Keskustelua Sonyn 2013 tv-malleista

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Remus, 05.03.2013.

 1. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 110
  Saadut tykkäykset:
  121
  Valtakunnallisissa ketjun ylhäältä sanelemissa tarjoustuotteissa jää toisinaan kivijalkamyymälälle erittäin vähän katetta. Jos saa tarjoustuotteen sijaan myytyä tavallisen eli normaalin hintaisen muun tuotteen, niin katettakin jää normaali määrä. Ainakin osa tuosta suhtautumisesta saattaa selittyä tällä.
   
 2. Akseli70

  Akseli70 Member

  Liittynyt:
  19.09.2009
  Viestejä:
  187
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minä kävin kans tänään kysymässä tätä Sony 55W807, myyjä sanoi että esittelymalli on jäljellä enään, suosittu malli ollut tänään.
  Ei haukkunut tv:tä yhtään. Tuntuu vaan et monesti Gigantti ei halua myydä sitä huippuhalpaa tarjousmallia vaan tyrkyttävät jotain kalliimpaa mallia mistä jää enempi käteen myyjälle.

  edit. aheikkinen kerkesi jo selittää asian laidan.
   
 3. zxcvb123

  zxcvb123 New Member

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  KDL-55W807AS

  Mikkelissä 2.1 huomasin 10.25 tarjouslehtisen Gigantin sivuilla ja Mikkelin liikettä ei näkynyt listassa mistä telkkua löytyy. Soitin hädissäni asiakaspalveluun ja tiedustelin voinko varata telkun Varkauden liikkeestä ja noutaa illalla. Ei käynyt, suositteli että mene Mikkelin liikkeeseen he voivat telkun tilata sinulle. Olin 10.40 liikkeessä ja etsin ensimmäisen myyjän käsiini ja kysyin tilauksesta. Ihmetykseni oli suuri kun myyjä vastasi että pari kappaletta sitä on varastossa. Tein heti kaupat, myyjä ei tarjonnut mitään muuta mallia tai kysellyt turhia. Lappu kourassa kassalle ja maksoin ja vein telkun kotia. Olen ihan hiton tyytyväinen, telkku on seinällä ja katson sitä suoraan edestä. Input lagi on täysin olematon ja kaikki sovellukset toimivat todella nopeasti. Wifiin yhdistäminen oli helppoa ja telkku päivitti itsensä nopeasti ja boottasi.
  Itsellä oli loppusuoralla myös tuo Samsung, mutta Sonyn tm-testivoitto ja mielestäni erittäin tyylikäs design, hyvät ominaisuudet ja kuva veivät voiton. Korvasin tällä sonyllä vanhemman 46" Samsungin UE46D6207 telkun koska se tuntui hieman pieneltä 5m etäisyydeltä katsottuna.
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2014
 4. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 555
  Saadut tykkäykset:
  220
  Tarinan keskeisimmästä asiasta ei mitään mainintaa: mallitunnus?
   
 5. blobo

  blobo Member

  Liittynyt:
  20.03.2005
  Viestejä:
  338
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hain viimeisen kdl-55w807 laitteen Espoon Megastoresta. Vanha laite on kdl-46ex500. Pakko myöntää, että kuvan hailakkuus sivusta katsottuna ja heikko katselukulma vähän yllätti kotona. Tämä ei välttämättä ole ongelma, enemmän vain tottumiskysymys. Kun ruudun edessä istuu, on kuva toki varsin hyvä. Isoin ongelma tällä hetkellä on vasemman yläkulman valovuodon kanssa. Vaikka olen säätänyt taustavalon minimiin on valovuoto vieläkin häiritsevä. Hyvänä esimerkkinä 4:3 lähetyksissä on se, että harmaa valovuotoläiskä ”hävittää” kuvan ja sivupalkin rajan tummissa kohtauksissa, jolloin vaalea läiskä pomppaa väkisin silmiin (vaalea alue tavallaan aivoissa muuttuu osaksi kuvaa ja laajentaa sitä, jolloin sitä on pakko katsoa). Laitoin contrast enhancerin tilaan ”low” kuten joissain arvosteluissa on kehotettu. Tuo kyllä parantaa mustan toistoa mutta samalla se tekee tuosta valovuodosta entistä häiritsevämmän, kun se harmaa läikkä ilmestyy ja häviää kuvan muun materiaalin sisällön mukaan..

