KissFM:n "Timpeä" epäillään lapsen hyväksikäytöstä

Keskustelu osiossa 'Seksi' , aloittajana Nice Guy Eddie, 26.10.2004.

 1. Arisalmi

  Arisalmi New Member

  Liittynyt:
  05.12.2003
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Radiokanava Kiss FM:n aamutiimin kantava voima Timo "Timpe" Salonen myöntää Iltalehdelle olleensa poliisin pidättämänä viime viikon tiistaista keskiviikkoon. Salosen mukaan rikosepäilyt liittyvät kahden noin 20-vuotiaan naisen hänestä tekemään rikosilmoitukseen, jossa rikosnimikkeenä on lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

  Epäillyt rikokset tapahtuivat vuodenvaihteessa 1999-2000, kun tytöt olivat alle 16-vuotiaita. He tekivät rikosilmoituksen viisi vuotta tapahtumien jälkeen.

  - Kiistän syyllistyneeni rikokseen, sillä minulla oli perusteltu syy olettaa tyttöjen olleen 16 vuotta täyttäneitä. Se on syy jättää minut tuomitsematta, Salonen toteaa.

  Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön ikäraja on nykylain mukaan 16 vuotta. Rikos on varsin vakava, sillä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ei voida tuomita sakkorangaistusta, vaan oikeuden on aina määrättävä tekijälle vankeutta. Teosta voi saada maksimissaan neljän vuoden tuomion.

  Timpe Salonen kertoi lltalehdelle aamulla tiedon tultua julkisuuteen, että hän tarjoutui itse lähtemään Kiss FM:ltä rikosepäilyjen takia.

  - Katsoin, että epäilyksen varjo ylläni olemassa. En mielestäni voinut enää jatkaa.


  Teot sattuneet samoihin aikoihin
  Myöhemmin eilen iltapäivällä Kiss FM:n järjestämässä tiedotustilaisuudessa Salosen asianajaja Matti Wuori vahvisti suosikkijuontajaan kohdistuvat rikosepäilyt. Samalla julkisuuteen kerrottiin Salosen työsuhteen päättymisestä Kiss FM -kanavalla kymmenen vuoden jälkeen.

  - Se on selvää, että näin on tapahtunut, ja teknisesti rikosnimike on lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Esitutkinta on vielä kesken, emmekä näin ollen siis tiedä, johtaako tutkinta edes syytteeseen, Wuori arvioi.

  Wuori oli varsinaisten tapahtumien kulusta kovin vähäsanainen. Nykyisin parikymppiset naiset olivat Wuoren käsityksen mukaan olleet itse aloitteellisia seksuaalisväritteisessä toiminnassa Salosen kanssa.

  - Salonen ei ainakaan ole itse lähtenyt etsimään varta varten seuraa. Meille on myöskin täysi mysteeri, miksi nämä kaksi naista tekivät ilmoituksen vasta nyt, Wuori kertoi.

  Wuoren mukaan epäillyt hyväksikäytöt ovat tapahtuneet samoihin aikoihin.

  - Tiettävästi tytöt ovat toimineet ainakin jokseenkin yhdessä.

  Wuori ei kuitenkaan halunnut vähätellä rikosepäilyjen laatua. Tulevaisuudessa oikeuden arvioitavaksi jää se, oliko Salosella perusteita olettaa tyttöjen olleen 16 vuotta täyttäneitä.


  Kova isku kanavan imagolle
  Kiss FM -kanavalle ja sen imagolle Saloseen kohdistuva rikosepäily oli kova isku, sillä kanavan maine on viime vuosina ollut vähemmän mairitteleva. Kolme vuotta sitten näyttelijä
  Minna Turusen työsuhde sanottiin irti kerrasta poikki -tyylillä, kun nainen ei saapunut suoraan lähetykseen öisen juhlinnan jälkimainingeissa. Lisäksi runsaasti julkisuutta sai
  ryhmäseksiaktin radioiminen kesällä 2000. Tuolloin aamushown ruorissa oli nykyinen tv-julkkis Henkka Hyppönen.

  - Kyllähän tämä on harmillinen asia Kiss FM:n kannalta. Mutta jos olet Kissin juontaja, sinulta edellytetään tietyllä tavalla rehdimpää elämää, SBS Finland Oy:n toimitusjohtaja Leena Ryynänen sanoo.

  - Meillä ei voi olla rikosepäilyjä, meillä ei voi läträtä liikaa viinan kanssa, ei puhettakaan, että meillä voisi olla jotain huumejuttuja, hän jatkaa.

