Kiinnostavia pikku-uutisia

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Samppa, 01.07.2005.

 1. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 023
  Saadut tykkäykset:
  271
  Mikä on tämän linjamuutoksen takana? Ihmettelen sitä, että tälle foorumille ilmestyy jostain uusi ylläpidon jäsen, joka luo palstalle uudet pelisäännöt. Itse olen täällä viihtynyt 15 vuotta "vanhoilla säännöillä" ja mietityttää viihdynkö jatkossa ModeRoottorin hirmuvallan alla. Onhan noita Suomi24-palstoja, jossa voi soittaa suutaan vapaasti ilman tunnetta, että sananvapautta rajoitetaan. Tosin tätä ennen ei ole kiinnostanut moiset, kun täälläkin on voinut itseään riittävästi ilmaista…

  EDIT/MODE: Jatkokeskustelut tänne, tässä ketjussa jatketaan pikku-uutisilla.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 15.01.2020
  Burkitsville tykkää tästä.
 2. jodorowsky

  jodorowsky Active Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  807
  Saadut tykkäykset:
  46
  Mihin katosi plisukaisen viesti poistiko hän sen itse?

  EDIT/MODE: Ei ole tässä ketjussa, hänen viimeisin viesti löytyy täältä. Jatketaan täällä nyt ketjun aiheen parissa, muu keskustelu siis tuonne linkitettyyn ketjuun.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 15.01.2020
 3. Burkitsville

  Burkitsville Active Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  954
  Saadut tykkäykset:
  107
  Kerrankin tulee oltua yhtä mieltä 71 db:n kanssa. Kysymys on mielestäni vähintäänkin perustavanlaatuinen, johon myös itse foorumille kirjautuneena haluaisin tyhjentävän vastauksen ModeRaattori -tittelin takaa agendaansa yhteydessä jos toisessa öyhöttävältä. Kerta kaikkisen käsittämättömän oloista käyttäytymistä "virkaanastumisesta" lähtien, jonka monet ovatkin jo merkille pistäneet. Surullista juuri tämän kaltaisissa yhteyksissä miielestäni kaikkien kannalta on tietenkin se, että tällainen taho on ylimalkaan ko. toimeen pestattu, joka vaikuttaisi kokevan yksinoikeudekseen julistaa henkilökohtaisia mieltymyksiään ilmaista eri asioita julkisesti muulla kuin "hänen hyväksi valitsemallaan tavalla" uhkailemalla kollektiivisesti moista vastaan selkeästi olevia.
   
 4. ModeRoottori

  ModeRoottori Administroottori Ylläpidon jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  122
  Saadut tykkäykset:
  60
  Vastauksia löytyy Info & Palaute -alueelle kirjoittamastani ketjusta.
  Tässä ketjussa jatketaan pikku-uutisilla.
   
 5. jodorowsky

  jodorowsky Active Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  807
  Saadut tykkäykset:
  46
 6. Valentino

  Valentino Member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  390
  Saadut tykkäykset:
  22
 7. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 417
  Saadut tykkäykset:
  323
  Kieltämättä nykyaikana hyvin epäkorrekti biisi ja erittäin rasittava renkutus jo alun alkaenkin. Suorastaan käsittämätöntä paskaa on siihen aikaan julkaistu levylle asti.

  Renkutuksen kirjoittajaakin nyt haastateltu:

  "Tola ei enää muista, mistä lähtökohdista teksti syntyi. Tärkeintä oli sanojen poljento.

  – Kappaletta ei alun perin ole tehty millään tavalla ketään loukkaavaksi. Se oli jo silloin sopivaisuuden rajoja koetteleva, myönteissävyinen ralli, Tola kertoo.

  Sanoittaja muistaa kappaleen herättäneen keskustelua jo julkaisuaikanaan. Esimerkiksi erästä Afrikassa työskennellyttä lähetyssaarnaajaa haastateltiin kappaleen loukkaavuudesta. Lähetyssaarnaajalla ei ollut huomautettavaa.

  – Ajat ovat muuttuneet. Siihen aikaan kappale oli vielä jollain tavalla sallituissa puitteissa huumorin merkeissä. Huumori on hankala laji, Tola sanoo."

  https://www.is.fi/jaakiekko/art-2000006379278.html

  Jutusta ei kuitenkaan saa käsitystä, että olisi mitenkään harmissaan kappaleestaan nykyvalossa. Olisi voinut olla ihan korrektia, kaikki silti ymmärtävät että aika oli eri, mutta eleenä.


