Kiinnostavia pikku-uutisia

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Samppa, 01.07.2005.

 1. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 385
  Saadut tykkäykset:
  366
  Moon ainakin mieluummin jundhi kuin eliittiä...
  Syvältä ja poikittain tommosia päättävät.
  Vanhaa viidakon sanontaa mukaellen:
  On jotain mätää suomenmaassa...

  T: Vesku
   
 2. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 495
  Saadut tykkäykset:
  79
  Nyt kysymyksessä oleva "nykypäivän lisäys" sattuu nyt vain olemaan montaa sata vuotta vanha oikeusperiaate. Oman rikoksensa tutkimisessa ja selvittämisessä ei tarvitse auttaa viranomaisia eikä ole itsenäisen Suomen historiassa koskaan tarvinnut. Korkeimman oikeuden päätös ei muuttanut mitään eikä tuonut mitään uuttaa koko asiaan. Kertoo paljon sanomalehtien toimittajien tietämyksestä, kun tästä asiasta saatiin nostettua tällainen meteli. Ilmeisesti tilanteen yleisyys ja arkipäiväisyys (pikkukolari parkkipaikalla) on vaikuttanut asiaan eli saadaan aikaan paljon myyviä lööppejä.

  Tuomioistuimet eivät Suomessa, onneksi, ole mitään moraalinvartijoita vaan keskittyvät lakiin.
   
 3. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 131
  Saadut tykkäykset:
  192
  Tiedän kyllä itsekriminointisuojan, mutta oletko 100 % varma ettei mikään muuttunut? Uutisessa sanotaan, että kyseessä on korkeimman oikeuden tuore linjaus. Ymmärrän sen luonnollisesti niin, että aiemmin itsekriminointisuojan ei ole katsottu koskevan tällaisia pikkutapauksia. Se olisi ainoastaan järkevää, sillä itsekriminointisuojan ydin ja henki ei todellakaan ole pilkunnussinta, vaan sillä on oikeasti tärkeä tehtävä mielivaltaa vastaan. Kritisoin sitä, että näitä oikeasti tärkeitä periaatteita laajennetaan palvelemaan kaikenlaisia pikkuvittupäitä, joiden elämäntehtävä on heittäytyä hankalaksi. Teen nyt hyvin selväksi, että mielestäni henkilön oikeus pitää suunsa kiinni esim. murhakuulustelussa ei ole "ihmisoikeus", vaan ihmisoikeus.

  Tolvasen ehdotus uutisen lopussa on joka tapauksessa mainio vallitsevaan nykytilaan. Arvostan Tolvasta siitä, että hän pyrkii aina ottamaan huomioon lain hengen. Hänen ehdotuksessaan kusipäisyydestä tulisi rikos ja se olisi loistava kehityssuunta.
   
 4. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 495
  Saadut tykkäykset:
  79
  Korkein oikeus tuossa ratkaisussa tavallaan käy rajanvetoa itsekrimininointisuojan laajuudesta ja lausuu ratkaisussa esitellyillä poikkeuksilla, että täysin ehdoton oikeus se ei aina välttämättä ole. KKO julkaisee paljon ratkaisuja, joissa se pohtii jonkin lain tai pykälän yms. soveltuvuutta suhteessa johonkin ilmiöön. Yhteen aikaan (ja taitaa tulla vielä paljon nykyäänkin) tuli paljon ratkaisuja koskien ne bis in idem -periaatetta. Itsessään periaate on ikivanha, mutta maailma muuttuu ja periaatteen soveltuvuudesta eri tapauksiin tarvittiin oikeuskäytäntöä.

  Rikosoikeudellinen itsekriminointisuoja luonnollisesti koskee vakavia ja ei-niin-vakavia tekoja. Ei keneltäkään vaadita ilmoitusta poliisille, jos aamulla tuli kiireessä käveltyä punaisia päin matkalla töihin.
   
