Keskustelua Sonyn 2013 tv-malleista

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Remus, 05.03.2013.

 1. hyvis

  hyvis Guest Guest

  Liittynyt:
  08.12.2013
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Veikkaan, notta asetukset ovat lähinnä leffakäyttöön. Tietenkin loppusilaus pitää tehdä omalle silmälle mieleiseksi.
   
 2. imasa

  imasa Guest Guest

  Liittynyt:
  11.01.2013
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tietoa mikä Sonyn politiikka on kuolleitten pikseleiden suhteen? Yksi jatkuvasti punainen köllöttelee keskikolmanneksella ruutua :(
   
 3. imasa

  imasa Guest Guest

  Liittynyt:
  11.01.2013
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Palautukseen menee - nuoriso vei parhaimmat paikat ja sivusohvalta katsottuna kuva on täysin kelvoton - aika erikoista että 2014 ei tunnu löytyvän kunnollista töllöä - kuusi vuotta vanhassa plasmassa ei ole ollut mitään näitä nykymalleja vaivaavista vioista - ainoastaan kontrasti on jäänyt sen verran nykymalleista että vaihto uuteen houkuttelee ja liikkeessä nämä aina näyttävät todella hyviltä kuten myös arvosteluissa.
   
 4. Flat

  Flat Guest Guest

  Liittynyt:
  15.09.2005
  Viestejä:
  219
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli hommattaua talouteen kakosteeveeksi Sony KDL-32W653. Ennestään kokemusta HX923:stä joten opettelua telkkarin kanssa ei paljoa tarvinnut harrastaa.
  Mainio TV hintaisekseen, tosin "edullinen hinta" näkyy joissan asioissa selvästi, Esim kaukosäädin on muovinen härpäke kun taas HX:ssä se oli tanakka alumiininen.

  Kuva on mielestäni erittääin hyvä tuohon hintaluokkaan ja paneeli pärjää pelikäytössäkin varsin mallikkaasti. Tälläiseksi kakkosteeveeksi menee hyvin, mutta ei sopisi esim ykkösteeven virkaan koska liitäntien määrä on hämmästyttävän vähäinen. (esim vain yksi USB). Ulkonäkö myös tyylikäs.

  Suosittelen.
   
 5. aeniemi

  aeniemi Guest Guest

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Semmoinen kysymys että pystyykö W905 55-tuumaisella katsomaan normaalia SD kuvaa noin 2-3 m etäisyydeltä?

  Himottaisi ostaa 55" 47" sijaan, mutta ainostaan SD laatu mietityttää. Onko palikkaa ja pikselimössöä, vai luonnollista ja kelvollista kuvaa? Meillä katsellaan lähinnä YLEn kanavia ja vähän urheilua, joten sen mukaan "vaatimukset".

  Saako ko. mallin myös kuinka hyvin seinään kiinni? W905:han on "paksut" kaiuttimet alhaalla, joten onnistuuko seinätelineeseen asennus?
   
 6. Pcci

  Pcci Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2006
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täällä kyseinen TV (Sony 55W905) ollut käytössä muutaman viikon ja voin suositella :thumbsup:, sillä normaali TV kuva on kyllä parhainta luokkaa mitä olen 55" TV:ssä nähnyt. Meillä katseluetäisyys n. 2-3 metriä riippuen siitä missä kohtaa sohvaa katselija istuu ja normaali SD laatu näyttää suurimmaksi osaksi, lähetyksestä riippuen, tosi hyvältä. TV tuli asennettua parin päivän käytön jälkeen seinälle ja se onnistui omasta mielestä todella hyvin. Seinätelineissä tulee tarvittavat korokepalat mukana. Oman TV:n asensin seinälle Gigantista ostetulla slim seinätelineellä ja lopputulos yllättävän hyvä, TV:n paksuhkosta alaosasta huolimatta. Ainut ongelmallinen asia oli TV:n lyhyt ja kiinteästi TV:ssä oleva virtajohto, kun vedin kaikki johdot kulkemaan seinän sisällä.

  Jos tarvetta ja kiinnostusta, niin voin laittaa vaikka sähköpostilla kuvia seinäasennuksesta.
   
 7. aeniemi

  aeniemi Guest Guest

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  laitoin privana email osoitteeni. jos kehtaat niin laita vain kuvia, kovasti kiinnostaisi nähdä. kiitos etukäteen:)

  mites toi kovasti moitittu "katselukulmaongelma". ootko havainnnut samaa?
   
 8. Remus

  Remus Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  3
  Myös täällä on 55w905 seinällä.Kun ruuvasin seinäkiinnikkeet tvn taakse ,panin mukana tulleet noin 1cm paksuiset korokepalat väliin ja hyvin on mahtunut.Ainut mitä kannattaa varoa on optinen kaapeli jos sellaisen laittaa. Se tulee suoraan taaksepäin ja on ahdas mahtumaan väliin.Katselukulmat ei ainakaan itseäni ole vaivanneet.Tosin mulla sohva suoraan edessä.Koe mielessä joskus katellu sivustakin testatakseni kuvaa ,mutta mielestäni näkyy ihan katseltavana sivustakin.
   
