Kiinnostavia pikku-uutisia

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Samppa, 01.07.2005.

 1. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Todennäköisesti se systeemi on hyvin epäsuosittu, jos sattuu itse kuulumaan alimpiin kasteihin, tai on jopa kokonaan kastiton.

  Valtion virkamiehet, poliitikot, poliisit, opettajat, työnantajina toimivat vauraat yrittäjät ja muut ylemmän keskiluokan kansalaiset todennäköisesti kuuluvat kuitenkin niihin ylimpiin kasteihin. Heille systeemistä on lähes pelkästään etuja, joten siitä luopumiseen ei sitten ole kovinkaan suuria intressejä. Kastittomia voi mm. käyttää halpatyövoimana vaarallisissa töissä, ei tarvitse välittää niin tarkasti työturvallisuussäännöksista eikä minimipalkoista. Näin yritysten kannattavuus paranee. Kastittomiin kohdistuvia rikoksiakaan ei tarvitse välttämättä tutkia, ellei sitten länsimainen media nosta kyseisestä tapauksesta myrskyä (tuoreehkossa kahden tytön joukkoraiskaus+hirttäminen -casessa poliisit kieltäytyivät tutkimasta tapahtunutta, koska uhrit olivat kastittomia).

  Ongelmia ja epäkohtia varmasti on, noin lievästi sanottuna. Mutta niin kauan kuin päättäjät ja 'merkittävä kansanosa' hyväksyy asian (vaikka vain hiljaisesti, tekemättä mitään suuntaan tai toiseen), niin kastittomien itsensä on käytännössä hankala omaa tilannettaan parantaa.
   
 2. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 496
  Saadut tykkäykset:
  256
  Et ehkä ole ymmärtänyt lukemaasi, mutta se on nyt ainakin selvää että aivojesi logiikkayksikkö on rikki, kun niin kovasti yrität laittaa suuhuni väitteitä joita en ole sanonut ja vääntää niistä sitten mitä ihmeellisempiä vastaväitteitä.

  1) ei kai sellaista ole kukaan väittänytkään?
  2) tämän kai tulin jo sanoneeksi aika selvästi
  3) mistä ihmeestä olet tämänkin argumentin repinyt...? Todellakaan kukaan ei ole sanonut että intiaan matkustaminen tekisi kenestäkään ituhippiä tai mitään muutakaan.

  Jokatapauksessa, Intia on ollut ja on kai edelleen sellainen maa jonne moni - myös ns ituhipit - haluavat matkustaa nauttimaan sen kulttuurista ja ns chillaamaan. Kun siellä on niin halpaa ja rento meininki ja voi harrastaa itsetutkiskelua ja mietiskelyä ja kokea valaistumisen tms whatever kaukana länsimaisen elämän kiireistä.


  No sehän on hieno asia, jos niin tekee. Harva tekee. (Paitsi Venäjän armeija :D)

  Joo, sori, tein tuossa väärän johtopäätöksen. Et siis olekaan Intian ystävä vaan mitä ilmeisimmin oletkin ituhippi. Tämä selvä, ja pidetään mielessä.

  Yritän, mutta se on vaikeaa kun niitä on joka paikassa (Suomi mukaan luettuna) ja lisäksi tuotantoa siirretään jatkuvasti lisää tuonne halpatuotantomaihin joissa niitä ongelmia on eniten. Talvikengistä huomasin liian myöhään että ne oli tehty Intiassa, ei vaan tullut mieleenkään moinen vaihtoehto. En viitsinyt kauppaankaan viedä sillä perusteella takaisin.

  Lienee aika loogista niin. Ne joille kastijaosta on haittaa eivät sitä kannata, ja sellaisia kulttuureja joissa asiat ovat omasta mielestä pahasti vinksallaan ei hyväksytä. Jos taas kannatat kastijakoa ja ääretöntä köyhyyttä puolelle kansasta yms asioita niin sitten varmaan tykkäät intialaisesta kulttuurista...

  Eikä sitäkään kai kukaan ole väittänyt...

  Mutta ei se mitään, tästä keskustelusta valaistuneena en enää jatkossa ylläpidä sellaista ennakkoluuloa että ituhipit, puunhalaajat ja muut maailmanparantajat olisivat jotenkin keskimääräistä parempia ihmisiä. Tähän asti minulla oli sellainen harhakäsitys, mutta ei enää.
   
 3. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 555
  Saadut tykkäykset:
  489
  Sori, jos väittelytyylini hämmentää. Yritän selvittää, mihin lähtökohtiin perustat omat väitteesi. Vastaamalla väitteesiini kieltävästi tai myöntävästi selviää lähtökohtasi. Väitteitteni todenperäisyydellä ei tässä ole niin väliä, vaan sillä, miten niihin reagoit.

