Kingsman: Salainen palvelu (Kingsman: The Secret Service) (2014) (Matthew Vaughn / Colin Firth, Samuel L. Jackson, Mark Hamill, Michael Caine)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 01.07.2014.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Supersalainen järjestö palkkaa suoraan kadulta kokemattoman, mutta lupaavan nuoren koulutusohjelmaan samalla kun maailmanrauhaa uhkaa häiriintynyt teknonero.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  Ensi-ilta Suomessa 24.10.2014
   
 2. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Tuottajien joukossa Mark Millar ja Dave Gibbons. Jopas nyt jotakin. Niin, ja Samuel L. Jacksonilla lienee Hollywoodin paras agentti.
   
 3. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 396
  Saadut tykkäykset:
  112
  Tekee sen minkä pepullepotkija teki supersankareille, eli nostaa sitä jäljiteltävää aihettaan - tässä tapauksessa siis agenttijännäreiden maailmaa - hieman sinne uskaliaammalle tasolle. Kaikki tämä varsin huokuvalla lämmöllä ja kunnioituksellakin niitä menneitä edustajiaan kohtaan. Rakkaudesta lajiin silmäniskujen siivittämänä.

  Hienoa ja menevää viihdettä siis, jossa ei juurikaan mitään tyhjänpäiväistä täytettä ole. Huumorinkukkakin kun toimii, niin se toimii sitten mitä muikeimmin. Ainoa ryppy rakkauteen oli ehkäpä tuo Samuel-sedän konnaveto, joka jättää lespauksineen hieman hämmentyneen tapaisen olon, että olikohan se nyt ihan jees vai ei.


  :):):):)
   
 4. Kutis

  Kutis Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  1
  Leffa teki sen minkä lupasi ja oli kaikin puolin viihdyttävä pläjäys. Musiikit toimi ja poistuin teatterista kieli poskessa tehdyn "Bond-lopetuksen" jälkeen hymy huulilla. Välillä tuli leffan aikana naurettua ääneen, vaikka kukaan muu ei, joten huumorissa lienee useampia tasoja(?) Toiminta oli täysin yliampuvan viihteellistä, mutta kun tiesi mitä meni katsomaan, niin se oli silti nautittavaa.

  :):):):)½
   
 5. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 215
  Saadut tykkäykset:
  153
  Katsoja huomaa melko nopeasti, että Kingsman: Salainen palvelu perustuu sarjakuvaan: elokuva tarjoaa alusta lähtien surreaalisen raakaa ja lennokasta väkivaltabalettia sekä tylyä ja sukkelaa huumoria. Tapahtumat sijoittuvat brittiläiseen luokkayhteiskuntaan, ja työväenluokkaista päähenkilöä Eggsyä (Taron Egerton) koulitaan herrasmiesagentiksi.

  Tarina etenee erinomaisen sujuvasti, ja jännitystä ja yllättäviäkin käänteitä riittää. Jos piditte elokuvasta Kick-Ass, saatatte pitää myös tästä. Laiseni vanha kääkkä muistaa myös huumorin, jota Roger Moore toi Bond-elokuviin. Ruotsin pääministeriä (roolissa norjalainen Bjørn Floberg) ei kohdella kovin helläkätisesti.

  Tekijät eivät ole kaihtaneet riskejä. Elokuva on meluisa, ja väkivallan surreaalisuus saavuttaa välillä melkeinpä psykedeeliset mittasuhteet (kohtaus, jossa soi Pomp and Circumstance), mutta melkoinen on myös salaliitto, josta agentit pääsevät perille. Hamuel L. Hackhonin höhhötyh on pikkuihen ärhyttävää — kuin karikatyyri ei olisi osunut aivan kohdalleen.

  Toisaalta Colin Firthin, Mark Strongin ja Michael Cainen roolityö on aristokraattista tasoa, ja yhdessä Egertonin kanssa he tekevät elokuvasta varsin viihdyttävän ja kohtalaisen eheän kokonaisuuden.

  4/5
   
  Viimeksi muokattu: 01.09.2015
 6. Headshot

  Headshot Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2006
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minä olen useimmiten aika hyvin kartalla siitä, mitä ja minkälaisia leffoja teatterissa menee, mutta tämä Kingsman pääsi tutkan ali enkä tiennyt leffasta vielä eilen muuta kuin nimen. En näyttelijöitä, en tyylilajia, en mitään. No päädyin sitten katsomaan sen ilman minkäänlaisia ennakko-odotuksia.

  Olipahan huikea leffa! Tyylikäs, hauska, toiminta sulavaa ja paikoin aika brutaalia - tosin monesti väkivallan suhteen mentiin jo niin korkeissa sfääreissä että se siirtyi sinne huumoriosastolle. Hienoja viittauksia vanhoihin (agentti)leffoihin. Kerta kaikkiaan viihdyttävä parituntinen, ei löydy kyllä mitään pahaa sanottavaa. Näyttelijäntyö oli paikoitellen jopa loistavaa (Firth!), minulle iski jopa Samppa Jaksonin suoritus. Vaikkei tämä mikään elämää suurempi leffa ollut niin viihdytysarvoltaan 4+/5
   
