Kiinnostavia pikku-uutisia

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Samppa, 01.07.2005.

 1. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, kosto veljelle tai jotain. Mitä vitt***. Hurraa 2000 -luku ja sivistys Intiassa.....
   
 2. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Viharasistifasisti! Kuunatsi! Toisinajattelija! Sillä kyllähän suomessakin kyläneuvostot vähän väliä määräävät tytön raiskattavaksi. Yksinkertaisella differentiaaliyhtälöryhmällä pystyn sen halutessani todistamaan, joten turha yrittää mitään.

  Sitäpaitsi rikkaaseen kulttuuriiin kuuluvat, joskus länsimaisen silmiin ehkä hieman ikäviäkin piirteitä omaavat teot saattavat kuitenkin olla ihania ja fantastisia, mikäli tekijöillä on ns. laajempi seksuaalisuuden käsitys. Jolloin tytöt voimautuvat.
  Aivan kuten ne somalitytötkin, jotka lähetetään Afrikkaan klitoriksen poistoon ja kiinni ommeltaviksi. Tai ne mamutytöt, jotka myydään vaimoiksi alaikäisinä. Heistä ei varmastikaan moni mene valkoisen miehen kanssa naimisiin, eikä tietenkään ole lupaakaan mennä. Mikä on luonnollisesti OK (= kulttuurirelativismia), mutta toisinpäin tapahtuessaan kyseessä olisi tietenkin törkeä rasismi ja haiseva sovinismi.

  Pidetään myös se visusti mielessä, että islam on rauhanuskonto, mistä on taas lähiaikoina saatu runsaasti evidenssiä. Kristityt mummot sen sijaan aiheuttavat massiivisia joukkotuhontoja ympäri planeettaa.
  Kuten myös ne päitä katkovat, kasvoja syövyttävät, lentokoneita kaappaavat ja itsemurhapommittajia käyttävät buddhistit, vai keitä ne nyt taas olivatkaan. Sairasta porukkaa kumminkin. Voi kun hekin joskus ottaisivat rauhanuskonnosta mallia.
  Myös ateistit, eli uskonnottomat ovat aivan erityisen hirmuisen kauhea uhka koko universumille, mikäli emme haluakaan olla osana punavihreää hörhöilyä.  Kaikkein tärkeintä on kuitenkin aina muistaa, että suomalaiset miehet ovat huonogeenisiä läskejä rasistisikoja, raiskaavia äärinatseja ja niinqu kaikkeista ensteksi tyhmimpiä. Ja syövät lihaa, pitävät turkiksia, sekä sukkia sandaaleiden kanssa. Ja omistavat siirtomaita, orjia ja vielä kansanmurhaavatkin viattomia sarjakäsiaseilla ja miinoilla. Siksi suomi on maailman kaikkeista ensteksi vaarallisin ja rasistisin maa.

  Paljon parempi olisi myös valkoiselle ei-muslimi-naiselle asustaa vaikkapa Afganistanissa, Irakissa, Jemenissä, Iranissa, Syyriassa, Saudi-Arabiassa, Somaliassa, Libyassa, Nigeriassa, Egyptissä, Pakistanissa tms. monikulttuurisessa maassa. Eli rauhan, rakkauden ja tasa-arvon maassa, jossa konfliktin sijaan aina vain hellästi halitaan lähimmäisiä, toisin kuin täällä haisevassa impivaarassa.
  Näköjään myös Intiassa on runsaasti monikulttuurisuutta. Mutta Suomi se vain on yhä edelleen takapajuinen ja sivistymätön monokulttuurinen natsimaa, jossa naisia tai edes Leniniä ei kunnioiteta. Romanialaiset turistitkin häpeävät meitä sivistymättömä juntteja!
   
 3. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 974
  Saadut tykkäykset:
  608
  Olen kyllä huomannut että turha kanssasi on yrittää keskustella. Olet varmaan maailman ainoa ääriateisti. Toivotaan että olet. Ettei vaan muita mistään löydy... :rolleyes:

  Minä taas olen määritelmäsi mukaan punavihreä (hui, äänestän niitä karmeita vihreitä) hörhö (hui, en tajua, että kaikki muslimit ovat saatanasta) kulttuurirelativistinen (hui, en tuomitse koko maata joidenkin yksilöiden tekemisten mukaan) ateisti, mutta minusta vaan on rationaalista laittaa asiat mittasuhteisiin ja kontekstiin sen sijaan, että vaahdotaan lapset pesuveden mukana jorpakkoon.

