Kiinnostavia pikku-uutisia

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Samppa, 01.07.2005.

 1. Sinclair

  Sinclair Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.11.2001
  Viestejä:
  594
  Saadut tykkäykset:
  1


  Tuosta sai kyllä elävän mielikuvan. :D
   
 2. marko

  marko Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.01.2001
  Viestejä:
  1 745
  Saadut tykkäykset:
  9

  Onkohan miehen sopimuksissa kohta joka vaatii jokaisessa elokuvassa olevan tietty määrä julkisia "riitoja" elokuvan mielenkiintoa nostamaan?
   
 3. Wade

  Wade Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.07.2002
  Viestejä:
  695
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://www.mbnet.fi/net.nyt/juttu.aspx?id=828

  tekijänoikeuslaista äänestetään huomenna ja jos homma menee huonosti niin voi käydä näin:
  lainausta on lievästi editoitu alkuperäinen löytyy täältä

  elämme mielenkiintoisia aikoja
   
 4. code.666.

  code.666. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.04.2003
  Viestejä:
  1 226
  Saadut tykkäykset:
  1
  Meriläinen kieltäisi halvat mäyräkoirat
  15.9.2005 15:51

  Roosa Meriläinen haluaa kieltää halvat sixpäkit ja mäyräkoirat. Meriläisen logiikan mukaan hintakilpailu pakottaisi näin yksittäisen pullon hinnan alas, jolloin kuluttaja tyytyisi ostamaan vähemmän kerralla.

  Roosa Meriläinen haluaisi siirtää oluen hintakilpailun yksittäisiin pulloihin juopottelun vähentämiseksi. (RONI LEHTI)

  Oluen paljousalennukset olisi kansanedustaja Rosa Meriläisen (vihr.) mielestä kiellettävä. Meriläinen katsoo, että hintakilpailun tuomat alennukset houkuttelevat ihmiset ostamaan juomaa yhä suurempia määriä kerrallaan. Se taas vaikuttaa kulutukseen.

  - On eri asia, juoko mäyräkoiran vai sixpackin. Suomessa ei tarvita alennusten tarjoamaa kannustinta ostaa isoja määriä alkoholia kerralla.

  Yksittäinen kaljapullo halpenisi

  Meriläisen mukaan paljousalennuksiin voitaisiin puuttua asetuksella: jos paljousalennukset kiellettäisiin, panimot ja kaupat joutuisivat kilpailemaan yksittäisen tuotteen hinnoilla.

  - Tällöin ainakaan hinta ei houkuttelisi suureen kertaostokseen vaan kuluttaja hyötyisi hintakilpailusta, vaikka ostaisi vain yhden pullon kerrallaan.

  Meriläinen jätti aiheesta torstaina hallitukselle kirjallisen kysymyksen.

  Iltalehti
  http://www.iltalehti.fi/2005/09/16/200509153500219_uu.shtml

  Heh, tämän on pakko olla surkea vitsi. Meriläinen parhaanakin puhujana tässä aiheessa taas... tai eihän se hänellä rahasta ainakaan ole kiinni. :thumbsup:
   
 5. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  16
  Ideaa voisi kehitellä vielä pidemmälle kieltämällä itse pullot ja muut mahdolliset oluenkuljetusastiat siinä samalla. Näin ostaja joutuisi kuljettamaan ostamansa määrän suussaan, jolloin kerralla hankittu olutmäärä vähenisi vielä entisestään.
   
 6. Willo

  Willo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.09.2001
  Viestejä:
  625
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sampan idea on hyvä. Mutta ei siinä mitään kieltoja tarvita, tekijänoikeuslailla hoituu tuokin;-). Määritellään olut vain tekijänoikeusden piiriin. Pullon korkki puolestaan määritellään tekniseksi suojaukseksi, jonka kiertäminen tulee uuden tekijänoikeuslain mukaan kielletyksi. Näin ollen ainoaksi mahdollisuudeksi ostaa olutta tulee ostaa se jakelijan tarjoamalla tavalla (ilman korkkia) ja selllaisin käyttörajoituksin kuin se halutaan myydä. Tässä tapauksessa käyttöoikeusrajoitus olisi lupa nauttia tuote vain siinä kiinteistössä, josta se on hankittu.
   