  Katsotaan saako kuvaa mieleiseksi vai lähteekö töllö takaisin.
   
 6. Clef

  Clef Member

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  614
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^ Kas, kiitos raportista (muutkin). Mun nykyinen on nimenomaan EX500-sarjaa ja sen harkitsin vaihtavani - miten sanoisit, että kuva vertautuu siihen? EX500:ssa on mun mielestä hyvä kuva ja hyvä mustan taso.
   
 7. Clef

  Clef Member

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  614
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten niin? 999e vs 1400e?
   
 8. Remus

  Remus Member

  Liittynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vähän oudolta kuulostaa että katselukulma huono w807:ssa.Siinähän on ips paneeli, jolla pitäs olla laajat katselukulmat. ex 500 ei varmasti pärjää kuvanlaadussa w807 :lle.Miksi te ostatte uusia jos vanha on maailman paras:) .Eikö olisi järkevää katsoa sitä säästyisi rahaakin.
  IPS fans might point to the fact that the Sony 47W805A can be watched from a wider angle before severe picture deterioration sets in than VA-type LCD TVs.
  Read more at http://www.trustedreviews.com/sony-...review_performance_Page-2#YkDCq0ZDJIfQTHc5.99 Mustan taso tuossa w807 ei ole parasta mahdollista muuten hintaansa kelpo peli. Keskiverto mallihan tuo on eikä huippu tv. Tosin ex500 oli aikoinaan myös niin sanottu halvemman pään malli.
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2014
 9. blobo

  blobo Member

  Liittynyt:
  20.03.2005
  Viestejä:
  338
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nii siis kyllähän kuva näkyy laajaltakin, mutta värien kontrasti häviää ja kuva on harmaa. Vanha EX piti värinsä paremmin. Toki tähän vaikuttaa myös ruudun suurempi koko. Tiukkaa tekee kuitenkin, jos tätä töllöä katsoo useampi kuin kaksi henkeä.

  Kuvanlaatu on varmasti kokonaisuutena parempi kuin vanhassa (väritoisto on hyvä "sweet spotissa"), mutta tuo valovuoto vähän vaatii totuttelua. Minulla ei ole aiemmin ollut Edge-Led telkkaria (tai led telkua yleensäkään), eli osittain siksi myös en osannut varautua tuohon vuotoon.

  Alla pari kuvaa paneelista. Kuvat on ylivalottuneita, eivätkä täten edusta täysin sitä mitä silmä näkee, mutta siitä kuitenkin näkee miten yksi kulmista paistaa läpi. Taustavalo on asennossa 1 (skaalahan taitaa olla 0-10). Ei vanhankaan taustavalo tasainen ollut, mutta siinä epätasaisuutta oli keskellä paneelia. Tuo kulma on hankalampi leffakäytössä.

  https://skydrive.live.com/redir?res...uthkey=!AAVl_dKAGqAX0aU&v=3&ithint=photo,.jpg
  https://skydrive.live.com/redir?res...uthkey=!ABn2vvGM6mbBMiE&v=3&ithint=photo,.jpg

  Olkoon tekniikan maailman asiantuntijoista mitä mieltä tahansa, niin uskon kuitenkin heillä olevan tarvittava kokemus arvioimaan televisioiden eroja. Ei tämä varmasti missään mielessä ole huono telkkari ainakaan tähän hintaan. Arvostelun perusteella oli myös aika selvää, että joukko on tosi tasavahvaa ja erot liittyvät myös käyttäjien preferensseihin.
   
 10. RPZ

  RPZ New Member

  Liittynyt:
  25.04.2006
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uh, onpa paha.
  Olen aika kaikkiruokainen mustien tasossa ja muissakin väriasioissa, enkä ymmärrä miksi moni niitä niin korostaa. Mutta tuo valovuoto näyttää kyllä siltä ettei tuommoiseen tottuisi ajan kanssakaan koska näkyy virheenä selkeästi ohjelman seassakin ja vain yhdestä nurkasta. Suosittelen palautusta.
   
