaakaan. Näitä on juuri Iltasanomat, Iltalehti, Turun Sanomat (en voi sietää Maskulan arvosteluja. Helvetillistä elitismiä ja makeilua) ja muut vastaavat.

  Täysin offtopiciksi tämä nyt meni, mutta minkäs teet. :(
   
 6. Lare

  Lare New Member

  Liittynyt:
  16.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  odotukset episode 1:n jälkeen eivät olleet kovin korkealla. silti olin 99% media peitossa sw2:n suhteen, en lukenut ainuttakaan arvostelua, en fanipoikien hypeä tai ketjuja jotka leffaa käsittelivät, en katsonut trailereita enkä teasereita.
  joten voin melko hyvällä omalla tunnolla sanoa että tyhjältä pöydältä lähdin katsomaan sitä, episode 1 tuli tosin tv:stä tiirailtua joten juonen lähtökohdat olivat tuoreessa muistissa.

  episode 1:n "pilasi" mielestäni sen turha markkinahakoisuus ja tarpeeton ja turhan runsas huumori, lähinnä oikeastaan jar jar ärsytti. juoni näiden tapahtumien takana tosin oli kiinnostava, ja pisti hyvät lähtökohdat episode 2:lle, josta kommenttini olen jo aiemmin kirjaillut.

  kuten sanoin viestissäni, minusta SW leffoja (eikä muitakaan trilogioiden/leffa sarjojen) osia voi katsoa pelkästään irrallisena kokonaisuudesta ja arvostella pelkästään yksittäisenä action leffana. toki näin voi tehdä, mutta silloin missataan pointti ja pahasti.


  tietenkin tulee katsottua noin muuten leffojen trailereita, mutta en tunnustaudu kenenkään ohjaajan tai näyttelijän suureksi faniksi joten en tällä saralla seuraa heidän tapahtumiaan ja tekemisiään, mutta aktiivisesti tosin katson leffa ohjelmia tv:stä, lähinnä moontv:n movie filea ja bbc worldin talking moviesia, joten tulevista ja nykyisistä leffoista on tietoa niiden pohjalta, mutta elokuva-arvostelu on EPÄONNISTUNUT mikäli siinä kerrotaan yksityiskohtaisesti elokuvan juonesta ja tapahtumista, siksi yleensä sellaisten leffojen arvostelujen lukeminen - ennen elokuvan katsomista - jätän laisin väliin jotka kiinnostava aiheensa tai tekijöidensä perusteella.
   
 7. Nice Guy Eddie

  Nice Guy Eddie no more mr. Nice Guy Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2001
  Viestejä:
  4 660
  Saadut tykkäykset:
  6
  pitäisikö? Saataisiimpa tännekkin paljon toivottua vihaa ja raivoa:rolleyes:
  Jarkkohan voisi kipparille vihjaista:rolleyes:
   
 8. Blizzard

  Blizzard New Member

  Liittynyt:
  02.02.2002
  Viestejä:
  1 467
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hys hys pojat!

  Kun kippari kerran laskee troolarinsa johonkin, niin se ei sieltä heti pois lähde.

  Trabahan olisi nääs loistava apaja...
  :D
   
 9. Tonppa

  Tonppa New Member

  Liittynyt:
  13.04.2000
  Viestejä:
  1 327
  Saadut tykkäykset:
  2
  Esalle ei vittu millään sitten mene perille ettei hän ole maailmankaikkeuden jumala ja aina oikeassa omissa ajatuksissaan.

  Ja hymiö perään ettei tule herne nenään.
   
 10. Slash80

  Slash80 No Life! Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.04.2001
  Viestejä:
  2 841
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mutta se hymiö sitten unohtui! :D
   
 11. Agrado

  Agrado New Member

  Liittynyt:
  21.07.2001
  Viestejä:
  577
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mitä??? Väitätkö, että AM ei olekaan erehtymätön? Elämälläni ei ole enää tarkoitusta, maailma sortuuuuuuuuuuu---

  ...

  Ei vaiskaan, olenkin jo innolla odottanut sinun liittyvän tähän AOTC-keskusteluun (tuo lienee nyt sitten virallinen lyhenne), jotta saataisiin vähän tulta ja tappuraa kehiin. Missäs olet luurannut? Kenties yksi Tennarin saleista on toiminut omana non stop-AOTC-teatterinasi?;)
   
 12. Slash80

  Slash80 No Life! Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.04.2001
  Viestejä:
  2 841
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mielellän en anna minkään arvostelun vaikuttaa leffaan, mutta enemmän annan arvoa teidän kertomuksiin kuin lehtien. Lopullisen mielipiteen muodostan vasta nähtyäni elokuvan. Joka tapauksessa tulen katsomaan elokuvan suurella innolla, enkä usko että kovin tulen pettymään sillä mielestäni E1:n oli ihan kiva leffa jossa oli ainakin mielestäni yksi tosi hyvä ja onnistunuti kohtaus.
   
 13. Blizzard

  Blizzard New Member

  Liittynyt:
  02.02.2002
  Viestejä:
  1 467
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä mikä mikä?

  Rakettireki vai? :D

  Itsekin kyllä pidin E1:stä, joten E2 tulee varmasti olemaan herkkua. :king:
   
 14. Slash80

  Slash80 No Life! Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.04.2001
  Viestejä:
  2 841
  Saadut tykkäykset:
  1
  Noh, olihan se rakettiajelu ihan kiva (hyvää esittely matskua ainakin) mutta, lopun miekka taistelua on ilo katsella. Siinä on kylliksi energiaa, kun vertaa alkuperäisen trilogian kepittelyyn, se kun oli enammänkin sanasotaa.
   
