[Arkistoitu] Kissatarinat

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Tommy-H, 10.06.2007.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. Tommy-H

  Tommy-H Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2005
  Viestejä:
  1 808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikki kissoihin liittyvät tarinat ja keskustelut.

  --------------------------------------------------------------------------------------

  Meidän Elmeri-kissa on reilu 3-vuotias poikakissa, ylläri. Kuitenkin Elmeri asui jonkin aikaa siskoni luona kaupungissa ja sen takia sitä ei voi nykyään täällä omakotitalossa pitää ulkona vapaana, vaan narun päässä ja valjaissa kiinni. Muutaman kerran kissa on päässyt karkuun, ja se yleensä hakeutuu hankaliin paikkoihin, kuten puupinojen taakse tai vastaavaa. Pari viikkoa sitten se kuitenkin pääsi kunnolla vapaaksi, emmekä huomanneet katoamista kuin vasta reilun puolen tunnin päästä. Siinä sitten paniikissa etsittiin lähiympäristöstä 1,5h kissaa, eikä millään meinannut löytyä. Sitten se olikin liiterin takana vesisaavissa kurkkimassa - varmaan nauroi meille, kun neljä ihmistä etsii huolissaan häntä.

  Muuten melko perus kissa, mutta pari jännää ominaisuutta löytyy. Kun pallon heittää rappusista alas (vaaleanpunainen, ei mikään muu väri), niin se osaa tuoda sen suussa yläkertaan takaisin ja tiputtaa suoraan jalkoihin. Sitten se odottaa taas, että pallo heitetään rappusilta alas. Jos pallo jää rappusille, Elmeri osaa antaa myös itse vauhtia pallolle. Elmeri tykkää muutenkin leikkiä tuon vaaleanpunaisen pallon kanssa. Jos pallon ottaa käteen, saattaa kissa mennä vartioimaan kapealle käytävälle heittoa ja yrittää torjua sen. Sitten Elmeri osaa tehdä myös kuperkeikkoja jalkapöytää vasten, kun kerjäämällä kerjää ruokaa tai ulospääsyä.

  Mitäs teidän kissanne osaa? Siis ne lemmikit. :cool:
   
 2. Kiila

  Kiila Active Member

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 663
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vilkaisin aamulla duuniin lähtiessä, että mitä nuo harakat oikein tuola pihalla räkättää. Näky oli vähän outo: naapurin kissa istuskeli rauhassa pihalla ja harakka nokki häntää ja räkäsätti päälle. Välillä katti kääntyi hermostuneena muttei kuitenkaan sen enempi hyökkinyt, eikä harakka meinannutkaan lentää karkuun. Tiedä sitten oliko kissa tappanut harakan poikaset tai ne olivat jemmassa jossain lähistöllä, minkä vuoksi emo antoi kissalle kyytiä. Ihme vain, että kissa jaksoi tuota hännän nokkimista.
   
 3. ErgoWanker

  ErgoWanker New Member

  Liittynyt:
  09.02.2007
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meidän kissa kuoli. Auto ajoi sen päälle. Viikset laitoin päiväkirjan väliin.
   
 4. lumikola

  lumikola New Member

  Liittynyt:
  28.01.2005
  Viestejä:
  625
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meidänkin kolme kattia osaavat katoamistemput. Parhaan järjesti niistä vanhin, 8-vuotias kolli, joka lähinnä vetelee hirsiä ja käy syömässä. Eikä juurikaan viihdy ulkona puolta tuntia pitempään. Yksi päivä se kuitenkin katosi ja etsittiin tuntitolkulla, autotallissakin käytiin kolme neljä kertaa etsimässä romun seasta.

