[Arkistoitu] Kloonien hyökkäys - arvostelu

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana kimpero, 09.05.2002.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. Frigo

  Frigo New Member

  Liittynyt:
  22.02.2002
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jesus wept! Onko Wesley Snipes tosiaankin aiemmin näytellyt saippuasarjoissa? :cool:
   
 2. steffe79

  steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  7
  1: En kieltämättä ole nähnyt leffaa, mutta kyllä sitä kai saa mielipiteitä olla, ja omat päätökset oon tehnyt ihan noiden trailereiden perusteella, en aamulehden :)

  2: Jos joku todella voi väittää että Sarah Michel Gellar on hyvä näyttelijä niin on kyllä maailmankirjat sekasin. Muijahan juoksee ja kirkuu teinikauhu leffoissa minkä ehtii ja jos joku on "lahjakas" niin sen kyllä huomaa, taidan olla sitten sokee mitä tulee SMG suhteen :eek: todelliset näyttelijät kyllä saa hyviä rooleja :)
   
 3. Agrado

  Agrado New Member

  Liittynyt:
  21.07.2001
  Viestejä:
  577
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minä voin ja kiistänkin, mutta koska aihe on pahasti OT (enkä ole sitä paitsi SW2:a nähnyt) niin jätän ko. herran nuijimisen tällä kertaa tähän.
   
 4. tpi

  tpi Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 365
  Saadut tykkäykset:
  24
  En ole Gellarin leffoja tainnut nähdät yhtään (vai kävikös hän kuolemassa jossain Screamin jatko-osassa?), mutta Buffy on ollut todella henkilöpaikallaan, ja ainakin omasta mielestäni tekee sarjassa hyvän suorituksen. Buffyssa tosin dialogikäsikirjoitus on sitä korkeaa luokkaa, että näyttelijöiden pieniä taitamattomuuksia ei huomaa.
   
 5. steffe79

  steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  7
  hhmm.... no ihan mielipide kysymyshän se on kyllä....:p
  Mutta sarjasta on kyllä oltava eri mieltä :), käsikirjotus on kyllä tavanomaisesta poikkeavaa, mutta ei korkealentoista niin kuin esim. Twin Peaks

  Mutta nyt kyllä aletaan eksyä aiheesta pahasti :weep:
   
 6. gar

  gar New Member

  Liittynyt:
  18.07.2000
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, vain muutamassa kohtauksessa mutta ei mielestäni ollenkaan pienessä roolissa. Itseasiassa Lurppakorva ärsytti itseäni tässä osassa paljon enemmän kuin ensimmäisessä: Miten ihmeessä se olento oli päässyt edustajaksi senaatin kaltaiseen erittäin tärkeään elimeen? Jos aivan oikein käsitin, tämä Mongertaja jollain ihmeellä ratkaisi sen, että Emperor Palpatine pääsi diktaattoriksi, mikä tietenkin johtaa siihen kloonisodan alkuun ja myöhemmin suuri osa Jedejä lahdataan.

  Tämän tuo pirun Lötköhuuli teki (oma henk. koht. mielipiteeni siitä minkä näin ruudulta) ensinnäkin Amidalan mielipiteen vastaisesti: hän ei missään nimessä halunnut armeijaa. Toiseksi Möhkö selkeästi teki päätöksen ainoastaan sen vuoksi, että saisi kanssa olentojen hyväksynnän: Katsokaa ensin epävarmuus mikä paistaa sen nokasta kun se odottaa reaktiota ja sitten kauhulla virne, joka leviää Sen kasvoille kun Pökäle huomaa, että hän valitsi "oikean" mielipiteen.

  Ensimmäisessä osassa Se vielä oli sentään vain itseään telova tollo.

  Selkeästi parempaan suuntaan ollaan menossa. Kolmoselta voi odottaa jo aika paljon. Valitettavasti silti uusi trilogia ei pääse samaan veijariseikkailu fiilikseen mitä ensimmäinen trilogia on.