 7. code.666.

  code.666. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.04.2003
  Viestejä:
  1 226
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ja koska yleisillä paikoilla ei saa nauttia alkoholia järjestyssäännön mukaan, ei tämäkään ehdotuksesi lakia rikkomatta onnistu. Ainoaksi mahdollisuudeksi siis jää mennä baariin, mutta eiköhän siihenkin jokin rajoittava tekijä keksitä.
   
 8. Willo

  Willo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.09.2001
  Viestejä:
  625
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuohan on ilmiselvää;-) Baarin ovi on jälleen tekninen suojaus, jonka kiertäminen on kielletty. Ja ennen kuin joku ehtii irrottaa oven, jolloin baari olisikin suojaamaton, on myös baarissa myytävien pullojen korkit (koskee myös tynnyreitä) jälleen teknisiä suojauksia. Edelleen, eiköhän baaritkin ole luokiteltavissa julkisiksi tiloiksi, jos kerran taksitkin teoston mielestä niitä ovat (maksettava teostokorvauksia). Eli jälleen ollaan tekijäönoikeuslaista tutussa pattitilanteessa: saa ostaa, muttei saa käyttää.

  Tuon soveltamiskohteita on rajattomasti, kun vähänkään tuota miettii;-) Esimerkiksi mieleen tulee kahvin keittäminen. Kahvinpurujen tekeminenhän on mainosten mukaan taidetta, joten tottahan toki sitä täytyy sillloin koskea myös tekijänoikeuslaki. Kahvipaketti on sitten jälleen se tekninen suojaus. Eli jäänee sumpit keittelemättä kotiooloissa, koska suojausta ei saa murtaa (siis tässä tapauksessa pakettia avata). Jos taas lähdetään siitä, että kahvin keittäminen on analogista musiikin kuuntelulle, saakin suojauksen murtaa. Tosin tällöin tuon suojauksen murtamiseen tarvittavien laitteiden (sakset tai veitsi) jakelu onkin laitonta. Ilmeisesti sormia ei oikein pystytä kieltämään? Huomioon on ilman muuta otettava myös kotikopiointia määrittävät säädökset, kahvin keittäminen kotonahan on ilmiselvää kahvilatoiminnan kotikopiointia. Lisäksi, jos kotona on runsaasti vieraita, tulee tuosta vieläpä massajakelua.
   
 9. tkorho

  tkorho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.11.2004
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  :D :D
  Mahtava analogia tekijänoikeuslaista. Tuon kun olisi osannut antaa ajoissa valiokunnille. Kiitos nauruista!
   
 10. bill

  bill Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.07.2004
  Viestejä:
  558
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meriläinen puhuu jälleen kokemuksesta. Onhan tuo seiskan sivuilla nähty :rolleyes:
   
 11. niiles

  niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 969
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ehei. Meriläiselle riittää humaltumiseen vain yksi pullo, kun normaali kansalainen vääntää mäyräkoiran naamariinsa. Ei näytä Meriläiseltä aiheet loppuvan, jostain kummasta sikiää tasasin välein näitä yhä typerämpiä aiheita. Taitaavat yhdessä Frangenin kanssa suunnitella ja käsikirjoitella episodit ennenkuin Roosa sitten avaa suunsa, joka kerta näyttää olevan myös selviönä että uutinen pongahtaa iltasanomien ja -lehden etusivuille.
   
 12. Jeukkuli

  Jeukkuli Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.02.2004
  Viestejä:
  1 863
  Saadut tykkäykset:
  7
  Hänelle ei vittuilla:

  "Raivostunut asiakas rikkoi ravintolan seinän kaivinkoneella Kuopiossa

  Ravintolahenkilökunnalle suuttunut asiakas rikkoi kaivinkoneella ravintolan seinän Kuopion Kelloniemessä myöhään perjantai-iltana.

  Ravintolan työntekijät olivat poistaneet asiakkaan aiemmin häiritsevän käyttäytymisen takia. Kuopiolaismies palasi takaisin kaivinkoneen kanssa ja alkoi rikkoa koneella ravintolan seinää.