 9. Pcci

  Pcci Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2006
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  1
  Katselukulmissa ei ole täälläkään ollut mitään ongelmaa ainakaan omassa käytössä. Tuntuu, että testaajilla on ollut, joko huono yksilö katselukulmien suhteen tai sitten katselukulmien heikkoutta on turhaan liioiteltu.

  Itselläni on ollut pienoinen ongelma 3D elokuvien kanssa. Ongelma on tekstityksessä jossa välillä näkyy haamukuva. Onko tällaista havaintoa ollut muilla? Välillä tekstitys näkyy tosi hyvin eikä ole minkäänlaisia viitteitä haamukuvasta ja sitten yhtäkkiä haamukuva ilmestyy tekstityksen eteen. Haamukuvaa näkyy ehkä 1-2 ensimmäisen kirjaimen verran, kunnes loppu peityy varsinaisen tekstityksen alle. Ärsyttävä ongelma johon en ole löytänyt ratkaisua asetuksia muuttelemallakaan. Sonyn teknisessätuessa eivät osanneet ottaa "ongelmaan" mitään kantaa.
   
 10. MikkoP

  MikkoP Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  20.07.2006
  Viestejä:
  413
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tietääkö kukaan onko w905 kaukosäätimellä mahdollista ohjata muita laitteita (lähinnä vahvistinta). Bravia sync-toiminto siinä näyttää olevan, mutta ainakaan omaan Sonyn STR DG-700 vahvistimeen ei tuo tv:n kapula näytä tehoavan (tai sitten en vaan osaa :) ). Toiveissa olisi siis lähinnä pystyä säätämään vahvistimen äänenvoimakkuutta tv:n kakella, kun vahvistimen oma kapula on hävinnyt.
   
 11. hyvis

  hyvis Guest Guest

  Liittynyt:
  08.12.2013
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tv, että vahvistin pitää olla liitetty toisiinsa hdmi:llä. Molemmissa pitää olla myös hdmi-ohjaus päällä.
   
 12. velotce

  velotce Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  1
  Saapui viivästynyt joululahja taloon: KDL-50W685. Kiitos Joulupukki!

  Onks tietoo, miten toss vois järjestellä suosikkilistan kanavat omaan järjestykseen? Mallin yksi hyvä puoli on, että siinä on kolme viritintä (S/C/A).

  Suosikkilistalla on kanavia Sat- ja Ant -virittimiltä. Ei oo löytyny tapaa saada ne sorttattuu.

  GUIDE-ohjelmaoppaassa näkyy kaikki kanavat, mitä haussa löyty (taivaalta satoja). Pystyykö rajaan Guiden vain suosikkilistaan?

  Tässä ensimmäisen illan ihmettelyt. Kuva on komia kyllä.
   
 13. TET

  TET Guest Guest

  Liittynyt:
  21.10.2003
  Viestejä:
  280
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänä aamuna tuli haettua KDL-55W905. Nyt on ensimmäiset säädöt saatu kohdalleen netin valmiista vaihtoehdoista ja vaikuttaa kyllä erittäin lupaavalta. Mutta nyt sitten meni hieman sormi suuhun W905 "Dynaaminen alue (Dynamic range)" -säädön kanssa. Käytössä Canalin 500 GB HD -box ja elokuvat katsotaan PS3:lla. Kaikki laitteen menee AV-vahvarin (Denon AVR-2310) kautta, eli W905:lle kaikki informaatio menee yhtä HDMI:tä pitkin. Denonissa ei tehdä muuta kuin läpivienti. Eli mikä vaihtohdoista HDMI tulolle pitäisi laittaa "Autom, rajoitettu vai täysi (Auto, limited, full)"? En tainnut löytää edes logiikkaa, miten tuo automaattinen valinta toimii.

  Sama kysymys pätee sitten myös PS3:lle, "rajoitettu vai täysi"? Olen tätä nyt muutaman tunnin pohtinut ja kokeillut eri materiaaleilla sekä canalin lähetysten että Blu-ray -leffojen kanssa, mutta ei nyt oikein tunnu löytyvän oikeita vaihtoehtoja.
   
 14. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 334
  Saadut tykkäykset:
  355
  Soon vain valinta, seurataanko vanhaa vai uutta laajennettua dynamiikkaa, eli onko musta 0 vai 14 ja 100% valkoinen 255 vai 235....

  T: Vesku
   
 15. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Oikeastaan vps:n vastauksen jatkoksi "Full" jos käytössä on HTPC, muuten lähes aina "Limited". "Full" vaatii myös, että wavvi tukee tuota asetusta. Jos käytössä on sekalaisia läteitä (esim. HTPC ja blu-ray -soitin) niin silloin "Auto" on paras koska sen pitäisi säätyä lähteen ulostuksen (Full/Limited) mukaan.
   
