Keskikaiutinongelma

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana jka83, 29.08.2011.

 1. jka83

  jka83 Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2009
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi,

  Laitteistopäivitystä olisi tiedossa parin kuukauden sisällä ja kaiuttimet aiheuttavat harmaita hiuksia.
  Eteen olen todennäköisesti ottamassa B&W CM9:t
  ja taakse saman sarjan CM1:t, mutta keskikaiuttimen valinta on ongelmallinen.
  Kannattaisiko valita CM sarjaan tehty normaali "keskikaiutin", CMC2?
  Yleinen mielipide tälläkin foorumilla tuntuu olevan että keskikaiuttimet ovat aina huonoja, jonka takia olen miettinyt esim CM5:sta keskelle. Sijoituksen puolesta tuollainen hyllykaiutin olisi ok.

  Vahvariksi näillä näkymin tulossa Onkyo TX-NR809 ja subina on jo SVS PC-13 Ultra.

  Mielipiteitä(koko setistä) ja kokemuksia kaipailen!!
   
 2. Stobias

  Stobias Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.11.2004
  Viestejä:
  749
  Saadut tykkäykset:
  0
  Keskikaiuttimet eivät ole aina huonoja mutta valitettavan usein ainakin halvimmat mallit ovat huonosti suunniteltuja. Diskantin ja keskiäänen sijoittaminen rinnakkain vaakatasoon aiheuttaa vääristymiä jakotaajuudella kun siirrytään keskiakselilta sivuun. Tämä ei tietenkään koske tuota CMC2:sta, koska siinä diskantti ja keskiääni ovat oikeaoppisesti päällekkäin. Keskiäänten suuntaavuudessa voi toki olla eroja isoon lattiamalliin verrattuna.

  Sanoisin, että tuon hintaluokan setin hankinnassa kannattaa pyytää liikkeestä kokeiltavaksi molemmat keskikaiutinehdokkaat ja pitää se kumpi toimii paremmin. Keskikaiuttimen sävyä ja integroitumista on helppo arvioida vaikka testilevyllä, josta löytyy kohinapanorointeja etusektorille. Testisignaalilla kuulee samantien, jos äänen sävy muuttuu tai äänilähde "hyppää" keskikaiuttimen yli mentäessä.
   
 3. Bowser

  Bowser Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2007
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyl toi CMC2 mätsää varmaan paremmin CM9 kanssa. Se on aika monsteri kahdella 6,5 tuuman bassollaan. Jatkossa voisit saada enemmän noista vielä irti ostamalla etukanaville ja centerille oman päätevahvistimen. Onkyossa ei itsessään varmaan ihan riitä puhti CM9:lle ja CMC2:lle. Mutta toi on sellainen mitä voit sitten kokeilla joskus myöhemmin vaikka kun tossa Onkyossa on preoutit kuitenkin.

  Huomasin, että kaipasit kokemuksia. Mulla oli CM9 jonkin aikaa ja aluksi käytin niitä 2.0 setissä Denonin 1909 vahvarilla. Ihan hyvin ne soi Denonillakin, mutta sitten vaihdoin Rotelin RSP-1570 av-prosessori + RMB-1075 päätevahvistin kombinaatioon ja yläpää selkeni huomattavasti ja bassoista tuli paljon napakammat. Toi pääte on class A/B 120 Wattia RMS 8 ohmiin. Jos vain sulla on varaa noihin CM9:hin, niin osta ihmeessä pois. Noi menee itsessään jo sen verran matalalle, että välttämättä subia ei edes tarvitse. Noita tapaa nähdä käytettyinäkin tai demotuotteina myytävänä. Itse vaihdoin CM9:t noin vuosi sitten 805 diamondeihin ja näihin olen ollut myös tyytyväinen. Subi olisi kiva lisä näille leffoissa, mutta kerrostalossa on kuitenkin aina "tämä kuuluu naapuriin" -ajatus takaraivossa, niin en ole sellaista hommannut.
   
  Viimeksi muokattu: 30.08.2011
 4. Voitto-Aulis

  Voitto-Aulis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.05.2002
  Viestejä:
  1 996
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laita kolme CM5 eteen, kun kuitenkin ohjaat bassot subille.

  Säästyneet 1300 euroa voit sijoittaa laittamalla myös taakse CM5:set.
   
 5. Stobias

  Stobias Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.11.2004
  Viestejä:
  749
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tasaisimman äänikentän saa juurikin tuolla konstilla. Keskellä oleva CM5 on oltava pystyasennossa ja mieluiten samalla korkeudella kuin pääkaiuttimet.
   
 6. jka83

  jka83 Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2009
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, kuten sanoin alussa, niin CM5 keskellä(pystyssä) ei tuottaisi ongelmia. Korkeuskin keskikaiuttimelle on melko vapaasti säädettävissä, joten tämä varmasti olisi myös hyvä ratkaisu.
  No, onneksi menee vielä pari kuukautta ennen kuin on rahaa näihin sijoittaa.. Ehtiipähän ainakin miettimään, suunnittelemaan ja kuuntelemaan pari eri vaihtoehtoa läpi.