  "He hyökkäsivät hänen kimppuunsa kostoksi, ja otamme tämän tapauksen hyvin vakavasti, sanoi paikallinen poliisipäällikkö Jitendra Singh."

  Niin, että eivät nuo kostoraiskaukset näköjään laillisia siellä Intiassakaan ole, vaikka konservatiivisten pikkukylien kyläneuvostot sellaisia määräilevätkin.

  Tottakai tällaiset tapaukset pitää tuomita (ja niin varmasti jokainen meistä tekeekin), mutta on älyllisesti köyhää hypätä näistä täyttä päätä asenteisiin, että Intian kulttuurista tai kansasta ei löydy mitään hyvää. Intia on valtavan iso maa, jossa asuu hyvin erilaisia ihmisiä, hyvin köyhiä, rikkaita, lukutaidottomia, korkeasti koulutettuja,... sieltä saa kyllä vaikka minkälaisen uutisen aikaan. Kyläneuvoston raiskausmääräykset ylittävät kansainvälisen uutiskynnyksen.
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2014
 4. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 737
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerrankin Sinulta järkevä ajatus; eihän maassa ole vikaa vaan nimenoamaan niissä yksilöissä jotka sen asuttavat. Hienoa :thumbsup:
   
 5. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Edellinen viestini ei käsitellyt 71 dB:ää, vaan oli yleisellä tasolla. Mutta kalikka kuitenkin kalahti, aiheuttaen olkiukkojen riepottelun. Mikäli vastaukseni kiinnostaa, niin löytyypi tuosta alta. Ei lukupakkoa. Pääosin vanhan kertausta...

  Mikäli joku kritisoi islamia tms. tabuaiheita, niin se ei mitenkään voi olla keskustelua, mikäli on eri mieltä, eli siis väärää mieltä. Ja silti koet keskustelun vaikeaksi. Jännä juttu.
  Kristinuskoa voimme kuitenkin yhdessä kritisoida, koska se ei ole meille kummallekaan tabu aihe. Islam sen sijaan nyrjäyttää sinun aivosi nurinperin, koska vihreänä sinun ei ole luvallista käsitellä tuollaisia tabu-aiheita ns. "väärillä" tavoilla.

  Yleistä vihreistä:

  Vihreät on lahko, joka pyrkii eristämään jäsenensä hyvin tiukasti muun yhteiskunnan ulkopuolelle. Eristäytymisen aste on kuitenkin yksilöllistä. Vihreillä on oma kieli, jonka sanavarastosta seuraa joitain esimerkkejä alla. Kieli antaa vihreille identiteetin, jolla he erottuvat muista. Jokainen vihreä voi tunnistaa toisen vihreän hänen käyttämiensä sanojen perusteella. Kieli myös kontrolloi ajatuksia. Vihreät esimerkiksi kutsuvat uskontoaan "totuudeksi". Niinpä heidän on vaikea ajatella, että "totuus" olisi valhetta. Vihreiden ajatusmaailmaa onkin verrattu siihen totalitaariseen ajatusmaailmaan, jota George Orwell kuvailee kirjassaan Vuonna 1984.​


  En mielestäni ole väittänyt olevani mikään "ääriateisti", enhän? Mikä se sellainen edes on?

  Uskontoketjussa olen jo vuosia sitten selittänyt, että millainen uskonnoton olen. Jos joku on sen suhteen epäselvää, niin esitä asiallinen kysymys, niin lupaan asiallisen vastauksen. Vaikkapa ko. ketjussa.
  En edelleenkään ole minkään poliittisen tai uskonnollisen liikkeen jäsen. Muut saavat puolestani vapaasti olla. Joskin pidätän oikeuden kritisoida etenkin niitä, jotka mielestäni eniten valehtelevat, käyttävät väkivaltaa tai jollain hörhöilyllään aiheuttavat vahinkoa itsensä lisäksi myös muulle ympäröivälle yhteiskunnalle.