 5. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 131
  Saadut tykkäykset:
  192
  Lännen Median kysely: Sipilä suosituin seuraavaksi pääministeriksi

  Voisko joku suvaitsevainen tulla kertomaan miksi Timo Soini saa kaikissa henkilöäänestyksissä selvästi pienemmän kannatuksen kuin perussuomalaiset puolueena? Eikö meloniteoria pidäkään paikkaansa, oliko muitakin syitä äänestää persuja kuin Timpan röhönaurattavat läpät? Tässä on suvaitsevaisto nyt tiukan miettimmän ääressä. Lukujen perusteella on itse asiassa perusteltua olettaa, että kaikki muut puoluejohtajat nauttivat omien puolueidensa kannattajien keskuudessa kovempaa kannatusta kuin Soini persuissa.
   
 6. arthur

  arthur Guest Guest

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös persuja äänestä Soinin kannattajien lisäksi esim. äärioikeistolaiset? Näistä kaikki eivät ole Soinin takana? Muiden puolueiden PJ:t saavat sitten kannatusta yli puoluerajojen?
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2014
 7. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 131
  Saadut tykkäykset:
  192
  Ainiin tämä meni niin, että baarikansa äänesti Soinin innoittamana ja loput Halla-ahon. Unohdin nämä fraktiot, mitkä kyllä sinällään voisi selittää tuota pääministerikyselyn tulosta, mutten silti usko siihen vaan mielestäni iso osa persujen äänestäjistä äänesti puoluetta eduskuntavaaleissa Soinista huolimatta (muutkin kuin maahanmuuttokriitikot), ei Soinin takia. Itselläni on sellainen kuva, että Soinia on yleisesti mediassa pidetty persujen ehdottomana yksinvaltiaana ja sanottu, että sillä hetkellä kun Soini lähtee, niin persut hajoaa tai ainakin muuttuu hetkessä taas pienpuolueeksi. Itseasiassa nyt muistui mieleeni että joskus kun lueskelin eri puolueiden kantoja asioihin niin persujen äänestäjät oli näistä fraktioista huolimatta hämmästyttävän yksimielisiä eri asioista. Sen muistan että verrattuna muihin puolueisiin persut oli ehdottomasti yhtenäisin joukko. Siinä mielessä käsitykset persuista on vähän hassuja: rakastettu johtaja ja erimieliset fraktiot, todellisuudessa pikemminkin päinvastoin.

  Aluehallintovirasto kielsi viski-sanan käytön yksityisissä blogeissa

  Tällaisia uutisia lukiessa tekee aina mieli tietää että millaisia ihmisiä nuo ovat. Siis nuo hieman vaikeilta vaikuttavat tapaukset. Miehiä, naisia, vanhoja, nuoria? Mikä saa ihmisen heittäytymään tuollaiseksi?
   
 8. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 131
  Saadut tykkäykset:
  192
  Nuorta kokoomuspomoa vaaditaan vangittavaksi Laajasalon murhasta

  Taas nähtiin kokkareiden todellinen luonto... Irtisanoutuuko Alex?

  Varmuuden vuoksi on pakko sanoa, etten ole tosissani, vaan mukailen samaa kaavaa kuin persu-uutisoinnissa, jossa joka helvetin kerta jonkun närpiöläisen varavaltuutetun kännissä kirjoittamasta aivopierusta päätellään "perussuomalaisten todellinen luonne" ja HS:n kommenttiosiossa tuota peukutetaan hyväksi argumentoinniksi.
   
 9. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Liittyen tuohon ei vakavissaan kirjoitettuun kommenttiin. Miksi ihmisen ylipäätään pitäisi erota jonkun toisen ihmisen suorittaman teon vuoksi? Esimerkiksi Kauhajoen koulusurmien jälkeen jotkut vaativat sisäministeri Holmlundin eroa. Holmlund edesauttoi surmien tekemisessä miten, ei kieltänyt kaikkia aseita heti Jokelan jälkeen? Esimiehet, tai jokin ylempi taho, vastaa yleensä alaistensa toiminnasta, mutta on asioita joihin esimies ei vain voi vaikuttaa. Jos vaikkapa yksittäinen poliisi päättää ajaa poliisiautolla 100 km/h väkijoukkoon, niin tulisiko poliisiylijohtajan erota?