  Nämä ovat siis edellä kuvaamaani lähtökohtien selvittämistä. Kohta 3) yrittää selvittää, mitä käsite "ituhippi" sinulle tarkoittaa ja mikä tekee henkilöstä ituhipin sinulle? Intiaan matkustaminen ei siis tee. Mikä sitten tekee? Minulle ituhippi on vastenmielinen haukkumanimi elävää ruokaa (ituja) syövistä todennäköisesti vasemmistolaisesti/vihreästi ajattelevista henkilöistä. Itse siis pidän kenenkään kutsumista ituhipiksi vastenmielinä ja syyllistämistä Intiaan matkustamisesta aiheettomana, varsinkin kohdistettuna yleisesti johonkin ihmisryhmään. Moinen toiminta johtaa äärimmäisyyksiin vietynä jopa natsismiin. Siksi toivon pystyväni edes hieman toppuuttelemaan ajattelutapaasi.

  Niin. Tämä ei ole minusta mikään ongelma. Jokainen itse päättäköön, haluaako Intiaan matkustaa vai ei. Minä en syyllistä niitä, jotka päättävät matkustaa. En myöskään syyllistä niitä, jotka eivät halua matkustaa.

  Hyppäilet johtopäätöksiin näköjään vähän hätäisesti. Keskustelukumppanista kannattaisi ottaa selvää, ennenkuin heittelee tästä väitteitä. Tällä kertaa olen "ilmeisimmin" ituhippi. :) No, tämä riippuu aika paljon määritelmästäsi. Ituja ei kyllä tule juuri koskaan pureskeltua...

  Tuontanto siirtyisi takaisin tänne, jos kuluttajat olisivat valmiit maksamaan "Made In Finland" -hintoja ja vaatisivat kotimaisia tuotteita.

  Minusta jonkin maan kulttuurin hyväksyminen ei ole mikään joko/tai juttu. Voihan sitä hyväksyä osittain. Joukkoraiskaukset ja kastijaot eivät minua miellytä sitten yhtään, mutta intialainen sapuska on hyvää ja välillä on kiva kuunnella intialaista tabla-musaa.

  No hyvä, jos olen pystynyt auttamaan harhaluulojen karisemisessa. :)
   
 4. The Ring

  The Ring Charles Bronson 1921-2003 Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.12.2002
  Viestejä:
  1 526
  Saadut tykkäykset:
  1
 5. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
 6. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 555
  Saadut tykkäykset:
  489
  Suhteellisuudentaju voisi olla paikallaan. Tämä sinänsä hyvin ikävä tapaus satuttiin uutisoimaan. Suurinta osaa maailman raakuudesta ei uutisoida.
   
 7. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 496
  Saadut tykkäykset:
  256
  Kyllähän Pakistanista uutisoidaan jatkuvasti kaikenlaisista kunniamurhista yms. Eihän tästä kauaa ole kun siellä esimerkiksi joku nainen kivitettiin kuoliaaksi kun kehtasi mennä naimisiin itse valitsemansa miehen kanssa eikä suostunut perheen järjestämään liittoon... Pakistanilaiset ja intialaisethan ovat alkujaan samaa porukkaa, mutta jossain vaiheessa Pakistanin alueella Islam tuli valtauskonnoksi ja Pakistan eriytyi omaksi valtiokseen, Intian pysyessä pääosin hindulaisena. Tästä jo voi hieman päätellä miten näissä valtioissa toimitaan... vaikuttaa kuitenkin siltä että Pakistanissa on ollut enemmän yritystä pitää kansalaiset kurissa, Intiassa on enemmän vallalla semmoinen antaa kaikkien kukkien kukkia -kulttuuri. Jostain luin että Intiassa raportoidaan raiskauksesta noin 20min välein... Pakistanissahan muuten valtaa piti ihan viime vuosiin asti sotilasjuntta, mutta nyt tilanne on taas siviilien hallinnassa... liekö sillä vaikutusta rikollisuuteen...
   
 8. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuon luvun löytää esimerkikisu wikipediasta, eli se voi hyvin olla kutakuinkin oikein, mutta laskettuna Intian 1,2 miljardin väestölle, tuosta saa noin 2 raportoitua tapausta / 100,000 hlö / vuosi. Vastaava luku Suomelle on noin 20, ja Ruotsille yli 60! eli mitä yritit tuolla sanoa?

  Tällä en yritä väittää, että raiskaus olisi pienempi ongelma Intiassa, kuin pohjoismaissa, mutta kannattaa miettiä mitä lukuja keskusteluun heittää, ja mitä ne oikeasti tarkoittavat.
   