  Paavo Arhinmäki ja monet muutkin ovat ihan itse käyttäneet tuota termiä, koska he ihan itse kokevat sen positiiviseksi termiksi. Ja sinähän aivan itse olet täällä olet kerta toisensa jälkeen mainostanut vihreyttäsi, vasemmistolaisia arvojasi jne. Eli miten siis eroat vaikkapa itseään punavihreänä pitävästä Arhinmäestä? Entä onko olemassa joku asia, josta olet selvästi eri mieltä, kuin vaikkapa Heidi Hautala ja Satu Hassi?


  Justiinsa... Montakohan kertaa olen noin kirjoittanut. Me molemmat olemme kovasanaisesti kritisoineet kristinuskoa. Monta kertaa. Mutta minä olen kritisoinut myös islamia, koska se mielestäni ansaitsee sen. Sinun kätesi sen sijaan ovat sidotut islamin ja monen muunkin asian suhteen. Silti kehtaat kuittailla noin.

  Islamin kritisoimisen pitäminen rasismina, "ääriateismina", antivihreänä tms. on mielestäni hörhöilyä, sen kyllä myönnän. Vieläpä potentiaalisesti vaarallista sellaista. Eli nythän on globaalisti tapahtumassa varsin samankaltaisia asioita, kuin vaikkapa natsien kanssa 1930-luvulla. Eihän kukaan silloinkaan tosissaan uskonut, että natsit koskaan tulisivat kaasuttaman miljoonia keskitysleireillä tms. Heh heh, juu varmaan junalla sinne miljuuna ihmistä vievät, heh heh. Vaan kuinkas sitten kävikään...

  Mitä enemmän maailma ympärillämme ymmärtää, sallii, joustaa ja suvaitsee pahuutta ja vallanhimoisten psykopaattien perseilyä, sitä pidemmälle hullut totalitaristit ovat valmiita menemään. Niin natsit, kommunistit kuin islamistitkin. Silti punavihreät keskittyvät pelkästään natsien kauhisteluun. Samaan aikaan reaalitodellisuudessa islamistit ovat 2000-luvulla tappaneet tuhansittain länsimaisia siviilejä, vieläpä länsimaissa. Muista uhreista nyt puhumattakaan.


  Enhän minäkään ole koskaan tuominnut koko Kalojen–Valaskalan superjoukkoryhmää paskaksi. Tai edes koko linnunrataa. Tai koko maapalloa. Tai koko Euroopan mannerta. Tai edes koko Suomea, tai jotain muuta maaplänttiä. Sen sijaan tuomitsen perseilevät yksilöt, sekä yleistä vaaraa ja haittaa ympäristölleen aiheuttavat takapajuiset uskonnot/uskomukset.

  Ja jos tätä porukkaa sitten on poikkeuksellisen paljon jossain paikassa A tai jonkun uskomuslahkon B jäneninä, niin en pidä tämän faktan äänen lausumista vääränä. Päinvastoin, jatkuva asioiden peittely, vääristely ja ikävien faktojen väistely on häpellistä toimintaa itseään sivistyneinä pitäviltä ihmisiltä. Niin ei olisi pitänyt tehdä natsien kanssa, eikä niin pidä tehdä nyt islamistien tai muidenkaan väkivaltaisten hullujen kanssa. Teot ratkaisevat, eikä suinkaan joku teoreettinen aate, symbolin historiallinen merkitys tai lipun värisävy.

  Olet vihreiden jäsen, ilmeisen jyrkästi vasemmistolainen, paheksut islamin kritisointia jne. Samalla ankarasti ja säälimättömästi vastustaen paljon vähemmän haitallista pohjoismaista ev.lut. kristillisyyttä (millä logiikalla?). Samalla mainostat olevasi rationaalinen, älykäs, asiat kontekstiin laittava ja vaikka mitä kaikkea hienoa.  Monikohan on itse asiassa väittänyt, että ne olisivat siellä laillisia? Entä onko se "laillisuus" tässä nyt todellakin se varsinainen The ongelma? Vaiko kenties sittenkin joku aivan muu seikka?

  Jokaiselle kunnon islamistille sharia-laki on ylin laki. Jossain kylässä voi vastaavasti olla niin, että kyläneuvoston sana painaa aina eniten. Näissä tapauksissa virallisella lailla voi vaikka pyyhkiä hanurinsa. Eihän meillä pohjoismaissakaan ole laillista poistaa tytön klitorista ja ommella sitten pimppi kiinni. Silti niin tehdään.
  Mutta jos oikein kiltisti klaanilta pyytää ja lähettää vielä kivan esitteenkin, niin sitten he varmaankin heti samantien lopettavat. Aijuuniin, kultturirelativismista johtuen olisi tietenkin rasismia ehdottaa mitään sellaista. Joten ollaan taas ihan hiljaa ja suvaitaan.