  - Timo Salonen ei voi palata Kiss FM:lle jatkossa. Kyllä se siltä näyttää, ettei hän voi palata, vaikka tuomiotakaan ei tulisi."


  Varsinkin tämä ihmetyttää:

  "Kiistän syyllistyneeni rikokseen, sillä minulla oli perusteltu syy olettaa tyttöjen olleen 16 vuotta täyttäneitä. Se on syy jättää minut tuomitsematta, Salonen toteaa."

  ELi Salosta ei kiinnostanut olivatko tytöt täysi-ikäisiä, kunhan olivat yli 16-vuotiaita, melko omituista 26-vuotiaalta perheelliseltä mieheltä.
   
 2. jms

  jms Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  1 845
  Saadut tykkäykset:
  4
  Sinänsä ei paljoa hetkauta kissäfämmän ja jonkun tekopirteän Timpen tulevaisuus. Niin on turha kanava, tuo yllämainittu Hyppösen organisoima akti aamulähetyksessä, kuvastaa aseman huonoa makua.
   
 3. nothing

  nothing Active Member

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  2 092
  Saadut tykkäykset:
  6
  Tai sitten asialla vaan ei yksinkertaisesti ole väliä.
  Eihän kyse ole siitä ovatko tytöt 16, 18 tai 20-vuotiaita, kunhan vaan ovat vähintään sen 16.
   
 4. DIAR

  DIAR Ugh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 206
  Saadut tykkäykset:
  9
  Ote iltalehdestä:


  Kova isku kanavan imagolle
  Kiss FM -kanavalle ja sen imagolle Saloseen kohdistuva rikosepäily oli kova isku, sillä kanavan maine on viime vuosina ollut vähemmän mairitteleva. Kolme vuotta sitten näyttelijä Minna Turusen työsuhde sanottiin irti kerrasta poikki -tyylillä, kun nainen ei saapunut suoraan lähetykseen öisen juhlinnan jälkimainingeissa. Lisäksi runsaasti julkisuutta sai ryhmäseksiaktin radioiminen kesällä 2000. Tuolloin aamushown ruorissa oli nykyinen tv-julkkis Henkka Hyppönen.

  - Kyllähän tämä on harmillinen asia Kiss FM:n kannalta. Mutta jos olet Kissin juontaja, sinulta edellytetään tietyllä tavalla rehdimpää elämää, SBS Finland Oy:n toimitusjohtaja Leena Ryynänen sanoo.

  - Meillä ei voi olla rikosepäilyjä, meillä ei voi läträtä liikaa viinan kanssa, ei puhettakaan, että meillä voisi olla jotain huumejuttuja, hän jatkaa.

  - Timo Salonen ei voi palata Kiss FM:lle jatkossa. Kyllä se siltä näyttää, ettei hän voi palata, vaikka tuomiotakaan ei tulisi.


  Ihme lynkkausasenteella porukka liikenteessä täällä. Tai sitten kansan mielestä julkisuudessa työtä tekevillä ihmisillä ei ole ihmisarvoa. Suomen luetuin julkaisu on 7 Päivää ja se kertoo mielestäni paljon.

  En tosiaan tajua tätä hommaa. Mun mielestä asiassa ei ole mitään muuta kyseenalaista kuin se, että likat tulevat julkisuuteen ja äijä on ollut naimisissa kun tuo on tapahtunut ja pettänyt vaimoaa. Tai ihan sama vaikka olisi ollut tyttöystävä, mutta perseestä se on silti. Mutta ihan saletisti koko Plazakin on täynnä porukkaa jotka ovat joskus pettäneet kumppaneitansa. Ihme ettei asiasta ole tehty pollia :confused:

  Olenko rikollinen kun tunnen ihmisiä jotka ovat jönssineet alaikäisenä tai alaikäisen kanssa, mutta en ole ilmoittanut poliisille?

  Se nyt on selvää, että kukaan isä ei halua, että tytär olisi osallisena tuollaisessa, mutta se on myös selvää, että teininä tulee ryypättyvä ja rietasteltua keskimäärin enemmän kuin koko loppuikänä vaikka kaikki vanhemmat haluavatkin ajatella, ettei se meidän muksu... Tyhmättäminen kuuluu aikuistumiseen, mutta ei siitä kuulu kertoa vanhemmille eikä poliisille 5 vuotta myöhemmin. 15 vuotias teini on naiivi, mutta myös vastuussa omista teoistaan.

  Voi olla, että tämän hairahduksen ja julkisen lynkkamisen takia äijältä menee duuni (se on varmaa), perhe ja asunto. Niin makaa kuin petaa, mutta tämä menee jo aika pitkälle.
   