 11. Tommi Helminen

  Tommi Helminen New Member

  Liittynyt:
  17.01.2004
  Viestejä:
  504
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämäpä on herättänyt paljon keskustelua :)

  Joo itsekin olen melko suvaitsevainen tuon mustan tason suhteen, varsinkin kun on monta vuotta katsellut tykillä huonosti pimennettävässä huoneessa. Ei se musta siinäkään mustaa ole. Mutta noin selkeä valovuoto jää ehkä vaivaamaan pidemmän päälle. Kumma kun tämmöisistä asioista pitää vielä kärsiä tuotteissa, joista maksetaan yli 1000 euroa. Joku tällä foorumilla sanoi hyvin, että televisiota ostaessa ei voi ostaa sitä parasta, vaan on yritettävä ostaa se missä on vähiten vikaa. Mielestäni melko osuva ilmaisu.

  Gigantin myyjä mainosti hirveästi näitä Smart TV-ominaisuuksia, jotka Samsungilla on kyllä paremmat. Mutta kuinka paljon näitä nyt loppupeleissä tulee käytettyä? Jos tietokoneen kytkee telkkariin, niin eikös siinä ole palveluita kerrakseen. Näin sen itse ainakin ajattelin toteuttaa.

  zxcvb123, mielelläni kuulisi lisäkommentteja Sonysta, kunhan pääset enemmän sisälle telkkarin saloihin. Miten arvioisit mustan tasoa tai kuvan haaleutta ylipäätään täysin pimeässä huoneessa? Tähän voi toki vastata muutkin Sonyn ostaneet.
   
 12. zxcvb123

  zxcvb123 New Member

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy heti sanoa etten ole mikään tv-n himokonffaaja. Minulla on nyt tuo automaattinen mikä sieltä oli tehtaalta tullessa ja en ole koskenut vielä säätöihin. Sillä on nyt katsottu leffaa ja normaaleja sd-lähetyksiä 5m katseluetäisyydeltä, eilen olin huomaavinani samanlaista vasemman yläkulman valovuotoa mutten nyt saanu sitä esille. Otin kuvan missä sen kai pitäisi näkyä?

  [​IMG]

  Kuiteskin olen todella tyytyväinen kokonaisuutena telkkariin. Sain logitech harmonynkin toimimaan täydellisesti eri profiileillani pienen säätämisen jälkeen. Käytän sekä tv:n omia virittimiä sekä topfieldin 5100 tallentavaa digiboksia ja onkyon vahvistinta sisäänrakennetulla hdmi kytkimellä. Oisihan tuo voinut olla vielä 10-20" isompi, mutta on tuo selkeä parannus 46" samsungin kuvan kokoon. Mielestäni kun normaalia sd-lähetyksiä katson en huomaa juurikaan kuvassa mitään eroa vrt. ue46d6207 6-sarjalaiseen. Samsungissa oli noilla oletussäädöillä ehkä hieman kirkkaampi ja ylikontrastinen kuva vrt. sonyyn.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2014
 13. Remus

  Remus Member

  Liittynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  3
  Blobon kyllä kannattas käydä vaihtamassa tv parempaan yksilöön.Tuossahan näkyy jopa tv kuvalla häiritsevästi tuo nurkan valovuoto.Ei tuommonen oo normaalia vikahan tuo on selkeästi.Kun taas tossa zxcvb:n kuvassa ei kyllä ole mitään erikoista näyttää hyvältä paneelillta .Tosin en oo nähnyt kun tuon kuvan että sen perusteella tämä arvio.
   
 14. blobo

  blobo Member

  Liittynyt:
  20.03.2005
  Viestejä:
  338
  Saadut tykkäykset:
  0

  Vein töllön takaisin, pistin rahaa tiskiin ja otin tilalle 60" Samsungin. 3d meni, mutta tuo 5" tuli itse asiassa enemmän tarpeeseen kuin 3d, kun katseluetäisyyttä on se vähän reilu 3 metriä.

  Mainitsin valovuodon palautuksen syyksi, mutta eipä tuota taidettu minnekään kirjata. Kaveri kyllä tokaisi, että katsotaan laite läpi. Voi siis olla, että päätyy outlet-myyntiin, jos eivät pidä viallisena. be careful out there :hitme:
   
 15. OTJ

  OTJ New Member

  Liittynyt:
  22.11.2000
  Viestejä:
  485
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo omien tuotteiden haukkuminen on ihan Gigantin normaalia toimintaa. En ole törmännyt muissa kivijalkakaupoissa vastaavaan, mutta Gigantissa usein ja eri myyjien toimesta.