  Piiskaat olkiukkoa. Eli suhteellisen harva tässäkään ketjussa on väittänyt esim. että "Intian kulttuurista tai kansasta ei löydy mitään hyvää". Varmastikin löytyy monta sellaista, jotka pitävät sikäläisestä ruoasta, sitar-musiikista tai vaikkapa Bollywood-leffoista. Saattaapa joillain olla jopa intiasta lähtöisin oleva softainsinööri työkaverina, ilman että hänestä olisi pahaa sanottavaa.
  Mutta silti vain he samanaikaisesti löytävät hyvinkin paljon kritisoitavaa ikävän takapajuisesta kulttuurista, kastijärjestelmästä jne.

  Eli tälläkään kertaa jonkun asian kritisoiminen ei sulje pois sitä mahdollisuutta, etteikö voisi löytyä myös jotain hyvääkin. Näin ollen on siis aidosti älyllisesti köyhää, jos joku ihan vakavissaan esittää nuo toisensa poissulkeviksi vaihtoehdoiksi. Toki on niin, että ns. suvaitsevaisissa ympyröissä sana kritiikki ymmärretään aktiivisesti väärin.
   
 6. Digiman

  Digiman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  907
  Saadut tykkäykset:
  0
 7. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 974
  Saadut tykkäykset:
  608
  Noin muuten en ala väittelemään, mutta kommentoin näitä väitteitä:

  En muuten ole. Mistähän sinä olet tämän päähäsi saanut? Eiväthän kaikki Kokoomustakaan äänestävät ole Kokoomuksen jäseniä.

  Varmaan jostain äärioikealta katsottuna olenkin "jyrkästi vasemmistolainen". So what?

  Ei vaan paheksun mustavalkoista tapaa kritisoida asioita, islam mukaanlukien. Älyllisen kritiikin toivotan tervetulleeksi.

  Ööh, häh? Ev.lut. kristillisyys on valtauskontomme ja siitä syystä sotkee oppejansa maalliseen lakiin. Ehkä siksi vastustukseni on "ankaraa".

  No ainakin kunnioitan noita piirteitä muissa ja yritän itsekin moiseen päästä. Jokainen juttujani lukeva saa ihan omilla aivoillaan miettiä, miten asianlaita on.
   
 8. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ai et, no sitten on hyvä että tuli nyt korjattua. Olet vaahdonnut vihreistä niin pitkään ja niin hartaasti, että pidin asiaa jo täysin itsestäänselvyytenä. Hieman outoa, että et siis kuitenkaan ole liittynyt jäseneksi kaiken tämän vaahtoamisen ja alentuvan propagandan jälkeen. Mutta liity toki jos haluat. Omasta mielestäni on kyllä sitä parempi, mitä harvempi on tuollaisten lahkojen jäsen.

  Mitä vihjaukseesi tulee, en itse edelleenkään kannata koko vasen/oikea-ajattelua. Sillä reaalitodellisuus on harvemmin vain vasemmistolainen tai vain oikeistolainen. Vastustan edelleen niin natsismia kuin kommunismiakin. Kuten myös niitä paljon ajankohtaisempaa ja yleishaitallisempaa islamismia.
  Ja sitä siis sitten, että tuossa kohtaahan oli juttua mainitsemastasi punavihreydestä yms. asioista. Jätit sitten niihin kiusallisiin juttuihin vastaamatta.

  Jälleen kierrät kiusallisen tilanteen. Me molemmat tiedämme, että miten "rationaalinen älyllinen kritiikkisi" muuttuu varsin radikaalilla tavalla aina sen mukaan, onko kyseessä islamin kaltainen tabu-aihe, vaiko ei. Kun kritisoin kristinuskoa, laitoit peukkua. Kun kritisoin aivan samoilla perusteilla islamia, kauhistuit asiasta ja paheksuit jne. Erittäin mustavalkoisesti ja naiivisti asiaa ajatellen. Tätä ilmiötä et ole koskaan kyennyt käsittelemään. Silti kehtaat jauhaa rationaalisuudesta jne.