 9. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 540
  Saadut tykkäykset:
  245
 10. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  Montako naista/tyttöä Suomessa vuosittain joukkoraiskataan ja hirtetään puuhun? Siis tapauksia per 100,000 hlöä? Itse en taida muistaa ainuttakaan tapausta. Noita ei varmaan Intiassakaan tapahdu ihan 20 min välein, mutta hälyttävän usein kumminkin.
   
  Viimeksi muokattu: 21.06.2014
 11. The Ring

  The Ring Charles Bronson 1921-2003 Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.12.2002
  Viestejä:
  1 526
  Saadut tykkäykset:
  1
  Intiassa kastittomalla voi olla hieman korkeampi kynnys mennä poliisiasemalle ilmoittamaan raiskauksesta.
   
 12. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ja muillakin, ja juuri tuostahan onkin kyse. Raiskauksista kun puhutaan, niin viranomaisille ilmoitetut tapaukset korreloivat äärimmäisen huonosti ongelman laajuuden kanssa. Tällä hetkellä näyttääkin lähes siltä, että tuo korrelaatio on negatiivinen.

  DonMC: Joukkoraikauksia kyllä suomessakin tapahtuu, ja raiskausten yhteydessä naisia tapetaan, eli ei kannata liikoja hurkastella.
   
 13. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 979
  Saadut tykkäykset:
  429
 14. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 496
  Saadut tykkäykset:
  256
  Hmm. Eli tarkoitatko että kun ihmisiä on enemmän, on hyväksyttävämpää että joku jossain raiskaa ja tappaa? Kun prosentuaalinen osuus on pienempi. Aah, tilastotieteen ihmeitä.

  En toki väitä että Suomi olisi seksuaali- ja väkivaltarikollisuuden suhteen mikään mallimaa tai edes lintukoto. Tilastojen mukaan ja varsinkin väkilukuun suhteutettuna me ollaan ihan länsimaiden huipputasoa (jos enemmän = parempi). Alkoholilla voi olla osuutta asiaan, mutta se on huono tekosyy koska sama se on varmaan muuallakin.
   
 15. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 025
  Saadut tykkäykset:
  144
  En kyllä itse saanut edes rivien välistä tuota noin tulkittua. Voit ehkä itse valaista mitä ajoit takaa tuolla "joka 20. minuutti" heitollasi?
   
 16. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 555
  Saadut tykkäykset:
  489
  En minä ainakaan hyväksy yhtä ainoata raiskausta yhtään missään. Jos kuitenkin eri maita verrataan toisiinsa, niin tottakai erot väkiluvussa pitää ottaa huomioon. Inhimillisen kärsimyksen näkökulmasta ainoa järjellinen tarkastelu olisi montako raiskausta tapahtuu koko maailmassa.
   
 17. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 496
  Saadut tykkäykset:
  256
  Heitolla? Ok.. "joka 20. minuutti" tarkoittaa suunnilleen 72 vuorokaudessa. Se on aika paljon, kun raiskauksista puhutaan. Suomessa tilastoidaan 500-700 raiskaustapausta vuodessa (jostain luin, en muistanut merkitä lähdettä ylös mutta lukema varmaan löytynee jos jotakuta kiinnostaa tarkistaa). Ja nämä siis viranomaisten tietoon tulleita tapauksia. Intia siis ohittaa Suomen koko vuoden raiskausten määrän kymmenessä päivässä... Voidaan olettaa että tosiasiassa raiskauksia tapahtuu paljon enemmän, molemmissa maissa. Intiassa luultavasti vielä enemmän, koska kynnys mennä kertomaan poliisille on siellä korkeampi kuin täällä. Poliisitkin ovat siellä syyllistyneet joukkoraiskaukseen... mikä on aika käsittämätöntä eikä varmastikaan minkään uskonnon antamien elämänohjeiden mukaista. En tiedä voisiko sitä sanoa edes barbaariseksi toiminnaksi, vai olisiko se loukkaus barbaareja kohtaan. :(
   
 18. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 555
  Saadut tykkäykset:
  489
  Tämä on yksinkertaista matematiikkaa, mutta mitä sitten? Voimme kuvitella mielessämme Intian sisältä Suomen väkiluvun kokoisen alueen ja verrata sen raiskauksia muuhun intiaan. Tuolla pienellä alueella tapahtuu tilastollisesti n. 200 kertaa vähemmän raiskauksia kuin muun Intian alueella. Ovatko tuon alueen naiset tällä ajatustempulla 200 kertaa paremmin turvassa raiskauksilta? No eivät tietenkään, valitettavasti.
   
 19. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
 20. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 496
  Saadut tykkäykset:
  256