  Toinen jo julkaisuhetkellään (niinkin myöhään kuin 1991) häpeänsekaista ihmetystä herättänyt biisi on Hausmyllyn Se mustamies (missä tuota edeltänyttä renkutustakin lainataan).
   
 8. Valentino

  Valentino Member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  390
  Saadut tykkäykset:
  22
  Tämän päivän artikkelissa kerrotaan: "Tummaihoisen pojan luistellessa jäälle ottelutapahtuman toimitsija oli soittanut..."

  Kyseessä oli siis täysi-ikäinen henkilö, mikä tekee tästä erittäin ikävää. Pahinta on täysi-ikäisten lapsia ja nuoria kohtaan osoittama pilkanteko. Lasten ja nuorten keskuudessa sitä tietenkin tapahtuu, mutta se ei ole niin törkeää. Ainahan noissa porukoissa joku joutuu silmätikuksi, joita sitten "maalittavat" porukan heikkolahjaisimmat. Syyksi riittää etnisyys, ylipaino, heikko koulumenestys tms.

  Tiedän erään naisen, jonka 10-vuotias tytär joutui naapuritalon miehen nimittelyn kohteeksi, koska tytön eronnut isä oli kotoisin Lähi-idästä. Tuollainen on kauheaa.
   
  Tilt-type tykkää tästä.
 9. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 310
  Saadut tykkäykset:
  171
  Minulla palasi muutama vuosi sitten vanhoja muistellessa mieleen yksi tapaus lapsuudesta, jota en ollut ajatellut kertaakaan varmaan yli kymmeneen vuoteen. Se ei siis mitenkään jäänyt aikoinaan kaivelemaan tai muuta.

  Kun mietin sitä, niin huomasin etten muista yhtäkään toista kertaa lapsuudestani, että joku aikuinen olisi oikeasti vittuillut minulle. En tehnyt silloin mitään, hän vain tuli vittuilemaan minulle. Se tuntui yllättävältä ja pidin sitä tyyppiä lähinnä pelottavana, en edes suuttunut silloin.

  Tämä tapahtui kun olin kaverillani kylässä viikonloppuna jä hänen isäpuolensa oli siellä juovuksissa tai ties missä pireissä. Tuon jälkeen ymmärsin kyllä paremmin kaverinikin ongelmia, kun joutui tuollaisessa elinympäristössä elämään. Perusturvallisuuden tunnetta tuskin paljoa oli...

  Nyt vasta aikuisena suutuin tuosta tapauksesta, kun tietenkin nyt ymmärrän miten väärin tuo "mies" käyttäytyi. Aikuinen 35-40v äijä vittuili 11-vuotiaalle pojalle. Olisi mukava nähdä uudestaan, varmasti kävelesin oitis hänen luokseen, esittäytyisin ja sanoisin että jos vielä tekee mieli vittuilla, niin antaa tulla vaan. Ei ehkä olisi enää niin houkutteleva vaihtoehto kuin aikoinaan?
   
 10. Tappari

  Tappari ent. taabari

  Liittynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  7
  Minä taas muistan tapauksen ajalta jolloin olin viisivuotias:
  Oli Olympiavuosi 1952 ja tapahtumapaikka Helsingin Käpylässä. Kisakylän portti oli juuri siinä parvekkeemme alapuolella.
  Me naskalit staijattiin siinä sinikantisen vihkon ja lyijykynän kanssa bostaamassa nimmareita urheilijoilta.
  Tulee sieltä sitten kookas neekeri jolle ojennan vihkoani. On hyvä muistaa että tuohonaikaan ei juurikaan neekereitä nähty Stadissakaan.Hänpä heittää minut olkapäilleen ja vie luukkuunsa kisakylään ja tarjoaa minulle silloin harvinaista Coca Colaa.
  No, imaistiin Cokikset ja tuo hymyilevä ja minulle käsittämöntä kieltä puhuva neekeri lähti taluttamaan minua takaisin kisaportille käsi kädessä.
  Muistan vain kuinka isokokoinen lapio hänen kätensä oli verrattuna minun viisivuotiaan handuun kun siinä kavereina käveltiin.
  Faija joka oli nähnyt tapauksen parvekkeeltamme kertoi minulle vuosia tapauksen jälkeen kuka tuo musta kaverini oli.
  Nekkausta seuranneena hän tiesi että kundi oli voittanut keskiraskaan sarjan kultamitalin. Nousi sittemmin kyllä raskaaseen sarjaan paidattomissakin maailmanmestarina.
  Pankaas arvaten nimi. :)
  Minusta ei kyllä rasistia saa vaikka käytän tässä sanaa neekeri. Tuohon aikaan se vaan oli tapana. :D
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2020
 11. makemich