  Säälittävä selitysyritys. Eli koska islam ei ole valtauskontomme, et voi kritisoida sitä? Entä voitko kritisoida natsismia, jehovan todistajia tai skientologeja? Vieläpä ankarasti? Ai voit vai, eikö olekin muuten jännä juttu... ;)

  Toivon, että koetat jatkossa huomattavasti nykyistä kovemmin.

  Juuri näinhän minäkin edellä tein. Siksi esitänkin noita kiusallisia kysymyksiä, joista jo etukäteen tiedän, että kierrät ne takertumalla johonkin pilkkuun tai sivulauseeseen. Tai sitten keksit em. tyyliin jonkun ontuvan selityksen. Ja se on juuri se reaktio, josta jokainen lukija saa sitten ihan omilla aivoillaan miettiä, että miten rationaalista se on.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2014
 9. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 974
  Saadut tykkäykset:
  608
  Saa kai sitä vaahdota vaikka ei ole jäsen? Minulla ei ole tapana liittyä "lahkoihin", koska haluan olla riippumaton yksilö, joka ajattelee omilla aivoillaan. Vaahtoan siksi, että täällä kirjoitetaan (usein muuten juuri sinä) aivan poskettomia väitteitä vihreistä.

  Vihreiden linjan pitäisi sitten miellyttää; hehän nimenomaan yrittävät tehdä politiikkaa ilman vasen/oikea-ajattelua. Siksihän heitä haukutaankin vasemmistossa Kokoomuksen puisto-osastoksi ja oikeistossa punavihreiksi.

  Vastustan kommunismia niissä kammottavissa muodoissa, joita Kuuban ja Neuvostoliiton kaltaisissa epädemokratioissa on pyöritetty. 70-luvun Ruotsi oli kuulemma lähimpänä sellaista yhteiskuntaa, jonka Karl Marx visioi. En minä 70-luvun Ruotsia osaa kovin paljon vastustaa. Ihan hyvä siellä kai oli elää?

  Islam on "ajankohtaisempaa ja yleishaitallisempaa", koska se on radikalisoitunut. Sinun yleistuomitseva linjasi saa sen vain radikalisoitumaan lisää ja sitä en ainakaan itse halua.

  "Kiusallisiin" kysymyksiisi en vastaile siksi, ettei niissä ole minusta aina tolkkua, eivät ole aivan tästä maailmasta. Omilla kirjoituksillani yritän saada sinut havahtumaan tähän asiaan.

  Ei vaan kirjoittelun mustavalkoisuus vaihtelee aiheen mukaan. Intia tuomitaan "paskaksi maaksi" joukkoraiskausten perusteella, mutta Suomessa ei ole mitään vikaa, vaikka täällä Petri Gerdtit räjäyttelevät pommeja ostoskeskuksissa ja kouluissa. Haluaisin nähdä esitettävän tarkempia tilastoja eri maiden rikollisuudesta ja moraalittomuudesta ennen tuomioita. Eikö sitten saa tuomita? Tottakai saa, siis teot ja niiden tekijät.

  Minä en ole täällä puolustamassa Intiaa (en minä paljoa tuosta maasta edes tiedä), vaan älyllistä ja sivistynyttä keskustelukulttuuria, DVD-Plaza kun tahtoo aika usein äityä nurkkakuntaiseksi näennäismoraaliseksi sormien osoitteluksi. Raiskaajien päälle sylkeminen osoittaa enemmän pelkoa ja vihaa kuin moraalia. Todellista moraalia on yrittää nähdä raiskaajakin ihmisenä vastenmielisistä tuntemuksistaan huolimatta. Eikä tämä tarkoita sitä, etteikö häkin pitäisi heilahtaa.

  Vastaväittelijän diskreditointiyritys, eikä kovin mahtava sellainen, jos saa sanoa. ;)

  Voin tottakai kritisoida. Dawkinslaisena ateistina olen sitä mieltä, että kaikki pitää olla kritisoitavissa. Paheksun esim. ankarasti sitä, että osa islamilaisest maailmasta kieltää tytöiltä koulunkäynnin ja jos tytöt kouluun uskaltautuvat heitä vastaan tehdään esim. happohyökkäys. Tuskin olet koskaan nähnyt minun vastustavan tämän asian kritisointia? Voit esittää tätä islam-kritiikkiä vaikka kuinka paljon ja minulla ei ole siihen sanomista (kunhan vaan pysyt asiassa, eikä homma leviä taas kerran punavihreisiin).