  Hiljattain, nyt joulun jälkeen oli Samsungin 46" ihan perustelkku hyvässä alessa (499 e). Olisin sitä yhdelle sukulaiselle katsonut, mutta arvatkaa oliko esillä, kuulemma varastossa olisi ollut, mutta sitä ei kannata ostaa. Joo, tiedän kyllä hyvin ko. telkun puutteet , ei esim. Smart Tv-ominaisuuksia jne. En olisi sitä itselle ostanutkaan, mutta kelpo tv olisi ollut kohtuuhintaan ja käyttäjälleen riittävä. Silti taas kerran oli tyrmistyneenä lähdettävä, oman tuotteen väheksyntä oli sitä luokkaa. Tuntui, etteivät olisi suostuneet sitä lainkaan myymään.

  Eräs tuttuni sanoi hyvin, että jos meinaa Gigantista saada jonkun aletuotteen, pitää olla suhteita, esim. tuttu myyjä. Usein kun aletuotetta ei tule kuin 1-2 kpl myymälään, on sitä melkein mahdoton ostaa.

  Sen sijaan Gigantin Collect@Store toimii ihan hyvin, netin kautta olen Gigantista muutaman kerran tilannutkin, niin ei tarvitse myyjien kanssa asioida. Hakee vain sen aletuotteen. Myyjiä henkilöinä en syytä, koska hehän vain toteuttavat ketjun antamia ohjeita. Myös G:n huoltopalveluista on hyviä kokemuksia.
   
 16. RTo

  RTo New Member

  Liittynyt:
  04.01.2014
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä ilmeisesti sattunut myös maanantaimalli, jossa valovuotoa varsinkin vasemmassa yläkulmassa. Pitänee ottaa yhteyttä huoltoon..
   
 17. HesusNis

  HesusNis Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.09.2002
  Viestejä:
  1 766
  Saadut tykkäykset:
  2
  Moi.

  Minulla olisi kokemusta tästä aiheesta. Itsellä oli 55EX500 aikaisemmin ja hommasin 55W80x sarjan koneen.

  Plussaa 55W80x

  - Kuva tarkempi, sävykkäämpi.
  - Katselukulma huomattavasti laajempi, lienee ips panelin ansiota. Tottatai jos tarpeeksi sivuun menee, niin kaikki LCD pohjaiset koneet häviää plasmoille. Tuossa vanhassa EX500 koneessa oli uskomattoman huonot katselukulmat, jos meni keskilinjalta 5astetta sivuun, oli panelin toinen laita jo harmaa.
  - Tyylikäs ja ohut, toimii eriomaisesti omassa seinäsijoituksessa.
  - Kanavanvaihto ja valikot toimivat erittäin nopeasti ja loogisesti, vailla viiveitä.
  - Halutessaan liikkuvan kuvan toisto on erittäin sulavaa (tosin on eriasia tykkääkö siitä, mutta onneksi ominaisuus on säädettävä.

  Plussaa 55EX500

  - Ei valovuotoja, pohjamustan taso erittäin tasainen

  Lopputulemana olen todella tyytyväinen hankintaani. Pientä valovuotoa omassakin yksilössäni on, mutta kun käyttää aikaa säätelyyn, ottaa dynaamisen kontrastin pois, ja säätää taustavalon minimiin, niin kuvasta tulee hyvä. Pienenä negatiivisena yllätyksenä oli, että odotin nykypäivän LCD:n kehittyneen edes vähän mustan toiston osalta, mutta liekö IPS-panelin ominaisuus, niin pohjamustan taso on kummassakin koneessa suht sama. Tosin olin tyytyväinen tuon EX500 mallinkin mustantoistoon, se pesee esim noin 5-6v ikäisen Panan Plasman mennetullen mustan toistossa. Tässä 55W80x koneessa on tosiaan kuvaprosessointi aika paljon EX500 mallia edellä, tummat sävyt eivät porrastu ollenkaan ja muutoinkin väritoistossa on syvyyttä huomattavasti enemmän. Tekniikan maailman sivuilta löytyy hyvät arvot lähtökohdaksi säätelyyn, mutta itse pääsin parempaan tulokseen ja tasaisempaan pohjamustaan, kun laitoin taustavalon minimiin tai arvoon 1 ja säädin Gammaa ylemmäksi.
   