 16. TET

  TET Guest Guest

  Liittynyt:
  21.10.2003
  Viestejä:
  280
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia vastauksista. Nyt yön yli nukuttua taisi ajatukset kirkastua ja tänään on jatkettu kokeilua. Tosiaan pidetään W905:n HDMI asetus kohdassa "Auto", jolloin kaikki pitäisi toimia ja myös toimii. PS3:ssa jatketaan asetuksella "Rajoitettu", joka automaattisen asetuksen kanssa W905:ssä toimii hienosti.

  Jotenkin tuli eilen sekaannuttua noissa asetuksissa uuden tv:n alkuhuumassa. Mutta näin ne asetukset varmaan pitää olla ja saadaan paras kuvanlaatu.
   
 17. Tommi Helminen

  Tommi Helminen Guest Guest

  Liittynyt:
  17.01.2004
  Viestejä:
  504
  Saadut tykkäykset:
  0
  Gigantti paiskasi ihan kohtalaisen kovan tarjouksen pöytään: Sony 55W807 hintaan 999 €. Aikaisemmin kiikarissa on ollut lähinnä Samsungin telkkarit, mutta on kyllä pakko lähteä tarkastamaan tämä.
   
 18. eCu-

  eCu- Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.05.2005
  Viestejä:
  588
  Saadut tykkäykset:
  1
  Samaa katselin. Olin myös kääntänyt vaakakuppini Samsungin puoleen ja lähes valmiina tänään sellaisen (F6645) itselleni noutamaan. Mutta tämä tarjous sai kyllä pohtimaan asiaa uudelleen.

  Lähinnä mietityttää miten Sonyn nettiominaisuudet vertautuvat Samsungin vastaaviin? Lukeman perusteella Samsungit ovat näissä aika vahvoilla? Tarkoitan siis Netflix, Spotify yms sovelluksia ja niiden käytön jouhevuutta.
   
 19. Clef

  Clef Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  614
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama täällä, olin itse taas aika valmis hommaamaan Panasonicin ET60Y:n (vaihto-oikeudella, toki :rolleyes:)... Mitä olen joskus muistaakseni Verkkokaupassa katsellut, ei tuo W8 "huono" ole kirkkaalla kuvamatskulla, siinäkin tosin ilmeisesti LG:n valmistama IPS-paneeli, joten mustan taso on kysymysmerkki (pikaisesti joissakin arvioissa sanottiin "keskiverto"). Peleihin ilmeisesti hyvä (erittäin alhainen input lag). Puuttuu W9-mallin Triluminos, ja 3D on passiivista.
   
 20. Tommi Helminen

  Tommi Helminen Guest Guest

  Liittynyt:
  17.01.2004
  Viestejä:
  504
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään menin sitten Giganttiin noutamaan Sonya, kun olin päivän ankaran pohdinnan jälkeen päättänyt sellaisen ostaa. Mutta toisin kävi.

  Kysyin myyjältä, että vieläkö telkkuja on jäljellä. Myyjä sanoi, että onhan niitä ja ohjasi tv:n luokse. Sanoi vaan, että tässä se on, mutta se on ihan paska. Olin hetken että wooot? :confused:
  Myyjä aloitti siinä n. 15 minuuttia kestävän monologin siitä, miten Samsung on parempi kuin Sonyn. Sonyn on kuulemma samaa tasoa kuin 3 vuoden takaiset mallit, sen Smart TV-ominaisuudet ovat paljon huonommat kuin Samsungilla ja heille kuulemma palautetaan iso osa juuri näistä Sonyn W807-malleista, koska asiakkaat eivät ole tyytyväisiä kuvanlaatuun. En ole kyllä koskaan näin rajuun dissaamiseen törmännyt missään, vaikka olen kuullut, että muutkin ovat saaneet samanlaista kohtelua Giganteissa. Malli jota myyjä tarjosi oli siis Samsung UE55F6755 (1395 €).

  Osa myyjän puheista on varmaan tottakin, mutta silti jäi jotenkin paska maku koko reissusta eikä sellainen, että onneksi en ostanut. Myyjä sanoi vielä inpug lagin olevan Samsungilla paljon parempi kuin Sonyssa. Sonyahan on haukuttu useissa arvosteluissa mustan tasosta ja kontrastista, mutta juuri input lagin osaltahan tämä on kaiketi yksi parhaista. En viitsinyt alkaa siinä vääntämään, vaan annoin asian olla. Nyt ollaan sitten taas alkupisteessä tv:n hankinnan kanssa, hohhoijaa...

  Mutta sehän on totta, että Samsungilla on nämä nettiominaisuudet hyvällä tasolla. Sonyllä kaiketi toimii YleAreena, mutta ei esim. Katsomo tai Ruutu yms. Itse en näistä kyllä paljoa osaa iloa repiä, kun tarkoitus on lähinnä katsella normitv:tä ja pelata PS3:sta.

  P.S. Expertillä näyttäisi olevan Samsung UE55F6435 tarjouksessa 999 €, mutta ei taida tuokaan olla ihan sitä mitä olen hakemassa.