 5. Swingbream

  Swingbream New Member

  Liittynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  388
  Saadut tykkäykset:
  4
  Raakaa peliä. Koska kukaan(?) meistä ei tiedä, mitä todella on tapahtunut, kirjoitanpa tähän nyt yhden mahdollisen version viiden vuoden ajan takaisista tapahtumista iltapäivälehdissä kerrottujen faktojen pohjalta:

  26-vuotias mies tapaa ravintolassa nuoren, kauniin naisen. Herra päätyy harrastamaan seksuaalista kanssakäymistä (ehkäpä ei edes sukupuoliyhteyttä!) kyseisen naisen kanssa. Ikääkin on ehkä kysytty puolin ja toisin, ja nainen on sanonut olevansa 18v. Ja koska ravintolassa on tavattu, miksipä sitä epäilemään. Viiden vuoden päästä tapahtuneesta herra saa syytteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, hänet tuomitaan saman tien iltapäivälehdissä, hän menettää työpaikkansa ja - mikä pahinta - maineensa loppuiäkseen tai ainakin vuosiksi. Ehkäpä parin viikon päästä julkisesta tuomitsemisesta tehdään syyttämättäjättämispäätös, mutta tätä ei uutisoida lainkaan tai uutisoinnin henki on "lapsenraiskaaja pääsee pälkähästä".

  Huom! Rautalankaa! Edellinen ei siis ole mitään muuta, kuin oman mielikuvitukseni tuotosta!

  Kuulostaako reilulta? En väitä, että teko pitäisi hyväksyä ja jättää tutkimatta, mutta julkinen tuomitseminen ennen tutkimista on perseestä.

  Yksi asia, mikä puoltaa sitä näkökulmaa, että iltapäivälehdet "hieman" liioittelevat rikoksen vakavuutta: sekä uhrien että syytetyn kertomukset tapahtumista ovat yhteneväisiä, mutta syytetty ei myönnä syyllistyneensä rikokseen. En usko, että Timpe niin tyhmä on, että pitäisi "lasten seksuaalista hyväksikäyttöä" ei-tuomittavana tekona.

  Muistattehan myös, että millään muulla tässä tapauksessa ei ole merkitystä kuin tyttöjen iällä, ja kuka luuli mitä ja millä perusteella. Pettäminen ja idiotismi ovat sitten ihan osallisten henkilökohtaisia ongelmia.

  Edit: Tämä keskustelun perusteella E.Tosikko.P. tunnetaan todellakin myös nimellä E.Jeesus.P.
   
 6. jms

  jms Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  1 845
  Saadut tykkäykset:
  4
  Itse asiassa onkin varmaan pelkkä rahastus ja maineen lokaaminen kyseessä, eikä varmaan voida puhua mistään pedofiliasta, vaikka alaikäisiä olisivatkin olleet.
   
 7. matarvai

  matarvai Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.12.2000
  Viestejä:
  1 466
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itselleni kävi muutama vuosi melkein samalla tavalla. Baarista sain bongattua nätin tytön ja tottakai se kämpille vietiin. Noin viikon päästä sain tietää että tyttö todellakin oli vasta täyttänyt 16v, mutta kun baarissa tavattiin niin en todellakaan alkanut kyseistämään ikää. Ja tytöt kyllä saavat meikattuakin itseänsä vähän vanhemman näköisiksi.
   
 8. JanneJS

  JanneJS New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.05.2003
  Viestejä:
  568
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oli miten oli, kunnia meni, mutta maine kasvoi. :D
   
 9. Hirudroid

  Hirudroid New Member

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  1 245
  Saadut tykkäykset:
  2
  Omalla kohdalla on tullut pehdattua lääkärileikeissä alle 10-vuotiaiden kanssa. Ikää oli tosin tuolloin 5 tai 6 vuotta...

  BTW: 16-vuotias ei ole lapsi vaan nuori aikuinen. Lisäksi jos ollaan jonnekin ravintolaan / suljettuihin bileisiin sisälle päästy niin siinäkin on rikottu omalta osalta lakia - esiinnytty toisena ihmisinä, mikä lienee rikos. Laitonta on myös päästää alaikäisiä järjestäjän puolelta sisälle - tätä tapahtuu kuitenkin päivittäin eikä kukaan kiinnitä asiaan huomiota.