  Ravintolassa oli 60 asiakasta; työntekijä auttoi heidät takahuoneen kautta ulos. Kaivinkonetta kuljettanut mies puhalsi poliisin mittariin 1,64 promillen lukemat.

  Radio Savon uutiset"
   
 13. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Taisi olla hyvä markkinointitempaus, nyt on rikosilmoitus tehty:

  Riisuttu mies -elokuvasta rikosilmoitus
  Julkaistu 7:59

  Käsikirjoittaja Veli-Pekka Hänninen on tehnyt Helsingin poliisille rikosilmoituksen, jossa hän pyytää tutkimaan, rikotaanko paraikaa kuvattavan Riisuttu mies -elokuvan tuotannossa tekijänoikeuslakia.
  Aku Louhimiehen ohjaama ja Lasihelmifilmi Oy:n tuottama elokuva perustuu Hännisen alkuperäiskäsikirjoitukseen.

  Tarinaa on Hännisen mukaan muokattu liikaa vastoin tuotantoyhtiön kanssa tehtyä sopimusta. Hänninen on siksi irtisanonut sopimuksensa ja vaatinut tuotantoyhtiötä keskeyttämään elokuvan tuotannon.
  Lasihelmifilmi on jatkanut elokuvan tekoa. Sen mukaan kyse on vain tuotannollisista muutoksista.


  http://www.helsinginsanomat.fi/tuoreet/artikkeli/1101981010295
   
 14. JR1911

  JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2004
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  5
  DX10-demo:

  http://s2.putfile.com/videos/26010463625.avi

  Huonolaatuinen .avi, mutta saa siitä jonkinlaisen käsityksen miltä PC-pelit näyttävät vuoden, parin päästä. Varsinkin tuo interaktiivinen ja tuhottava ympäristö vaikuttaa todella nannalta :)
   
 15. kebek

  kebek Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 623
  Saadut tykkäykset:
  9
  Mitä, eikös tuo ollutkaan Far Cry:stä?
   
 16. javir

  javir Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.09.2004
  Viestejä:
  1 009
  Saadut tykkäykset:
  1
  Farcrystähän tuo demo näytti olevan. En tiedä onko se juuri tuosta jo ilmestyneestä vai oliko sitä vain käytetty tuon teknologiademon pohjana. Hankala sanoa kun tuon (erittäin hyvän) pelin pelaamisesta on pirun pitkä aika. Pitäisi ehkä kahlata uudestaan läpi.

  Tuo interaktiivinen ympäristö (se missä kasvin lehdistö taipui kun ukko käveli) oli mukavan näköistä :thumbsup: . Nykyäänhän vihollisia ei näe ennen kuin ne näkee (= kasvisto ei anna merkkiä siitä että joku liikkuu).

  Mitä tulee tuhottavaan ympäristöön niin taitaapa jäädä haaveeksi. Tuota on luvattu niin kauan kun pelejä on ollut. Tuossa on myös se ongelma, että pelin pitäisi olla aivan järjettömän monimutkainen. Ajatelkaa nyt. Tyyppi ei mene scriptattua reittiä pitkin vaan menee seinien läpi. Miten viholliset/muut scriptatut tapahtumat reagoivat tuohon? Tekoälyn ja pelin scriptauksen pitäisi kehittyä huimasti.
   
 17. kasper

  kasper Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.07.2003
  Viestejä:
  287
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyseinen demovideo on Crytekin kehittämästä Cryengine 2.0:sta (Far Cry käytti 1.0:aa).
   
 18. kebek

  kebek Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 623
  Saadut tykkäykset:
  9
  Olisi varmaan pitänyt laittaa hymiö perään, itselläni ei ole mitään hajua siitä kuka Far Cryn on tehnyt tai mitä engineä se käyttää. Tuli vaan noista videoklipin maisemista sekin peli mieleen.
   
 19. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  16
  Legendaarinen "merihirviö" jättiläiskalmari on onnistuttu kuvaamaan ensimmäistä kertaa elävänä. Tähän astihan havainnot elukasta ovat olleet lähinnä rannalle ajautuneista jäänteistä.

  CNN
   
 20. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 986
  Saadut tykkäykset:
  34
  .. mutta teille emme kuvaa tietenkään näytä.