 7. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Samaa mieltä muiden kanssa, viihdyttävyysaspektilta hyvä ja tasaisen tasokas kokonaisuus, jossa kepeähkö ja rankka toiminta vuorottelivat. Väliin laiteltiin sitten brittiläisen kuivakkaa huumoria, pääosin toimivasti, jopa skandinaavit saavat oman osansa :D Näyttelijöistä varsinkin tämä nuori Edgerton antoi positiivisen yllätyksen, vaikka yleensä näissä "nuoresta koulutetaan" -leffoissa ns. päätähti jää vähän paitsioon. Silti Colin Firth varasteli paikoittain shown, mies nautti selkeästi hieman tavanomaisesta poikkeavammasta roolistaan. Samuelii oli aika peruskurainen pahistelija, mutta amputoitu naisteloittaja oli ihan tyylikäs veto. Visuaalisesti myös ihan nätti, leffasta tuli kivat vanhan ajan Bond-fibat. Kiva välietappi ennen Spectrea.

  4+/5
   
 8. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 472
  Saadut tykkäykset:
  75
  Oli kyllä erinomainen, jos ei aivan Potku-perseen tasoinen klassikko. Kauas ei kyllä siitäkään jääty. Firth pisti kyllä sellaista settiä, että en yhtään olisi mieheltä osannut odottaa. Hurjaa toimintaa, loistavia rooleja ja hauskaa huumoria. Hyvänä esimerkkinä se "JB", ei ollut tullutkaan mieleen :D

  Erittäin tyylikäs paketti, jolle minulta 4½/5.
   
 9. rewind

  rewind Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  892
  Saadut tykkäykset:
  0
  Liityn myös ylistyskuoroon. Todella viihdyttävä paketti, jossa suurinpiirtein kaikki osui kohdalleen. Se kirkkokohtaus on parasta elokuvaa sitten miesmuistiin.

  Pieni miinus siitä lapsi vessassa -kohtauksesta, joka ainakin näin pienen tyttären isänä pisti vähän ahdistamaan, eikä täten istunut muuten niin kepeään tunnelmaan.

  4½/5
   
 10. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 496
  Saadut tykkäykset:
  256
  Viihdyttävä, joo, mutta paria erityisen hyvää kohtausta lukuunottamatta ei yhtään sen enempää. Lähinnä mieleen jäi se kirkkokohtaus ja Ruotsin prinsessa plussa-sarakkeeseen merkattavaksi. Miinus-sarakkeeseen välillä oudot tehosteet kuten se päiden räjäyttely... ja se että baaritappeluiden lisäksi en tästä oikeastaan mitään merkittävää enää muista vaikka vasta eilen tuli katsottua.

  3/5
   
 11. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 555
  Saadut tykkäykset:
  51
  Mainio pätkä, vaikkakaan ei ehkä ihan niin hauska (haha-hauska), kuin olisin ehkä odottanut (väkivaltaisuus söi huumoria). Viihdyin kuitenkin täysillä ja katson varmaan toistekin.

  4/5
   
 12. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 884
  Saadut tykkäykset:
  269
  BD:ltä katsottu, ihan mainio leffa....
  Näyttelijät oikein rautaisia ja CF varsinkin...
  Taipuisin itsekin antamaan 4/5.

  T: Vesku
   
 13. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 979
  Saadut tykkäykset:
  429
  Huikeen hyvä ja viihdyttävä leffa tääkin. Matthew Vaughn ei todellakaan pysty mitään huonoa tekemään!

  Nuorison koulutukseen olis voitu vielä hieman enemmän panostaa. Sinne kun olis saanut semmoisen 30min lisää matskua, niin olis ollu jees.

  Layer Cake ****
  Tähtisumua *****
  Kick-Ass *****
  X-Men: First Class ****
  Kingsman: Salainen palvelu ****½

  Huikee putki!
   
 14. jmo

  jmo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 041
  Saadut tykkäykset:
  97
  Lyhyesti sanottuna parasta toimintaviihdettä aikoihin.

  Jatkuva pieni hymynkare naamalla tätä piti katsoa.
  Muka toimintaviihdettä varhaisteineille, mutta kuitenkin jotain muuta.
  Hieno ja toimiva toimintapläjäys kertakaikkiaan.
  Hyvä mieli jäi päälle tämän jälkeen ja mitä muutakaan tällaiselta voisi toivoa.

  Kertakaikkisen erinomainen omassa luokassaan.
  Suosittelen lämpimästi. :D
   
 15. renny01

  renny01 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.10.2015
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pyyhki hyvin Spectren jättämän pahan jälkimaun. Pahis oli mielestäni heikoin lenkki, vaikka hahmon motiivi oli fiksu. Lisää tätä!
   
 16. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  970
  Saadut tykkäykset:
  88
  Mainio kertakäyttöpläjäys ja hauskalla tavalla yllättävä. Parasta oli vaihteelta toiselle heittäminen suoraan lennosta.
  Heikoin lenkki oli tusinapäärosvo jonka Samuel veti samana manööveriroolina kuin muutkin leffassa.Miinusta myös kertakakikkiaan karismattomista nuorista näyttelijöistä. Paremmilla näyttelijävalinnoilla 4+ kamaa.

  3½ / 5

  Mutta hyvä fiilis jäi leffasta :)
   
 17. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 695
  Saadut tykkäykset:
  294