 18. =Rike=

  =Rike= Elac 310 Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.03.2004
  Viestejä:
  153
  Saadut tykkäykset:
  1
  KDL-50W685A

  Laitetaas tänne kokemuksia. Tuollainen on nyt reilu viikon ollut olohuoneen seinällä. Tilalta sai väistyä Sony KDL-40EX700 johon olin erittäin tyytyväinen.
  Vaihdon tarve tuli kun rouva ehdotti telkkaria laitettavan seinälle jolloin ajattelin, että vanhan telkkarin takia en rupea seinää poraamaan. Näin siis tuli 50" 40" tilalle :thumbsup:

  ko. mallin jalusta toimii seinätelineenä joka on itse asiassa perin näppärää. Paketissa tulee kaikki tarpellinen, niin normi jalustalle asentamiseen kuin seinälle asentamiseenkin (ei ruuveja seinään). Seinäasennuskitissä tulee mm. sabloona reikien tekemistä varten.
  Suurena yllätyksenä tuli se, että seinälle asennettaessa AV1 eli scart-liitintä ei voi käyttää! Tämä juuri on itselle tärkeä, koska taloudessa on erittäin hyvin palvellut Topfield Masterpiece jossa ei ole HDMI liitäntää. Scart liitin on hölmösti takapaneelissa ja sojottaa suoraan seinää kohti. Vaikkakin se on hieman syvennyksessa ei ollut toivoakaan, että Scart-johto olisi mahtunut. Näin ollen oli pakko hieman soveltaa eli liitin päästä auki ja ylimääräiset muovit pois, hieman teipillä kasaan ja näin johto mahtuu olemaan paikallaan. Tilaa tv:n ja seinän välissä on ehkä n. 1,5 cm? Liitäntöjen määrä on muuten todella vähäinen: 2 HDMI, 1 Scart, 1 Compponent ja 1 USB, lisäksi näihin pääsy on todella vaikeaa kun tv on seinällä. Liittimet ovat todella "syvällä" tv:n keskiosassa. Liittimien vähäisyys ja sijainti ei toki ole ongelma jos kierrättää kaiken vahvistimen kautta. Muussa tapauksessa tämä seikka kannattaa huomioida. Kuulokeliitäntä toimii samalla äänilähtönä ja on valittavissa valikosta kumpana sitä käyttää. Tämän saa myös säädettäväksi, mikä on plussaa kun itsellä ääni siirtyy tästä aktiivikaiuttimiin. Näin äänenvoimakkuutta voi säätää edelleen itse tv:stä.

  TV:ssä on ulkoinen virtalähde ja seinälle asennettaessa tälle tulee oma teline. Virtalähteestä telkkariin johtoa on ainakin 1,5m, mutta virtalähteestä töpseliin ainoastaan n. 40cm! Onneksi virtajohto on irroitettavaa mallia ja nurkista löytyi sopivan pituinen johto. Jälkeenpäin ajatellen en keksi miksi tuo virtalähde pitäisi olla telkkarin takana seinällä? Joudun ottamaan tv:n vielä alas, jotta johdot saa siististi ja taidan jättää virtalähteen lattialle. Jääköön tuo virtalähteen teline seinään tv:n taakse, mahdollisesti siihen mahtuisi USB-kiintolevy?

  Tv:n kehykset on erittäin pienet ja näin ollen kokonaisuus on todella upea ja mikä tärkeintä itse kuva on todella hyvä. Toistaiseksi ei paneelista ole löytynyt vikoja, en tosin niitä ole hakemalla hakenutkaan. 3D:stä ei vielä ole kokemuksia. Mukana tulee 4 kpl passiivilaseja.
   
 19. RTo

  RTo New Member

  Liittynyt:
  04.01.2014
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jahas. Sonyn mielipide on että valovuotoa on kaikissa led televisioissa. Nyt kun vielä osais päättää pitääkö vai ei tuon..
   
 20. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 245
  Saadut tykkäykset:
  350
  Kanta on koeteltu kuluttajariitalautakunnassakin.