  Vaikka äänet olivat suhteellisen massiiviset jopa täällä Oulun THX teatterissa, alkaa ainakin itseäni jo hieman häiritsemään Lucasin tapa muuttaa kaikki alusten äänet ja osan muistakin äänistä mitä oudommiksi pulputuksiksi ja sirinöiksi. Kyllä se vielä pod racereihin sopi, mutta kun Slave One samallalailla etenee valtavan plöplöplö-äänen saattelemana alkaa se tuntumaan jotenkin tarpeettomalta. Todennäköisesti olen kyllä ainut joka asiaan kiinnitti huomiota.
   
 7. Cornelius

  Cornelius New Member

  Liittynyt:
  23.10.2001
  Viestejä:
  159
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin. Nyt on sitten sekin nähty. Todella positiivinen yllätys, Phantom Menacen jälkeen en paljoa odottanut tältä.

  Hyvää:
  *Visuaalisesti upea. Myönnettäköön että joissakin kohdissa CGI näytti melko epäaidolta, mutta yleisesti ottaen leffa oli upean näköinen. Suurin kunnia siitä menee varmaankin Lucasfilmin taiteilijoille, hahmodesignit ja erityisesti kaikenlaiset tekniset laitteet olivat upeasti suunniteltuja.
  *Näyttelijät alkoivat päästä sisälle rooleihinsa. Kyllähän tuota Christenseniä on parjattu, mutta mielestäni alun ruikutusta (Tuleva isoherra Lord Vader parkuu kun Obi Wan Kenobi kohtelee häntä kuin pikkulasta) lukuunottamatta hän pärjäsi roolissaan ihan hyvin. Leffan todelliset tähdet olivat kuitenkin Ewan McGregor, Christopher Lee ja Temuera Morrison. Täytyy tosin myöntää että yleisesti ottaen kuitenkin näyttelytyö oli hieman laimeaa, ja siitä uupui se kipinä joka löytyi vanhasta trilogiasta. Dialogiin olisi kaivannut enemmän sellaista rentoutta ja leikkimielisyyttä.
  *Jar-Jar oli oikeasti hyvä. Aika rohkea veto Lucasilta.
  *Juoni toimi tällä kertaa. Phantom Menacessa oli tylsää tappelua jostain helvetin kauppasaarrosta, tässä viriteltiin jo kunnon eeppistä meininkiä. Lupaa paljon Episode kolmoselta.
  *Muutamia aivan upeita kohtia.
  *Digitaaliteatteri oli aivan helvetin hieno. En paljoakaan enää ihmettele miksi Lucas sitä niin puffaa. Kyllä tälläiset efektileffat pitää katsoa digitaalisina.

  Huonoa:
  *Dialogi oli vieläkin aika laimeaa.
  *Jedit olivat loppujen lopuksi hienoinen pettymys. Eivät läheskään niin tajuttoman hienoja kun olisin toivonut niiden olevan.

  Täytyy sanoa että tällä kertaa Lucas on onnistunut suhteellisen hyvin. Ei tämä New Hopen ja Empire Strikes Backin tasoa ole, mutta kyllä Jedin Paluu ja varsinkin Pimeä Uhka jäävät taakse.
   
 8. koomikko

  koomikko Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2000
  Viestejä:
  478
  Saadut tykkäykset:
  2
  Täällä ollaan myös enemmän tai vähemmän samoilla linjoilla kuin aiemmat kommentaattorit. Seikkailuleffafiiilis kantoi hienosti koko leffan keston ajan. Muutama kommentin kommentti ja lisäys keskusteluun kuitenkin.

  - taustaa aluksi sen verran, että pystyy asettamaan kommenttini perspektiiviin. Olen juuri sen ikäinen, että orig. trilogialla on erityinen paikka sydämessäni. En minä nyt jonossa lippujen vuoksi seissyt, mutta kuitenkin lähes pakottava tarve päästä katsomaan uusi leffa niin pian kuin mahdollista -- faniutta ei parane kieltääkään. Massasta poiketen viihdyin yllättävän hyvin myös Episodi 1:sen parissa. Ihan kivaa seikkailuahan se on. Pirun pökkelöitähän ne alkuperäisetkin osat ovat jos niitä käy ryppyotsaisesti arvostelemaan. Jos olisin katsonut 10 vuotiaana epsiode 1sen niin samalla tavoin olisi nsiitä villiintynyt kuin taannoin. ja sitten asiaan.