  makemich Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 283
  Saadut tykkäykset:
  52
  Oliko Floyd?
   
 12. Tappari

  Tappari ent. taabari

  Liittynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  7
  Oli.
   
 13. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 417
  Saadut tykkäykset:
  323
  Koronavirus leviää maailmalla, mutta Suomea ei uhkaa.

  "Kiinan suurlähetystö Pariisissa on löytänyt naisen, joka huijasi kuumeen mittaajia Wuhanin lentokentällä päästäkseen poistumaan kaupungista.

  Nainen ylpeili teollaan sosiaalisessa mediassa. Hän kertoo, että hänellä oli kuumetta ja yskää, mutta onnistui saamaan kuumeen laskemaan lääkkeillä ennen lentokentälle menoa."

  "Naisen sosiaalisen median päivitykset lähtivät leviämään ja myös Kiinan Pariisin lähetystö huomasi ne. Nainen jäljitettiin Lyoniin, jossa hän oli ruokailemassa Michelin-tähditetyssä ravintolassa.

  – Lopultakin saan kunnon aterian, olen ollut todella nälissäni kaksi päivää, kirjoitti nainen."

  Näin. Siinäpä oikein "mukava" kanssaihminen, joiden teot näitä pandemioita synnyttää.

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c572045e-a5b1-4389-a624-4c86f511c1e9

  Piti AliExpressistä juuri tilata "kaikkea tosi tarpeellista", mutta laitan nyt kyllä holdiin tämän viruksen ajaksi tilaamiset Kiinasta. Riski se on pienikin riski.
   
 14. Valentino

  Valentino Member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  390
  Saadut tykkäykset:
  22
  '
  Toimitusaika Kiinasta taitaa olla niin pitkä, että virusparalla ei ole mitään mahdollisuuksia selvitä hengissä. Bakteeri selviäisi, mutta koska virus on mikrobina bakteeria yksinkertaisempi - siltä puuttuu valkuaisainerakenne - se tarvitsee välttämättä elävän solun, johon "asettua". Toisin kuin bakteerit virukset lisääntyvät vain soluissa.
   
  TheRealThing tykkää tästä.
 15. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 807
  Saadut tykkäykset:
  308
  Flunssaan kuolee Suomessa joka vuosi 500-1000 ihmistä. Liikenneonnettomuudet ja itsarit korjaavat toisen samanlaisen satsin.

  Eiköhän riskit täällä Suomessa tule ihan muista asioista
   
 16. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 417
  Saadut tykkäykset:
  323
  Meillä ei taida vielä olla lopullista viisautta tämän uuden koronaviruksen seurauksista. Muistetaan kuitenkin aiemmatkin massiivisiin rokotuskampanjoihin johtaneet virukset. Nopeimmat varautujat ovat Suomessakin varmaan jo uusineet Tamiflu-reseptinsä.

  Kiinan vuoden vaihtumisen juhlinta aiheuttaa massiivisen leviämisriskin jo tässä vaiheessa.
   
 17. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 431
  Saadut tykkäykset:
  340
 18. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 417
  Saadut tykkäykset:
  323
  nepa tykkää tästä.
 19. Valentino

  Valentino Member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  390
  Saadut tykkäykset:
  22
  Luulen, että tämä olisi parasta lääkettä siihen (sitten kun tauti iskee):

  [​IMG]
   
  TheRealThing tykkää tästä.
 20. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 914
  Saadut tykkäykset:
  168
  Toivottavasti se rantautuisi Helsinkiin niin halpenis asuminen.