  En saanut yöllä nukuttua ja lähdin taas aamulla kuudelta etsimään. Epäilin että joku petoeläin tai ergowankerin tapainen debiili on sen lahdannut. Menin taas autotalliin laihoin tuloksin, mutta jätin oven auki. Ryystäessäni aamukahvia katti käveli rauhassa luukusta sisälle ja meni tyhjentämään ruokakuppia. Autotallissahan se oli ollut koko ajan ja läksiäisiksi oli vääntänyt paskat autotallin lattialle:thumbsup:
   
 5. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 694
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän ne harakat jaksaa, ei ne tartte siihen mitään syytä. Nehän ovat linnuiksi kuitenkin melko välkkyjä, joten huvikseen ne sitä kissaa kiusaa. Luultavasti ovat jo juoksuttaneet kissaa siinä määrin että kissakin tajunnut että on peli missä ei voita. Ellei sitten päästä harakkaa vähän lähemmäs ;)
   
 6. petronilla

  petronilla New Member

  Liittynyt:
  18.02.2008
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Peppi-kissani, joka tuli emonsa ja 3 veljensä kanssa mulle liki 12 v sitten, on taitava kaapin ovien päällä keikkuja. Sinne sen pitää aina päästä ja sieltä hyppää hyllylle ja päinvastoin. Mun olkapään kautta se sinne kaapin tai oven päälle hyppää. Kyttää oikein olkapäitä ja on tosi nopea reaktioissaan. Sen emo, joka myös jäi mulle, on täysi vastakohta. Hän ei ressukka osaa hypätä aina edes ikkunalaudalle. Nostankin hänet välillä kans kaappiin hyllylle tai ison vitriinikaapin päälle. Haen myös pois tai laitan tuolin avuksi.

  Jepe-kissa avaa ovat - painaa vaan kahvasta. Ulko-ovi on laitettava aina takalukkoon. Olen minäkin monet kerrat etsinyt jotain kissaa sisältä ja ihmetellyt minne on mennyt. Jossain piilossa myhäilee, sanomatta mitään. Joskus kyllä juoksee luo. Ulkona kissani eivät ole, kun se on kaupungissa kiellettyä ja en haluaisi ottaa riskiä, että joku tekee pahaa niille tai jäävät auton alle tms. Peppi myös leikkii "maalivahtia", torjuu heittämääni lelua. Kaikki 3 kattiani nauttivat narun perässä juoksemisesta ja hyppimisestä. Jepe on perheen ainut "mies", ja kutsunkin häntä joskus talkkariksi, putkimieheksi tai jotain, kun se silmä kovana katsoo, miten hanasta saa vettä. Ei se vesi sinänsä sitä kiinnosta, mutta seurailee, mitä teen. Kunhan ei jonain päivänä laittaisi hanaa täysille?!!
   
 7. Tinttara

  Tinttara New Member

  Liittynyt:
  12.12.2005
  Viestejä:
  360
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä on oikea asenne, hienoa että ajattelet kissasi parasta etkä potkaise pihalle oman onnensa varassa seikkailemaan! :thumbsup: Toivon todella, että tällainen valveutuneisuus saisi nopeammin jalansijaa suomalaisissa kissanomistajissa; vapaana ulkona liikkuvia kissoja ja samalla kissavihaajia ja tienvarsilla näkyviä kissanraatoja on vielä aivan liian paljon.

  Meillä on ollut hoidossa monia kissoja ja kaikki ovat olleet sisäkissoja, kerrostalossa kun asutaan. Hoidokeista suurin osa on opetettu valjasulkoiluun ja ne nauttivat siitä uskomattoman paljon. Lasitettu parvekekin on jo kova juttu, sielläkin kun pääsee kuuntelemaan, katsomaan ja haistelemaan ulkoilmaelämää. Hauskinta on kuitenkin seurata, kun fleksin päässä loikkiva sisäkissa näkee männyn ja jokin vietti napsahtaa kissassa on-asentoon; sinne puuhunhan sitä on päästävä. Sitten se hämmentynyt ilme, kun parin metrin korkeudessa, X-asennossa roikkuessa katti alkaa pohtia että mitenhän täältä pääsee alas ja takaisin sisälle omaan siistiin vessaan kun kakkahätäkin yllätti :D

  Omaa kissaa ei ole, mutta kun noista taidoista puhutaan niin yksi kissa - jonka itseasiassa pelastin ulkoa pakkasesta paleltuneena ja etsin sille kodin kun olin hoitanut sen kuntoon - osasi mm. juoda vesihanasta, avata ovet, noutaa leluja, piiloutua juuri ennen lääkkeiden ottoa jne... Se osasi myös sulattaa jokaisen tapaamansa ihmisen sydämen, mukaanlukien isäni joka oli (mukamas) jääräpäinen kissanvihaaja.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.