  Lare: Tokihan leffassa tietokoneet laulavat oikeastaan kohtauksesta toiseen, mutta ei se minua häirinnyt. Ihan niin _oikean_ näköistä se oli kuin kuvittelen avaruusalusten olevan. Ylipäätään hämmentävä kommentti syyttää sitä, että CGI pätkät eivät näytä aidolta. Kyllä CGI asteroidit kuitenkin alkuperäisen trilogian perunat voittaa :)

  Gar: Lötköhuulen vikaa kaikki tyynni. Mitäs sitten. Siinähän kärsii maailmankaikkeus kun ei osannut evoluutio hoitaa tehtäväänsä. :) Mutta nuo moottorien äänet minullekin tarttui korvaan. Ep 1:sessä oli mielenkiintoista kuulla miten erilaisia ääniä oli varta vasten keksitty, mutta ei Slave One tosiaan tuollaista ääntä voi päästää!

  - Tulevien konsoli- ja tietokonepelien vuoksi lisätyt kohtaukset maistuvat vähän korostuneesti rahalta.

  Ja lopuksi kommentti tarinan sisällöstä:
  Olisi ollut mielenkiintoista mikäli Dooku olisi ollut ns. hyvä jätkä ja luomassa rebel alliancen perustaa yhdessä ekan osan pahisten ja muiden separtistien kanssa. Jedit olisivat taistelleet tässä tapauksessa Palpatinen joukoissa hyviksiä vastaan. Olisi asettanut hauskaan valoon katsojan, joka miettii kenen puolelle asettua ja tässä tilanteessa One who brings balance to the force -veijari olisi ollut omiaan tasapainoilemaan.
   
 9. Agrado

  Agrado New Member

  Liittynyt:
  21.07.2001
  Viestejä:
  577
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nähty on ja jotakuinkin sulateltukin. Toimintaa ja tähtihetkiä oli enemmän kuin ykkösessä; erityisesti mieltä lämmitti
  kun kaikkien rakastama Yoda pani haisemaan
  . Mutta muuten ei parannusta ole sitten "Phantom Menacen" tapahtunut. Juoni on yhtä keinotekoinen ja sekava ja näyttelijätyö samaa patsastelua. Tunteellisiksi tarkoitetut rakkaus- ja nyyhkykohtaukset eivät toimi sitten yhtään, eikä koko touhussa ole minkäänlaista koherenssia; hervoton planeetalta toiselle hyppiminen tarjoaa toki töitä virtuaalilavastemaakareille, mutta juonen selkeyttä se ei millään muotoa edistä.

  Mutta eihän näillä pikkuseikoilla ole tietenkään mitään väliä. Kun fanit saavat tyydytyksensä jo pelkistä äärettömyyteen scrollaavista alkuteksteistä, niin miksi Lucasin edes pitäisi yrittää tehdä asioita hyvin?

  Ja niin, se AV-puoli...John Williamsin musiikki on tavallisen loistavaa ja jytinää piisaa. CGI-osasto ottaa taas askeleen eteenpäin, mutta edelleen kaikki on kovin steriilin näköistä. Mitenkään henkeäsalpaavan kauniina en osaa episodi kakkosta pitää, "rahvaanomainen sci-fi-kitsch" voisi olla yksi tapa kuvailla Lucasin virtuaalimaailmoja.

  Mutta mitä tässä valittamaan, kaikkihan tämän kuitenkin käyvät katsomassa vaikka kuinka haukkuisi. Ja kyllähän minäkin suurimman osan leffasta ihan kohtuullisesti viihdyin. Mutta pakko on katkeroida sitä tosiasiaa, että tällainen korkeintaan keskinkertainen elokuva varastaa kaiken julkisuuden ja samaan aikaan jonkun "Mulholland Driven" kaltaiset mestariteokset hädin tuskin rantautuvat tänne raukoille rajoille...
   
 10. steffe79

  steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  7
  Yhdyn kyllä samaan mielipiteeseen, Mulholland Drive oli loistava ja todellakin ansaitsee teatterilevityksen, mutta eipä taida tässä maassa päästä siihen :(. Viihdyttäviä leffoja on kyllä paljon, mutta loistavat leffat ovat harvinaisuus....
   