  Suomessa ei ole islamilaista puoluetta, joka vastustaa sukupuolineutraalia avioliittoa, mutta meillä on KD jarruttamassa kehitystä. Tottakai siis kritisoin KD:tä, mutta enhän minä voi kritisoida puoluetta, jota ei ole edes olemassa!

  Natsismia, jehovan todistajia tai skientologeja voin tottakai kritisoida, ankarastikin jos on syytä. Näitä ryhmiä vaan aika harvoin kehutaan ansiottomasti tällä foorumilla, niin että tarvetta keskustelun "älyllistämiseen" ei näissä puitteissa juuri esiinny. Ihan lämpimikseni en jaksa jotain skientologeja kritisoida.

  Kirjoitteluni on kunnioittavampaa kuin päältä voi näyttää. Älykäs lukia kyllä näkee sen rivien välissä. Sen sijaan että kirjoittaisin "Voisitko arvon ystäväni harkita vielä kerran kantaasi?" (joka näyttäisi täällä ihan dorkalle) kirjoitan "Yritä nyt juntti vihdoin tajuta tämä asia!". Tyylini on aggressiivista kannustamista kuin jollain urheiluvalmentajalla "Herätkää nyt looserit ja ottakaa itseänne niskasta kiinni! Muuten hävitään!".

  Vältän henkilökohtaisuuksiin menemistä (joskus lipsahtaa kyllä, anteeksi vaan) ja hyökkään ajatuksia vastaan, en niinkään ajattelijaa. Pyrin katkomaan saksilla ihmisten luutuneita ajattelumalleja ja oppimaan ajattelemaan itsenäisesti, älyllisesti ja kriittisesti.

  Nykyistä huomattavasti kovemmin en taida pystyä, ihminen minäkin vain olen...


  Kuten edellä jo mainitsin, "kiusalliset kysymyksesi" ovat usein sellaisia, ettei niihin vastaaminen tunnu kovin hyödylliseltä. Ehkä sinun kannattaisi esittää kysymyksiä yksi kerrallaan sen sijaan, että kysymykset on kätketty uuvuttavan pitkien "punavihreys ja islam on niin kamalaa" vuodatusten sekaan. Jo pelkästään tämän viestin kirjoitus kesti aika kauan. Loma kuluu. :(
   
 10. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 792
  Saadut tykkäykset:
  324
  Tyhmyydestä sakotetaan. Jos kuski lähtee tuollaiselle pidemmälle matkalle niin kyllä silloin kannattaa tarkistaa asiakkaan maksukyky ensin tai ainakin ottaa tiedot ylös että kenelle voi lähettää laskun...

  Tänään muuten näin Varkaudesta kotoisin olevan taksin Tikkurilassa, ei ollut juoksutaksi se vaan kun asiakas poistui autosta niin näytti siltä että opasti vielä kuskin takaisin kotiinpäin. Tosin käsin viittilöimällä suoritetun opastuksen perusteella, sanoja kuulematta, jos olisin lähtenyt itse ajamaan olisin luultavasti päätynyt Turkuun.
   
 11. PhillyNott

  PhillyNott Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  535
  Saadut tykkäykset:
  8
 12. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 085
  Saadut tykkäykset:
  482
 13. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 131
  Saadut tykkäykset:
  192
 14. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Nasa testailee fysiikan lakejakin kumoavaa polttoaineetonta moottoria.

  Independent
   
 15. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 393
  Saadut tykkäykset:
  31
  No eiköhän se lopulta osoiteta yhtä toimivaksi kuin Dean drive.
   
 16. Reddington

  Reddington Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Millainen sukupuoli on "teini"? Kyseessä maan tavoille tottumaton humanoidi?
   
 17. Reddington

  Reddington Käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
 18. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  ???

  ???
   
 19. PhillyNott

  PhillyNott Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  535
  Saadut tykkäykset:
  8
 20. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 737
  Saadut tykkäykset:
  0
  On kyllä käytetty rahaa tuohon aatteen vuoksi.... oisko kerhotila vai oikeesti jonkun oma?