  Kun 13-vuotiaat tunkee jo nykyisin iltariehoihin ja vetää E:tä silmät kiiluen niin kasvatuksessa lienee ollut vikaa. Isukit istuu kotona sumppia sinisilmäisinä ryystäen ja kehuvat jälkikasvuaan kilpaa omissa illanistujaisissa. Totuus on usein vain täysin toinen.

  Yhtä kaikki, tuomitkaa ja puolustakaa (puolin ja toisin) vasta sitten kun faktat on esitetty muuallakin kuin iltapäivälehtien sivuilla.
   
 10. mastodontti

  mastodontti New Member

  Liittynyt:
  17.08.2004
  Viestejä:
  171
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuka vitun timbe :D
  Joo aika järkevää spekuloida täällä, jos on vedetty alaikäistä ja alaikäinen haluaa siitä tehdä jutun niin paska juttu, se nyt vaan on lain mukaan väärin, muuttakaa lakia jos haluutte muutosta, ei tässä ole mitään ihmeellistä.
   
 11. tpt76

  tpt76 Member

  Liittynyt:
  22.11.2001
  Viestejä:
  493
  Saadut tykkäykset:
  0
 12. Sly

  Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  2 172
  Saadut tykkäykset:
  7
  Jonkun verran on tullut Kissiä kuunneltua ja mielestäni Timpe on kuullostanut aina hyvin rehdiltä tyypiltä. Vaikka radiopersoona ei välttämättä ole sama kuin siviilipersoona, niin jos vedät viitenä aamuna viikossa 4 tunnin aamushown niin väkisinkin olet siinä aika paljon omana persoonanasi. Tämän vuoksi kaikki perinteiseen rikokseen viittaavat epäilyt kuullostavat varsin yllättäviltä. Tuo ylläolevassa linkissä mainittu tarina puolestaan kuulostaa siltä, että se voi tapahtua lähes kenelle vaan joka haluaa "vaarallisuutta" elämään.
   
 13. Drokk

  Drokk New Member

  Liittynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  1 576
  Saadut tykkäykset:
  4
  Eipä kuullosta tuollainen todellakaan miltään lapsen käytökseltä. Toivottavasti nämä mustavalkoisesti asioihin tuijottavat löytävät pedofiiliepäillyilleen edelleen lisää pontta tuosta kertomuksesta. No, edellyttäen tietysti, että tarina on totta.
   
 14. pede

  pede Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 349
  Saadut tykkäykset:
  19
  ei sillä lain kannalta ole mitään merkitystä kuka teki aloitteen

  kaverin asianajaja yrittää puolustella että ei ole tapahtunut rikosta, koska tahallisuus puuttuu, eli oli perusteltu syy uskoa että olivat tarpeeksi vanhoja. tahallisuuden puute yleensä poistaa rangaistavuuden. tosin voidaan kysyä, missä menee raja, kun tytöt ovat olleet luokka 10 v. nuorempia. eli kun ovat selkeästi olleet nuoria, tuleeko toisen varmistua iästä.

  laissahan on poikkeus sen suhteen että jos molemmat ovat "samalla kehitystasolla". tämä poikkeus ei kuitenkaan päde 10 v vanhempaan mieheen, vaan on otettu mukaan jottei samanikäisten, mutta eri puolella rajaa olevien touhuja ei kriminalisoida.

  turhaan täällä spekuloidaan. tätä kyllä lehdissä tullaan vatvomaan.
   
 15. Korhonen

  Korhonen New Member

  Liittynyt:
  06.07.2004
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olennaistahan tässä on vain ja ainoastaan se, oliko Timpellä syytä olettaa tyttöjen olevan 16-vuotiaita tai vanhempia. Jos tytöt ovat kertoneet, olevansa 16-vuotiaita, pitäisin Timpen toimintaa moraalisesti arvelluttavana, jos yli 18-vuotiaita, niin sitten en näkisi Timpen toimissa ongelmaa (paitsi jos hän oli naimisissa mikä onkin sitten aivan toinen juttu).

  Aikamoisena jeesustelijana pitäisin niitä, jotka väittävät, ettei sillä ole väliä mitä tytöt ovat sanoneet. Se nyt vain on aikalailla mahdoton nykyään määritellä nuorten naisten ikiä. Tytöt alkavat jo ala-asteiässä pukeutumaan naisten vaatteisiin (napapaitoja, kireitä farkkuja, minihameita yms.) ja fyysiset muutokset tytöstä naiseksi tapahtuvat yleensä viimeistään yläasteiässä. Sitä voi jokainen arvuutella koulujen läheisyydessä (pedofiilivitsit tähän...) kuka tytöistä on yläasteella ja kuka lukiossa (yläasteen viimeistä luokka käyvä on yleensä 15-vuotias, lukion ensimmäistä 16). Vielä vaikeampaa on sanoa kuka on kahdeksantoista ja kuka ei. Tästä esimerkkinä Alkon mainokset, joissa on neljä kuvaa neljästä nuoresta ihmisestä ja lukijan tehtävänä on arvuutella kuka on täysi-ikäinen ja kuka ei.