 11. KCrimso

  KCrimso New Member

  Liittynyt:
  07.05.2002
  Viestejä:
  359
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mullholland Driven Suomen ensi-ilta pitäisi olla 2.8.2002. Toivottavasti.:thumbsup:
   
 12. Lare

  Lare New Member

  Liittynyt:
  16.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  joo en tarkoittanut _KAIKKEA_ käytettyä CGI:tä koko elokuvassa, vaan nimenomaan koskien muutamaa hahmoa jotka cgi:llä olivat tehty. nimenomaan lähinnä se baarinpitäjä viiksiniekka muistutti liikaa jotain monsters incin hahmoa *shudder* ja näytti irralliselta Ewan McGregorin rinnalla. Onneksi sen olivat huomanneet myös leikkauspöydällä heput ja loppukohtauksen ajan viiksiniekkaa näytettiin vain kasvoistaan.
   
 13. Bogo

  Bogo Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2000
  Viestejä:
  1 294
  Saadut tykkäykset:
  0
  .Netti-Iltalehden arvostelu
  "Anakinin lipeäminen Voiman pimeälle puolelle on niin kömpelösti motivoitu, että katsoja käy omaa kamppailuaan nauruntirskahdusten voimaa vastaan.
  Anakinin romanssi senaattorineito Amidalan (Natalie Portman) kanssa on puolestaan elokuvaromantiikan kankeinta rautakankiosastoa: tunnelma on yhtä sähäkkä kuin Barbie-kirjoissa."

  Odotan mielenkiinolla sunnuntaita, jolloin pitäis käydä kattomassa pätkä.
  Nyt tuntuu siltä että Ep1:n tavoin tässäkin visuaalisuus on se nautinto-osuus, mutta muilta osa-alueilta taitaa jäädä hyvinkin köyhäksi.
   
 14. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 471
  Saadut tykkäykset:
  84
  Niin, ja arvostelujahan ei meikäläinenkään ole voinut olla lukematta. Ne muutamat (maksetut?) hype-artikkelit ovat jääneet nyt jo taakse, ja negatiivisten arvostelujen määrä on nostanut päätään. Pahinta tässä on se, että nämä leffaa haukkuvat arviot tulevat sellaisista lähteistä, joihin itse olen yleensä tottunut luottamaan.

  Enivei, huomenna totuus sitten paljastuu allekirjoittaneellekin. Oli ehkä kuitenkin paha virhe katsastaa vanha trilogia sellaisena ns. alkuverryttelynä...
   
 15. electricboy

  electricboy New Member

  Liittynyt:
  05.11.2000
  Viestejä:
  2 580
  Saadut tykkäykset:
  3
  Aika erikoisia tapauksia nämä "uudet" Star Wars -leffat. Kriitikot ja monet muutkin katsojat antavat näistä hyvinkin perusteltua kritiikkiä ja niiden puutteet ovat selkeästi kaikkien nähtävillä, mutta sitten niitä myös suitsutetaan "uskomattomiksi elokuvakokemuksiksi" ja virheitä ei (haluta?) millään huomata, eikä niitä saa kritisoida..

  Ikäänkuin nämä olisivat jotenkin muiden elokuvien yläpuolella ja saavat näin "erityiskohtelun"?

  Itse näen leffan huomenna, eli sittenpähän se nähdään. Mutta kyllä arvioinnit (mihin mm. Aceman viittaa) antavat sen kuvan, että Lucas ei vain yksinkertaisesti saa hommaa hoidettua niinkuin sen voisi tehdä joku toinen ohjaaja.. Miksi mies ei pysy tuottajana, ja palkkaa jonkun lahjakkaan ohjaajan tekemään Star Warsille saman, minkä Peter jackson teki LOTR:lle??

  If the truth hurts, say auts..

  Lucas on hukkunut omaan digitaaliseen maailmaansa, sillä aikaa kun ihmiset kuitenkin lopulta haluavat nähdä inhimillisiä hahmoja ja hyvää tarinankerrontaa.
   
