Kiintolevy ja PC

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana pekkajp, 21.01.2011.

 1. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  Joo, ja selvennökseksi Jekkulin tekstin perään vielä (tämä on jo ehkä hieman paranoidista selventämistä, mutta jengi lukee täällä kiireessä näitä tekstejä, huonollakin sähköteknisellä taustalla - ja toiset taas sitten näköjään halkovat jopa hiuksia... joten parempi kait olla überselkeä):

  Kun minä puhuin "mittaamisesta", niin tarkoitin jännitteellisen digiboksin toiminnan (jännitteiden) tarkkailua sieltä "kuumasta" boksista erinäköisin sähköteknisin mittalaitteiden avulla (yleismittari, sähkömittari). Siinä on vaaransa, siitä halusin varoittaa.

  Jekkulin kertoma mittaaminen, irroitetulle tyhjentyneelle konkalle, on luonnollisesti turvallinen amatöörillekin kunhan vain sopiva mittari löytyy (ESR tai LCR mittari).

  Hauskaa huomata, että Jekkuli tuntuu ymmärtävän erittäin hyvin mistä minä puhun. Vanha sanonta: Mittaaminen tekee viisaaksi. Osoittautuu jälleen tässäkin paikkansapitäväksi. Jekkuli on (lukuisia bokseja?) mittaamalla oppinut sen saman kuin minäkin: Päällepäin toimivaksi julistetussa boksissakin voi konkat olla jo aika tukossa.

  Että tämmöstä "vouhottamista".
   
 2. Jekkuli

  Jekkuli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2009
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viime vuonna taisin korjata 20-30 toppyn poweria tuttavapiiristä ( 5100 ja 500 ) ja lisäksi jokusen maximumin, sekä yksi handan tai humax ( en muista kumpi ). Elektroniikan korjausta tuli aikoinaan tehtyä ihan ansiotyönä, nykyään aivan muuta, mutta käytettävissä on edes jonkinlaiset mittalaitteet korjausosastolla, ei tosin kaikesta päätellen niin hyvät kuin bluraylla.
  Minusta on erittäin hyvä, että joku vielä jaksaa neuvoa muita asiallisesti ja riittävän seikkaperäisesti.
   
 3. pekkajp

  pekkajp Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.11.2006
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  Bluray, sinäkö möisit nuita settejä? Voisin harkita ostamista, jos ne vaihtaisi ilman mittaamisia suoraan
   
 4. bluray

  bluray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllä minulta saa Rubycon-osilla olevia settejä, mutta vakavasti hei, nämä tämmöiset saatavuuskyselyt on täyttä priva-kamaa joka ei foorumille kuulu ja pilaa keskustelua. Joten ei jatkossa semmoisia tänne. Mun profiilia kurkkaamalla näet mun sähköpostiosoitteen, saatavuuskyselyt sinne!
   
 5. espi

  espi Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  154
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä juna kyllä meni jo:)

  Jokunen vuosi sitten IBAS tarjosi yksityisille pelastusopimusta 28€ kovalevy/vuosi. Eivät tätä enää myy, mutta jos otit sopparin silloin, niin nyt siitä olisi hyötyä, joten ei palautus ole kallis:)

  Tsekkaa kotivakuutus, esim. Lähivakuutus korvaa nykyisin IBAS keikat!
   
 6. RedAlert

  RedAlert Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  979
  Saadut tykkäykset:
  32
  Sattuipa niin, että Iomegan 1T ulkoinen usb-kovis tiedostoja siirrettäessä otti ja kilahti (onko muuten isoja tiedostoja siirrettäessä kopiointi suoraa siirtämistä turvallisempaa, omat havainnot ainakin tukevat tätä), ja hävisi samantien tietokoneen resurssinhallinnasta. Ilmoitti, että levy pitää alustaa...prkl. Ja nyt kun koittaa laittaa päälle, niin jurnuttaa ja klik muutaman sekunnin välein, siis levy lähtee pyörimään mutta lukupää ei löydä kai oikeaa kohtaa. Välillä taas saattaa näkyä tuo alustuskehoitus. Pari kertaa olen kokeillut ja nyt antanut olla levyn vähän aikaa rauhassa...