  Timpeä ei tule kyllä ikävä. Kiss FM:ää en yleensä kuuntele ja niiden pätkien perusteella mitä hänen juontojaan olen kuullut, niin kohtalaisen ärsyttävä radioääni. Sinällään toki sääli, että hän menettää työpaikkansa, jos ei ole syyllistynyt mihinkään. Toisaalta myös työnantajan toimet ymmärtää, sillä imagotappio on melkoinen ja jos sopimuksessa on pykälä, joka mahdollistaa potkujen antamisen, niin miksipä ei sitä käyttäisi?
   
 16. janila

  janila Active Member

  Liittynyt:
  09.07.2002
  Viestejä:
  789
  Saadut tykkäykset:
  58
  Jos tuossa Suomi24-foorumin katkelma sisältää totuuden jyvän, niin suoraselkäisyys voisi olla yksi syy. Toisaalta se olisi hyvä syy vaikkei Kissillä oltaisikaan oltu tietoisia moisesta tapahtumasta. Kyllä kenen tahansa pitäisi olla syytön kunnes toisin todistetaan ja tähän vedoten Kissin olisi pitänyt kieltäytyä eroanomuksesta tai ainakin olla edesauttamatta asiaa, kunnes tilanne olisi viranomaisten toimesta saanut selvityksen. Jos Kissillä ollaan tiedetty Timben tienneen mimmien alaikäisyydestä, niin asiasta tietävien olisi tietenkin pitänyt tehdä asiasta virallinen jo aikaa päivää sitten. Tähän mennessä olen ollut suuremmin välittämättä suomalaisten paskakanavien kehityksestä, kanavaa kun voi vastaanottavassa päässä vaihtaa ja koko toosan voi myös sulkea. Tähän surulliseen tapaukseen törmättyäni kokisin kuitenkin kunnia-asiaksi sen nappulan painamisen, jolla upotettaisiin koko KissFM johonkin riittävän syvään monttuun. :rolleyes: Tämä siis riippumatta siitä, että onko Timbe tehnyt mitään laitonta tai muuten sopimatonta.
   
 17. japipoju

  japipoju Member

  Liittynyt:
  22.03.2004
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt **tuttaa. **tuttaa niin, että! Kyllä taas on iltapäivälehdet ja maailman turhimmat sosiaalipornolehdet innoissaan kun voidaan raiskata yhden julkisuuden henkilön koko perhe yhdellä harkitulla iskulla arkaan paikkaan. Mä olen tasan varma, että tämä juttu ylitti uutiskynnyksen vain, koska Timpellä on vaimo ja lapsia. Ketäs se kiinnostaisi, että sinkkumiehellä kävi flaksi? Taisivat tytötkin tajuta tämän bongattuaan radiosta tutun äänen.

  Lisäksi pistää hatuttamaan KissFM:n yltiömoraalinen toiminta - työtön, vaikka syyttömäksi todistettaisiin. Tästä eteenpäin saa sukupuolten taistelut ja puuttuvan sanan arvaileminen jäädä. Kiss on boikotissa. Aito ja alkuperäinen on kuollut. Vaihdan parhaaseen kopioon - YleXiin.
   
 18. Arisalmi

  Arisalmi New Member

  Liittynyt:
  05.12.2003
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Totta, mutta omituista joltain silloin 26-vuotiaalta, nykyään taitaa olla yli 30, olis voinut sanoa edes että luuli niitä 18-vuotiaiksi, parempi imagon kannalta.
   
 19. Swingbream

  Swingbream New Member

  Liittynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  388
  Saadut tykkäykset:
  4
  Omituista tai ei, mitä sillä on väliä? Jos tytöt ovat 16 ja poika vaikka 86, se on silti tyttöjen ja pojan välinen asia, joka ei kuulu kenellekään muulle (ainakaan perheen ulkopuolella). Ja miksi pitäisi tai kannattaisi valehdelella?
   
 20. japipoju

  japipoju Member

  Liittynyt:
  22.03.2004
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mistä tiedät mitä Timpe on sanonut? Vai teitkö päätelmän Iltalehden "haastattelun" perusteella?