 16. Lare

  Lare New Member

  Liittynyt:
  16.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  mielestäni episode kakkosta ei voi ihan noin yksioikoisesti tulkita.
  ensinnäkin, näyttää olevan hyvin trendikästä nykyisin haukkua star warsia, tämä asia nyt toteutuu muillakin saroilla useinkin, haetaan jotain elitismiä ja asetutaan valtavirtaa vastaan.

  toisekseen, en ole nähnyt juurikaan negatiivisia arvosteluja tahoilta jotka ovat niinsanotusti sinuja star wars maailman, mytologian ja historian kanssa. star wars elokuvia _ei_voi_ arvostella yksittäisinä pätkinä, vaan ne ovat osa suurempaa kokonaisuutta ja kuljettavat tarinaa eteenpäin kukin sarallaan.

  yksittäisenä action elokuvana episode 2 ei ole mitenkään erityisen hyvä, star wars leffana se on mielestäni mitä mainioin, vanha kunnon seikkailufiilis on taas mukana ja juonikuvio tiivistyy.

  lisäksi, en oikein tajua minkälaiset elokuvaharrastajat pistävät painoarvoa jonkun ilta-sanomien tai aamulehden arvosteluille?? muutenkin leffojen arvostelujen tiiraileminen ennenkuin itse leffan näkee syö oman arvioinnin objektiivisuutta, enemmän tai vähemmän. Lisäksi aivan vihoviimeinen seikka on se, että jotkut pässit "arvostelevat" leffaa ennen sen näkemistä. voi jeesus maaria sanon minä. :sleep:
   
 17. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 471
  Saadut tykkäykset:
  84
  Vastaavasti aivan yhtä vastenmielistä on se, että joku pässi nostaa leffan jo etukäteen jalustalle edes näkemättä sitä. Tällaistakin on kuulemma joskus jossain tapahtunut. :D

  Oman mielipiteeni AOTC:sta kerron sitten myöhemmin, mutta ainakaan TPM:n kohdalla minä en nähnyt leffan haukkumisessa mitään trendikästä. Kyse oli vain yksinkertaisesti tosiasioiden tunnustamisesta.
   
 18. KCrimso

  KCrimso New Member

  Liittynyt:
  07.05.2002
  Viestejä:
  359
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen nyt nähnyt Episodi II:sen kaksi kertaa. Eli tässä vaiheessa ei enää kiinnosta pätkääkään mitä joku Ilta-lehden kriitikko sanoo. Tai ylipäätänsä kukaan. Elokuva on aivan loistava ja saavuttaa hienosti vanhojen Star Wars-elokuvien tunnelman. Nyt on suurin piirtein tasan kaksikymmentä vuotta siitä kun näin ensimmäisen Star Warsin. Eilen toisen kerran nähtyäni Kloonien hyökkäyksen fiilikset olivat melkein yhtä innostuneet kuin silloin aikoinaan seitsemän vuotiaana. Jokainen voi tietenkin itsekseen arvuutella, että kertooko tämä enemmän minusta vai elokuvan laadusta :p Ei kannata uskoa minua tai muitakaan arvosteluja vaan mennä ihan rohkeasti itse katsomaan jos Star Warsit yhtään kiinnostaa ja luoda sitten oma mielipide asiasta.
   
 19. steffe79

  steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  7
  Yhdyn samaan,
  Elokuvan liika hypettäminen ja jalustalle nostaminen "pilaavat" elokuvan enemmän kuin mitkään arvostelut, mitä korkeammalta tippuu sitä enemmän sattuu:weep:
   
 20. Bogo

  Bogo Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2000
  Viestejä:
  1 294
  Saadut tykkäykset:
  0
  Wanha juttu. Nyt muodissa on arvostella niitä jotka arvostelee Star Warsia.

  Sehän on hienoa että oot pystynyt olemaan media pimenossa koko tämän ajan, etkä siten ole päässyt turmelemaan objektiivisuuttas - epäilen silti hieman... Päteekö tämä muihinkin leffoihin? Ja oletkos muuten jättänyt ykkösen katsomatta, sehän jos mikä kertoo tulevasta ja Georken linjasta...?

  Ja mitäs vikaa Ilta/aamulehtien arvosteluissa on, samanlaisia harrastajia kuin mekin, sana vaan paremmin hallussa. Tärkeintä on ettei nojaa yhteen arvosteluun, vaan muodostaa käsityksen useammasta lähteestä (Tämä lause oli kooste jonkun fiksun trabalaisen sanoista, jota en nyt muista ;) )

  Noh, kohta minäkin nään mitä G-setä on saanu aikaan.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.