  En jotenkin pidä tästä nyky meiningistä, missä syyllistä haetaan hakemalla ja vastuussa on aina joku muu. Lapsi tippuu keinusta leikkipuistossa ja saa keinulaudan päähänsä. Asiaa tutkitaan ja selviää ettei keinulauta olekaan nykynormien mukainen (80-luvulla se ei vielä satuttanut lapsia, mutta 2000-luvulla sen käytös on jostain syystä muuttunut radikaalisti). Vanhemmat vaativat kaupunkia vastuuseen, vaikka itseasiassa vika on heissä itsessään, kun ovat jättäneet jälkikasvunsa valvomatta.
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2014
 10. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 495
  Saadut tykkäykset:
  79
  Jotenkin tuntuu, että ihmisten on vaikea hyväksyä, että vika voisi olla itsessä tai itseä lähellä olevassa viiteryhmässä. On helpompi sälyttää syy johonkin muuhun, mahdollisimman kauas itsestä olevaan ryhmään. Virkamiehet (ja poliitikot) ovat hyvä syntipukki. Noinhan vähän kävi myös taannoisessa Eerikan tapauksessa. Tuntui, että varsin pian unohdettiin tragedian todelliset syylliset (isä ja äitipuoli) ja alettiin keskittyä noihin kamaliin virkamiehiin, jotka eivät olleet tehneet sitä ja tätä. Laiminlyöntejä on saattanut tapahtua, mutta todelliset syylliset olivat kyllä ihan jossain muualla.
   
 11. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 204
  Saadut tykkäykset:
  39
  Tästäpä media nyt vasta innostuukin kun saadaan Kokoomus liitettyä tapahtumaan (puhutaan kokoomuspomosta). Lisäksi ainakin Iltapaska on kaivanut vanhan "kuka muka tienaa alle 2600€/kk" uutisen esille, joka on tällä hetkellä heti tuon murhauutisen jälkeen. Saadaan varmasti mustamaalattua koko puolue..
   
 12. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 913
  Saadut tykkäykset:
  356
  Ruotsissa jahdataan taas venäläistä sukellusvenettä. Tapauksen uskottavuutta lisää oudosti käyttäytyvä (ei mihinkään menossa oleva) venäläisomisteinen tankkeri aluevesirajalla. Ilmeinen huoltoalus.
   
 13. viitas

  viitas Guest Guest

  Liittynyt:
  24.12.2005
  Viestejä:
  459
  Saadut tykkäykset:
  1
  Holmlund, hänen asenteensa asekauppaan ja silloinen tehtävä ministerinä kyllä kytkeytyivät koulusurmiin aukottomasti.
  Tässä tapauksessa on tarpeetonta kytkeä puolue ja surmaaja yhteen, mutta ilman muuta niin käy. Näin kävisi olisi surmaajalla asema missä puolueessa hyvänsä.
   
 14. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 204
  Saadut tykkäykset:
  39
  Kiinnostaako porukkaa täällä tuo mahdollinen sukellusvene Ruotsissa? Mitä tästä seuraisi mikäli sieltä paljastuisi Putinin alus? Mitä oikeuksia Ruotsilla tuossa tilanteessa olisi tehdä veneelle/miehistölle?
   
 15. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 913
  Saadut tykkäykset:
  356
  Koska kyse on vieraan vallan sota-aluksesta ja sotilaista, joilla on selvästi pahat mielessä kun yrittävät välttää kiinni jäämistä, niin kai ruotsalaisilla on periaatteessa oikeus tehdä niille mitä vaan. Itse ainakin pitäisin veneen ja ottaisin miehistön vangeiksi ja syytteeseen vakoilusta. Elleivät satu kuolemaan syvyyspommituksessa.
   
 16. Dr. Jacoby

  Dr. Jacoby Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  06.10.2014
  Viestejä:
  154
  Saadut tykkäykset:
  3
  Isis hyökkäsi Kanadaan

  Vittu ku on syöpä tuo liike, ois kannattanu pysäyttää alkutekijöihinsä ja vieläkin ehtii. Muuten noita medievalisteja on kohta täälläkin
   
 17. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
 18. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
 19. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 131
  Saadut tykkäykset:
  192
 20. x_jmt_x

  x_jmt_x Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 594
  Saadut tykkäykset:
  503
  Sikäli, kun Räsänen ei edusta kirkkoa eikä kirkko Räsästä, niin en ymmärrä rinnastustasi.

  Enkö minä saa nyt valittaa somessa Stubbista tai Soinista (jos sille päälle satun), kun en äänestänyt seurakuntavaaleissa?