  ...kunnes purin kotelon auki ja siellä on Samsungin HD103DI satakovis. Juolahti mieleen, että uskaltaisiko tuota koittaa suoraan emon sataliitäntään, otin jo usb-kortinkin pois. Youtubessa on muuten kasapäin noita kovalevyn teeseitsekorjausvideoita (esim. tämä sekä myös ammattilaisten suorituksia (esim. tämä) . Kun olen ymmärtänyt, että kovalevyä ei missään nimessä saa avata normaaleissa huonetiloissa (vaan puhdasilmatiloissa), niin tuon viimeisenkin videon toiminta hieman ihmetyttää. Kaveri tekee kyllä homman asianmukaisissa tiloissa hanskat kädessä, mutta samalla kun kovalevy on avoimena pyödällä puhua puputtaa ja 100% varmuudella "pärskii" suustaan jotain levyn pinnalle.

  Olen ymmärtänyt, että kovalevyjen korjaus on lähes rakettitiedettä (ainakin hintatasoa katsellessa = kilpailun puute), saattais olla tilausta markkinoilla moisille palveluille jolloin hintatasokin tippus kymmenenteen osaan), ei se kyllä ihan siltä vaikuta noita videoita katsellessa. Miten olis korjaus lasitetulla parvekkeella niin, että parvekkeelle syntyy suht voimakas veto (ilma vaihtuu)? Tiedän kyllä varmuuskopioinnin merkityksen, minulla on vuosien varrella pieteetillä kerätyistä "luontofilmeistä/kuvista") kopiot toisilla kuvalevyillä, mutta juurikin backuppia tuosta tehdessä se kilahti... perhana...kovalevyt on kyllä paskoja...tuokin ostettu Gigantista 2010 kesäkuussa (pitänee käydä kysymässä sieltäkin, ei mahdu mun järkeeni, että tuotteet kestää vain 2 vuotta)!

  PS: Onko tosiaan niin, että kotivakuutus korvais nuo IBAsin keikat? Kellään kokemuksia?

  Edit: Jeps, näkyypä olevankin tuommoinen palvelu -> http://www.lahivakuutus.fi/FI/kotijaperhe/vakuutukset/kotivakuutus/palautusturva/Sivut/default.aspx
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2013
 7. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Varmaankin kannattaisi lisäillä muutamia entereitä...

  Sillä ainakin omaan silmään yo. viesti näyttää nyt lähinnä suorakaiteenmuotoiselta tekstimassalta. Sellaisten viestien kohdalla riski automaattiseen skippaamiseen on varmasti moninkertainen. Vaikka viesti olisikin täyttä asiaa.
   
 8. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 575
  Saadut tykkäykset:
  213
  Puhdastilojakin on montaa tasoa, mutta perusperiaate niissä on; että tilassa on ylipaine ja korvausilma suodatetaan jollain tasolla....
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Puhdastila

  Kuvaamasi "köyhän miehen puhdastila" ei täytä alkeellisimmankaan tason puhdastilan laatuvaatimuksia...

  T: Vesku
   
 9. RedAlert

  RedAlert Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  979
  Saadut tykkäykset:
  32
  Noniin, teinpä sen nyt kuitenkin eli kun olin jo purkanut vermeen kotelosta laitoin sen (käänsin vielä ylösalaisin) suoraan kiinni sataliitäntään ja katso...sehän toimii! Ihan kuin mitään ongelmaa ei olisi koskaan ollutkaan...ja minä jo henkisesti varustauduin pahimpaan! Ei muuta kuin tavarat talteen toiselle kovalevylle (menikin eilinen päivä niitä kopioidessa). Kun se hommeli oli pulkassa (luojan kiitos, ei IBASin-keikkaa), niin sitten taas levyyn usb-kortti kiinni, levy koteloon ja kokeilemaan. EI TOIMI! Samat oireet, naksaa eikä levy ilmesty resurssinhallintaan. Eli ilmeisesti juuri tuo usb-kortti on ottanut siipeensä, kun verme alunperin kosahti tiedostoja siirrettäessä. Onko sillä merkitystä, että laite oli silloin kiinni usb 3.0 portissa (kun on usb 2.0 laite)? No nyt ei siis toimi missään usb-portissa, ainoastaan levy irrallaan suoraan sataliitännässä. Pitäisiköhän reklamoida Iomegalle, että perin ovat heppoisia tuotteensa, jos kortti ei kestä kuin 2,5 vuotta...