 15. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 984
  Saadut tykkäykset:
  34
  Ei ei ei .. Kippari jauhakoon siellä missä on. Välillä veri kuohahtaa todella pelottavasti kun ukon ajatuksia lueskelee. Täällä sentään saa olla rauhallisena.
   
 16. steffe79

  steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  7
  olin 99% media peitossa

  ei tohon pysty kukaan :)

  tai sitten tarvii olla 80-vuotias puolisokee maaorava joka on jääny rekan alle:hitme:
   
 17. Lare

  Lare New Member

  Liittynyt:
  16.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  onko se peukalo nyt juuttunut sinne perseeseen vai suuhun?
   
 18. Jorse

  Jorse trust no one Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.04.2001
  Viestejä:
  5 076
  Saadut tykkäykset:
  8
  Tulipas tuo sitten tänään nähtyä. Jotenkin tuli pahasti Pearl Harbour tuosta mieleen. Eli elokuvalla oli hetkensä mutta sitten taas nuo senaattorin ja Anakinin järkyttävän pitkät kuherteluhetket venyivät aivan liian pitkiksi.

  Toinen huono juttu oli että elokuvan taistelut tuntuivat jotenkin kaikkien tyhmimpien kliseiden kokoelmilta,
  varsinkin tämä areenalla tapahtuvat teloitus oli hirveää katsottavaa
  .

  Mutta oli elokuvalla hetkensäkin, kuten hieman yllättämään päässyt lopputaistelu joka meni kerrankin hieman erilailla, eikä sisältänytkään hirveästi kliseitä, mitä kyllä ihmettelin, kun koko muun yli kaksi tuntisen olin jo nähnyt.

  Kolmisen tähtiä tuolle voisi antaa, mutta en minä tuota kyllä uudestaan menisi aivan heti katsomaan, ellei joku sitten maksaisi leffalippua jolloin voisinkin mennä mutta hyvällä todennäköisyydellä omasta hyllystä löytyisi siinäkin tapauksessa jotain mielenkiintoisempaa elokuvamateriaalia.
   
 19. Tero78

  Tero78 New Member

  Liittynyt:
  30.11.2001
  Viestejä:
  1 032
  Saadut tykkäykset:
  0
  Perjantaina tuli sitten tuo Lucasin uusin tuotos Tennispalatsissa nähtyä ja heti alkuun täytyy myöntää että se oli sitten kuitenkin lievä pettymys. Perusteluja perään:

  * Hayden Christensen (meniköhän oikein) ei vakuuttanut minua. Love-kohtauksissa oli todella korni meininki, tuli Kauniit ja rohkeat mieleen. Lisäksi yritti monissa kohtauksissa "liikaa", meni ylinäyttelemisen puolelle. Henkilö-ohjaus kautta linjan heikkoa. Lucas tarvitsee leffoihinsa lahjakkaat luonnenäyttelijät jotka eivät enää kaipaa ohjaajan neuvoja miten nyt tulee näytellä tms.

  * kässärissä kornia ja muutenkin köyhää dialogia

  * Paha ei ollut riittävän paha tässä leffassa, olisi kaivattu Darth Maul tyylinen hahmo.
  siitä huolimatta Christopher Lee oli loistava.

  * Jälleen liikaa CGI kikkailua. Tuntuu että joka frameen pitää saada vähintään 1000 örmelöä, menee yli.

  * Jotenkin köyhä lopputaistelu, jäi valju maku...

  * Natalie Portmania ei ollut joka sekunti tiukassa "Leia-asussa" ruudussa, tai öh siis kankaalla. Jarkko G. ymmärrän sinua nyt täysin, I Have Seen The Light...:love: :love: :love:

  * Ewan McGregor oli hyvä roolissaan, helppo mieltää hänet vanhaksi Ben Kenobiksi.

  * Hienoja toimintakohtauksia teknillisesti kautta linjan

  * Jango Fett oli hahmona hyvä (IMO).
  Hänen poikansa Boba esiteltiin nyt ja sai ainakin motiivin vihata Jedejä. Vanhoja osia 4,5 ja 6 voi katsoa nyt vähän eri fiiliksillä.

  * Yhtymäkohdat vanhoihin osiin 4,5 ja 6 hahmojen kautta ihan mielenkiintoisia.

  * Kloonit ihan mielenkiintoisia.
  Selventää Stormtroopereiden syntyä.

  + paljon muuta hyvää ja huonoa mitä en nyt muista. Joka tapauksessa ensi viikolla uudestaan paikalliseen teatteriin aion kuitenkin mennä katsomaan AOTCn uudestaan ja katsotaan sitten onko mieli muuttunut. Korostettakoon nyt vielä että leffa ei ollut mielestäni huono, ehkä vain odotukset kerkesivät taas nousta hieman liikaa.

  p s Spoilereitä yritin välttää mutta jos nyt kuitenkin joku luki jotakin kauhian paljastavaa niin anteeksi vaan hirmuisesti. :thumbsup:
   
 20. steffe79

  steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  7
  Peukalo on ihan omalla paikallaan :), mutta ei kukaan voi oikeesti sanoo olleensaa 99% pimennossa mitä tulee SW:ep2:thumbsup:
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.